Şimdi Ara

Cumhurbaşkanı Erdoğan: KAAN için Suudi Arabistan ile ortak yatırım gündemde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
14 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: KAAN için Suudi Arabistan ile ortak yatırım gündemde
    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan ve Mısır ziyaretlerinin ardından Türkiye’ye dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan’ın açıklamalarında Türkiye’nin milli muharip uçağı KAAN başta olmak üzere savunma sanayii alanında yürütülen uluslararası iş birlikleri öne çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan ile KAAN projesi kapsamında ortak yatırım ihtimalinin masada olduğunu vurguladı.

“Her an geçrekeleşebilir”

Gerçekleştirilen son ziyaret sırasında iki ülke arasında çeşitli alanlarda önemli anlaşmalar imzalandığını belirten Erdoğan, özellikle savunma sanayiinde atılan adımların dikkat çekici olduğunu söyledi. Türkiye’nin savunma sanayiinde son yıllarda kaydettiği ilerlemenin dünya genelinde yakından takip edildiğini dile getiren Erdoğan, bu ilginin Suudi Arabistan tarafından da açıkça ortaya konduğunu belirtti.

Erdoğan, yaptığı açıklamada “Suudi Arabistan ile savunma sanayii konusunda önemli iş birliklerine imza atıyoruz ve bunu geliştirmekte de kararlıyız. KAAN sadece bir savaş uçağı değil, KAAN Türkiye'nin mühendislik kabiliyetinin, bağımsız savunma iradesinin sembolüdür. KAAN ile ilgili övgü dolu birçok geri dönüş aldık. Dünyada bu alanda daha fazla söz sahibi oldukça, bu tür iş birliklerimiz de kesinlikle artacaktır. Kaldı ki Suudi Arabistan ile bu konuda ortak yatırım söz konusu. Her an bu ortak yatırımı da gerçekleştirebiliriz ifadelerini kullandı.

Daha önce de gündeme geldi

KAAN projesine yönelik uluslararası ortaklık ihtimali daha önce de savunma sanayii yetkililerinin açıklamalarına yansımıştı. TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, Şubat 2025 tarihinde yaptığı değerlendirmede, böylesine büyük ve stratejik bir projede dış ortaklıkların makul olduğunu ifade etmişti. Demiroğlu “Kamuoyuna yansıdığı üzere Suudi Arabistan ile bu konuda çok yakın çalışıyoruz. Diğer ülkeler için de gelişme olabilir. Hatta Birleşik Arap Emirlikleri de listeye eklenebilir” demişti.

Ayrıca Bkz.KAAN’ın yerli yardımcı güç ünitesi için takvim netleşiyor

Öte yandan geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Endonezya ile 48 adet KAAN uçağının satışını kapsayan sözleşme imzalanmış, bu anlaşma Türkiye’nin milli muharip uçak projesinin uluslararası pazardaki ilk büyük başarısı olarak kayda geçmişti.

Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/gundem/cumhurbaskani-erdogan-kaan-icin-suudi-arabistan-ile-ortak-yatirim-soz-konusu/3821110

• Elhamdülillah, hiçbir zaman merak etmediğim için bu konuda bilgim yok ama sen meraklı olduğuna göre tavsiyem iktidar parti organlarına kaydını yaptırabilirsin, bu konuda ufkunu açarlar, kariyer için iyi bir başlangıç olur... Bu arada siyasetin hepsinden uzağım -hepsi aynı halt = filler-, muhalefetten de en az iktidar kadar nefret ediyorum.

Bu arada taze bir haber…

Sevr ayağa kalk, büyüğün geldi...

Ortaklıktan kasıt tam olarak ne? Hali hazırda argesi yapılmış üretim aşamasına gelen projeye sırf üretim bandı için ortak alınması mı yoksa uçak satılması mı? Zaten projede en zor aşama ARGE değil mi? Üretim hattının maliyeti (ARGE maliyeti yanında) ne ki ortak aranıyor? Kârdan pay mı verilecek yoksa üretimde ve satışta söz sahibi mı olacaklar?

Kore KF-21 Boramae uçağını 23 senede bitiremedi tam hayalet değil zaten ve Endonezya maddi ortak oldu sonrada bu adamlar dünyada çip üreten 1 numaralı ülke neredeyse ve sanayi devi parası da var ama savaş uçağı kolay iş değil

Türkiye zaten bu ekonomi ve teknoloji üretimi ile uçağı bitiremez sağdan soldan ortak para vs bulmasi lazım

• Ortak olmasa daha iyi olur. Eğer yapılabilecek isek tek yapmak her zaman daha iyidir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Morgan Freeman
  • quote:

National Standard Finance Genel Müdürü Duke, uluslararası yatırımcıların Türkiye'ye Türk-Körfez Fonu üzerinden 2 trilyon doları aşan yatırım yapacağını söyledi.

Kaynak: Devletin resmi haber ajansı(AA) / Gülbin Yıldırım | 12.01.2017

www.aa.com.tr
    ABD'li şirket Türkiye'ye 2 trilyon dolarlık finansman ağını açtı
    https://www.aa.com.tr/tr/dunya/abdli-sirket-turkiyeye-2-trilyon-dolarlik-finansman-agini-acti/725552#

Yıllardır bu haberleri halkın üzerine saldılar da saldılar, yazan da memnun, yazdıran da, inanan da...

Böyle bir kitle varken BTC balinaları az bile yapıyor yatırımcılarına, bizim safları görse adamlar hayıflanırdı, ulen biz amma duygusalmışız(dürüstlük, gelecek vizyonu vs.) diye...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarcenk -- 5 Şubat 2026; 14:33:26 >

• israile karşı ortak bir kutuplaşma mı kuruluyor acaba.

• idontremember kullanıcısına yanıt
    evet

• Bunlarla bırak ortaklığı, su bile içilmemesi gerekiyorken gelinen nokta buysa vay halimize.

hirsizlik nasil yapilir belediye nasil soyulur merak ediyorum anlatabilirmisin??

Yanlış yerden bakıyorsun. böyle diye diye petrol paraları hep ABD ye aktı. birazda bize aksın

• Her şey Kante için. Sağol reyiz😊

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Mesela hava savunma sistemi yaptık üretmek zor. Altay ürettik ama 250 adet az.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Phenom II X4 940, Asus M3A78T (790GX), 2x2 GB DDR2-800 ,Samsung 2333SW 23"", Sapphire Ati HD6870 1GB, 160 Gb Intel X25-M SSD ve SCYTHE Silent Box içinde 3,5" Western Digital 750 Gb 5400 rpm sessiz HDD, 16 Mb önbellek , Lian-li PC-C32 Fanları kısılmış Kasa, Be-Queit 450 Watt güç kaynağı, Samsung DVD-RW Gümüş ön yüz, Microsoft Sidewinder X6, Cyber Snippa Intelliscope fare, SONY KDF-E50A11E 50" 3LCD HDTV, 2x Saitek P3000 Gamepad Scythe Zipang soğutucu
  • jiletosman kullanıcısına yanıt
    Elhamdülillah, hiçbir zaman merak etmediğim için bu konuda bilgim yok ama sen meraklı olduğuna göre tavsiyem iktidar parti organlarına kaydını yaptırabilirsin, bu konuda ufkunu açarlar, kariyer için iyi bir başlangıç olur... Bu arada siyasetin hepsinden uzağım -hepsi aynı halt = filler-, muhalefetten de en az iktidar kadar nefret ediyorum.

Bu arada taze bir haber…

Sevr ayağa kalk, büyüğün geldi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: KAAN için Suudi Arabistan ile ortak yatırım gündemde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarcenk -- 5 Şubat 2026; 22:14:19 >

• Mümkün olduğunca kritik verileri kendimizde tutmak için ortaklığı minimumda tutmak bana daha akıllıca geliyor.

• hanahmet H kullanıcısına yanıt
    Tamam

• samuray_x S kullanıcısına yanıt

Savunma sanayi çok uluslu bir karakter kazanmış halde çünkü bu şekilde silah platformu finansmanı, dizaynı, üretim ve tedariki daha etkin olmakta. O yüzden bu konuda işbirlikleri görmek mümkün.

Ama ben Suudilerle yapmazdım. Onlar Ortadoğu'da mezhebi bir taraf. Türkiye kendisini hiçbir askeri türden stratejik konuda Suudi Arabistan'a endekslememeli.

Ha anladım sen öbür taraftansın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Milletin alabildiği 2-3€ luk ürünler engellendiğine, olmadık şeylere vergiler geldiğine göre bazı konularda yolun sonuna gelindi. Sıcak para lazım diye yapılıyor bunları, güzelim proje yalan olmaz umarım. Orada dirsek çürüten TUSAŞ çalışanlarının emeğine üzülürüm sadece...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi camelon -- 7 Şubat 2026; 12:41:1 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.