Şimdi Ara

Çok kaybetmiş, yürütmesi kolay güzel araçlar derlemesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
10
Favori
8.697
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Forumda sık sık konuşulur, tam alınacak araba, süper tercih, fp oranı uçuk, çok değer kaybettiği için çook ucuz vs.

İşte bu muhabbetlere binaen biraz araştırma yaptım ve böyle bir konu açayım dedim.

İlk gözüme çarpanlardan birisi:

2003-2005 model Citroen C5 2.0 Dizel ve otomatik:

Şehir içi yaklaşık 35 kuruş yakar, şehir dışı 25 kuruşlara kadar iner. Parça ve bakım maliyetleri ortalamadır. Vergiden korkmaya gerek yoktur zira yıllık 925 Tl civarı vergisi var. Tasarım biraz kötü bence. Bunu dert etmeyecekler inanılmaz bir araç .

Fiyatlar: 23 - 25 Bin Tl civarında. Örnek ilan:http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-bayandan-temiz-satilik-c-5-full-full-84230700/detay

Bir diğer gözüme çarpan araç Ford Mondeo 2.0 TDCI Hemde Ghia donanım: (2005-06)

Bu araçta gayet makul. Tüketim şehir içi 35 kuruş seviyelerinde, hemde tam otomatik. Manueli bulunursa tüketim epey düşer. Kaldı ki makul bir tüketimi var.
    Donanım olarak Full denebilecek bir araç, motor gücü ve sürüş keyfi yerinde. Yürütme giderleri gayet normal. Vergiside aynı şekilde 925 Tl. 2005 model ve altı için. 2.000 motorun zevki apayrı bir olay. Örnek ilan:http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-hatasiz-f1-mondeo-orjinal-81489812/detay

Biraz da Japonlara bakalım, akla ilk gelen örnek ise Accord tabiiki. (2005-07)
    Accord 2.0 Executive tam otomatik: Araç benzinli olduğu için soğuk bakanlar olabilir. Ancak LPG ile uyumlu çalışan bir motoru var ve şehir içi tüketimi yine 32 33 kuruşlara çekebiliyoruz. Vergi sıkıntısı bu araçtada yok. 2006 model ve altı için vergiyi dert etmeye gerek yok. Gayet sorunsuz, ömürlük motor ve şanzımanıyla alınası bir araç Accord.http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-ilk-sahibinden-servis-bakimli-accord-full-85337841/detay

Accord'un akrabası diyebileceğim bir başka araç Mazda 6 : (2005-2007)

Accord'a ne yazdıysam aynısı bunun içinde geçerli. Ancak dikkat! Bu araç LPG ile daha uyumsuz. Alüminyum alaşım sübaplara sahip olduğundan LPG ile 50 bin Km'de bir skıntı yaratabilir. Vergi ve bakım sıkıntısı Accord gibi, dert edilmesi gereksiz.http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-mazdaci-ustadan-cook-temiz-mazda-6-83660922/detay

Almanlara giriş ve sanırım çıkışta tek model ile yapacağım.

Opel Vectra 1.9 CDTI :(2006-07)

Gayet dayanıklı motoru, konforlu sürüşü, kolay bulunan parçaları, zengin donanımı,makul seviye yakıt tüketimi (kuruş bazında), vergi sıkıntısı 2006 ve altı modellerde yok. Bu araç gayet alınası bir araç. Tasarım olarakta Accord'dan sonra favori aracım. Kesinlikle üst sıralara yazılabilir.
    ÖRnek ilan:http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-temiz-ve-bakimli-opel-vectra-dizel-81946542/detay

Fransız olarak bir diğer önerim Reno Laguna 1.9 DCI veya 2.0 DCI. (2006)

Genelde manuel şanzıman ile sunulan bu araçlar konfor odaklı süspansiyonları ile ön plana çıkıyor. Donanım olarakta gayet tatminkar. Başaraılı bir tasarıma sahip kanımca.

Ve Gönlümün favorisi (belkide delilik yapıp bir sonraki aracım olacak olan) :

Saab 1.9 Tid 9-3 VECTOR. (2005-2007)

Araç donanım olarak çok iyi. Çok marjinal bir araç. Parça sıkıntısı internet sayesinde çözülmüş durumda. Motoru Vectra motoru ile aynı.
    Motordan yana sıkıntısı yok bu yüzden. Bunun yanında sunduğu donanım ve kalitede Premium bir marka olduğunu gösteriyor.
    Saab evladiyelik bir araç . Dayanıklı motoru, karoseri, parçaları, detaylı işçiliği, özgün ve özel donanımı , farklı tasarımı onu benim listemde en başa götürüyor açıkçası. Vergi sıkıntısı yok. 2006 model ve altı için. Performans çok iyi. 150 Beygir motoru 320 NM tork sunuyor. Tam otomatik 6 ileri şanzımanı şehir içinde 9 küsür litre mazot yaktırıyor buda 35 kuruş civarına denk geliyor. Uzun yolda fazlasıyla cimri. Bakımını bazı Opel servisleri yapıyor. Ancak her ile gitmez kesinlikle. İnternet alışkanlığı olmayanlar için parça sıkıntısıda çektirebilir.

Bir diğer İskandinav: Volvo S60 2.0 T5: (2004-2005)

ZEngin donanımı, ün salmış sağlamlığı. Sağlam Turboları ve kalitesi ile s60 bu listede üst sıralarda olmayı hakeden bir araç.
    Parça servis gibi konularda Saab'dan bir iki adım önde. Benzinli motora LPG biraz soru işareti olsada uygulatıp memnun kalanlar hayli fazla.
    İç mekan biraz dar. Ancak kesinlikle aşırılık söz konusu değil. Sağlamlığındna bahsetmeye gerek yok. Tasarımı güncelliğini yitirmiş olması handikabı.
    İyi bir usta ve LPG kiti ile uzun yıllar sorunsuzca binilir.

ÖZET:

- Bu araçlar D sınıfı ve kalite olarak üstün araçlar. Dağılma, çürüme, aksırma ,tıksırma gibi olaylar C ve daha alt sınıf araçlara nazaran epey düşük.
    -Size 0 km araçları aratmayacak araçlar, konfor, donanım, sağlamlık, motor, yürüyen gibi unsurlar iyi bakılmış bir tanesinde yıllarca sorun çıkarmaz.
    -Evladiyelik diye tabir edilen araçlardan. İyi bakarsanız onlarda nankörlük etmez, size yıllarca hizmet eder, of demez.
    -Bu araçların ikinci elleri zayıf.
    -Uzun yıllar binmek için idealler.
    -Parçaları C sınıfı araçlara göre az da olsa pahalı.
    -Bakımları C sınıfı araçlara göre az da olsa pahalı.
    -Kalite olarak bir çok 0 km araçtan iyiler.
    -Donanımları güncel bir çok araçtan daha iyi.
    -Motorları kendini kanıtlamış, sağlam motorlar.
    -Uzun yol konforları epey yüksek.
    -Yakıt olarak dizeller genelde otomatik versiyonlarda 35 kuruş, manuellerde 30 kuruş civarı yakıyor.(şehir içi)
    -LPG 'de aynı şekilde.
    -Şehir dışında 1.6 dizel/LPG araçlardan daha az yakabilme imkanları var.
    -Hemen hemen hepsi 27-32 lira aralığında alınabiliyor.
    -Vergileri 900 lira civarı. Bİr üst dilim için aracın kasko bedelinin %5ini ödenen vergi geçiyorsa bir alt dilimden ödeme imkanı var.

Özetin özeti: Arabaları seviyorsanız ve yıllar boyu binilecek bir araç arıyorsanız, bu araçlar size göre.

• O Accord Çin Malımı ? Arkası Bana Biraz Garip Geldi..

+Olarak Alfa 156 Yı Ekleyelim.Ve Opel Signum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: r0x

O Accord Çin Malımı ? Arkası Bana Biraz Garip Geldi..

2004-2006 arası Ford Mondeolarda değer kaybetmiş bir araçtır tam bir f/p canavarıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: r0x

O Accord Çin Malımı ? Arkası Bana Biraz Garip Geldi..

eyvallah doğan bende aynı araştırmayı biraz daha ucuz arabalara yapıyorum :) 16-18 bin liraya kadar tık demeyen canavarlara bakıp duruyorum sürekli :)
  • Biraz görselleyelim:

• quote:

Orijinalden alıntı: Doğan.

Biraz görselleyelim:

Arkadaşlar sizde önerilerinizi sıralayabilirsiniz. Bu benim bazı araçları dışarıda bırakarak yaptığım bir liste. Mutlaka ekleme yapılması gereken araçlar vardır.

Signum mesela, beğenmediğim için listeye almadım, Vectra'ya fazlaca benziyor.

can hocam sizde bir kaç derleme paylaşabilirsiniz bence. Bu arada size tavsiyem s40 2.0 + LPG :)

• quote:

Arkadaşlar sizde önerilerinizi sıralayabilirsiniz. Bu benim bazı araçları dışarıda bırakarak yaptığım bir liste. Mutlaka ekleme yapılması gereken araçlar vardır.

can hocam sizde bir kaç derleme paylaşabilirsiniz bence. Bu arada size tavsiyem s40 2.0 + LPG :)

Alıntıları Göster
    Bmw Mercedes haric tum d segmentleri

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: can_dmr

eyvallah doğan bende aynı araştırmayı biraz daha ucuz arabalara yapıyorum :) 16-18 bin liraya kadar tık demeyen canavarlara bakıp duruyorum sürekli :)

Alıntıları Göster
    Elinize sağlık,emek vermişsiniz ve güzel bir konu olmuş...

teşekkürler.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Benım için 2004 yılından sonrakı 530d ler tam bır fıyat performans canavarı

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-garaj-dan-2004-model-5-30-d-lacivert-ici-bej-85330289/detay

Gayet yurutmesı ucuz bakımlarıda pahalı degıldır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miridni -- 9 Mayıs 2012; 1:11:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jack_daniel's

Elinize sağlık,emek vermişsiniz ve güzel bir konu olmuş...

teşekkürler.

Alıntıları Göster
    97 laguna var sahibindende 230bin kmde

v6 215hp 3.0 24valve motor
    sıralı sistem lpg
    otomatik şanzıman
    deri koltuk
    çift hava yastıgı
    abs
    sunroof
    cruise control
    dijital klima

9000tl istiyor satıcı vergiside seneye 2x204tl.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sissil -- 9 Mayıs 2012; 1:11:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sissil

97 laguna var sahibindende 230bin kmde

v6 215hp 3.0 24valve motor
    sıralı sistem lpg
    otomatik şanzıman
    deri koltuk
    çift hava yastıgı
    abs
    sunroof
    cruise control
    dijital klima

9000tl istiyor satıcı vergiside seneye 2x204tl.

Alıntıları Göster
    2.4 litre Accord'lar gayet temiz gözüküyor.

Motor hacmide büyük, ömür olarak uzun olacağı kesin gibi.

Başka düşüncesi olan?
  • quote:

Başka düşüncesi olan?

Alıntıları Göster
    Emeğine sağlık kardeşim, sana hanigisini alıcaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarapci

...

Bence 5.30i'ler daha iyi bir tercih olur. 8-10 yaşındaki turbo-dizel motorun başımıza ne açacağı belli olmaz.

3.0 atmosferik, sıralı sistem LPG ile çok keyifli olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: soğutucu

quote:

...

Bence 5.30i'ler daha iyi bir tercih olur. 8-10 yaşındaki turbo-dizel motorun başımıza ne açacağı belli olmaz.

Alıntıları Göster
    İyice ucuza 2002 öncesi saab 9-3 de alabilirsiniz. Kullanması daha keyiflidir. Opel'le ortak parçası daha azdır, dolayısı ile daha sorunsuzdur. Daha sportiftir. Malzeme kalitesi daha iyidir. Ama eskidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: muharrem.05

Emeğine sağlık kardeşim, sana hanigisini alıcaz

Alıntıları Göster
    Ben olsam Accord veya SAAB dan birini tercih ederdim
  • quote:

Başka düşüncesi olan?

Alıntıları Göster
    Peugeot 407'de fena bir araç değil bence

1.6 Dizel motor hem ekonomik hem de bu kasayı rahat taşıyor. Donanım ve konfor olarak oldukça başarılı. En büyük sorunu burnunun çok uzun olması ve aracın yere yakın olması.

• quote:

Orijinalden alıntı: soğutucu

quote:

...

Alıntıları Göster
    2.4 accordlar tam bi f/p araclari. Donanim , performans olarak muazzam araclar ama yakit biraz sıkıntı.

• quote:

Orijinalden alıntı: HondAta

2.4 accordlar tam bi f/p araclari. Donanim , performans olarak muazzam araclar ama yakit biraz sıkıntı.

Alıntıları Göster
    bunların 20 bin ve altı olanlarını bulamazmıyız
  • quote:

Orijinalden alıntı: HondAta

Alıntıları Göster
    Accord 2.4 ler ne kadar yakar acaba, şehir içi şehir dışı olarak? Senede 8-10 bin km yapan (yarısı şehir dışı) biri için LPG taktırmdan binmek imkansız diyebilir miyiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Trigresive

Accord 2.4 ler ne kadar yakar acaba, şehir içi şehir dışı olarak? Senede 8-10 bin km yapan (yarısı şehir dışı) biri için LPG taktırmdan binmek imkansız diyebilir miyiz?

Alıntıları Göster
    Saab ın şu modellerine hep merakım olmuştur senelerdir.Yedek parça sıkıntısı olmasa alınabilir aslında.

Accord 2.4 zevkli bir araçtır fakat benzinli kullanılamazTüp taktırırsanız ömürlük olur ama.Çokta güzel uzun yol performansı var.

O kasa C5 direk tasarımdan kaybediyor.Cİtroen resmen çağ atladı bu konuda.

O kasa vectra sorunlu diye biliyorum.

T5 Volvoda tam bir canavar.Tabi yakıttada

Accord mantıklı seçim olacaktır

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.