Şimdi Ara

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Kripto paralara karşı savaşımız var' (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
0
Favori
6.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WB

    Kripto paralar vatandaşın yararınaymış, güldürmeyin şimdi, daha kazanan vatandaş görmedim. Bugün kazandıysa yarın gene kaybediyor, çünkü bu resmen bir kumar ve kumarda kasa her zaman kazanır. Milletin zar zor kazandığı paralar zengin olma hayaliyle çar çur oluyor, yazık..

    Millette para yatırmamalı o zaman.

  • anlamadıkları konuda yorum yapıyorlar,reisi severim ama dijital paraya karşı olmakta nedir yahu?

  • yahu kripto paralara sıcak bakmıyoruz dersin olur biter. savaşıyoruz, isyan ediyoruz ne bu abi? liseliler gibi...

  • Adam ne hakkında konuşsa değerini düşürüyor. BTC düştü dibi görüyor şuan :))

  • Bu böyle konuştuysa alım fırsatıdır :D

  • Herkez gider ekine

    Biz gideriz dikine

    Kripto ile ilgilenirsen iyi olur önümüzde ki ekime

    İlgilenmezsen çok da s*kimde.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaptainSon -- 20 Eylül 2021; 12:46:32 >
  • Klasik Türkiye


    Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Kripto paralara karşı savaşımız var'
  • 35 yıllık borsamız var ama onun 3 katı kadar kullanıcının olduğu kripto borsalarında Türkiye vatandaşlarının hesabı var.

    Bunu gören devlet, oo burada iyi para dönüyor, biz yapalım bu kripto işini para dışarı akmasın diyerek olaya giriyor. Çok derin düşünmeye gerek yok. Eğer vergisiz bizden habersiz para dönüyor is bir yerde hükümet hemen el atıyor oraya.

    Gördük örneklerini:

    aliexpress, youtube vs. vs.

    Herkes haracını verecek yok öyle para kazanmakCumhurbaşkanı Erdoğan: 'Kripto paralara karşı savaşımız var' 

  • Kıçıyla cebelleşen altına eder diye harika bir sözümüz var. Teknolojiyi öyle yada böyle kabullenmek durumunda kalacaklar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kripto para ve Covid dönemi sayesinde milyoner sayısı 175k'dan 250k'ya geldi be!


    Net 75k insan milyoner oldu!


    Ey gidi ey..



  • Şaka gibi ya.. Bırak bunları da. Getir SANDIĞI... YETER ARTIK YETER..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • parayı kim basıyosa güç onun elindedir parayı basamazlarsa gücü kaybedeceklerini biliyorlar hepsini at çöpe bitcoin belki ilerde bizi bunlarda kurtarabilir

  • Adam herşeye karşı merak ediyorum.kendinede karşımı acep?

  • Kripto paralar Türkiye gibi gelişmekte olan ve vergiye bağımlı ülkelere dezavantaj getiriyor. Ama karşı durmak mümkün değil.

  • Solana (SOL) CeHaPe zihniyetinin ürünü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dünyadaki tüm hükümetlerin kripto paralara karşı bir savaşı var.

    Erdoğan bunu en açık şekilde söyleyenlerden.


    neden:

    kripto para, merkeziyetsiz, bir merkez bankası olmayan, devletler üstü bir değer.

    şahsen ben destekliyorum, halktan biriyim. belki devlet adamı olsam farklı düşünebilirdim.



    küresel dünya fikrini ve yapay zeka'yı bireysel olarak destekliyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: berk768

    Çok doğru bir adım.Günlük %30 değer kaybeden hayali para birimlerinin Türkiye'de yasaklanması gerekiyor, asla ticareti yapılmamalı. 

    Son 10 yılda %90 değer kaybeden TL varken, kriptonun lafı mı olur? Profil fotoğrafın çok şeyi açıklıyor zaten. Tarikattan mı yazıyorsun bu yazıyı?

  • Bir de kripto paralarda millet para kaybediyor diye duyar kasanlar var. Şuraya BIST'den birkaç hisse bırakayım. 4 sene sonra aynı fiyata bile gelseler, enflasyon ile paraları en az yarıya inmiş olacak. Hani kahvedeki Necati Dayıların saçma sapan argümanlarına cevap olsun. Aşağıdakiler gibi niceleri var. E bu normal mi şimdi? 45.000 lira yatıran kayınbiraderin 12.000 lirası var şu anda. Yatırma dedim, Devlet güvencesinde dedi. E hadi buyurun. Bunu da konuşalım.


    Ha kripto paraların en az %90'ı çöp olacak. Bu doğru. Peki bu şirketler ne b.k yiyor? Niye düşüyor hisseleri? Finans ve borsa bilen arkadaşlar niye düştüklerini biliyorlar zaten. Bilmeyen Necati Dayılar boş boş yorum yapıyorlar.



    Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Kripto paralara karşı savaşımız var'
    Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Kripto paralara karşı savaşımız var'
    Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Kripto paralara karşı savaşımız var'



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TechVET -- 20 Eylül 2021; 19:17:19 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: serafon

    Kripto paralar mı vatandaşın yararına? Bir nevi teknokomünizme doğru gidiyoruz, herşey sanal olsun, tüm dünya köle olsun diye uğraşılıyor, çünkü gerçekler ve somut şeyler maksimum manüpile edildi ve artık yürümüyor. Bir şeyin etkin ve baskın olması başka, doğru ve gelecekte ve geniş zamanda insanların yararına olması başka. Şu anda nasıl faiz, paradan para kazanma araçları vb insanların sömürülmesine ve zenginin daha zengin fakirin daha fakir olmasına yol açıyorsa, gelecekte de kripto para bu sistemin zirveye taşınması için ilk araç olacaktır. Bunun vatandaşın yararına olduğunu düşünmek resmen akıl tutulmasıdır.

    Komünizm ve kölelik ilişkisini pek kuramadım. Komunizm yapısı gereği bugları olan ve pek yürümesi de mümkün olmayan bir sistem. Eyvallah. Ama komünist bir dünyada kripto para zaten olmaz, çünkü bir anlamı olmaz. Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Kripto paralara karşı savaşımız var' 


    Kripto dünyası yüzde yüz liberal ekonomi modeline uygun bir modeldir. Kapitalizmin dibidir. Köleliğe gidebilir mi? Gidebilir tabii ki. Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Kripto paralara karşı savaşımız var' Sınırsız ve yoz bir kapitalizmin gittiği yer nihayetinde finansal kölelik olur.


    Koç'ta çalışırsın. Aldığın maaşla yapıkredinin kredi verdiği müteahhitin yaptığı binadan yapıkredi'den kredi çekerek daire alırsın. Araban Linea. Çamaşır makinen Arçelik. Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Kripto paralara karşı savaşımız var' yani, fazla basitleştirdim ama, konsept budur. Kodamanlara çalışıyorsun. Maaşını onlardan alıyorsun. Hayatta kalmak ve çocuğuna iyi bir hayat yaşatmak için geri kodamanları besliyorsun. O zaman parayı kaldıralım. Kodamanların malı olmuşuz zaten? Komünizmden kastın bu ise, bu yoz kapitalizm yani. Komünizm ile uzaktan yakından bir alakası yok.


    Kapitalist sistemde, özellikle de yoz bir kapitalist sistemde tükettiğinin seni borçlandırdığı kadar kölesin. Tüketme isteği duyduğun ürünler konusunda kendini frenleyemediğin kadar kölesin. Aldığın ürünlerin kölesisin.


    Bir düşün bakalım. Marabalık yapıyorsun. Çalıştığın sermaye grubunun patronu adına işçiyi güdüyorsun. Karşılığında maaş alıyorsun. Orta seviye yöneticisin yani. İşçiye zorla fazla mesai yaptırıyorsun. Şirketinin gözüne girmek, sana dayatılan performans kriterini yerine getirmek için yapıyorsun bunu. "Yapmayacağım lan?" diyebilir misin? Arabanın, evinin kredi taksiti var aga. Diyemezsin. Sen de bir kölesin. Aldıklarının, borçlarının kölesisin. Üstelik de marabasın. Daha kötü bir durum yani.


    Ne oldu şimdi komünizm, kölelik falan? Patladı. Ne komünizmi? Bu saf kapitalizm. Saçma sapan konuşmayalım özetle.

    --------

    "Feodal kapitalizm" falan desek daha mantıklı. Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Kripto paralara karşı savaşımız var' 

    --------

    Bu pis zincirin dışında kalmak için ne yapılır? Buna çok kafa yoruyorum ben.

    1) Tüketimi kısmak lazım. Daha basit bir hayat sürmek lazım.


    2) Rantiyenin ayarının kaçtığı coğrafyalarda yaşamamak lazım (bkz. Istanbul, Newyork, sanfransisco, Londra, Tokyo, vs.vs.vs)

    3) Bir sermaye grubuna çalışmamak, kendi işini yapmak lazım.


    4) Küçük kâr marjı kovalamamak lazım. Bir milyon dolar ciro, %10 kâr'a çalışacağına, 200.000 dolar ciro, %50 kâr'a çalışmak lazım.


    5) Mümkün mertebe borçlanmamak lazım.


    6) Çoğunluğun tüketim taleplerinin aksi yönünde hareket etmek lazım. Mesela, bayramda otelleri mi patlatıyorlar? Yap bir karavan, takıl aga. Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Kripto paralara karşı savaşımız var' Salaklar otele dıgılsın. Otel boşaldığında canın isterse sen gidersin. İstanbul boşalsın, sen İstanbul'a git. Muazzam oluyor.


    Özetle alterno bir hayat yaşamak ve mümkün mertebe küçük üretici tercih etmek, küçük esnaf tercih etmek, hazır almak yerine özellikle pahalı şeyleri mümkün mertebe kendin yapmak falan lazım. (Bkz. 1988 yılında eniştem ile babam ELMADAĞ ETEKLERİNDE, ANKARA'DA, 12 metrelik fiber yelkenli tekne yaptılar. Burjuva komunisti nasıl olunur diye soracak olursanız, anlatayım. O yelkenlinin adı "Anatolia" idi. Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Kripto paralara karşı savaşımız var' ) Böyle kafalar sizi feodal kapitalizmin değirmenlerinden uzak tutar.


    Saygılar, sevgiler. Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Kripto paralara karşı savaşımız var' Ferrasini satan bilge gibi olmak istemem ama, bu aralar işe elektrikli scooter ile gitmeye niyetliyim. Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Kripto paralara karşı savaşımız var' Yapayım bir tane diyorum. Binebilirsem benim mal Fusion'ı satarım. Hatunda araba, bende araba, anamda araba... Gerek yok yani Fusion'a... Lazım olursa anamınkine çökerim. Evim ile işim arası 1km. Annem ile aram 1km. Bürom ile annem 500 metre. Evim ile kayınvalidem 1.5km. anneannem 2km. Eşimin anneanne-babaane 1.5km mesafede. Hayat bana güzel yani.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 20 Eylül 2021; 19:30:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.