Şimdi Ara

Yabancıdan yabancıya satılan araçlar ,turing teminat bedeli nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
42.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar, yabancı olduğum için yurt dışından veya türkiyeden yabancıdan yabancıya satılan arabalardan alabılıyormuşum.

    Aklımda yurt dısından 2.el araba getırmek var, fakat türkiyedeki arabalarada göz atıyorum.

    Mesala ilanların içinde turing teminat bedeli yazıyor, bu tam olarak ne anlama gelıyor ? Arabanın fıyatı mı oluyor ? Yoksa araç fıyatı haricinde turıng temınat bedelıde mi ödüyoruz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



    _____________________________
  • Yapay Zekanın Yanıtı

    Yabancıdan Yabancıya Satılan Araçlar İçin Turing Teminat Bedeline Dair Bilgiler

    Yabancıdan yabancıya yapılan araç satışlarında uygulanan Turing teminat bedeli, aracın değerinin belirli bir yüzdesidir. Bu bedel, alıcının araç için ödediği paranın bir kısmının ithalat vergileri ve diğer masrafları karşılamak üzere Türkiye'de tutulmasını sağlar.

    Turing Teminat Bedeline Tabi Araçlar

    Turing teminatı, yabancı ülkelerden Türkiye'ye ithali gerçekleştirilen ve yabancı uyruklu bir kişi tarafından bir başka yabancı uyruklu kişiye satılan araçlar için geçerlidir.

    Turing Teminat Bedeline Tabi Olmayan Araçlar

    • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına ait araçlar
    • Diplomatik misyonlara ait araçlar
    • Serbest bölgelerden ithal edilen araçlar

    Turing Teminat Bedelimin Hesaplanması

    Turing teminat bedeli, aracın gümrük beyannamesinde belirtilen değerin belirli bir yüzdesidir. Bu yüzde, aracın yaşına ve türüne göre değişmektedir. Güncel Turing teminat bedeli oranları için Gümrük Müsteşarlığı'nın resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

    Turing Teminat Bedeminin Ödenmesi

    Turing teminat bedeli, aracın ithalatı sırasında gümrük idaresine nakit veya banka havalesi yoluyla ödenir.

    Turing Teminat Bedelinin İadesi

    Turing teminat bedeli, aşağıdaki durumlarda iade edilir:

    • Araç, ithalatından itibaren 6 ay içinde yurtdışına ihraç edilirse
    • Araç, yabancı bir plakaya tescil ettirilirse
    • Araçta özel bir düzenleme yapılarak Türkiye'de turist amaçlı kullanılırsa

    Önemli Hatırlatma

    Turing teminat bedeli, ithal edilen aracın değerinin bir teminatıdır ve aracın Türkiye'de kalıcı olarak kullanılması durumunda iade edilmez. Dolayısıyla, yabancıdan yabancıya araç satın alırken Turing teminat bedeli konusunu dikkate almanız önemlidir.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Araba Türkiye'de bulunduğu zaman içerisinde turing teminat bedeli yatırlamalısın,araba ülkeden çıkınca o para sana iade edilir.Ama yüksek ücretleri var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • ornek 2011 bmw x6 3.0 dizel 38 bin euro fiyati var, sen bu 38 euroyu aracin sahibine veriyosun, ama birde bankaya 90 bin tl civarinda para yatirman gerek ve o para bloke edilecek.
    mektubunu alip turinge veriyosun ve ya direk ucreti turinge veriyosun ki ben bankayi tercih ederim hem faizini yiyebilirsin hem daha guvenli bana gore.

    teminat degeri aracin motor ve yasina gore degisiyor.

    bana gore normal arac almak daha mantikli cunk y-y araba hem ayni fiyata geliyor hem piyasasi 0.

    gecenlerde audi vardi 1992 model 80 modeli, 600 euro. teminati da 3 bin tl. anca o tarz araba duserse alinabilir. diger turlu astarindan dolayi daha pahaliya geliyor ve bugun satiyim derseniz satamazsiniz.
    _____________________________
  • @Tek Do iPhonedo @un momento

    Teşekkür edeeim şimdi anladım, peki benim bankaya yatıracam teminat param yoksa, nasıl temınat mektubu alıcam ?

    Vergısız bayi den sıfır araç alırsamda mı ? Temınat ödemem gerekıyor yoksa bayi kendısı benım yerıme halledıyor mu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Bayi senin adına hiç bir işlem yapmaz. Aldığın aracın kasko değeri (dikkat satın aldığın değeri değil) üstünden %33 ile %48 arası (motor hacmine göre belirlenir) bir meblayı turing kurumuna tl/döviz olarak yatırman gerekir. Nakit paran yoksa teminat ücretini karşılayabilen bir evini, tarlanı vs bir bankaya ipotek ettirip bankanın verdiği teminat mektubunu turing kurumuna vermen gerekir.

    MA plakalı araç dediğimiz yabancı uyrukluların araç kullanım prosedürü zordur. Örneğin sizin şahsınıza ait aracı, bir başkası kullanır ve yakalanırsa (türk vatandaşı vs.) aracınız gümrüğe çekilir turing teminatınız yanar, tüm aracı yeniden trafiğe çıkarmak için tüm turing işlemlerine baştan başlarsınız ciddi bir para tekarar cebinizden çıkar.

    Sıfır kilometre Yeni Passat 2.0 TDI SCR BMT 190 PS DSG için ortalama maliyet tablosu aşağıdadır.

    Aracın çıplak fiyatı: 80.498 Tl.
    Kasko Değeri: 182.300 Tl. Turing teminat bedeli (%48) : 87.504 Tl.
    Aracın size maliyeti (Plaka sigorta vs hariç, teminat dahil): 168,002 Tl.

    Turing teminatını karşılayabileceğiniz bir ipotek teminatınız varsa, cebinizden nakit olarak teminat çıkmaz. İleride aracı değiştirmek istediğinizde de gümrükde bir kaç ay içerisinde o günün piyasa koşulları içerisinde aracı aldığınız çıplak satış fiyatı baz alınarak ortalama %30-40 değer kaybıyla aracınızı bir alıcıya satabilir, turinge yatırdığınız teminatı geri alır veya ipotek verdiyseniz ipoteği iptal edebilirsiniz.

    Kesin ve net bilgi için 0212 282 81 40 / Türkiye turing ve otomobil kurumu.
    _____________________________




  • Hocam çok teşekkur ederım faydalı bılgıler verıyorsunuz.

    İzin verırsenız birkaç sorum vardı, diyelim ki türkiyeden ayrıldık bir daha dönmemek üzere , aldığım arabayı satmadan kendımle yurt dışına götürebılrmıyım ?
    Veya arabamı satıp yenı araba almak istersem, arabamı yurt dışına götürüp orada satabılırmıyım ? Örneğin ben azerbaycan vatandaşıyım, azerbaycanda satarsam ne olur ? Turıng buna ızın verır mı?

    Birde benım arsam veya evın yok malesef, bu durumda temınat mektubu alamazmıyım ? Başkası benım adımada alamaz mı? Banka bır yok bulabılır mı?

    Arabayı temınat ıcın rehın konabilir mi?undefined



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 29 Ekim 2015; 13:05:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • un momento kullanıcısına yanıt
    merhaba mesela diyelim ki 1992 model udiyi aldık ve sonrasında
    satamakda zorlandık ben bunu satamıyorum kardeşim hurdaya cıksın kardeşim ban paramı geri verin diyebiliyormuyuz
    _____________________________
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.