Şimdi Ara

Çok kaybetmiş, yürütmesi kolay güzel araçlar derlemesi. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
10
Favori
8.697
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BMW 7 varken başka arabaya bakmak gereksiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz daha araştırma yapınca üstteki yorumumla zıt olucak ama gayet yaşıma uygun araçlar mevcutmuş Mazda 6'ya ve Honda Accord'a bayıldım diyebilirim. Opel Vectra ise güzel bir dizel seçenek olabilir. Diğerlerinin kasası bence baya eskidi. Ama bu araçların kasası çok hoş bence.
    Bir de yıllık uygulamayla ilgili bir şeyler söyleyeyim. Sıfır araç mı 7-11 yaş arası kaliteli D sınıfı araç mı diye kararsız kalan çoktur. Şunu diyebilirim ki aslında arada sandığınız kadar fark yok. Sıfır bir araç alsanız ve bu araç 1301-1600 motor arası olursa yıllık 768,00 TL gibi bir fiyat çıkıyor. Bunu 3 yıl kullanıyoruz ve bizim harcadığımız tutar 2.304 TL yapıyor. Fakat biz 1801-2000 motor arası 7-11 yaş arası bir araç alırsak ve bunu 3 yıl kullanırsak 1725-2895TL arası bir fiyat ödeyeceğiz. Bu fark neden bu kadar var diyeceksiniz. 2002 model bir araç aldığımızı düşünelim. bu araç 10 yaşında olduğundan, 1 yıl 7-11 yaş arasına gelir. 2 yıl ise 12-15 yaş arasına denk gelir. Aslında sandığınız kadar fark olmaz. Zaten en yüksek değeri de ödesek, satarken o kadar zararla satmayacağımız için sorun olmaz. Önemli olan bu araçlardan hangisi olursa olsun temizini bulmak. Temizini bulduktan sonra 3 sene sonra da bu değerlerden büyük değerler kaybetmeden satabilirsiniz. Benim düşüncem bu yönde.

• quote:

Orijinalden alıntı: BlackElantra

Doğan
    2004-2007 arası Hyundai Elantrayı listeye eklersen fena olmaz bence...
    Rakiplerine bakınca donanımı bol,Kaliteli,sorunsuz,fiyatı ucuz...Örneğin 2006 civic 24.000 km 28.500 tl iken 2006 Hyundai Elantra 20.000 civarlarında max 24.000 tl internetteki fiyatlara göre...

konuda d segment araçlar ön planda tutulmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahrikk

BMW 7 varken başka arabaya bakmak gereksiz.

yurutmesi pek de kolay degil.
  • İçlerinden C5 için konuşuyorum uzun yolda gerçekden çok tat veren bir araba hydro-pnömatik sistem olduğu için gerçekden insanın uykusunu bile getirebiliyor.Honda Accort'da uzun yolu zevkli olan araçlardan bir tanesi özellike benzinde binildiği zaman verdiği haz gerçekden çok etkileyici.
  • quote:

Orijinalden alıntı: D-Assault

Peugeot 407'de fena bir araç değil bence

1.6 Dizel motor hem ekonomik hem de bu kasayı rahat taşıyor. Donanım ve konfor olarak oldukça başarılı. En büyük sorunu burnunun çok uzun olması ve aracın yere yakın olması.

Çok kaybetmiş, yürütmesi kolay güzel araçlar derlemesi.

+1

Ben de tam 407'yi yazacaktım. 27.000 ve 35.000 tl arasında tüm benzinli ve dizel motor seçeneklerini satın alabilirsiniz.

• Ben hep söylüyorum cıncık gibi arabalar varken millet sırf sıfır diye donanımsız 1.6 dizel arabalara dünyanın parasını ödüyor.

320i + lpg de güzel seçenek bence.Ufak oynamalarla dikkat çok dikkat çeken bir araç olur.

• Ohoo bu tam benim konum olmuş
    Bu listeye tüm segmentlerden pek çok araç dahil edilebilir.
    Hepsinin ortak özelliği genelde 'tutulmuyor' olmasıdır.Çoğu kişi için bu bir eksi ise de,benim gibiler için bu bulunmaz fırsat anlamına gelir.
    Fakat bu konuda şu ayrımı iyi yapmak lazım.Sonuçta bunlar parçası ucuz olmayan çok oyuncaklı makineler.Bazıları sorunsuz da olsalar çoğunun yaşı ve donanımları itibariyle sorun çıkarabileceklerini unutmamak lazım.Yani elinde 10 15 bin lira olup da 15 bin lira kredi çekip böyle bir araç alacak adama bunları tavsiye etmem.Hazır parası olup araç alacak olanlar,çıkarması muhtemel masrafları karşılayabilecekler alsın derim.
    İkincisi,bu tarz araçlarda kilometreye takılmayın,istisnalar hariç çoğuna yılda 15-20 bin km'den aşağı binilmiyor.Yani km takıntınız ne kadar fazla olursa kandırılma ihtimaliniz o kadar yükselir.Servis bakımlı olanları tercih etmeye çalışın,bulabildiğiniz en düşük km'liyi değil bulabildiğiniz en bakımlıyı almaya çalışın.Sonra da gelip konu açıyorlar 2004 model 60 binde araç sorun çıkarıp duruyor diye
    Üçüncü olarak şahsi fikrim dizel-otomatik kombinasyonundansa benzinli alıp LPG taktırın.LPG'si uzun süre önce takılan araçlardan da çekinirim,yeni takılıp satışa çıkarılandan koşarak kaçarım.
    Dördüncüsü,alayım 3-4 ay binerim sonra satarım diye düşünüyorsanız almayın.Ya da alır almaz satışa koyun anca satılır.
    Son olarak da,ne kadar ucuza alırsanız o kadar ucuza satarsınız.Bu araçların satılmıyor denmesinin sebebi çoğu zaman açlıktır.Piyasası olmayan aracı bugün 16'ya alıp 19'a ilana koyarsan tabi satılmaz kardeşim.Zarar ettirebilir az da olsa,kar ettirmesi çok zordur.

Ekleme:İstanbul-Ankara'da değilseniz bence çoğundan uzak durun.Parçasını bulsanız ustasını zor bulursunuz.Küçük yerlerdeki ustaların çoğu normal enjeksiyonlu araçlardan bile zar zor anlıyorlar,en ufak bir otomatik şanzıman arızası ocağınıza incir ağacı dikebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çapultra -- 9 Mayıs 2012; 19:08:50 >

• Doğan arkadaşım böyle bi konu açtığın için teşekkürler.

Benimde bu araçlar içerisndeki favorim Mondeo. Gerçekten 24 28 bin arası özellikle benzinli çok güzel mondeolar var. Aynı paraya neredeyse 10 yaşında Bora-Astra veriyolar. İnşallah bir sonraki aracımız Mondeo olur.

Arkadaşımda 2005 Peugeot 407 2.0 executive yaklaşık 28-30 bin tlye alıcı buluyor. Bunuda ekleyebilirsin
  • konuya bak arkadaş
    Mesajım burda dursun bilgisayara geçince favorilerime ekleyeceğim.
    2.4 Accord da tam benlik
  • Güzel bir konu açmışsın.C segmenti arabalara 40 50 bin hatta 70binlik paraları bağlayana kadar kral gibi arabalara biniyosun.
    Ben her mesajımda söylediğim gibi x-type (jag) almayı düşünüyorum.
    Alt aksamı ford olduğundan bakımı ford servislerinde rahatlıkla yapılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: osencag

quote:

Orijinalden alıntı: D-Assault

Peugeot 407'de fena bir araç değil bence

1.6 Dizel motor hem ekonomik hem de bu kasayı rahat taşıyor. Donanım ve konfor olarak oldukça başarılı. En büyük sorunu burnunun çok uzun olması ve aracın yere yakın olması.

+1

Ben de tam 407'yi yazacaktım. 27.000 ve 35.000 tl arasında tüm benzinli ve dizel motor seçeneklerini satın alabilirsiniz.

+1903

• Başlığı görünce aklıma gelen ilk araç Mondeo oldu. Bir akrabam bu sene makyajlı kasa Vectra aldı. Araç 35 binde, sıfır gibi, 33 bin lira civarına aldı sanırım. 1.6 motor, lpg ile yakıtı fazla değil. Sıfır araç yok bu fiyata, üstelik d sınıfı.
  • accord 2.4 yada vectra 1.9 cdti ikinci elde para etmeyen ama mükemmel araçlar hemde oldukça performanslı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Warrıor Sako

accord 2.4 yada vectra 1.9 cdti ikinci elde para etmeyen ama mükemmel araçlar hemde oldukça performanslı

Accord'ların temizi 30 dan aşağı yok hocam piyasası yüksek bnce :)
    Vectra cdti,ne bileyim,hem dizel,hem otomatik,hem Opel,hem yaşlı :) Büyük kumar vallahi :)

• Primera on numaraymis. Cok temiz gozukuyor arac, ferah ve cok donanimli. Geri gorus kamerasi bile var yahu. Cogu ust segment aracta bile yok hala.

Alasim geldi Primerayi.

Simdi TR'de olsam alirdim kesin. 40 bin TL'yi gidipte B segmenti hicbir ozelligi olmayan araca vermektense 20 bin TL ye alirsin bu Primerayi pasalar gibi binersin. Nissan sorunsuzlugu ve LPG ekonomiside bonus olur yaninda. 20 bin TL'ende cebine kalir.
  • Listeye fiat marea,stilo
    nissan almera
    primerada eklenmeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zugasi_berepe -- 9 Mayıs 2012; 21:44:43 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.