Şimdi Ara

(ÇÖZÜLDÜ)pc açılırken ekran kartı fanı durmuyor, boot etmiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ati5850 ekran kartı kullanıyorum. Normalde pc yi açtığımda ilk açılışta hızlı bir döner ve susar sonra pc açılırdı fakat son zamanlarda pc yi açtığımda ekran kartı fanı yüksek hızda dönüyor ekrana görüntü gelmiyor dönüp duruyor sonra kendi duruyor pc yeniden başlıyor. bu hızlı dönme aralıkları kendini her yeniden başlattığında kısalıyor ve sonunda normal olarak açılıyor. Bu kartın sorunu nedir arkadaşlar? :) yardımcı olabilir misiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi borealatis -- 8 Aralık 2013; 17:51:20 >

Hocam üzerindeki kapasitörlerde şişme vs... varmı bir bakın derim. Bazı ekran kartları, ilk açılışta biosuna % kaç fan hızı girildiyse, windows ekranı gelene kadar o hızda dönmeye devam eder. Hatta ekran kartı sürücüsü yüklü değilse, yine aynı şekilde windows açılsa dahi tam gaz döner üzerindeki fan.

kasayı sökün bir tozunu alın derim. Fanları vs.. temizleyin güzelce. Tüm güç soketlerini güzelce yerlerine oturtun.

Orijinalden alıntı: Dangerousx

Hocam üzerindeki kapasitörlerde şişme vs... varmı bir bakın derim. Bazı ekran kartları, ilk açılışta biosuna % kaç fan hızı girildiyse, windows ekranı gelene kadar o hızda dönmeye devam eder. Hatta ekran kartı sürücüsü yüklü değilse, yine aynı şekilde windows açılsa dahi tam gaz döner üzerindeki fan.

kasayı sökün bir tozunu alın derim. Fanları vs.. temizleyin güzelce. Tüm güç soketlerini güzelce yerlerine oturtun.

fanları temizlemiştim, ekran kartında fiziksel herhangi bir değişiklik de gözüme çarpmadı fakat atinin son beta sürücüleriyle, "gpu tweak" overclock programı arasında bazı çakışmalar sorunlar olmuştu. mavi ekran hatası alma gibi problemlerde olmuştu. yazılımsal bir durum olabilme şüphesi doğdu içime şimdi. :) birde bu sürücü kısmını kontrol edeyim..

• sorun güç kaynağı ile ilgiliymiş. yeni sistem topladım sorunu öyle anlayabildim...

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.