Şimdi Ara

çok fazla zengin insan var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
2
Favori
1.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • abi kafamı nereye çevirsem her yerde lüx arabalar herkeste son model iPhone her yer tıklım tıklım dolu sanki bazı insanlar sadece para basıyor ve tek vasfı bu parayı yemek yemin ederim kafayı yicem her yerde zengin insanlar var ama sözde fakirlik var fakirlik sadece bize var herhalde

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• bende anlamdım bu işi dediğiniz gibi millet muthiş para harcıyor. forumun televizyonlar kısmına bakıyorum herkes 40-50 binlik tv alma peşinde mağzalarda zaten stok yok ocağın sonuna doğru gelir diyor. dün bir arkadaşım eşime araba alaçaktım bayilerde araba yok diyor, iphonelar yok satıyor, dün gezerken gördum "serpme kahvaltı kişi başı 150 tl" diye içeriye baktım oturacak yer yok ful dolu bir internet giyim sitesinde 3200tl ye swetshirt satıyor xxl hariç tüm bedenler bitmiş gözüküyor.

şimdi diyeceksinizki zengin 5 milyon var bunlar tüm harcamayı yapıyor. tamamda bizim ordaki kahvaltıcıyada mi bu zenginler geliyor veya arkadaşın eşine alacağı ufak ucuz arabalarıdami bu zenginler alıyor bu zenginler ne zenginmiş ya her yerdeler her şeyi talan ediyorlar.

• Muhasebecilikte iyi para yok muydu

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ne alaka hocam valla millet ne iş yapıyor anlamadım kesinlikle maaşlı çalışarak yapılamaz bunlar

• bende anlamdım bu işi dediğiniz gibi millet muthiş para harcıyor. forumun televizyonlar kısmına bakıyorum herkes 40-50 binlik tv alma peşinde mağzalarda zaten stok yok ocağın sonuna doğru gelir diyor. dün bir arkadaşım eşime araba alaçaktım bayilerde araba yok diyor, iphonelar yok satıyor, dün gezerken gördum "serpme kahvaltı kişi başı 150 tl" diye içeriye baktım oturacak yer yok ful dolu bir internet giyim sitesinde 3200tl ye swetshirt satıyor xxl hariç tüm bedenler bitmiş gözüküyor.

şimdi diyeceksinizki zengin 5 milyon var bunlar tüm harcamayı yapıyor. tamamda bizim ordaki kahvaltıcıyada mi bu zenginler geliyor veya arkadaşın eşine alacağı ufak ucuz arabalarıdami bu zenginler alıyor bu zenginler ne zenginmiş ya her yerdeler her şeyi talan ediyorlar.

• Ruhun zengin olsun. Ruh geçici şeyleri sevmez. insanlar yapay mutluluklarla mutlu olduklarını sanıyorlar. Geçici heves, zamanı hızlı tüketir.

Avutmak için söylemiyorum bunu. Mutluluk insanın ruhundaki maneviyatta saklı. Bu da inancın kapılarını açar. Kitaplar bu konuda yol gösterici. İslam ahlakı kitapları yardımcı oluyor. Hayatta var olmanın bilincinde olursan nefsine savaş açmanın da yolunu açarsın.

• evet haklısın çirkinlerinde tek avuntusu benim ruhum güzel demeleri bir tur psikolojik savunma mekanizması herhalde.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çok garip bir ailem var.
    13 yıl önce açıldı
    İnsanlar çok zor
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ekonomi bi bize kötü harbiden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sami S kullanıcısına yanıt

Değil hocam. Çirkinlik ve güzellik kavramlar bu dünya için var. Kimin ne için hayırlısı olacağını bilemeyiz. Zamanı hızlı yaşamaktansa kaliteli ve yavaş yaşamak en önemlisi mutlu yaşamak daha önemli. Bana göre mutlu olmak güzel olmaktan daha değerli bir şey.

Tek bir şeye odaklanmak hayatınızdaki tüm şeyleri çalabilir. O şeye sahip olmak da hayatını güzel kılabilir diye bir şey yok. Tarihte bunun örnekleri hep var.

Kaldı ki zaman akıyor. Yaşlanınca güzellik denilen şeyde elinden alınıyor. Güzelliği muhafaza etmek ve korumak zordur. Bazı bedelleri olur. İlgi görmek, ilgi noktası olmak insanın benliğine hizmet eder.

Egonun, narsistliğin insan ahlakından neler çaldığını biliyoruz. İstisnalar var mı evet var. O da hayatta ne için yaşadığın bilen inançlı olan kişilerdir. Alimler nefslerini yenmek için çok çaba sarf etmişler.

Hayatta var olduğun sürece iki şeyin çok iyi değerini bilmek gerekiyor. Zaman ve Sağlık.

Herkesin sınavı farklı. Her alan farklı kategoriler ortaya çıkarır. Neye zaafın var ise onunla sınanmanda olasıdır. Ama şu noktadan sonra odak kriterini değiştirirsen çok daha farklı şeylere açılman için zaman faktörü artar.

Yani zamanı değerli kılmakta senin elinde. Sonuçta senin elinde olmayan şeyle kendini yargılamak kendine üzüntü verir. Karşı tarafta da mutlaka elinde olmayan şeyler var.

Yani hayatı adil kılan da bu. Eksiğiz aciziz ve muhtacız.

Bunun avunmakla hiç alakası yok dostum. Bu tamamen bakış açısı ve yaşama kavramını bilmenle ilgili bir durum. Bilakis bunun örnekleri var. Otobiyografilerle bu karşımıza çıkıyor.

Tek ilgi odaklılıktan çıkmalı, kapitalist sistemin öğretilerinden de uzak durmalı.

• Ülkenin %10u zengin olsa 84m'da 8.4 milyon insan yapar. Eh bunlar da 3 kişilik çekirdek aile olsalar etti mi 25m insan.

• Ülkede baya zengin var 85 milyon nüfus sonuçta

Bu ülkenin %10 u müthiş zengin

%40 orta idare eder

%50 si fakir karın tokluğuna hayat yasiyor

• sami S kullanıcısına yanıt
    hocam bence 50 milyon zengin vardır geriye de biz fakirler kalıyoruz

• BenYoruldumHayat B kullanıcısına yanıt
    hocam orta kısım da çok iyi durumda ama gerçekten de 8 10 milyonluk bi kesim müthiş zengin her istediğini alabilecek güçte acayip bir gelir adaletsizliği var gerçekten ya hocam yolda yürürken kafayı yiyorum acayip fazla lüx arabalar var her yerde

• gainzzz34 kullanıcısına yanıt

Kafa yiyecek durum yok

Sende elinden geldiğince çalış

Ölümlü dünya sonuçta

• Türkiye'de çok büyük paralar dönüyor ve bu büyük paraları sahip olan kesim çok küçük bir kesim değil. Hatta daha fazla zengin olması gerekiyor, 80 milyonluk nüfus ve Türkiye gibi bir ülke düşünüldüğünde potansiyeli çok yüksek.

Bir de şöyle bir durum var, vergiler yüksek. O lüks arabayı alabilecek potansiyelde 50 kişi var diyelim, üzerine vergiler eklenince o kişi sayısı 10'a düşer. Vergi daha düşük olsa yollarda daha iyi arabalar görürüz.

Bunun en büyük örneği Ukrayna olabilir, ekonomisi daha kötü Türkiye'ye göre ama vergiler düşük olduğundan lüks araba sayısı Türkiye'ye göre daha fazla.

• gainzzz34 kullanıcısına yanıt
    Bodrolu çalışmak enayiliktir

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • stableRevulation kullanıcısına yanıt

domatezin gılosu 50 lira yienim!

• Sn farego bu dunya bir sınav bende katılıyorum inançlı bir insan sayılırım bu konuda elimden gelenide yapmaya gayret gösteriyorum

benim anlamadığım sınavın eşit şartlarda olması gerekmiyormu bazılarının soruları cok kolay ilkokul düzeyinde bazılarıninki kazık sorular çözebilene helal olsun

bazılarına hayat gümüş tepside acık büfe sunuluyor bazıları ise o tepsinin kulbuna dokunmak için bir omür tırnaklarıyla kazıyor bu arada hem sağlık gidiyor hemde zaman

namazlı abdestli derlerya oyle zengin arkadaşlarım var allah nasibimizi bol vermiş şükür deyip rahat ve HUZUR içinde yaşıyorlar çalışmalarına bile gerek yok fakirliklemi sınanmak zenginliklemi sınanmak?

bazısı yerden taş alsa altın oluyor bazısı aldığı altın taşa dönüşüyor

• Onların 4de 3 ü borçlu yaşıyor..

• Enflasyon çok yüksek. Kredi çekip bir şeyler almak şuanda inanılmaz karlı oluyor. Tayyip erdoğan bile seneye enflasyon %30 herkes ona göre hareket etsin diyor ama bu iyimser rakam. Çok daha yüksek olacak enflasyon ve krediler çok düşük kaldı. Tüketim çılgınlığı var bu yüzden.

Iphone alan adam kullandıktan sonra 1 yıl sonra daha fazlasına satıyor telefonu. Aynı şekilde arabalar ve teknolojik aletler içinde geçerli

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.