|
2016 model multidrive S adlı şanzımana sahip toyota marka bir aracım var. 1.6vvti motora sahip. Normal seyir halinde giderken gaz dan ayağımı çektiğimde süzülme moduna geçiyor araç. Anlık tüketim sıfıra düşüyor. Tekrar gaza dokunduğum sanki bir boşluk var gibi hafif bir teklemenin ilk hareketi gibi yada vuruntu diyebileceğimiz bir hareket yapıyor. Onun haricinde P-R-N-D geçişlerinde sıfır sorun kalkışlarda dip gaz da sıfır sorun. Bu sorun lpg de daha belirgin benzinde daha az belirgin ama ikisinde de net bir şekilde var. Kısaca bu bir sorun mu ? Yoksa cvtnin bir çalışma prensibi mi ? Yani süzülme moduna geçince tekrar vitese geçiyor gibi yapıyor... |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
. Araç benim değil babamın aracı benim kendi aracım var ancak arada o aracı kullanıyorum sanayi işlerine ben bakıyorum. Biraz da meraklı olduğum için ben rahatlıkla fark ediyorum ancak babama sordugumda öyle bir şey hissetmediğini söylüyor. Gördüğüm kadarıyla aracına biraz ilgili olanlar genel olarak bu vuruntutu hissediyor. Demek ki şanzımanın çalışma prensibi böyle.
Hızlı