Şimdi Ara

continental all season contac 2 deneyimlerim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
1
Favori
1.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • continental all season contac 2 deneyimlerim. continental all season contac 2 deneyimlerim. continental all season contac 2 deneyimlerim.

10 yıldır kışın kış, yazın yaz lastiği kullanan birisi olarak. Son 2-3 senedir iç ege de kışların eskisi gibi bol karlı ve soguk gecmemesi üzerine 4 mevsim lastik deneyimlemek istedim. Bunun temel sebebi aracın tekerinin yılda 4/5 defa kara temas etmesi haricinde 6 ay boyunca soğuk kuru zemin veya ıslak zemin de kullanılmasıydı.

Aracım hyundai elantra lastik ölçülerim 195 65 r15.

Ekim ayından beri aracımda takılı. 30 derece ile -15 derece arasında kullanma fırsatım oldu. #Sıcakta kuru zeminde bir yaz lastiği gibi olmasada kış lastigi gibi kendini salma viraj performansını yanal olarak aşırı kaymaya meyilli davranışını pek sergilemiyor. Tabi yazin 40 45 derecelerde muhtemelen yazlık lastigi yüksek viraj hızlarında aratacaktir.
    #soğukta kış lastiği gibi performans verdi diyebilirim farkedilir bir performans farkı henüz gormedim. Kar+buzlu zeminde Duruyor kalkıyor yürüyor dönüyor görevini gayet başarılı bir şekilde yaptı.evime çıkan yolun zemini buzlu ve "S"virajlı rampa olmasına rağmen pati çekmeden tırmanıyor.
    Ama bunu ince kılcal kanallari vasıtası ile esneyerek ve karı kavrayarak yapıyor muhtemelen 2 yıl etkin kiş performansi olur kilcal kanallar kışlıklar gibi ana kanallar kadar derin değil.
    #bence ideal performansıni -5/+25 arasında gösteriyor diyebilirim.hamur bu aradaki iklimde daha stabil esneme ve sertlik açısından.
    #ıslak zeminde gayet guven veriyor suda kızaklama yol tutuş bence çoğu yazlıktan iyi derecede. özellikle soğuk ve yağmur varsa bence yazlıklar sertlestigi icin performansi düşüyor.

Kimler almalı: kar yağma ihtimali olan marmara,iç ege,batı iç anadolu,akdenizin yaylarina çıkma seneryosu olabilen sürücüler.
    Yilda 10 km civari veya altinda yol yapan sürücüler. (Yaz ve kış ayri takimlarin deseni eskimeden yılı gecerek lastikler hamuru eskiyecektir.)
    Ekonomik olarak 8 takım almaya gücü olmayanlar, 4 mevsim boyunca yaz lastigi kullanmasindan sa, 4 mevsim kaliteli bir marka kullanmasi daha güvenli bir secenek olacaktir.

Kimler almamalı: doğu ve güneydoğunun kar alan bölgeleri, karadeniz bölgesi, orta ve doğu ic anadolu sert karasal iklim.bolgeleri.(Direk yazın yaz/kışın kış)

yılda çok km 20 bin üzerine çıkanlar.( muhtemelen 2 Sene aktif kis performansi verir asinmaya bağlı 3.sene kışın yazlık modunu açar.)
    Benzer seneryoda kisliklar markaya gore 40 bin km ye kadar kış performansi verebilir.

+kırsalda kullanmayı düşünenler içinse
    4 mevsim kışlık veya yazliklara göre daha etkin kum çakıl ve çamur performansi olacağını düşünüyorum. Ana ve derin kanallar daha çok ve bu tip zemini iyi kavriyor. Kışlıklar sert buzlu zeminde daha iyi tutuanacak şekilde tirtikli.kilcal kanllari mevcut. Ayni anda çekilmiş ayni ebatta continental 4 mevsim ve continental kışlık deseninin kum izi. Saf v desenli kışlık olan daha derin ve uzun kanalli asitmetrik desenli olan 4 mevsim.
    continental all season contac 2 deneyimlerim. continental all season contac 2 deneyimlerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mhmmd.239 -- 1 Ocak 2026; 23:52:9 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• 2 yıl boyunca Samsun'da yoğun kar yağışında ve
    Sinop'tan Rize'ye kadar ki sahil bandında üst kısımlara çıkmadan, kış aylarında Çorum-Ankara ve Afyon üzerinden İzmir'e gelip gitme için 4 mevsim Falken As210 kullandım gayet güzel iş gördü. Yoğun yağmurda ve Samsun' un dik yokuşlarinda yoğun kar yağışında bile sıkıntısız sürüş yapabildim. Ancak 3. Yıl itibariyle performansta azalma olmaya başladı. 2020 Clio 4 0.9 tce aracımda takiliydi sattım şimdi 2025 Clio 5 cvt aldım ona da Lassa multiways 2 taktırdım. Bakalım o nasıl bir performans gösterecek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2015 Corollamı kayınpedere satmıştım. Hastane işleri oldu aracı eve götürmem gerekti, biraz da zaman kısıtlıydı. Performanslı kullanmak gerekti. 4 derece civarı havada bana baya güven verdi aynı lastikler. Ama 2024 C3'ten sonra 2015 Corolla çok kalas geldi o ayrı.

Sizden ricam bu lastiğin zaman karsisindaki degisimini, bu husustaki tecrübelerinizi ilerleyen dönemlerde de paylaşır mısınız.

Konuyu favorilerimi ekleyip bekleyeceğim.

Bu tür konularda paylaşım yapan obkejtif insanlar kalmadı bulmuşken deneyimlerinizden istifade edelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 2 Ocak 2026; 12:33:50 >

Pm ile soru cevaplanmayacaktır.
  • Aman aman kilometre yapan biri değilim. Genelde tek yazlık işimi görüyor. Fakat önceki aracımda yaz lastiği ile 25 bin civarı yaptım, mevcut aracımı yeni aldım ve yaz ve kış değişikliği yapıldı mı bilmiyorum ama yapılmamış ya da iyi saklanmamış yaz Lastikleri var. Çünkü dişleri çok yeterli hala derin, yanaklardaki ince anten gibi Lastikler de duruyor ama hamur belli ki sertleşmiş.
    Çünkü çok fazla patinaja kalıyor.
    Yani Bridgestone ve continental olarak iki yıl İstanbul havası yazında bir iki hafta güney havasına maruz kaldığında patinaj artışı Çok net.

Bu da hep aklıma gitmesine engel olduğum dört mevsim lastik olayını da tekrar tekrar aklıma getiriyor.

Bu aralar değiştiricem ama hala karar veremedim

• 2011-2025 arası marmara-ege ve bolu-ankara yollarında chevrolet-aveo'da bu lastiği kullanmıştım beni hiç yolda bırakmadı, gayet konforlu bir sürüş yaşatmıştı, 2025 de opel grandland aldım kış gelince gene all seasons ile devam edebilirmiyim diye düşünüyordum lastikçi kuzenim direkt kış lastiği almamı önerdi ve dün şile-istanbul yolunda ani bastıran kar fırtınasında ömerli-özyeğin kavşağı arası yazlık lastik kullanıcıları sayesinde yol tıkandı aradaki boşluklardan faydalanarak araç zorlanmadan sıkışık trafikten sıyrıldım, diğer araçdaki kuzenimde 4 mevsim vardı ilk defa böyle bir kullanımla karşılaştığından biraz panik yaptı zorlandı ama o da bir şekilde peşimden geldi...

2011 Chevrolet Aveo LS Classic Sedan 1.4 AT - Siyah / Continental AllSeason Contact 195-50 R15

Nikon D7200; Nikkor 18-300; Nikkor 50; Tokina 100 Macro; Tokina 10-17 FishEye; Nikon SB910
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kırıkkale'de yaşıyorum. Kışın kar lastiğini tek kullanma sebebim kar yağması değil soğuk havada yazlığın sertleşmesi. Bir dönem michellin cross climate kullandım ancak olacak gibi değil. Sabah -10 dereceydi bugün. Fren mesafesi ve yol tutuşu epey etkiliyor. Kışlara sava yazları continental contact.

• Kışlık lastikte farklı araç ve lastik ölçüsü de olsa birçok markayı deneyimledim. Continental kışlıklar en çok beğendiğim olmuştu, 4 çeker bir araçla gerçekten size çok güven veriyor. 4 mevsim olarak Nokian ve Falken sonrası bu nedenle Continental AS tercih ettim. Ancak onca kar yağmasına rağmen deneyim şansım olmadı. Yeni yağan yağmurda Nokian ve Falken kadar olmasa da kayma eğilimi mevcut. Kış yönü ne kadar güçlüyse kuru ve ıslakta yol tutuş o kadar azalıyor diye düşünüyorum o nedenle çok büyük beklentim yok açıkçası. İşini yapacağından eminim ama milletin gazına gelip limitleri aşmamak gerekiyor.

Bugün Sarıyer'de AT lastikli 4x4 pikap bir araç şarampole yuvarlandı. İnsanlar bu lastiklerle ve yeni nesil çekiş sistemleri yüzünden cidden fizik kanunlarını aşabileceklerini zannediyor. 4x2 ve AWD SUV ile aracınız bir off-road aracına dönmüyor. AWD 4x4 değildir. Kışlık veya dört mevsim lastikler her koşulda sizi yolda tutamaz.

Bu gibi temel bilgileri akıldan çıkarmadıktan sonra bu lastiklerle yolda güvenle ilerleyebiliriz.

Özellikle kum testiniz çok hoşuma gitti. Emeğe sağlık.

DH 2005 Üyesi

• otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Estağfurullah tabiki araç ve lastiği satmadığım sürece süreci buradan paylaşırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mhmmd.239 -- 2 Ocak 2026; 22:24:58 >
  • zeromaniak Z kullanıcısına yanıt
    Eğer ki 4 mevsim düşünürseniz premium marka üst sınıf hamur uretebilen modellerden şaşmayın derim. Continental michelin goodyear Bridgestone gibi. Lastik test sitesi linki vereyim yabancı kaynakli bagimsiz testleri inceleyip karar verebilirsiniz.

tyre reviews
    2025 AutoBild Dört Mevsim Lastik Testi - Lastik Değerlendirmeleri Ve Puanları
    https://tr.tyrereviews.com/Tyre-Tests/2025-AutoBild-All-Season-Tyre-Test.htm

tyre reviews
    2025 AutoBild Dört Mevsim Lastik Testi - Lastik Değerlendirmeleri Ve Puanları
    https://tr.tyrereviews.com/Tyre-Tests/2025-AutoBild-All-Season-Tyre-Test.htm

• zeromaniak Z kullanıcısına yanıt
    Alın bi pirelli sf3 keyfinize bakın.

4 mevsim lastiklerin kralıdır. Tek dezavantajı kullanım ömrü diğer premium markalara göre daha az.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Hocam lastik ebatı büyüdükçe bence ters oranti olarak kar ve buzda tutuş azalıyor. Lastiikciniz bu yüzden size kıs lastiği önermiş olabilir.Bende 195 tabanli binek 4 mevsim ile 225 tabanli sportage kıs lastiklerim ayni performansi alamiyoruz. özellikle rampa ve kaygan zeminde. Sportage patinaja sarmaya cok meyilli bir tepkisi var. Elantra 195 tabanli olmasiyla 4 mevsimle yürüyor 😅

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mhmmd.239 -- 2 Ocak 2026; 19:29:57 >
  • Antor kullanıcısına yanıt
    Kullanım amaciniza göre emniyetli olani en iyi siz bilebilirsiniz. Doğru tercih bölgeye göre. Kışın kış yazın yaz.

Petlas lassa falken sava goodyear continental nokian markalarin yaz kıs 4 mevsim cogunu farkli araclardada olsa deneyimlemi firsatim oldu. Özellikle suv araclar denge merkezi yukarida olduğu için büyük lastik tabanlari mevcut. Bunlar sadece ön ceker olduğunda zaten performans aman aman olmuyor tutuş ta keza öyle. Lastik arac sürücüye göre alinmali vede kulaktan dolma bilgiler ile değil bağımsız lastik testleri baz alınarak kullanılmalı.

tyre reviews
    Tyre Reviews, Tests And Ratings - Tyre Reviews And Ratings
    https://www.tyrereviews.com

Sitesi her kullanıcının incelemesi gereken testleri içeriyor. Kalitesiz kış lastiklerinin kaliteli 4 mevsimlerden kat be kat rezil performans verdiği cok nokta mevcut. Pahali marka diye her serisi yuksek performans elde edemeyen bir cok markanin modelide var. Ama dedigim gibi lastik=(/sürücü Sürüş stili/araç tipi/kullanim senaryosu ve iklimi) gibi çok etken var.

Mesela continental WinterContact izmir gibi bir yerde kullanmak kasim subat mart aylarinda resmen kaza sebebi ki diger bahar aylarini saymıyorum bile yanal tutuş rezillik absler her an hazir durumda frenlerde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mhmmd.239 -- 2 Ocak 2026; 22:24:26 >

• Hayırlı olsun, keyifli sürüşler dilerim. Açıkçası All Season Contact lastik değşiminde acaba dediğim seçeneklerdendi ancak yaz sezonu için iyi bir yazlık almak istediğim için vazgeçmiştim. Açıkçası ben dört mevsim lastiklerin kışa dönük modellerinin özellikle Marmara için yılın 12 ayı için değil de ekim-mayıs döenmi için kış lastiğinden daha iyi bir seçenek olabileceğini düşünüyorum. Çünkü soğuyan havalarda yazlık setler sertleşirken sıcaklıklar özellikle mevsim geçişlerinde, bahar aylarında henüz kışlık setler için de sıcak kalabiliyor. Yani mayıs-ekim arası iyi bir yazlık, ekim-mayıs arası ise kışa dönük bir dört mevsim kullanılabilir diye düşünüyorum.

Kısa bir not: Bazen çok fazla bildirim geldiği için aradan kaçırdığım cevaplar,alıntılar,PM&amp;#39;ler olabiliyor. Benzer durumlarda PM ile hatırlatırsanız müteşekkir olurum
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Şuan tam olarak iç ege de benzer durumdayım. Tam deneyimlemediğım ve guvenemedigim için 2 cift continental kış 2 çift continental 4 mevsim aldim. Şuan hususi hala önde 4 mevsimler var. Sıcak+25 /soğuk-15/kar/yağmur/camur/kum gibi deneyimlerimde Şuan continental 4 mevsim bana özellikle kasim aralik/mart/nisan da herhangi bir kışliktan daha güvenli geldi. Özellikle kuru yol tutuşu kışlıklara göre cok cok iyi. Bu hafta önler ile arkaları degistirip ocak ve şubat ayı kar/soğuk deneyimlerini,mart ve nisan da yagmur ve ılık hava ve kuru yol tutuslarini deneyimlemeyi bizzat deneyerek karar vermeyi düşünüyorum.
    Artık 10-15 sene önceki kışlar yok maalesef. Kışlıklar kiyi ege seyahetlerimde kuru ve sicak günlerde bana tehlikeli anlar yaşattı +25 ve üzerinde özellikle. 4 mevsimlerden tatmin edebilir kış performansi alirsam. 1 kasim-30 Nisan arasi 4 mevsim kullanmayı tercih edebilirim. Çünkü kullanımım gereği yazın +45 uzeri izmir manisa bölgesi 4 mevsimler macera yasatabilir. :)

• Mhmmd.239 M kullanıcısına yanıt

Fiesta üzerinde 4 yıl Nokian Weatherproof kullandım. Bu sene dibini sıyırıp çöpe attım. Hatta kou açıp deneyimim aktarmayı da düşünüyorum. Açıkçası lastiklerin bende oluşturduğu intiba bu. Yazın performans dramatik düşüşler yaşamasa da sportif kullanımı baltalıyor kesinlikle ve tabi ki lastik ömrü çok olumsuz etkileniyor.

Kısa bir not: Bazen çok fazla bildirim geldiği için aradan kaçırdığım cevaplar,alıntılar,PM&amp;#39;ler olabiliyor. Benzer durumlarda PM ile hatırlatırsanız müteşekkir olurum
  • Bende 2 yıldır Continental ASC2 kullanıyorum. Ses dışında bir sorunum yok. Gayet mutluyum :)

Diğer aracım içinde geçen ay lauefen 4 mevsim lastik aldım. Bu hafta Ankara içinde -10 derecelerde buzlu yollarda kullanmak nasip oldu. Gayet güven veriyor iki aracımda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -AhmtOzdmR- -- 4 Ocak 2026; 19:2:44 >

Kaç inç hocam lastikler ben de r18 için sipariş verdim de.

Kütahya da yaşıyorum genellikle soğuk bir hava mevcut bu bölgede.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.