Şimdi Ara

Çözülemeyen Oksijen Sensörü Arizasi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
72
Cevap
0
Favori
38.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sensör değişimi sonrası aracı tekrar cihaza bağlayıp bi işlem yaptılar mı

Bu sorunu 3 sene boyunca yaşadım arıza lambası yakıyordu ama cekiste problem yoktu.Sensor değişiminden sonra en fazla 2 ay lamba yanmadan gezdim.En sonunda çok övülen bi reno ustasına gittim,orjinal sensörü taktı ve aracı cihaza bağladı,sensör değerlerini araca tanıtmam lazım dedi 1 seneyi geçti bir daha arıza lambası yanmadı

Bu arada tatil nedeniyle uzun yol yaptım,aracımın huyunu bildiğimden arıza lambası yakacak dedim ve yaktı ama daha sonra söndürdü.Bugun dönüşte yine yaktı yine söndürecek biliyorum.Rakım değişikliği bile etki ediyor bu lanet sensörlere

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Mendieta58

Sensör değişimi sonrası aracı tekrar cihaza bağlayıp bi işlem yaptılar mı

Bu sorunu 3 sene boyunca yaşadım arıza lambası yakıyordu ama cekiste problem yoktu.Sensor değişiminden sonra en fazla 2 ay lamba yanmadan gezdim.En sonunda çok övülen bi reno ustasına gittim,orjinal sensörü taktı ve aracı cihaza bağladı,sensör değerlerini araca tanıtmam lazım dedi 1 seneyi geçti bir daha arıza lambası yanmadı

Bu arada tatil nedeniyle uzun yol yaptım,aracımın huyunu bildiğimden arıza lambası yakacak dedim ve yaktı ama daha sonra söndürdü.Bugun dönüşte yine yaktı yine söndürecek biliyorum.Rakım değişikliği bile etki ediyor bu lanet sensörlere
    Hayır yapilmadi ama artık araştırma yapmaktan bir şeyler oyrendigimden değiştikten sonra bozuk sensörün yakıt haritasini da bozduğunu varsayarak haritayi resetledim o değerlerle LPG ayarı yaptırdım sonuç yine hüsran

• quote:

Orijinalden alıntı: hoksi

Hocam ltft stft değerlerini yükledim ilk mesaja
    Zaten herşey değişmiş ve denenmiş. Yaptırmadıysan kompresyon testi yaptır sonucuna göre araştırmaya devam edersin.

Orijinalden alıntı: diatta1903

Zaten herşey değişmiş ve denenmiş. Yaptırmadıysan kompresyon testi yaptır sonucuna göre araştırmaya devam edersin.

Alıntıları Göster
    Hayır yaptirmadim tam bilgim yok nedir bu test sensörü etkiler mi

Orijinalden alıntı: zeytin kolonyası

rölantide dalgalanma var mı ! subaplar kaçırma YAPAR en kötüsü bu eğer ilk çalıştırmada eksozdan benzin kokusu geliyor mu .En iyi ihtimal sansürü orjinal opel gm den al iyi firma
    Sabahları ilk.calistirmada benzin kokusu geliyor evet dalgalanmada hafif derece de var

• subaplar gibi kompresyon testi şart bundan 3 bilemedin 4 yıl önce bu araba ların üst kapaklarını tamir için sökerken sende ayar çarklarını kırıyorlardı araç senteye gelmiyordu subaplar ise iyi bir ustaya yaptır işini bilen bir yeri tamir edecektir ama başka yeni sorunlar açmasın arabanın halinden anlasın

Hayır yaptirmadim tam bilgim yok nedir bu test sensörü etkiler mi

Alıntıları Göster
    Detaylı yazmayacağım, kısaca motorunda mekanik bir aksaklık olup olmadığını ortaya çıkartacak.

Orijinalden alıntı: diatta1903

Detaylı yazmayacağım, kısaca motorunda mekanik bir aksaklık olup olmadığını ortaya çıkartacak.

Alıntıları Göster
    Teşekkürler

bu yüzden ilk olarak yapman gereken delphi/autocom veya benzeri bir arıza tespit cihazıyla yakıt kesme bilgin sıfırlanacak, bunun arkasına lpg devreye girmeden 100-150 km kullanacaksın, daha sonra eğer arıza lambası yanmazsa ki muhtemelen yanmayacak bu şekilde lpg ayarı yapılacak, ha bende normal kalibrasyon sonrası da yakmadı ama garanti olması adına yol ayarı da yapılacak, bu konuda buluşmalar oluyor değişik şehirlerde ve uzman arkadaşlar yardımcı oluyor

daha sonra bir sıkıntı yaşamazsın

Bir yazılımcılardan fikir al istersen.

• Bugün iyi bir elektrikci de baya bir zaman harcadik.sensor kablo tesisat ne varsa kontrol edildi kaçak kopuk vs. Ve sonunda araç benzinde çalıştığında ya da çalışirken sensör düzgün okuyomuyor,LPG de direk calistirinca butun voltaj okuma hava yakıt oranları normale dönüyor.elektrikci bu kadar tespit etti ama bu neden olan parçayı tabi ki bilemedi şimdi hangi yolu izlemeliyim?

• Arıza test cihazına bağlama şansınız varsa siz bana burdan yada özelden araç motor ve Ecu kodunu gönderirseniz dış kaynaklardan bulabilirsem aracın parametrelerini öğreneyim ona göre karşılaştırma yaparsınız.

Bu arada sizde kompresyon testi yaptırın, şahsi fikrim subapların da sorun var.

Orijinalden alıntı: anaconda41

Arıza test cihazına bağlama şansınız varsa siz bana burdan yada özelden araç motor ve Ecu kodunu gönderirseniz dış kaynaklardan bulabilirsem aracın parametrelerini öğreneyim ona göre karşılaştırma yaparsınız.

Bu arada sizde kompresyon testi yaptırın, şahsi fikrim subapların da sorun var.
    Var hocam hangi parametreleri istiyorsunuz

• balıkesirden gececeksen sadık otogaz var oraya uğra önce telefon aç hamdi usta var çok iyi bir usta ben 308 vti aracıma urfada lpg taktırmıştım çok sorun yaşadım ve lpg de sorunlu bir motordur orda hallettiler

Orijinalden alıntı: m_kucukaksoy

balıkesirden gececeksen sadık otogaz var oraya uğra önce telefon aç hamdi usta var çok iyi bir usta ben 308 vti aracıma urfada lpg taktırmıştım çok sorun yaşadım ve lpg de sorunlu bir motordur orda hallettiler
    Sorun LPG Kaynakli değil hocam.benzinde de aynı

Sorun LPG Kaynakli değil hocam.benzinde de aynı

Alıntıları Göster
    durum nedir hocam? bende de aynı sıkıntı mevcut
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceza_61

durum nedir hocam? bende de aynı sıkıntı mevcut

Alıntıları Göster
    Sıfır aldığım oksijen sensörü bozukmuş.Sabit voltaj değerinde çalışıyordu.
    • Chevrolet Cruze LS Plus
    • LG G4, ASUS N551VW-CN007T
    • Karadeniz Teknik Üniversitesi
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.