Şimdi Ara

Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı/ Kütahya Merkez

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
7
Favori
42.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Kütahya da bedelli askerlik için bir konu bulamadım o yüzden diğer illere gidecek olan arkadaşlar gibi bende bir konu açmak istedim.

    6 Nisan 2023 tarihinde bedelli askerlik yapıcam. Benden önce gidenler beni ve diğer arkadaşları bilgilendirmek için tecrübelerini paylaşabilir. Bizde aynı şekilde bizden sonra gidecek olan arkadaşlarımızı bilgilendirebiliriz.




  • 6 hafta acemilik yaptım şubatta. Kar vardı baya soğuktu. Mevsim olarak iyi zamanda gitcen. Bizim için zordu ama bedelliler için nasıl geçer bilmiyorum
  • enes309 E kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler cevap için. Yanınızda ne goturdunuz ve şunu da goturseydim iyi olurdu dediğiniz bir şey oldu mu. Şubatta gidecek olan arkadaşlarimiz içinde faydalı olacaktır

  • 2018 kasımda yedek subay eğitiminde oradaydım. Bedelliden ziyade daha genel önerilerim olacak.

    Kantinde alışverişler kartla yapılıyor, en az 1 adet banka veya kredi kartınız olsun. Bankası markası farketmez. Sevk belgesi kadar önemli.

    Bizim dönem bozuk parayla çalışan içecek otomatları vardı. Onlar için kantinde para bozdurabiliyorduk. Ama aradan 4 sene geçti, belki kartlı otomatlar gelmiş olabilir.

    Özellikle sahil kesimlerinden geliyorsanız havası terstir. Sabah üşürken öğlen terleyebilirsiniz. Hastalığa davetiye çıkaran bir havası vardır. Kasımda, yemin töreni günü hariç kar görmemiştik. Pastil, kaş gevşetici krem, ayak için pudra falan getirebilirsiniz.

    İstihkaklar da ihtiyacınız olan herşey oluyor, havlusuna şampuanına, terliğine kadar. Ama tıraş takımı olarak gilette mach3 / blue3 falan getirebilirsiniz. Bize derby samurai 3 vermişlerdi. Kantinde tekstil ürünlerinden eksiklerinizi (çorap, boxer, içlik) tamamlayabilirsiniz. Hem nizamiyede hem de içeride 100. Yıl büyük kantin var. Dışarıdan alacağım diyorsanız içlikler gri, çoraplar siyahtır.

    Telefon simkartı bir şekilde sokarsınız. En olmadı içeride zibilyon tane (dışarıdan aranabilir) ankesörlü telefon var. Telefon kartıyla çaldır kapat yapıp tek kuruş harcamadan konuşabilirsiniz. Askercell falan uğraşmaya değmez. Sattırırlarsa da almayın.

    Eğitim nasıl olur derseniz, komutanına göre değişir. Bölükten bölüğe göre bile değişir.




  • Benim de 2 mart. Herkese hayırlı olsun.

  • 2 şubat. Hayırlısı
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler, bu bilgiler oldukça önemli. Bende internette 13. Bölükte ve 14. bölükte görev yapmış iki farklı kişinin yorumunu görmüştüm ve bu iki yorum birbirinden çok farklıydı. Bu konuyu sizin yorumunuzda da görünce dikkatimi çekti.

    Boxer, fanila, atlet gibi kıyafetleri dışardan yedekli şekilde alıp öyle gitmeyi düşünüyorum. Çamaşır yıkamak nasıl oluyor bahsedebilir misiniz

  • SANTRAFOR ÖZLEMİ kullanıcısına yanıt

    Hayırlı tezkereler şimdiden 😁 sizin deneyimlerinizi de bekliyor olacağız

  • django1608 D kullanıcısına yanıt

    Siz erkenden yapıp geleceksiniz. Hayırlı tezkereler şimdiden. Ankara'da yaşıyorum havalar çok soğuk ve belli ki Kütahya'da da böyle. Dikkat edin kendinize

  • 2 Mart hocam benim de hayırlısı olsun herkes için. Konuyu açmanız ise mantıklı ve güzel olmuş insanları bilgilendirme açısından iyi olacaktır.
  • Melez_Prens kullanıcısına yanıt

    Lavoboda verdikleri şampuanla yıkıyordum. Sıcak su da vardı. Bereket, koğuşta başucumda kalorifer de vardı. Sabaha kadar kuruyordu. Salıdan salıya nevresimler / çarşaflar toplanıp yıkanmaya gidiyordu. Kişisel kıyafetler alınmıyordu.

    Kurslar taburunda 10 veya 14 kişilik koğuşlar vardı. Askeriye standartlarına göre lüks sayılır. 

  • Vay be 86 gün acemi askerliğimi geçirdim burada, çok geçti üzerinden..

  • 2019'un Temmuz ayında bedelli askerliğimi burada yapmıştım.


    Öncelikle şunu söyleyeyim, ihtiyaçlar için askeri malzeme satan yerlere gitmeyin. Ben gittim, ne varsa kakaladılar, ancak neredeyse hiçbirini kullanmadım. Zaten girişte birçok ihtiyacınızı veriyorlar. Onun dışında en önemli şey bence tıraş bıçağı, tıraş köpüğü ve pudra. Hatırladığım kadarıyla en çok kullandığım malzemeler bunlardı. Fanila ve don olarak da tek kullanımlıklardan almıştım. Giyip giyip atıyordum çöpe, rahat oluyordu. Zaten hepi topu 20 gün kaldık, sorun olmadı. O 20 günün 10 günü de sıcak su yoktu zaten.


    Havası yazın bile berbattı. Sabah içtimasında donmamak için pijamalarımızı kamuflaj içine giyer öyle inerdik. Kahvaltı sonrası da çıkarırdık. Öğlen de tam tersiydi, güneş kremi kullanmama rağmen eğitim sırasında kollarım 1. derece yanık olmuştu. O derece berbattı.


    Yemekler genel olarak iyiydi, ta ki bana iş mangası çıkana kadar. Hala öyle midir bilmiyorum ama kısa süre kalacaksanız mümkün olduğunca kantinden tost falan yiyin derim. İş mangası çıktığı zaman ana yemekhanede olanları gördükten sonra ben bir daha yemek yememiştim yemekhanede. Benimle gelen diğer arkadaşlar da öyle.


    Eğitim olarak da gördüğüm en ağır yerlerden biriydi. Bedelli diye hepimiz çok rahat olacağımızı sanmıştık, ama hiç öyle olmadı. Bildiğim kadarıyla oraya giden ilk bedelliler bizlerdik. Belki de ondandır. Betonda da süründüm, taş arasından orakla ot da temizledim, güneşin alnında saatlerce istikamet de yedim, tuvalet de temizledim, bölük yemekhanesine de gittim, iş mangası ile hasta hasta ana yemekhaneye de gittim, 1 saat boyunca çök-kalk da yaptım, dizlerimiz koptu. Daha neler neler. Üzerinden 3 yıldan fazla geçti, şu an nasıldır bilemiyorum. Milletin bedelli hatıralarını dinleyince "Ulan bizimki nasıl bedelli böyle" dedirtir adama.


    Aklıma yeni şeyler gelirse güncelleme yaparım.





  • Köl Tigin K kullanıcısına yanıt
    Hocam, bu fanila vs hangi renkti acaba hangi renk olması zorunlu ve bir de bu tek kullanımlıkları internetten mi temin ettiniz acaba.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FallenDemon -- 20 Ocak 2023; 0:20:55 >
  • FallenDemon kullanıcısına yanıt

    Hava olduğu için gri renk hocam. Onları da askeri malzeme satan yerden almıştım. O zamanlar tanesi 3-5 liraydı.

  • 2 Mart'da gideceğim.


    İnternette yazılanlara bakılırsa diğer yerlere göre daha sıkı duruyor.

    Geldiğimde konuya detaylı yazarım, unutursam haber edin. 🙂

  • 2010 da ordaydım zaman nasıl geçmiş gitmiş başlığı görünce eski günler geldi aklıma. G.t dağına selam söyle :)

  • Köl Tigin K kullanıcısına yanıt

    Bende sizin bedelli anınızı diğerleriyle kıyaslayınca ah be dedim. Şans işte muhtemelen bizde böyle bir deneyim yaşayacağız ama yapacak bir şey yok. 20 gün 26 gün neyse dayanicaz 😅

    Tek kullanımlık fanilayı yeni duydum aslında bu iyi oldu. Bende bunlardan alırım. Pudra almayı da ihmal etmem.

  • moskogsm M kullanıcısına yanıt

    Şu ana kadar Kütahya ile ilgili duyduğum en ilginç şey bu göt dağı muhabbeti oldu 😆

  • Melez_Prens kullanıcısına yanıt

    Tek kullanımlık don ve fanila acayip rahatlatır sizi. Her gün yıka, asacak yer ara, kurut derdinden kurtulursunuz.


    Ayrıca arkadaş göt dağı deyince aklıma geldi. Bir de tuvalet muhabbeti olur mutlaka. Kesin size de "Biri tuvalette çöp kovasına s.çmış, kim o?" diye soracaklar. Hatta sonra çavuşlardan biri anlatır, "Biz neler neler gördük, bir gün askerin biri kovaya s.çmış, bir de onu alıp yere yazı yazmış" diye. Gelen herkese yapıyorlarmış bunu, biz sonradan öğrendik.  

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.