Şimdi Ara

cpu sıcaklik 87 ?????? normal mi bu??? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
2.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaş çözüm arıyor senin yaptığına bak Sonuçta insanlar buraya sorunlarına çözüm bulmak için geliyorlar. Sen çözüm üreteceğine adamın işlemcisini eleştiriyorsun Ayıp walla çok ayıp
  • Arkadaşım senin elinde fazla AMD işlemci mi kaldı? Burada sorunları çözüyoruz alışveriş yapmıyoruz
  • arkadaslar tamam butun solenenleri yaptim ,baya olasilik var , durum iyi artik oyundan cikmiyor mavi ekran sorunumda kalkti takilmiyor bilgisayar hizida artti tek sorun hala yuksek goruyorum ara sira (ama 90 olmuyor), programdan yada virusten kaynaklamaz nedeni cpu kullanimi 0 oldugunda bile sıcaklik 55 in altina inmedi o kadar beklememe ramen ,bu gece bir daha macun surucem .

Mavi ekran ve oyundan cikmalar ile ilgili 2 tane topic actim isteyen tark3 deyip aratabilir sorun su hemen hemen herks ram en kaynaklandigini belirtti, bilmenizi isterim mavi ekran sorunlari amddma arkimin da dedigi gibi islemcinin fazla isinmasindan kaynaklaniyor olabirlir ,bundan sonra bu ihtimalide goz onunde bulunduralim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frozenmetal -- 13 Haziran 2006; 22:39:47 >
  • arkadaşım gecikmeden bilgisayarını aldığın yere götür benden tavsiye intel firması çok iyi ya o yüzden böyle kendi hatasından yanan işlemcilerini garanti ye almıyor demediler forumdakiler deme soora

Orjinalden alıntı: Frozenmetal

Benim aklıma birşey geldi.Şu overclock işleriyle uğraşmadın değil mi?

ilk mesajimda donanimdan anlamam yaziyor daha cpu nun fani oldugunu yeni orendim , overlock yenilir mi?

Orjinalden alıntı: tark3

ewverresti yukledim bunu gordum donanimdan da anlamam

45 lere dayandımı tırsmaya baslıyom ben

45 lere dayandımı tırsmaya baslıyom ben

sen yine iyisin ben pcprobe kullanıyorum ve programı hiç kapamıyorum sürekli gözümün önünde sağ tarafta 40 a dayadımı ısıyı TIRSMANIN ALASINI YAŞIYOM
  • Arkadaşlar yapmayin ya.Hiçmi başınıza gelmedi.Şimdi işlemcinin fanı dönse bile bazen işe yaramaz.Çünkü fan ve işlemci arasındaki alimünyum karışımlı metal blok inanılmaz derecede toz kaplar.Arkadaşın pc koridorda imiş ve toz kapması için gayet uygun bir ortamdır bu.Şimdi işlemci fanını tamamen sökeceksin(metal kısım ile birlikte.)Sonra metalim üstünde ne kadar toz varsa temizleyip geri takacaksın.Sorun hallolacak.Bizzat yaptım ve oldu.90 dereceden 56 dereceye düştü.
  • 87 de makine kilitlenmeden veya resetlemeden hatta kendini kapatmadan çalışıyorsan hayla ne mutlu sana. bilgisayarın içindeki bütün elemanlar soğukta performanlı çalışır. hemen işlemcini kontrol et üzerindeki çok az bir toz bile işlemcinin dakikadakı devir hızını 500-1000 arasında değiştireceği için soğutması yetersiz kalacaktır. Normal bir fanla sıcaklığın 50-60 derecelerde olması lazım. bir bakımdan geçir fanlarını kolay gelsin.
  • Arkadaşlar yapmayin ya.Hiçmi başınıza gelmedi.Şimdi işlemcinin fanı dönse bile bazen işe yaramaz.Çünkü fan ve işlemci arasındaki alimünyum karışımlı metal blok inanılmaz derecede toz kaplar.Arkadaşın pc koridorda imiş ve toz kapması için gayet uygun bir ortamdır bu.Şimdi işlemci fanını tamamen sökeceksin(metal kısım ile birlikte.)Sonra metalim üstünde ne kadar toz varsa temizleyip geri takacaksın.Sorun hallolacak.Bizzat yaptım ve oldu.90 dereceden 56 dereceye düştü.

+1
  • quote:

arkadaslar tamam butun solenenleri yaptim ,baya olasilik var , durum iyi artik oyundan cikmiyor mavi ekran sorunumda kalkti takilmiyor bilgisayar hizida artti tek sorun hala yuksek goruyorum ara sira (ama 90 olmuyor), programdan yada virusten kaynaklamaz nedeni cpu kullanimi 0 oldugunda bile sıcaklik 55 in altina inmedi o kadar beklememe ramen ,bu gece bir daha macun surucem .

Mavi ekran ve oyundan cikmalar ile ilgili 2 tane topic actim isteyen tark3 deyip aratabilir sorun su hemen hemen herks ram en kaynaklandigini belirtti, bilmenizi isterim mavi ekran sorunlari amddma arkimin da dedigi gibi islemcinin fazla isinmasindan kaynaklaniyor olabirlir ,bundan sonra bu ihtimalide goz onunde bulunduralim.

hocam bu arada bu işlemcinizi merak attim ya?markası nedir özellikleri falan?ben yukarılarda farkedemedim de ??gerçekten sağlammış helal olsun valla

• ya bu everest dediğiniz programı nerden bulabilirim?
    2-Metal soğutma petekleri arasındaki toz kir vs iyice temizle
    3- Sonra metalin işlemciye bakan yüzünü güzelce asetonla üzerinde parmakizi bile kalmayacak şekilde temizle....
    4- Aynı temizliği kulak çöpü gibi birşeyle işlemcinin metal üst yüzeyine de yap. (Vıcık vıcık aseton olmasın her tarafı batırma)
    Asetonla silmenin sebebi termal macun artıklarını temizlemek içindir....
    5 - Metal sogutucunun yüzeyi pütürlü ise üç farklı kalınlıkta zımpara al. (en incesi su zımparası olmalı)
    Metalin üzerini pürüzleri giderene kadar zımpara ile sıfırla (en son en inceyi kullan) (bu işlemi kesinlikle işlemci üzerinde uygulama !!!!!)
    6- güzel bir termal macun al (ben as3 kullanmıştım en son sanırım as5 yada başka markalar çıktı)
    7- Bir parmağına streç film sar ve metal soğutucunun üzerine 1 damla termal macun sürüp onu güzelce her tarafa yay. (Mikro boşluklar bile dolsun) Sonra fazlalıkları temizle
    8-Sonra işlemcinin üzerine bir damla macun koy parmakla(streç film sarmıştın ya hani) onu işlemci üzerine dağıt Öyle şapur şupur macun yapma. 1 damla hadi bilemedin 1.5 damla fazla fazla yeter.
    9- sonra metal soğutucuyu güzelce tek seferde sağa sola oynatmadan tak.

Hala ısı düşmediyse piyasadan güzel bir soğutucu ve fan al onla dene
    Hala ısı düşmediyse sistemde muhtemelen elektronik (aşırı voltaj vs. gibi) bir problem vardır onu zaten buradan çözemeyiz.

Kolay gele bu yöntemle amd 2500+ nın ısısını 76 dereceden 39-42 arasına düşürdüm öylede devam ediyor.....

• ben de bilgisayarımda sıcaklıktan kaynaklanan bi sorun yaşıyorum ama diğer arkadaşın tam aksine benim bilgisayarım 55 derecenin altına düşünce kapanıyor bilgisayarı açık tutabilmek için sürekli virüs tarattırıyorum(şu an olduğu gibi) işlemcinin fanını söküp kullanmayı denedim 85 derecelere çıktı hatta bi ara fan ve altındaki soğutucuyla birlikte söktüğümde 95 i gördüm ve hemen fişi çektim. işlemcim celeron 1.7. işlemcinin 55 derecenin altında çalışmaması normal olabilir mi bilgisayar donanımında fanı sıcaklık değerine göre çalıştırıp durduracak bi sistem var mı?ya da bunu yapabilecek bi yazılım mevcut mu? sorunun çözümü için neler yapabilirim. yardımlarınızı bekliyorum.
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.