Şimdi Ara

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Kripto paralara karşı savaşımız var' (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
0
Favori
6.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Belli bir merkezden sınırsız olarak üretilen kağıt paralara karşıyız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RXDfv24 R kullanıcısına yanıt

    Canımcım, 5 kart 7 kart varsa kimse uğraşmaz güzelim. Şu anda Digitürk'ünü kaçak kullanan binlerce kullanıcı, on binlerce elektrik hırsızı var. Becersenize arkadaşım bu insanları toplamayı? Madem var böyle bir güç...


    Kaldı ki, hali hazirda 6 kartlık mikro bir rigim California'da.  hadi Türkiye'de bu iş yasaklansın. Benim California'daki rig'i mi tespit edecek?


    Terbiyesiz terbiyesiz de konuşma. Biraz efendi ol, saygılı ol. Ben kıymam da, kıyan çıkar, yamulturlar ağzını.


    Ben bu ülkeyi de, bu ülkede iş yapmayı da, yasadışı ilan edilen şeylere olan yaklaşımını da gayet iyi biliyorum güzel kardeşim. Adamın işi gücü yok, büyük tesisleri bırakacak, mikro miningci kovalayacak... Biraz akıl allasen...


    VPN'i yasakladın diyelim. Ne olacak? Söylesene? 2 milyon insan kullanıyor. Hepsini mi yargılayacak mesela? Ona güç mü yeter? Anca yapacağı seçmece çekmek olur.


    Mining'i yasadışı ilan etti desek, cezası ne olacak? Mali suçun cezası mali oluyor Türkiye'de. Yani bir para cezası ile iş biter. Hayal alemindesiniz özetle.


    Yasaklasa, buna muhalefet edecek olsam, üç parçaya böler VPN ile mining yapmaya devam ederim. Baktım baskınlar yapıyorlar, sat burada kartları. Git al California'da. Oradaki düzeni büyütürüm.  farkmaz yani.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 31 Ekim 2021; 19:24:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • RXDfv24 R kullanıcısına yanıt

    Aynı pis adamların içinden çıkmak aynı pis adamların patronu ile mümkün.


    Yani, emir büyük yerdense ayvayı yersin. Ama ilçe emniyet müdürünün işi ise, attan büyük deve var, bir iki telefon yırtarsın.


    Seni kaç kişinin dinlediği de önemli. Seni dinleyen yoksa, halkın bir kesimini etkilemiyorsan, özgürsün. Başına kolayına iş gelmez. Ama yanlışlıkla birileri seni dinlemeye başlarsa, anında seni öperler.


    O yüzden yanlışlıkla da olsa siyasi bir meselede fenomen olursan ayvayı yeme ihtimalin mevcut. Bunun dışında pek de sallamazlar. Çünkü kendilerine ters konuşan herkesi alamazlar. Seçmece usulü bu iş. Piyango gibi. Ondan da korkacak değilim yani.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RXDfv24 R kullanıcısına yanıt

    Hiç böyle şeyler yok. Vergi dairesi denetimine hiç girmedi isem 3 kere falan girdim. Ben eski ihracatçıyım. KDV'den muaf olduğumuz için denetimler sık oluyor. Şirketimi kapatıyorum bu aralar. Ama işleyişi çok iyi bilirim.


    Türkiye'de önlemini baştan almazsan çok fena patlarsın. Önlemini baştan alırsan asla patlamazsın. Türkiye'de vergi meselesi gibi her türlü parasal mesele parasal meseledir. Ne hapse sokturur, ne de eğer önleminizi baştan aldı iseniz bela olur. Haklı olduğum iki ayrı meselede devlete dava açıp kazanmışlığım da vardır.


    Türkiye'deki herhangi bir hesabına düzenli para girmezse de yılda 10000-12000 dolar falan para değil. Onu da söyleyeyim. Kimsenin dikkatini çekmez.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kripto paralarla savaşmak hiçbir devletin lehine olmaz. Bu kadar para basılan bir ortamda kripto para olmasa para altın ve gümüşe kaçar.Kağıt paralar tuvalet kağıdından daha değersiz olur. Dünyadaki altın miktarı sınırlı.

  • fxmaster F kullanıcısına yanıt

    Boomer ekonomistlerin en büyük şikayeti bu zaten. Genç nesilin hisse almaması ve paranın altından kaçması.

  • Keşke reis savaş açtığında bitcoin girseydim uçtu gitti kripto paralar. Neye savas açsa uçuşa geçiyor, sinyal verdi ama girmedik kötü oldu.. Bundan sonraki atılımı kacirmamak gerekli



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nevzat.Yildiz -- 7 Kasım 2021; 11:52:55 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Türkiye elindeki TÜm parasal ve siyasi gücünü kullansa dahi.

    Bitcoine 0.02 civarında bi etkisi olur. Artış yada azalış.

  • Nevzat.Yildiz N kullanıcısına yanıt

    Hala geç değil btc 100k olacak daha   


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sözle düşüşün ne alakası var editörler vasat.

  • BoxGolls kullanıcısına yanıt
    En altta bizler olduğumuz için kafamıza yağıyor mevzubahis madde...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • serafon kullanıcısına yanıt

    Ne anlattın aga şimdi?

  • Dünya devletlerinin alayı kripto paraya karşı. Nedeni çok basit.


    Kripto para, gerçek bir parasal değer ve şimdilik borsalarda değer görüyor, yarın bir gün, bankaların sistemini ortadan kaldırabilecek, merkez bankalarının statüsünü yok edecek bir sisteme doğru gidiyor. Şu anda mining ile dünyadaki tüm web ağına bağlı bilgisayarların blockchain zinciri ile bağlanması aşamasında, mining'ciler verilen ödüller de bu emeğin karşılığı.

    Eninde sonunda dünya, tamamen kripto temelli paraya geçecek. Bu geçişi yavaşlatmak yada kontrollü geçmek devletlerin elinde şimdilik. Şahsen bu yeni sisteme karşı değilim. Mevcut finansal sistem zaten çok sorunlu ve tamamen faiz sistemi üzerine kurulu ve kur farkları ile, diğer devletleri sömürmenin bir yolu bu ekonomik sistem. Yeni dijital sistem bunun üzerinde. Eğer geç kalırsak devlet olarak, yine sorunlu ekonomilerle baş etmek zorunda kalacağız bence.





  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.