Şimdi Ara

cpu sıcaklik 87 ?????? normal mi bu??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
2.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3.2 @ 3.8 kullanıyorum.İdle 40 yükte 50-55.Bahsettiğin sıcaklıklarla kesin cpu yu eline alırsın.Soğutucuyu,fanı sök.Temizle.Cpu üzerinde kalan eski macunları çıkart.Yeniden bir macunla.Soğutucuyu iyi temas ettirerek oturttur.(Belki şu anda temas yok da olabilir.)Fanın yeterli hızdamı çalışıyor bak.

Kolay gelsin...
  • abi siz vesile oldunuz,
    ben sıcaklığa baktım 76 derece. sonra gittim, 1 yıl oldu alalı pc yi ilk defa işlemci fanını temizledim, bi ton toz pislik çıktı, sıcaklık şimdi 40-45 derece, everest le baktım, daha önemlisi pc canavar oldu, eskisi gibi, internet bile hızlandı inanmayacaksınız.
  • benim laptopta çok ısınıyo 60 dan aşağı inmiyo işlemci. oyunlarda 80 e çıkıyo 82 de kapatıoy kendini
  • Çok aşırı ısınıyor.
  • benim dizüstü de genelde 65-70 arasına geziyo bu da çokmudur şu an 68

makine Packard Bell s8501 alalı 4 ay oldu
  • arkadaşlar ben bi arkadaşımda laptopunu gördüm içinde laptop çok ısındı otomatik olarak hemen içinde fan olduğu için soğutmaya başlıyor.. bence sizde aynı yöntemi uygulayın ....
  • hocam laptoplar öyle zaten
    masaüstü gibi fan sürekli çalışmıyo. bi çalışıyo bi duruyo
    bilgisayara binen yüke göre deişiyo mesela oyun oynarken daha sık ofis yazılımları kullanırken daha az devreye giriyo
  • termal macun varmı eminmisin bi bak söküp fanı..imkansız..ya onu bırak 90da bilgisayar çalışmazki yanmış olur çoktan..ne işse anlamadım..
  • başka bir programla test et
    olmaz öyle şey
    90 derecede yanar kesinlikle
  • Yanar ya da yanmaz sonuçta aşırı bir ısınma var. Arkadaşın derdine bir çare bulalım bence. Bu sarun ne zaman başladı demiştim. Yani ısıyı yeni ölçmeye başladın tabi de, bilgisayarın ne zaman kapanmaya başladı?
  • belki yanlış gösteriyodur çünkü böyle çalışmaz
  • Zaten çalışmıyormuş Bütün yazıları okumadın galiba. Bilgisayar kapanıyormuş zırt pırt
  • 1-MAvi ekranın kilitlenmelerin sebebi tamamen ısı.
    2-fan tyemiz görünüyor işlemcin de lga işlemci tipinden anladığım kadaıyla. Bu işlemciler o kadar çok ısınmıyorlar. Yani en azından senin işlemcin kadar.
    3- Sorunun sebebi ya işlemcinin kendisi ya da anakart.
    İşlemcinin kendisinden olması çook küçük bir ihtimal bu yüzden anakarta nakmak lazım.
    Sorun anakartın işlemciye fazla voltaj veriyor oalabilir. Bu teknik(elektronik) bir arıza olabileceği gibi biostan da kaynaklanıyor olabilir.
    Biostan ise yapman gereken
    bilgisayarı aç
    ramini işlemcini hdd ve cd-dvd sürücüleri gösteren siyah ekranda delate tuşununa birkaç kez bas.
    mavi bir ekran çıkacak karşına o ekranda "set optimized defaults" diye bi seçenek var o nu seç soruya "y" cevabını ver F10 tuşuna bas soruya tekrar "y" cevabını ver.
    (o bahsettiğim siyah ekranda alta "vcore" veya "vc" diye bişi var o voltaj işlemci voltajıdır. Kaç volt olduğuna bak.)

Olmaz ise bu işten anlayan biri olmadan birdsaha kesinlikle makineni açma..

• quote:

Orjinalden alıntı: amddma

1-MAvi ekranın kilitlenmelerin sebebi tamamen ısı.
    2-fan tyemiz görünüyor işlemcin de lga işlemci tipinden anladığım kadaıyla. Bu işlemciler o kadar çok ısınmıyorlar. Yani en azından senin işlemcin kadar.
    3- Sorunun sebebi ya işlemcinin kendisi ya da anakart.
    İşlemcinin kendisinden olması çook küçük bir ihtimal bu yüzden anakarta nakmak lazım.
    Sorun anakartın işlemciye fazla voltaj veriyor oalabilir. Bu teknik(elektronik) bir arıza olabileceği gibi biostan da kaynaklanıyor olabilir.
    Biostan ise yapman gereken
    bilgisayarı aç
    ramini işlemcini hdd ve cd-dvd sürücüleri gösteren siyah ekranda delate tuşununa birkaç kez bas.
    mavi bir ekran çıkacak karşına o ekranda "set optimized defaults" diye bi seçenek var o nu seç soruya "y" cevabını ver F10 tuşuna bas soruya tekrar "y" cevabını ver.
    (o bahsettiğim siyah ekranda alta "vcore" veya "vc" diye bişi var o voltaj işlemci voltajıdır. Kaç volt olduğuna bak.)

Olmaz ise bu işten anlayan biri olmadan birdsaha kesinlikle makineni açma..

termal macun aldim dun net fark vardi ilk actigimda 65 derece gordum normalde 70 den inmiyordu ama hala mavi ekran sorunu veriyordu ve oyun ortasinda alta alip baktigimda 90 buluyordu, sonra bugun birdaha surdum bu sefer biraz da bol surdum (gecen sefer cpu ya damlatirim korkusundan ) ne ise bugun ilk acilista 55 i gordum erest le ne ise ilerleme var ii, su var bilgisayarda ısınin ne kadar yukselebilecegini olcmek icin baslattan programlara tiklatim orda ilgeci surekli hareket ettirdim , programin bir alt dosyalari acilirken cpu kullandigindan , ne ise ısı 83 e geldi sorun su bu isi biraktigimda cpu durmuyor surekli calisiyor , isi da 80 dusmuyor , aha bu yaziyi yazarken 80 oldu ( bu sefer programlarda oynamamistim), anlamadim bole oyun falan da acmadim daha, kendi kendine kasiyor:(

alinti yaptim dedigin gibi delete bastım amddma ,set optimized defaults diye bisi yok(ben bulamadim) , baya dolastim , o yuzden sana everesten gordugumu soluyorum cpu cekirdek voltaji 1.3 yaziyor, yorumunu bekliyorum ayrica sana ve tum ilgili arklara teskur ediyorum forumu baya meskul de ettim .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tark3 -- 13 Haziran 2006; 19:11:21 >

• ayrica mavi ekran sorunum bitti oyun artik kapanmiyor , ama hala islemcim 80 in ustu, akliniza yukardaki bilgiler isiginda baska bir olasilik geliyormu,
  • İntel bazen yapıyor bunu. Yani bir programı açıyorsun, daha sonra işin bitince çıksan bile takılıyor CPU ve aynı şekilde işlem yapmaya devam ediyor. Çok sık oluyorsa CPU zarar görmüş olabilir. 80 de çok yüksek. İdeali 40-42. Bu arada BIOS'la uğraşmana gerek yok. Everest şaşmaz
  • Bu arada 40-42 işlem yapmıyorsan ve ortam sıcaklığı 25 ise. Yüklendiğin zaman 60'lara çıkabilir. Ama dediğim gibi 80 çok.
  • 86 derecede makinanın açılmaması laızm yada kendini kapatması lazım .Bi yanlışlık var.
  • arkadaşım fanları falan kontrol ettiysen o zaman fanda bi problem yok programlarla alakalı bi problem olabilir işlemcini sürekli meşgul eden virüs olabilir yada antivürüs programında bi sorun olabilir bilgisayarı ısıtacak sebepler olabilir
  • http://forum.donanimhaber.com/m_7455266/mpage_1/key_//tm.htm#7524209

burada intelin ısı problemiyle ilgili bir topic açtım fakat kimi arkadaşlar haksız oldugumu düşünüyor görüşlerini anlayanlar lütfen yazsın arkadaş intelle çalışıyor ve 87 derece gibi bir ısıyla boğuşuyor HEP SÖYLİCEM İNTELE

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.