Şimdi Ara

Çözülemeyen Oksijen Sensörü Arizasi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
72
Cevap
0
Favori
36.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar aracim 2012 Cruze 1.6 manuel
    3 yıldır bir türlü cozum bulamadigim oksijen sensörü problemi hakkında sizden yardım istiyorum gitmediğini usta ,lpgci, servis kalmadı.
    2 defa değişmesine rağmen sürekli oksijen sensörü konum 1 hatası alıyorum ya okumuyor ya yanlış okuyor.Deneme yanılma yöntemi ile bobin,konum 1 konum 2 oksijen sensörleri değişti , katalizör de sorun olmadığı söylendi ama zengin karisim ve buna bağlı fazla yakıt tüketimi bir turlu cozulemedi.lpg montaji duzeltmesi yapildi enjektorler değişti,nozul çapları değişti,defalarca LPG ayarı yapıldı kalibrasyon yapıldı hatta afr ayarı dahil yapıldı .2 defa full depo benzinle kullandim.fakat sonuc ayni.cekiste herhangi bir provlem yaşamıyorum Sizce problem nerede olabilir başına gelen varsa rica ediyorum yardım.etsin çıldırmak üzereyim.

Tatil için izmirdeyim usta servis önerilerinize açıgım

Bunlarda en son LPG ayarı yapılmadan önceki değerler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoksi -- 25 Ağustos 2018; 22:57:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Çözülemeyen Oksijen Sensörü Arızası

Oksijen sensörleri, egzoz sistemindeki oksijen seviyelerini ölçen ve bu bilgiyi motor kontrol ünitesine (ECU) ileten önemli bileşenlerdir. Bir oksijen sensörü arızası, aracınızın performansını olumsuz etkileyebilir ve çözülmediğinde daha ciddi sorunlara yol açabilir.

Oksijen Sensörü Arızası Belirtileri

Çözülemeyen bir oksijen sensörü arızası genellikle aşağıdaki belirtilerle kendini gösterir:

• Motor kontrol lambasının yanması
    • Motorun rölanti yapması veya durması
    • Yakıt verimliliğinde düşüş
    • Egzoz emisyonlarında artış

Yaygın Oksijen Sensörü Arıza Nedenleri

Oksijen sensörü arızalarının birçok farklı nedeni olabilir, ancak en yaygın nedenler şunlardır:

• Oksijen Sensörü Konum 2 Arızası: Bu, motorun arkasında konumlandırılmış ikinci oksijen sensöründe oluşan bir arızadır ve genellikle katalitik konvertörün verimliliğini izler.
    • LPG'li Araçlarda Oksijen Sensörü Arızası: LPG'li araçlar benzinli araçlara göre daha fazla oksijen gerektirir, bu nedenle oksijen sensörleri daha sık arızalanabilir.
    • Cruze Oksijen Sensörü Arızası: Chevrolet Cruze modelleri, diğer araçlara göre oksijen sensörü arızasına daha yatkındır.

Oksijen Sensörü Tamiri

Çözülemeyen bir oksijen sensörü arızası tespit edilirse, arızalı sensörün değiştirilmesi gerekir. Bu işlem genellikle bir mekanik tarafından gerçekleştirilir.

Oksijen Sensörü Sigortası

Oksijen sensörlerine güç sağlayan bir sigorta olabilir. Sigortanın atması durumunda, oksijen sensörü çalışmayacaktır. Oksijen sensörü sigortası genellikle motor bölmesindeki sigorta kutusunda bulunur.

Oksijen Sensörü İptal Edilebilir mi?

Bazı kişiler, arızalı bir oksijen sensörünü iptal etmeyi düşünebilir. Bununla birlikte, oksijen sensörünün iptal edilmesi önerilmez, çünkü bu durum motorun performansını olumsuz etkileyebilir ve emisyonlarda artışa neden olabilir.

Oksijen Sensörü Fişi Çekilirse Ne Olur?

Oksijen sensörü fişini çekmek arızayı düzeltmez ve hatta daha fazla soruna yol açabilir. ECU, oksijen sensöründen veri alamadığında, motoru güvenli modda çalıştıracaktır ve bu da performansta azalmaya ve yakıt verimliliğinde düşüşe neden olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Araç sarı motor ışığı mı yakıyor genel anlamda lpg uygulanmış tüm opel motorlarında bu mevcut. Şayet gidişiatın da sıkıntı varsa LPG den kaynaklıdır bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

Araç sarı motor ışığı mı yakıyor genel anlamda lpg uygulanmış tüm opel motorlarında bu mevcut. Şayet gidişiatın da sıkıntı varsa LPG den kaynaklıdır bence
    Benzinde de yakıyor .

• Guncel

• 3 senedir cruze var. İlk aldığımız zamanlar arıza ışığı yanardı. Benzinle biraz devirli sürünce sönerdi. Dandik yerlerden gaz almayı kestim sorun bitti. 1 senedir hiç yanmıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: hoksi

Benzinde de yakıyor .

Alıntıları Göster
    aracın gidişiatında bir sıkıntı var mı peki *
  • opelim.net'e yaz bir de.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Zengin karışımsa; egzoz dan benzin kokusu geliyor mu?

1- Sensörün düzgün çalıştığından öncelikle emin olun. Sensör tekrar bozulmuş olabilir. Bozulduysa değiştirin, parçayı tavsiyem internetten kapalı kutusunda alın, benim opelde de sanayiden aldığım sensörler hep sorun çıkarırdı, en son opelgm diye bir siteden aldım epey bir müddet arıza vermemişti, tabi sonra sattım aracı sonrasını bilmiyorum.

1- sensör düzgün çalışıyorsa; o zaman işin daha zor çünkü bunun bir çok nedeni olabilir. enjektörler, bobin, kablolar, maf veya egr, buji, subaplar, hava filtresi vb.

Yağ eksiltme , kompresyon kaybı vb. var mı araçta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fahrenhayt46

Zengin karışımsa; egzoz dan benzin kokusu geliyor mu?

1- Sensörün düzgün çalıştığından öncelikle emin olun. Sensör tekrar bozulmuş olabilir. Bozulduysa değiştirin, parçayı tavsiyem internetten kapalı kutusunda alın, benim opelde de sanayiden aldığım sensörler hep sorun çıkarırdı, en son opelgm diye bir siteden aldım epey bir müddet arıza vermemişti, tabi sonra sattım aracı sonrasını bilmiyorum.

1- sensör düzgün çalışıyorsa; o zaman işin daha zor çünkü bunun bir çok nedeni olabilir. enjektörler, bobin, kablolar, maf veya egr, buji, subaplar, hava filtresi vb.

Yağ eksiltme , kompresyon kaybı vb. var mı araçta.
    Benzin kokusu ilk çalıştırmada çiğ olarak geliyor ama her seferinde değil gerçi uzun zamandır almadım desem doğru olurSensör rağmen stabil çalışmıyor aracım.68 binde. Çekişte bir problem yaşamıyorum , okurken bile tutarsız okuyor.kompresyon ile.bir bilmiyorum,yağ eksiltme sorunu yasamadim,hava filtresi buji bobin de degisti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoksi -- 25 Ağustos 2018; 0:41:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

aracın gidişiatında bir sıkıntı var mı peki *

Alıntıları Göster
    Hayır yok

• quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

opelim.net'e yaz bir de.
    Yazdım hocam

• quote:

Benzin kokusu ilk çalıştırmada çiğ olarak geliyor ama her seferinde değil gerçi uzun zamandır almadım desem doğru olurSensör rağmen stabil çalışmıyor aracım.68 binde. Çekişte bir problem yaşamıyorum , okurken bile tutarsız okuyor.kompresyon ile.bir bilmiyorum,yağ eksiltme sorunu yasamadim,hava filtresi buji bobin de degisti

Alıntıları Göster
    3 yıldır arıza var demişsiniz kaç kere değiştirdiniz sensörü?
    Sensör değişince ne kadar süre arızasız devam ediyor?
  • AFR ayarı yaptır sorunun büyük ihtimalle çözülür.
  • quote:

Alıntıları Göster
    2 defa değiştirdim 1 ay sonra yine aynı hatayı aliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: ~Furkan61~

AFR ayarı yaptır sorunun büyük ihtimalle çözülür.
    Onu da yaptırdım hocam çok sürmedi hata yine çıktı

• quote:

Alıntıları Göster
    Bulunduğum.ilcede ne lpgci ne de usta var bu sebepten İzmir'e geldiğim geniş zamanlarda gosterebildim bu süreçte ustaların tamamı LPG den dedi nozul çapı,enjektör,yol ayarı afr ayarı,kalibrasyon defalarca farklı yerlerde yapıldı sonra mekanik olduğuna kanaat getirince ustam bobin,sensörler değişti yine fayda etmedi .ona kalsa sensör bozuk çıktı bir daha degistirlim diyor

• quote:

2 defa değiştirdim 1 ay sonra yine aynı hatayı aliyorum

Alıntıları Göster
    tekrar değiştirin sensörü, dediğim gibi internetten almayı deneyin bu sefer.
  • quote:

tekrar değiştirin sensörü, dediğim gibi internetten almayı deneyin bu sefer.

Alıntıları Göster
    Teşekkürler

• Hocam ltft stft değerlerini yükledim ilk mesaja

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.