Şimdi Ara

(çözüldü) Kasa Elektrik Alıyor,Ekranda Sinyal Yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

AMD FX 6300 işlemci,msi 970a-g46 anakart,asus hd6670 ekran kartım,4 gb ddr3 1333 hi-level+4 gb ddr3 1600 hilevel ram,1 tb seagate hdd (sistem bunda kurulu)+2 tb wd hdd,win7 64 bit ultimate sistemim var.

pc ye geçenlerde skystar 2.6d tv kartı taktım.nerden baksanız 10 yıllık model.zaten kartı pc ye tanıtana kadar canım çıktı.tam kartı tanıttım derken kısa süre kullandıktan sonra bilgisayara birşeyler oldu.en sonunda bilgisayar açılmaz hale geldi.

kasa elektrik alıyor,anakartta 4 led yanıyor.fanlar dönüyor.fakat ekranda görüntü yok.4 slota değişik kombinasyonlarla ram leri taktım söktüm olmadı.ekran kartını söktüm taktım olmadı.Hoparlörü de bağladım pc ye.görüntü olmasa da belki windows açılış sesini duyarım diye o da yok.tv kartı takmadan önce hiçbir sıkıntım yoktu.Bir kart taktık,sistemi mahvettik.

varmı bu konuda önerisi,bilgisi olan arkadaş.sıkıntı neden kaynaklanıyor acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi juven -- 28 Kasım 2013; 11:27:39 >

• anakartı dışarı alıpdeneyin bir kutu üzerinde
  • valla hocam sistemi ağustos ayında topladım.ram ler hariç bütün parçalar sıfır.anakartta biosu güncellemiştim ama hiçbir sıkıntı yaratmamıştı.anakartta sıkıntı olsa bile sanırım benim kart garanti dışı kalacak
  • juven J kullanıcısına yanıt
    Psuyu degistir bide elini duvara sur iyice sur ha ondan sonra anakarta elini sur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    HGB BİLGİSAYAR ELEKTRONİK
    159.CADDE NO: 33/B ETLİK/ANKARA
    0312 343 0 426 / 0549 343 0 426
    info@hanbiltek.com
    Han Grup Bilişim İletişim Güvenlik Elektrik Elektronik Sistemleri
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguz0695

ramlerden biri veya her ikisi bozuk onları önce tek tek dene çalışmazsa yeni ram al ;)

hocam açıkçası bende ondan şüpheleniyorum.ne geldiyse başıma ram den geldi zaten.ben ömrümde bu kadar ram seçen bir anakart görmedim.kasayı bugün tamire verdim.akşama nedeni belli olur.ram hatasına razıyım :)işlemciyle anakarta birşey olmasın da gerisi önemli değil

Orijinalden alıntı: juven

quote:

ramlerden biri veya her ikisi bozuk onları önce tek tek dene çalışmazsa yeni ram al ;)

hocam açıkçası bende ondan şüpheleniyorum.ne geldiyse başıma ram den geldi zaten.ben ömrümde bu kadar ram seçen bir anakart görmedim.kasayı bugün tamire verdim.akşama nedeni belli olur.ram hatasına razıyım :)işlemciyle anakarta birşey olmasın da gerisi önemli değil

Herhangi bir ses, bip falan geliyor muydu? ben Anakart olduguu düsünüyorum ama ins. degildir.

• hiçbir ses yok,bu statik elektrik falan diyorlar,anakartı yaktıysam ayvayı yedim :)
  • juven J kullanıcısına yanıt
    anakart ram seçmez sadece belli özelliklere sahip ramleri çalıştırır bide zeppelin, hi-level gibi marka ram alma kingston, bigboy, corsair gibi markaları seç ;)
    info@hanbiltek.com
  • Laptoplarda ise yarayan bir yöntem vardi. Birikmis olan elektrigi bosatmak icin..

Elektrik kablosunu cikar. Power tusuna 30-40 saniye basili tut, birak, sonra tekrar dene bakalim. Ise yararsa en cok ben sasiracagim orasi ayri.

• quote:

anakart ram seçmez sadece belli özelliklere sahip ramleri çalıştırır bide zeppelin, hi-level gibi marka ram alma kingston, bigboy, corsair gibi markaları seç ;)

anakartta sıkıntı yok.2133 mhz e kadar ddr3 ram destekliyor.ilk başta g-skill aldım o da uymadı.sonra hi-level aldım.marka olarak pek sevmesem de windows puanı 7.5 gördüğümde epey şaşırdım.benim ram de tek isteğim soğutuculu olmasıydı
  • statik elektriğini boşalt hocam sonra psudan çıkan kabloları anakarttaki yerlerinden çıkar,ramlari , ekran kartını bios pilini yerinden çıkar 10 dk bekle aynı yerlerine geri tak büyük ihtimalle düzelir

soğutucu çok önemli değil ki bu hi levelların üzerindeki soğutucuyu söküp başka ramin üzerinede takabilirsin ;) veya bende var tanesini 4,50 tlye satıyorum istersen ;)
    info@hanbiltek.com
  • Merakla bekliyorum sonucu

Orijinalden alıntı: CyberSword

Bende ram tktim cjkardim aynj sorun

statik elektriğini boşalt hocam sonra psudan
    çıkan kabloları anakarttaki yerlerinden
    çıkar,ramlari , ekran kartını bios pilini yerinden
    çıkar 10 dk bekle aynı yerlerine geri tak büyük
    ihtimalle düzelir bunu deneyin

http://forum.donanimhaber.com/m_84014584/f_//tm.htm#84014584

http://forum.donanimhaber.com/m_58048310/f_//tm.htm#58048310

anakartı bir kutu üzerine aldım.ram leri,ekran kartını,kabloları ve bios pilini çıkardım.ram leri silgiyle sildim.(başta bana saçma gelmişti ama birkaç kişiden daha aynı şeyi duyunca denedim.)hepsini tekrar yerlerine taktım.pc açıldı,eski canavar haline döndü.tekrar tekrar aç kapa yaptım,hiçbir sıkıntı yok.yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.