< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Gürcü den evliyim 6 yıldan fazladır tiflis deyim batuma sürekli gidip geliyorum 1. elden cevap yazayım size batum şöyle böyle demeyin! 1 gun kalmakla bir yer tanınmaz. gitmek isteyen arkadaşlarada faydası olur.
Öncelikle 1.Araç sizin adınıza değilse eşinizin adına vs yanınızda olması gerekiyor. arkadaş vs adına ise apostil onaylı vekalet gerekiyor. 2.araç içerisinde tek kişi olacak şartı aile olarak gitmiyorsaniz geçerli eğer aile ise öyle birşey yok. Türk tarafinda ki.polislere ailem demeniz yeterli islemleri yapıyorlar. 3. sarpi tarafındaki polisler yani gurcu polisler anlasacak kadar türkçe biliyorlar. Batum polisleri konusunda şehir içinde hız limiti kurali sollama vs uydugunuz sürece hiç bir şey yok. bizdeki gibi kavşak olayı yok avrupa sistemi çizgiler ile yonlendirmeler yapilir. her yerde camera var zaten geneldede uyarı levhasi var radar ile alakalı. 4. Batum tarafina geçtiğinizde arkadaş demiş inekler yolda geziyor evet doğru :) batum gecip kutaisi yoluna girdiğinizde daha çok var ama yerli halk alışık dikkatli olmanız iyi olur. 5. socar petrol iyidir azeri petroldur. ayrica gulf dende alabilirsiniz. 6. 1 tl 0.85 lari yapmaktadır para bozma islemini rahatlıkla her yerde yapabilirsiniz pek kur farki etmiyor ama batum merkeze girdiginizde liman bölgesi ( sehir merkezi . adjara gazino civari vb ) yerlerde 3 5 kuruş yukarısina bozarsiniz. 7. petrol den benzin mazot vb alacağınızda türkçe az biliyorlar ama Gürcüce benzin : benzini mazot : euro dizeli demeniz yeterli anlarlar euro dizel almicaksaniz regulari diyiniz " normal dizel " full dolduracaksaniz sruli derseniz anlarlar full de deseniz ayni :)) 8. gezmek için çok yer var ağırlıklı olarak sehir merkezi liman bölgesi vb. yerler dolasildigi icin geri kalan yerler = kobuleti , poti tarafı vs gitmezseniz pek birsey anlamazsiniz eger zamaniniz varsa iç kesimlere doğru gitmenizi öneririm. Ayrıca sahilden teleferige binip yukarı cikip manzara izlemeniz şiddetli tavsiyem dir ;) Varsa sormak istediğiniz yardimci olurum |
Özel Aracınızla Batum Ziyareti: Sarp Sınır Kapısı Otopark Bilgileri
Özel aracınızla Batum'u ziyaret etmeyi planlıyorsanız, Sarp Sınır Kapısı'nda otopark hizmeti olup olmadığını ve ücretlerinin ne kadar olduğunu bilmeniz önemlidir.
Sarp Sınır Kapısı Otopark Var mı?
Evet, Sarp Sınır Kapısı'nda araç parkı mevcuttur.
Sarp Sınır Kapısı Otopark Ücretleri
Sarp Sınır Kapısı otopark ücretleri şu şekildedir:
Sarp Sınır Kapısı Otoparkı Nasıl Kullanılır?
Sınır kapısına vardığınızda, otoparka yönlendirme levhalarını takip edin. Otoparka girdikten sonra, aracınızı müsait bir alana park edebilir ve ücretinizi yetkili personele ödeyebilirsiniz.
Önemli Bilgiler
|
|
| _____________________________ |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webislander -- 14 Ağustos 2014; 11:11:41 > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeNSiziiM -- 15 Ağustos 2014; 16:26:03 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeNSiziiM -- 15 Ağustos 2014; 12:50:18 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|