Şimdi Ara

CREATIVE X-FI TITANIUM HD + LOGITECH Z-5500 Deneyimi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
0
Favori
12.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu kartı bu siteden başka yer yok sanırım yahu.Çok arıyorum ama bulamıyorum.Ayrıca Creative nin UK (İngiltere) sitesinden satın almaya kalktığınızda fiyatı 380 gibi bir rakama geliyor.Sanala market satış fiyatı ile aynı.USA veya Canada sitelerinden amazon ile satın alındığında 280tl gibi rakamlarda oluyor.Ciddi farklar var.250 280 seviyelerinden satışı yokmu türkiyede bu kart yahu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gatetrans

Bu kartı bu siteden başka yer yok sanırım yahu.Çok arıyorum ama bulamıyorum.Ayrıca Creative nin UK (İngiltere) sitesinden satın almaya kalktığınızda fiyatı 380 gibi bir rakama geliyor.Sanala market satış fiyatı ile aynı.USA veya Canada sitelerinden amazon ile satın alındığında 280tl gibi rakamlarda oluyor.Ciddi farklar var.250 280 seviyelerinden satışı yokmu türkiyede bu kart yahu ?

Hocam bildiğim kadarıyla Creative'nin ses kartlarını Koyuncu Elektronik adlı firma Türkiye'ye ithal ediyor. Firma yetkililerinden biriyle görüşmem oldu ve bana bu karttan 20 adet ithal ettiklerini ve 1 adetini Sanalmarketim adlı veb sitesinin diğer bir ifade ile Ankara'da ki Eternel adlı firmanın aldığını söyledi. Dier 19 adetinin ise kendilerinde bulunduğunu henüz satışını yapmadıklarını belirtti. Koyuncu Elektronik parekende satış yapmadığından parekende satış yapan diğer firmalar bu kartın satışını yapmaya başlamadıkça şimdilik TR de başka bir firmada bu kartın satışını göremeyeceğiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: gazilim

quote:

Orijinalden alıntı: Gatetrans

Bu kartı bu siteden başka yer yok sanırım yahu.Çok arıyorum ama bulamıyorum.Ayrıca Creative nin UK (İngiltere) sitesinden satın almaya kalktığınızda fiyatı 380 gibi bir rakama geliyor.Sanala market satış fiyatı ile aynı.USA veya Canada sitelerinden amazon ile satın alındığında 280tl gibi rakamlarda oluyor.Ciddi farklar var.250 280 seviyelerinden satışı yokmu türkiyede bu kart yahu ?

Hocam bildiğim kadarıyla Creative'nin ses kartlarını Koyuncu Elektronik adlı firma Türkiye'ye ithal ediyor. Firma yetkililerinden biriyle görüşmem oldu ve bana bu karttan 20 adet ithal ettiklerini ve 1 adetini Sanalmarketim adlı veb sitesinin diğer bir ifade ile Ankara'da ki Eternel adlı firmanın aldığını söyledi. Dier 19 adetinin ise kendilerinde bulunduğunu henüz satışını yapmadıklarını belirtti. Koyuncu Elektronik parekende satış yapmadığından parekende satış yapan diğer firmalar bu kartın satışını yapmaya başlamadıkça şimdilik TR de başka bir firmada bu kartın satışını göremeyeceğiz.

İlginç gerçekten,sanırım 2. el satış bölümünde biri 260 tl gibi bir rakama satıyordu bunu.Yurt dışından getiriyormuş sanırım,son 1 tane kaldı diyordu.Şimdi bende kanada dan ablama getirticem sanırım.Bu kartı türkiyede nasıl satmazlar ilginç valla.

• CREATIVE X-FI TITANIUM HD SES KARTI PCI-EX bu ses kartını yeni siparis verdim ama anakartıma uyarmı diye hic dusunmedim acaba gigabyet ep 45t ud3r anakartıma uyarmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hiachi

CREATIVE X-FI TITANIUM HD SES KARTI PCI-EX bu ses kartını yeni siparis verdim ama anakartıma uyarmı diye hic dusunmedim acaba gigabyet ep 45t ud3r anakartıma uyarmı ?

her türlü uyar.hayırlı olsun.Umarım kullanır ve yorumlarınızı paylaşırsınız.
  • tabiki paylasırım yalnız yarın kargoya verilecek ve benim sistem 2+1 z5500 um yok yani onagore degerlendirin kulaklıgım sennheiser rs 170 kablosuz kulaklık bunlar goz onundeyken degerlendirecgim.
  • sanırım bu karrta dolby ture hd özelliği yok yada desteklemiyor asus xonar 1.3 delüxe modeli bu karrttan daha ıyı bı karta benzıyor dolby true hd'yide destekliyor ve hdmı 1.3a çıkışıda var ........
  • Arkadaşlar...
    Yurt dışında yorumlar çok iyiymiş... Eski kartlarınızı çöpe atın gibi yorumlar varmış... Geçin bunları...

Müzik olarak hangimiz orjinal CD,DVD,BlueRay alıpta dinliyoruz... Hepimiz MP3 olarak dinliyoruz... Bu yüzden bu kartlara bu kadar para vermeye değmez. Alın bir tane creative Audigy Value 7.1 dinleyin MP3 lerinizi...

Filmlere gelince, durum yine aynı... Fazla yer kaplamasın diye düşük AC3, ACC, MP3 ve benzeri Rip filmleri izliyoruz... Zaten sesin ve görüntünün kalitesi gitmiş. En kıral ses kartını alsanız ne yazar?

Ama param var kardeşim... Müziği ve filmleri BlueRay olarak alırım ve izlerim diyorsanız o başka... O zaman sorun yok...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fastboy73

Arkadaşlar...
    Yurt dışında yorumlar çok iyiymiş... Eski kartlarınızı çöpe atın gibi yorumlar varmış... Geçin bunları...

Müzik olarak hangimiz orjinal CD,DVD,BlueRay alıpta dinliyoruz... Hepimiz MP3 olarak dinliyoruz... Bu yüzden bu kartlara bu kadar para vermeye değmez. Alın bir tane creative Audigy Value 7.1 dinleyin MP3 lerinizi...

Filmlere gelince, durum yine aynı... Fazla yer kaplamasın diye düşük AC3, ACC, MP3 ve benzeri Rip filmleri izliyoruz... Zaten sesin ve görüntünün kalitesi gitmiş. En kıral ses kartını alsanız ne yazar?

Ama param var kardeşim... Müziği ve filmleri BlueRay olarak alırım ve izlerim diyorsanız o başka... O zaman sorun yok...

hocam tamamen katliam yapmışsın yorum olarak. flac dinliyorum, 720p ve 1080pden başka film indirmiyorum, ki tamam bunları bilgisayarımda seyretmiyorum. ama bununla birlikte sürekli oyun oynayan biriyim ve 2 adet kulaklığa sahibim. bunlardan birsi beyer dt 770 pro diğeri de astro a40 with mixamp. birini müzik dinlerken fiio e5 ile diğerini ise oyun oynarken coaxial bağlantı yaparak kullanıyorum. oyun oynarken ve müzikleri dinlerken aldığım keyfi sanırım standart bi ses kartı ile yaşamam mümkün değil. ses kartım da bu model değil xtremegamer fatality pro modeli ve ön konsol ile kullanıyorum. bu modele de geçemeyi düşünürdüm ama ne yazık ki ön konsolu yok. yaptığınız yorum pekala kısmen doğru olabilir ama sizin alıntınızda değiştirdiğim kelimler için ''bence'' ibaresini kullanısanız daha iyi olur.

• Evet arkadaşlar Ben geri geldim Biliyorum çok beklettim sizi ama işlerim yüzünden bir türlü izlenim yazısı yazamadım. Öncelike karttan başlayım,Kartı sorunsuzca taktım kasama. Optik çıkışı alışılmışın dışındaydı normal RCA çıkışının içinde kırmızı ışık yanıyor iyiki uyumlu kablosu var içinde hemde 2 tane. yoksa nasıl bulurdum bilmiyorum sürücüleri de sorunsuzdu önce cdden kurdum sonra internetten autoupdate ediyor zaten. sonra Z-5500 ile bağladım bu iki canavarı sadece creative kutusundan çıkan optik kablo ile

Bu iki ürün o kadar uyumlu ki bunu kelimeyle tarif etmek imkansız. Creative nin THX ayarları , bu ses sisteminin THX destekli olmasıyla birleşiyor. Çok ciddiyim sinemada film izlemeye bayılan ben artık evimde izlemeyi tercih ediyorum çünkü sinemadakinden daha iyi bir kalite yakaladım evde her ne kadar sinemadaki kadar gürültülü dinleyemesemde benim için önemli olan sesin netliği ve dağılımı. çok basit bi kullanımı var bu ikisinin. tek yapmak gereken ses özelliklerinden ''Creative höporleri'' seçmek ve creative konsolundan encoderi ''DTS'' veya ''Dolyp digitale'' getirmek , hemen logitech ekranda DTS veya dolpy digital yazısı çıkıyor. yani bütün sesleri windows seslerine kadar encode ediyor kart istediniz türe resimde görüldüğü gibi Genelde DTS destekli filmler izledim full HD olarak çok beğendim kalitesini ses kartının da , ses sisteminin de. Sinema kalitesinde filmler izliyorum çok zevkli tavsiye ederim
     CREATIVE X-FI TITANIUM HD + LOGITECH Z-5500 Deneyimi

Gelelim müzik konusuna, herkesin z-5500 ü kötülediği alana. Ben normalde film hastası değildim bu kadar müzik ve Oyun için kurmuştum sistemi. Eskiden media player classic + ac3 filter + bi sürü ayar ıvır zıvır yapardım müzik dinlemek için. artık rahatım creative müzik dinleme programını açıyorum. ve creative nin konsolundaki THX ayarlarıyla oynayarak (1 kere yapım bu ayarları bi daha ellemedim) mükemmel 5+1 müzik dinleme zevkine ulaştım mp3 lerde bile. Tabi bu kişiden kişiye değişir ama ''THX'' özelliğiyle herşey çok kolay. surround yapıyorum biraz ve center a ana sesleri baskın olarak veriyorum ayarlarla, tabi crystraliser açık, bi kaç ayar daha ve şarkılar güzel ve net Ama en güzel müzikler DTS ve flac müzikler dinlemesi çok zevkli. Her ne kadar DTS müzik bulması zor olsada inanın bulduğum kadarını , hatta eskimiş, dinlemicem şarkıları bile dinledim hepsinde ayrı bi tat vardı DTS olarak

Oyun konusunda Fazla oyun deneme fırsatım olmadı World of warcraft ve Metro 2033 ve AVP oynadım Hepsini DTS ses alarak oynadım. sesler şimdiye kadar kullandığım diğer sistemlere göre daha başarlıydı. Daha önceki ses kartlarımda bu kadar net DTS ses alamıyordum ama şimdi oyunu oynarken sanki içindeyim oyunun Özellikle AVP de sesler yüzünden oyunu oynayamadım korkudan diyebilirim... ki normalde korku filmidir/oyunudur vız gelir Ses kartının oyun modu var eğer kulaklık kullanıyorsan. zaten 5+1 oynuyorsan farketmiyor. DTS aynen devam işliyor Oyunlarda Kaliteli Kulaklıkla çok güzel sesler alınabildiğini duydum ama kaliteli bi kulaklığım olmadığı için bunu test etme fırsatım olmadı Zaten 5+1 varken kulaklık oyun oynamam bu yüzden almadım kulaklık

Sonuç olarak puanlamamı isterseniz

Ses kartı + Z5500 için;
    Film:10/10
    Müzik:9/10
    Oyun:9/10

(Kişisel puanlamam da daha uzağa gidemez bunlar arkadaşlar. Sonuçta zevk meselesi. Ama şunu söyleyebilirim kısaca size AFM sinemaları artık evimde creative titanium HD +z-5500 ile evim konser salonu gibi. bu zevk anlatılmaz yaşanır. Oyunların içindeyim ses kartına para verilirmiye cevabım şudur ; Bu zevki,yaşattığı huzuru parayla satın alamazsın dostum ) İyi forumlar

Not: Bu yazıyı bekleyen arkadaşlar vardır diye yazdım. Zaten ses kartına para verilirmi diyen biriyle benim konuşacak bişeyim yoktur özeleden sorunuz varsa cevaplayabilirim saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anexiety1 -- 2 Mayıs 2011; 22:36:18 >

• of of süperr yaşşaa dostum ağzımın suyu aktı.. optic teki kırmızı ışık bendede var o her alette var sanırım. bide THX değil seninki farkettiysen TruStudio sendeki yani yenisi sadece yeni x-fi larda var o. bide encoder yapman çok iyi çünkü çoğu oyun dobly dts destekliyor sen onları ses kartıyla encode z5500 decode edip berrak sesle oynuyorsun bende bir decoder alıp kartta encode ettikten sonra orda decode edecektim ama bulamıyorum creative decoder.. çok ender bulunuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

of of süperr yaşşaa dostum ağzımın suyu aktı.. optic teki kırmızı ışık bendede var o her alette var sanırım. bide THX değil seninki farkettiysen TruStudio sendeki yani yenisi sadece yeni x-fi larda var o. bide encoder yapman çok iyi çünkü çoğu oyun dobly dts destekliyor sen onları ses kartıyla encode z5500 decode edip berrak sesle oynuyorsun bende bir decoder alıp kartta encode ettikten sonra orda decode edecektim ama bulamıyorum creative decoder.. çok ender bulunuyor.

Şimdi farkettim THX Trustudio Pro muş Sağol dostum dediğin gibi z-5500 decode etmesi harika DTS ve dolpy digital prologic2 harici bişeye gerek kalmıyor , bu kart ve ses sistemi varken Kusursuz a yakın diyebilirim Tabi yine belirtmek istiyorum Ses sitemi ''THX'' sertifakalı bence bu ses sisteminin hakkı BU karttır Her optikten ışık geldiğini biliyorum üstad Demek istediğim bu kartta eskilerdeki gibi öyle pilastik kapak yok ve kare değil optik Normal ses girişinde Optik var Şu mavi ile işaretli yerde Sizin kartta da böyle mi ?

• anladım .. evet tabiikide THX destekli bir ses sistemi olacak. bende tek eksik optic connection ve decoder yoksa G500 ile x-fi platinum iyi anlaşıyorlar araalrında 2side THX mevcut zaten.

benim kartın kasaya takılan ön paneli var kapaklı optic in out var onda birinde yanıyor ışık
  • İnceleme için teşekkürler, bu kartı ciddi şekilde düşünmeye başladım.
  • Eğer film DTS'ten başka bir kodlama ile kodlanmışsa ve ses kartının ayarlarından ses ne olursa olsun DTS encode et dersen nasıl oluyor? Yani kart önce mevcut sesi(DTS'ten başka bir teknoloji ile kodlanmış) decode edip sonra bunu DTS ile yeniden mi encode edip ses sitemine gönderiyor? Hani windows sesleri gibi kodlanmamış sesleri direkt DTS'e kodlamasını anladım da diğer durum biraz kafamı karıştırdı. Bende de Z-5500 var onboard ses kartı kabak tadı vermeye başladı....
  • quote:

Orijinalden alıntı: smartcard

Eğer film DTS'ten başka bir kodlama ile kodlanmışsa ve ses kartının ayarlarından ses ne olursa olsun DTS encode et dersen nasıl oluyor? Yani kart önce mevcut sesi(DTS'ten başka bir teknoloji ile kodlanmış) decode edip sonra bunu DTS ile yeniden mi encode edip ses sitemine gönderiyor? Hani windows sesleri gibi kodlanmamış sesleri direkt DTS'e kodlamasını anladım da diğer durum biraz kafamı karıştırdı. Bende de Z-5500 var onboard ses kartı kabak tadı vermeye başladı....

Soruna anladığım kadarıyla cevap vereyim dilim döndüğünce;

Film izlerken eğer fim DTS değilse kullandığın codek programı (ben mesela AC3 kullanıyorum) böyle fimler için yeniden encode ettirebiliyorsun ve DTS izleyebiliyorsun hiçbir sorun olmadan.. Ama yok ben encode ettirmek istemiyorum neyse öyle dinlemek istiyorum diyorsan (niye böyle diyesin bilmiyorum ) ama onun içinde ayar var. Creative konsoldan encode kısmını ''off'' yapıyorsun . ve tray menuden ses çıkış ayarlarını Creative speakersdan >> SPDIF out ta ayarladığın zaman. bütün decode/encode işlemlerini devre dışı bırakabiliyorsun. Her ne kadar böyle yapınca bu ses kartının ve ses sistemenin hiç bir anlamı kalmasa belki gerekebilir bazı yerlerde

Z-5500 alıp da onboard takılmak, ferrari ye LPG taktırıp gezmek gibi bişey olsa gerek (Bence) En yakın zamanda bu ses kartından alıp ses sistemnin sınırlarını, güzelliğini görmenizi dilerim saygılar

• SPDIF out yapınca ses ayarını direkt hoparlöre yolluyor yada eğer kartın decoder/encoder özellği var ve açıksa decode yada encode edip sesi öyle hoparlörü yolluyor. örnek benim kartta decode var sadece spdif out yapınca direkt karta çözüdürp hoparlöre yolluyor ben duyuyorum ekrandada dts logosu çıkıyor.

sesi olduğu gibi çözdürmeden encode etmedne yolmak istersen speaker 5.1 yada direct sound x-fi bla bla yı seçmelisin ki niye bunu sen yapasın encode et daha iyi ama ben bazı videolarda mecburum böyle yapıyorum çünkü kart encode etse bile hoparlör decoderim yok

edit: umarım çok karmaşık anlatmadım biraz karışık çünkü ben bile karıştırabiliyorum bazen

• arkadaşlar bugün xfi titanyum ses kartı aldım ama 5+1 modunda 24 bit 192 khz kullanamıyorum sizdede aynımı ? illaki stereo modu olucak 192 kullanabilmek için

birde pci 1x in hemen arkadasında ekran kartı var ve ses kartı önünü kapattı cok ısınmaya basladı 56 derece , eskiden 43 masaüstündeydi ..
    bunu pci-e 8X slotuma taksam olur mu ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 5 Mayıs 2011; 22:07:18 >
  • 8x e taktım çalıştı
  • @anexiety1 inceleme için teşekkürler öncelikle. kulaklık alma aşamasındayım birsey ögrenmem lazım eger yardımcı olursanız sevinirim. bu astro a40 dts destekli mi? optic girişi var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kronik -- 6 Mayıs 2011; 4:07:29 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.