< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi montaj34 -- 12 Aralık 2024; 9:5:45 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Corolla cross 7 ay ortalaması

-
-
Benzinli araç MTV şu verip elektrikle gitmek bana göre değil valla. Fosil yakıtlı araca alırsam 2.0 Turbo FSI motordan aşağı almam, elektrikli alırsam da tam elektrikli alırım model Y düşünüyorum. Hibrit araca ısınamadım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hangi arabaya biniyorsunuz şuan?
-
Öncelikle güle güle kullanın güzel bir araç , 2023 kasımda omoda almıştım 1137 tl ye o zamanlar 1700 e cross satıyorlardı hatta araba yoktu zatende , aracım 9.2 yakıyor sürekli fuelioya işliyorum 13 bin km ortalaması bu istanbul içinde ,arada var 563 bin tl alım farkı ,yarı yarıya yakıyoruz yaklaşık 19 bin tl civarı yakıt farkı desek amorti süresi baya bir uzun hibritin gerçi satarken pahalı satıcan ama eskidikçe aküde eskiyor vs vs uzun hikaye ama bu araçların baştan yakıt parasını aslında peşin peşin vermiş oluyorsun sadece ekranda az yakınca mutlu ediyor seni
-
Chevrolet Cruze 2.0T Dizel kullanıyorum hocam. Bana göre bütçesi olupta fosil yakıtlı araca binenler zevkine biniyor diye düşünüyorum. Elektriklide sanayi diye bir şey olmuyor, akaryakıt alma derdin olmuyor. Ayrıca Tesla Model Y %10 ÖTV diliminde olduğu için hem vergisi çok düşük hem MTV'si çok düşük. Gezmeyi de seven birisi olduğum için Model Y için bütçe biriktiriyorum inşallah.
Bataryalar patlıyor ömrü bitiyor diyenler için de yeni üretilen araçlardaki batarya teknolojisini araştırmasını tavsiye ederim.
-
Kıyas yapmak lazım. Yıllık mtv farkını benzinli araçtan düşüp kaç litrelere geliyor bakmak lazım. Mesela yılda 10 bin yapan birinin 8-9 litre yakıtına denk geliyorsa ben benzinli alırdım.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
6 ay olmuş alalı
yakıt ortalaması çok iyi, düzlük bir yerde kullanıyorsanız normal ya da çok sıkışık trafikte kullanıyorsanız, pek yüksek hız yapma imkanınız olmuyorsa..
6 ayda 8 bin km de çok az. ben 3 ayda yaptım o kadar yolu.
-
İstanbul şehir içi trafiği, 3-4 defa da Akçaya gittim. Senede 15.000 km olacak gibi duruyor. Güzergah Bağcılar-Bakırköy trafiği öyle düşünün. 🚗💨🤔
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
biraz montaj yapmış gibisin. ben de istanbul'da yaşıyorum. 32 km ortalama hız çok da istanbul trafiği sayılmaz. hele ki bağcılar-bakırköy. bilemedim.
yani yanlış anlama yalan söylüyorsun demiyorum ama trafik olmayan saatte çıkıyorsun belli ki. trafik olan saatlerde o güzergahta olacak iş değil bu ortalama hız. ben daha rahat bir güzergahtayım ve ortalama hızım yine de daha düşük. 32 ortalama ile benim koca passat da 5 lt'ye iniyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 12 Aralık 2024; 10:18:47 > -
6'da kalkıyorum, Çapa'dan Bağcılar'a, akşam Bağcılar'dan Bakırköy'e, oradan gece 10 gibi Bakırköy'den Çapa'ya dönüyorum. Son iki aydır böyle işte; kızım dershaneye gittiği için gece gidip alıyorum. Çapa zaten hep ters istikamet oluyor trafik açısından. Ondan önce de Çapa-Bağcılar gidip geliyordum, O3 trafiği malum, çok yoğun değildi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi montaj34 -- 12 Aralık 2024; 10:33:53 >
dediğim gibi çıktı işte. zaten ortalama hız her şeyi gösteriyor.
hayırlı olsun ne dershanesi? benim kızı da üniversite için bir dersaneye yazdıracaz.
-
Tesekkur ederim,Kızım da üniversite sınavlarına hazırlanıyor, oldukça zorlu bir süreç; deneyimleyince daha iyi anlayabilirsiniz. Sezon Akademi'ye gidiyor ve oldukça memnun. İnşallah herkesin çocuğu istediği üniversiteye yerleşir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi montaj34 -- 12 Aralık 2024; 11:33:7 >
yok, biz denedik zaten. bu ikinci.
inşallah. keşke o kadar uzun yola göndermeseydiniz, yolda vakit kaybedip yorulacak. bir öğrenci için evine yakın bir yere gitmesi daha verimli. bizimkisi mesela %1'in altında derece yaptı, buna rağmen uzak bir liseyi seçmedik yorulmasın diye, daha düşük bir liseye gönderdik yakındaki.
-
Kızımın okulu da uzak , her akşam kursa ben götürüp getiriyorum arabayla. Kızım da pek şikayetçi değil zaten, "Baba ben toplu taşıma uzmanı olmuşum" diyor. Lisede de servise vermedik, her yere tek başına gitmeye alışmış. Ama daha küçük bir araba alsam daha rahat ederim diyorum, Bakırköy'ün ara sokaklarına girince.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi montaj34 -- 12 Aralık 2024; 11:48:57 >
Bu ortalama hıza bu kmlere pek mantıklı seçim olmamış gibi. 8 ayda 8bin yılda 12bin. Azımsanmayacak kısmı şehir dışı. Mtv farkını bile kurtarmaz gibi.
Araç alırken Tiguan, Karoq ve Kuga istiyordum, param yetmedi 😅 Borçlanmadan Corolla Cross mantıklı geldi. Her aracın artısı eksisi var. Hibrit, kullandıkça seveceğiniz bir araç 👍 Uzun yıllar binmeyi planlıyorum. Kısmet 🙏 #CorollaCross #Hibrit #Araba #YeniAraba #Toyota
güncel fiyatlara göre bir hesap yaparsak benzin 43 tl diyelim
siz km de 5lt ile km de 2.15 kr yakıyorsunuz hybrid olmayan 2017 1.2 tce edc megane aracım ist 7.5lt ile 3.20 kr yakıyor
yılda 10000 km dersek 21500 vs 32000 tl
siz 21500 + 12.413 mtv =33913 tl 2024 yılı
ben 32000 + 2343 mtv =34343 tl 2024
demekki %100 elektirikliye geçmezsem tasarruf edemiyorum
2025 de corolla aleyhine olacaktır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oquzdag -- 13 Aralık 2024; 15:3:57 > -
1.5 motorlu tam hybridlerden alirsaniz tasarrufa gecersiniz.
Jazz,hrv, yaris,yaris cross vb gibi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Çok seveceğimden eminim, bana çok hitap ediyor ama fazla mantıkçı yaklaşıyorum. Bu araçta normal araçlara göre daha düşük ÖTV ve MTV olmalı ama maalesef geri kafalı vergilerden kurtulamıyoruz.
Honda jazz yerine de hyundai bayon vs alırım. Daha uygun, bayii lerde güzel indirim oluyor, 0 faiz kampanyası var ve daha düşük MTV. Piyasası da daha iyi. Hibrit araçlar ikinci elde daha çok değer kaybeder özellikle 5 yıldan sonra.
Jazz yerine bayon alır, aradaki 200bin farkla hisse falan alırım. 5 sene sonra ikinci el jazz parası olur o rakam.
Hibrit araçların ilk alım maliyeti dezavantaj. Batarya, elektrikli motor yüksek vergilerle birleşince en az 200bin olarak yansıyor tüketiciye.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

güncel fiyatlara göre bir hesap yaparsak benzin 43 tl diyelim siz km de 5lt ile km de 2.15 kr yakıyorsunuz hybrid olmayan 2017 1.2 tce edc megane aracım ist 7.5lt ile 3.20 kr yakıyor yılda 10000 km dersek 21500 vs 32000 tl siz 21500 + 12.413 mtv =33913 tl 2024 yılı ben 32000 + 2343 mtv =34343 tl 2024 demekki %100 elektirikliye geçmezsem tasarruf edemiyorum 2025 de corolla aleyhine olacaktır. |
Benzer içerikler
- yıllık bakım gecikirse araç garanti dışı kalır mı
- suzuki vitara kronik sorunları
- hibrit batarya fiyatı
- stepne ağır kusur mu
- honda city lastik ebatları
- yeni skoda kodiaq
- 1.3 tce motor
- byd shark
- audi q4 fiyat listesi
- 2021 tucson
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X