Şimdi Ara

Çok detaylı asker ihtiyaç listesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
2
Favori
43.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

aşağıda vereceğim listeyi askere giden arkadaşlarımdan aldığım tavsiyeler sonucunda oluşturdum. Oldukça detaylı bir liste olmasından dolayı herkes hepsini almayabilir. Adet konusundaki kararlar da kişiye bağlıdır. 327.Dönem konusuna yazmayı düşünüyordum ama hem sayfalar hızlı ilerlediği için arada kaybolabilir hem de bizden sonraki dönemlere de faydası olabilir diye yeni konu olarak açmayı uygun gördüm.

- yara bandı
    - çorap (olabildiğince uzun, botların kesmemesi için)
    - atlet, boxer (slip olmaması çok önemli, pişik yapıyormuş kamuflajlar)
    - yüksük (dikiş yapılırken parmağa geçirilen seramik alet, rütbe vs. dilkerken kamuflajlar çok kalın olduğu için rahatlık sağlaması bakımından iyi oluyormuş)
    - talk pudrası ve yedek paketleri
    - vatka (bot içine koymak için)
    - tabanlık
    - selpak mendil (10'lu paket)
    - terlik
    - el, yüz ve banyo havlusu (banyo havlusunun oldukça geniş olmasında fayda varmış, banyodan çıkarken sağlam bi şekilde sarılmak için)
    - el sabunu (hacı şakir tarzı)
    - diş macunu, fırçası (ordan da veriliyor ama tercihe bağlı alabilirsiniz)
    - dikiş seti (siyah ve haki iplik makarası mutlaka eklenmeli)
    - traş köpüğü ve bıçağı (mach 3 gibi lüks kaçacak şeyler almayın, Gillette Blue II gibi şeyler olabilir)
    - deodorant
    - şampuan / duş jeli
    - kolonyalı mendil
    - ayakkabı boyası ve süngeri
    - kalem kağıt ve not defteri
    - siyah pilot kalem
    - elbise askısı ve kılıfı
    - pijama - eşofman ve şort (yatarken giymek için)
    - bozuk para (kantinlerde en çok ihtiyaç duyulan şey, ayrıca kola-kahve makinesi varsa onda da işe yarıyor)
    - askeri cüzdan
    - telefon kartı (türk telekom aile kartı kesinlikle en mantıklı çözüm)
    - kitap (cansıkıntısına birebir, siyasi içerikli olmadığı sürece sınır yok)
    - el, yanık ve pişik kremi
    - kas gevşetici krem (lasonil, muskoril tarzı)
    - tırnak makası
    - radyo-mp üç player
    - evlilik cüzdanı fotokopisi (eşiniz haftasonu geldiğinde o gelmeden önce işlemleri önceden halletmek ve zaman kazanmak için önemli)
    - 1.derece akrabaların nüfus cüzdanı fotokopileri (üstteki maddeyle aynı sebepten)
    - çengelli iğne (yatak çarşafını kolayca yapabilmek için)
    - lip-stick (dudak çatlamaları ve yanıkları için)
    - çamaşır filesi
    - sarı renkli kilit (sivil bavulunuzu, usta birliğinde dolabınızı ve botlarınızı kilitlemeniz için)
    - hepsini koymak için en ucuzundan bir bavul. (çekçekli olmasında fayda var. gittiğiniz yerde ana binaya kadar yürütebilirler)

dediğim gibi oldukça detaylı ve bazı maddelerde lüks sayılabilecek şekilde hazırlanmış bir liste bu. sadece tavsiye amacıyla yazdım. birilerinin işine yararsa memnun olurum :)

hayırlı teskereler herkese :)

• Yapay Zekanın Yanıtı

Askerde En Çok İhtiyaç Duyulan Şeyler ve Pişik Olmayı Önleme

Askerlik, fiziksel ve zihinsel olarak zorlu bir tecrübedir. Hazırlıklı olmak, bu zorlukların üstesinden gelmenize yardımcı olabilir. İşte askerde en çok ihtiyaç duyulan şeylerin kapsamlı bir listesi:

• Giyim: İhtiyacınız olan üniforma, iç çamaşırı, çorap ve yağmurlukların yanı sıra rahat ve dayanıklı sivil kıyafetler.
    • Ayakkabılar: Rahat ve sağlam botlar, ayaklarınızı koruyacak ve nasırları önleyecektir.
    • Hijyen malzemeleri: Diş fırçası, diş macunu, deodorant, sabun, şampuan ve tuvalet kağıdı gibi temel banyo malzemeleri.
    • İlaçlar: Reçetesiz satılan ağrı kesiciler, antiseptikler ve böcek kovucular gibi temel ilaçlar.
    • Kişisel eşyalar: Kredi kartları, kimlik bilgileri, fotoğraflar ve değerli eşyaları saklamak için cüzdan veya çanta.
    • Uyku malzemeleri: Uyku tulumu, uyku pedi ve göz maskesi, rahat bir gece uykusu için gereklidir.
    • Su ve yiyecek: Hidrasyon ve beslenme için bol miktarda su ve dayanıklı atıştırmalıklar.

Askerlikte pişik, nem, sürtünme ve tahriş nedeniyle yaygın bir sorundur. Pişik olmayı önlemek için şu ipuçlarını takip edebilirsiniz:

• Cildinizi temiz ve kuru tutun.
    • Pamuklu veya nefes alabilen kumaşlardan yapılmış iç çamaşırı ve kıyafetler giyin.
    • Nem emici toz veya kremler kullanın.
    • Cildinizi sürtünmeden koruyan bariyer kremleri uygulayın.
    • Islak veya terli kıyafetleri mümkün olan en kısa sürede değiştirin.

Yukarıdaki eşyaları temin etmek ve pişik önleme önlemlerini almak, askerlik deneyiminizi daha konforlu ve sağlıklı hale getirebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Emek vermişsin dostum eline sağlık ancak bukadar detaylı alışveriş yaparak hem maddi hemde fiziksel olarak hammallık yapmanıza gerek yok deniliyor. Yani artık pek çok şeyi içeriden temin edebiliyormuşuz ve daha da ucuza tabiki. Ancak bu durum askerlik yapılacak yere bağlı tabiki, dağ başında her türlü malzeme bulmak mümkün olmayacaktır.

Benim aklımda en önemli yer eden şeyler;

10-15 adet boxer
    10-15 çift çorap
    Tabanlık ve vatka(hatta orkid bile olabilir ki çok işe yarıyormuş botun içinde)
    Pudra, pişik ve kas gevşetici krem
    Permatik-Gilette Blue 2 traş bıçağı
    El-Yüz-Banyo havlusu ve Şampuan-Sabun
    Casio asker saati
    Askeri boyundan askılı cüzdan
    Eşofman-şort
    Çengelli iğne(şimdi senin mesajından gördüm, oldukça işe yarayacak birşey)

Diğerlerini birlikte temin edebiliriz büyük ihtimalle.
  • tabi bunların hepsini ben de burdan gitmeden almayı düşünmüyorum ama böyle bir liste gitmeden ve gittikten sonra da elimizde olursa ordayken de kantinden ne alacağımızı daha rahat biliriz :)
  • tertip radyo-mp3 player serbesmi yaww
  • kayıt yapma özelliği olmadığı sürece ve doğru yerde kullandığınız zaman serbest
  • quote:

Orjinalden alıntı: vogue

kayıt yapma özelliği olmadığı sürece ve doğru yerde kullandığınız zaman serbest

askeri bölgelerde her türlü elektronik cihazın girişi yasak pilli radyo da dahil
    küçük karakol tabur üsbölgelerinde gevşeklik olabilir
    ekleme:
    yüksük götümene gerek yok sürünürken daha çok canın yanar zaten kaybolur
    düztaban değilsen tabanlık götürmene gerek yok
    deodarant yerine roll on daha faydalı olur
    evlilik cüzdanı akraba kimlik fotokopisi usta birliğinde lazım olur
    kitap götürürsen bölük komutanına uygundur diye onaylatman lazım

gerisini çoğu kantinde mevcut ve daha ucuz boşuna giderken yük etme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winchester -- 17 Mart 2009; 23:37:51 >

• evet daha önceden giden ve halen hizmetini sürdürmekte olan arkadaşlar da bu başlığa katkıda bulunurlarsa ona göre ilk msjı düzeltebilirim zaman içinde..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • HERKESE SELAM; botların vurmaması için orkid yerineorta boy bir süngeri 4 parçaya ayırıp bir tanesini topuk kısmı diğerinide ayağın ön kısmına koyarsak bence ilk giydiğimizde bot vurmaz daha sonra yumuşuyo zaten botlar(botlarıda en az bir numara büyük almak lazım)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Helldancer

Emek vermişsin dostum eline sağlık ancak bukadar detaylı alışveriş yaparak hem maddi hemde fiziksel olarak hammallık yapmanıza gerek yok deniliyor. Yani artık pek çok şeyi içeriden temin edebiliyormuşuz ve daha da ucuza tabiki. Ancak bu durum askerlik yapılacak yere bağlı tabiki, dağ başında her türlü malzeme bulmak mümkün olmayacaktır.

Benim aklımda en önemli yer eden şeyler;

10-15 adet boxer
    10-15 çift çorap
    Tabanlık ve vatka(hatta orkid bile olabilir ki çok işe yarıyormuş botun içinde)
    Pudra, pişik ve kas gevşetici krem
    Permatik-Gilette Blue 2 traş bıçağı
    El-Yüz-Banyo havlusu ve Şampuan-Sabun
    Casio asker saati
    Askeri boyundan askılı cüzdan
    Eşofman-şort
    Çengelli iğne(şimdi senin mesajından gördüm, oldukça işe yarayacak birşey)

Diğerlerini birlikte temin edebiliriz büyük ihtimalle.

bu yazdıklarınız bence konuyu açan arkadaşın listesine göre biraz daha iyi. mp3 çalar askeriyede yasak,hiç götürmeye yeltenmeyin.(istisna yerler hariç) bu listeye ıslak mendili de ekleyin bence. özellikle yazın gidecekler için çok lazm olabiliyor.

• botu ilk kez giyiyorsanız giymedn önce iyice çiğneyin ve yumuşatın özellikle arka kısmı ama fazla abartmayın
    kışın altına keçe koyabilirsiniz yün çorap ve naylon çorap giymeyin mümkün oldukça pamuklu tercih edin
    ayaklara kına yakmanın koku ve pişiğe karşı faydalı olduğunu duymuştum ama denemedim

bunları askeri kantinde daha ucuza alabilirsiniz:
    - talk pudrası ve yedek paketleri
    - selpak mendil (10'lu paket)
    - kolonyalı mendil
    - diş macunu
    - elbise askısı ve kılıfı
    - el, yanık ve pişik kremi
    - çengelli iğne
    - çamaşır filesi

giderken:
    - mevsime göre eşofman
    - boxer haki renk atler(acemide çamaşır yıkamak kurulamamak için bolca)
    - pamuklu siyah asker çorabı(mevsime göre)
    - tırnak makası kilit kendi diş fırçası traş bıçağı köpük
    - banyo shortu ama ordu veriyor yedek olsun
    aklıma gelen bunlar ayrıca asker mazemesi satanların dediklerine kanmayın teslim olmadan önce çarşıda otogarda heryerde karşınıza çıkarlar ve kazıklamaya çalışırlar

• Şimdi biz nisanda gidiyoruz ya nisan döneminde yanında götürülmesi gerekenleri dönenler anlatabilirler mi? Herkes bir şey yazmış kafam karıştı. Tam olarak yanımızda ne götürmemiz gerekiyor. Askeriyenin kurallarına uygun olarak. Bir de yedek subaylık çıkarsa aynı malzemeleri almamız gerekir mi?
  • mp3 konusunda bende diger arkadaslara katılıyorum giderken yanıma almayacagım..usta birligine dahi almayabilirim..usta birliginde ispiyonlama vs gibi olay olur yok yere askerlik uzar..herkesin cebinde cep telefonu olur sende getirirsin seni ispiyonlarlar yanan sen olursun herkes bunu dusunsun bence ;)
  • beyler yanınızda fazla şey götürmeyin . hepsi orda zaten satılıyor (çengelli iğne içlik filan sabun.) hepsi var ayrıca cok ta ucuz .
  • 2 kere kısa donemlerin takım komutanlığını yaptım:) ne günlerdi be:) arkadaşın listesi güzel olmuş.
    mp3 playeri cıkarırsak ve gec gitmemeye bakın:) malzemeler sayılı geliyor sona kalanlara tam uygun bot elbise fln kalmıyor uydurmaca oluyor:)
  • Çokta abartmayın aldığınız şeyleri askeri birliklerden çoğunu temin edebilirsiniz bende gelirken öyle düşünmüştüm aliyim yanımda dursun demiştim ama aldıklarımın çoğunun aynısından bana verdikleri zaman anladımki cidden gerek yok çok şey almana acil olanları alın gerisini boşverin..

quote:

Orjinalden alıntı: phantomlord_ma

2 kere kısa donemlerin takım komutanlığını yaptım:) ne günlerdi be:) arkadaşın listesi güzel olmuş.
    mp3 playeri cıkarırsak ve gec gitmemeye bakın:) malzemeler sayılı geliyor sona kalanlara tam uygun bot elbise fln kalmıyor uydurmaca oluyor:)

Ayrıca bunada çoooooook katılıyorum 44 numara ayağım var üç aydır 47 numara giyiyorum adım kocaayağa çıktı askeriyede

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkangsk -- 1 Nisan 2009; 10:40:34 >

• quote:

Orjinalden alıntı: vogue

kayıt yapma özelliği olmadığı sürece ve doğru yerde kullandığınız zaman serbest

serbest degil tabiki...
  • Ben şunları merak ediyorum

1-Tuvalet kağıdı da lazım değil mi orada kantinde falan bulunur mu, onun yerine mi 10 lu paket selpak yazdınız
    2-Yaka isimliğini orda kendimiz mi dikiyoruz
    3-Künyeyi orada mı veriyorlar
    4-Haki renk atlet veriyorlar mı ve kaç adet
  • bende giderken bir sürü şey götürmüştüm ama gerek yok. Acemi birliğinize teslim olurken sadece nemlendirici krem atlet don çorap tarzı şeyleri alın götürün zaten orda kucağına bir sürü eşya veriolar dert oluyor sonra...çoğu şey kantinlerde satılır...
  • wala arkadaşlar giderken yanınıza hiçbişey almadan gidin cebinizde biraz para olsun yeter gittiğiniz yerden ilk kullanım için herşeyi veriyolar ihtiyaç oldukca da kantinden dışardan alırsınız aldırırsınız bence elinizi sallayarak gidin tek götüreceğiniz şey cep telefonu olsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.