üstadım fanın çok kirlenmiştir..temizlemelisiniz..çok pislik çıkacak temizlerken iğrenmeyin küresel ısınmanın önüne geçmek lazım artık böyle olmaz
everestle sıcaklık değerlerine bakıyorum defalarca denedim sıcaklık 55 in altına düşünce makina direk resetliyo( aslında resetliyo diyorum ama ekran ışığı turuncuya dönüyo ve fişi çekip takmadan bilgisayar tekrar çalışmıyo ya. yani power ve reset işlemiyo) işlemcimin 55 in altında çalışmamasının sebebi ne olabilir. bi bilgisi olan varsa yardım edebilir mi?
quote:
Orjinalden alıntı: suhakazanc
ben de bilgisayarımda sıcaklıktan kaynaklanan bi sorun yaşıyorum ama diğer arkadaşın tam aksine benim bilgisayarım 55 derecenin altına düşünce kapanıyor bilgisayarı açık tutabilmek için sürekli virüs tarattırıyorum(şu an olduğu gibi) işlemcinin fanını söküp kullanmayı denedim 85 derecelere çıktı hatta bi ara fan ve altındaki soğutucuyla birlikte söktüğümde 95 i gördüm ve hemen fişi çektim. işlemcim celeron 1.7. işlemcinin 55 derecenin altında çalışmaması normal olabilir mi bilgisayar donanımında fanı sıcaklık değerine göre çalıştırıp durduracak bi sistem var mı?ya da bunu yapabilecek bi yazılım mevcut mu? sorunun çözümü için neler yapabilirim. yardımlarınızı bekliyorum.
Saçma bitr durum söz konusu, anakart belli bir sıcaklığın altında fanını klapatıyor olabilir, fan kapanınca da yine anakart bilgisayarı korumak için kendini kaatıyor olabilir
Anakartın fan devir kontrolünü (varsa tabii) kapatmanı öneririm.
Ayrıca sorununu bu kadar net 55 derece altında kapatıyor şeklinde belirtebilmen de ilginç... bi milyon tane daha sebep olabilir ...
az önce fanı ve soğutucuyu iyice temizledim sonra da overclock yaparak(ufak bi miktar) açtım sıcaklık değerini ilk defa 55 in altında gördüm. 40 civarındaydı sonra 55 in bilgisayar için bi kıstas olup olmadığını denemek için fanı söküp 55 dereceye getirdiğim anda bilgisayar reset attı. defalarca denedim bilgisayar 55 dereceye gelince reset atıyo sonra sorun çözüldü diye düşünüyodum ki(çünkü fanla birlikte 50lere bile yaklaşmazken pcyi açık bıraktım ve 10 dakka sonra pc gitti. sıcaklığın çok düşmüş olacağını düşündüm ve pcyi açtıktan sonra bütün fanları açıp gözümü sıcaklık değerine diktim beklemeye başladım sıcaklık 35 e gelince gitti bunu da yaklaşık 5 ya da 6 kez test ettim sıcaklık 35 i görüyo 34 ü göremeden gidiyo tıpkı 56 yı göremediğim gibi. şu an bile fanı bi söküp bi takarak dengede tutuyorum. kafayı yiycem ya.
bi arkadaşımın da böyle sorunu vardı. onun cpu su P4 630 3.0 idi. bilgisayarcıya götürdü. cpu su bozuk muş. garanti belgesi ile değiştirdi. sen de bi bilgisayarcıya götür
hocam ne garantisi işlemci 6 7 yıllık falan ya zaten değiştirmeyi düşünüyorum da maalesef param yok. ya işin garibi biosdan bütün power managementları kapattım yine de niye reset atıyo ısınınca
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme