|
|

1 Mobil
|
|
Araba sürerken gaz pedalının titrediğini fark ederseniz, bunun ciddi bir sorunun işareti olabileceğini bilmelisiniz. Bu titreme sorunu, aracınızın performansını etkileyebilir ve sürüş güvenliğini tehlikeye atabilir.
Gaz Pedalı Titreme Nedenleri:
Yüksek Devirde Gaz Pedalı Titriyor:
Yüksek devirlerde gaz pedalı titremesi genellikle motor montajlarının aşınması veya denge şaftı sorunları nedeniyle oluşur. Motor montajları, motoru şasiye bağlayan ve titreşimleri emen bileşenlerdir. Aşınmış motor montajları, motorun aşırı titremesine neden olabilir ve bu da gaz pedalına iletilir. Denge şaftları, motorun titreşimlerini azaltmak için kullanılır. Arızalı bir denge şaftı, yüksek devirlerde gaz pedalı titremesine neden olabilir.
Gaz Pedalı Titremesi Çözümleri:
Gaz pedalı titreme sorununu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
Gaz pedalı titreme sorununu kendiniz çözemediyseniz, aracınızı yetkili bir servise götürmelisiniz. Servis, sorunun kaynağını tespit edebilecek ve gerekli onarımları yapabilecektir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 15 Aralık 2018; 15:23:33 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogun1020 -- 14 Ağustos 2020; 16:31:33 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 14 Ağustos 2020; 16:47:52 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
çözebildiniz mi benim de astra h aracımda yapıyor gaz pedalında titreme ama sanki titreme gibi değil geri tepme gibi yapıyor benimki |
|
* MSI X470 GAMING PRO * MSI GTX 1070 GAMING X 8GB * RYZEN 5 2600X * ADATA DDR4 16GB(8*2) 3000MHZ XPG D41 SPECTRIX * AEROCOOL P7-L240 sıvı soğutma * AEROCOOL Quartz Rgb 3 * SAMSUNG 970 EVO 250 GB NVME M.2 SSD * ViewSonic VX2458-C-mhd 24" 144Hz 1ms * Corsair Scimitar Pro RGB * Cooler Master Masterkeys Lite
|
|
valla ben o titreşime alıştım iyice artık hissetmiyorum var mı yok mu diye. Öyle ayağı çok titreten rahatsız eden bir titreşim değil zaten ama kafam ilk başlarda hep oraya gidiyordu. Başka bir citroen servisine götürmüştüm aracı bakım için onlarda baktı abi bu normal dediler. Bilmiyorum hepsi aynı ağızdan mı konuşuyor diye ya da benim aracım yarı otomatik ya o yüzden mi bu titreme normal bilmiyorum ama artık bıraktım bende. |
|
Merhaba Arkadaşlar, konu başlığında belirtilen konuyla alakalı bende müzdarip idim. hatta bu sorun ile alakalı, amortisör kafalarını bile değiştirdim ama aslı sıkıntı, baskı balatanın artık ömrünün bitmesiyle alakalı. en son sağ olsun bir usta arkadaş, araç ile bir tur attı geldi, senin baskı balatan bitmiş dedi ve değiştirdik, sonrasında arabanın gaz ve fren pedalındaki titreme olayı bitti. hatta aracın motorunun üst tarafından gözüken motor kulakçığını da değiştirdiler ve araç rölantideyken yaptığı titreme de gitti. ve şuan motorun çalıştığını gaza basmadan anlayamıyorum, o derece sessizleşti. herkese keyifli sürüşler. |
|