Şimdi Ara

Elektro Gitar Rehberi[Bilgi,Alım,Bakım vs.][Ana Konu][YAPIM AŞAMASINDA]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
2
Favori
1.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar gitar çalmaya başladığımdan beri müzik enstrumanları bölümünde takılmaya başladım. Fakat şunu fark ettim ki her sayfanın yarısından çoğu elektro gitar tavsiyesi isteyenlerle dolu. Benim amacım yeni başlayanların rahat ulaşabilecekleri bir kaynak oluşturmak ve "Müzik Enstrumanları" bölümünü temiz tutmak.

"Elektro Gitara Başlamak İçin Önce Klasik Çal" Saçmalığı

Genelde gitar kurslarının daha fazla para kazanmak için uydurduğu bir yalandır. Elektro gitar başka bir yerde klasik gitar bambaşka bir yerdedir. Özellikle klasik gitarda parmak ile çaldıktan sonra elektro gitarda penaya alışmak çok zor olur. Ayrıca perde aralıklarının uzunluklarının, tutuş biçimlerinin, ağırlıklarının, boyutlarının farklı olması bile size çok fazla zorluk çıkaracaktır. Zaten rock-metal tarzı müzik dinliyorsanız klasik gitar ile dinlediğiniz müzikleri çalamazsınız.

Gitar Konusunda Uzmanım Diyenlerden İstediğim: bütçeye göre alınabilecek en iyi gitarları söylemeleri. (Örnek: 600 liralık bir bütçeniz varsa ve hard rock müzik seviyorsanız Jackson JS1R en uygun gitarlardan biridir.)
    Tavsiye İsteyenlerden İstediğim: Konu Açmak Yerine Buraya Bakmaları

Elektro Gitar Nedir?

Elektro gitar veya elektronik gitar, sesini manyetikleri aracılığı ile elektrik akımına dönüştüren ve bir amplifikatör ile bu akımdan ses elde edilmesine olanak tanıyan bir gitar türüdür.

Elektro Gitarın Bölümleri

1 – Gövde
    2 – Bridge (Tremolo)
    3 – Floydrose Alt Ayar Butonları
    4 – Tremolo Kolu
    5 – Manyetikler
    6 – Ton Podu
    7 – Volüm Podu
    8 – Switch (Pick Selektör)
    9 – Askı Ucu
    10 – Klavye
    11 – Perdeler
    12- Floydrose Üst Kilitleri
    13 – Headstock
    14 – Machine Head
    15 – Machine Head String Holders

!ÖNEMLİ!İkinci El Alacaklara Tavsiye!ÖNEMLİ!

Genelde 2. el gitar satan kişiler heves edip alanlar ve çalamadıklarını anlayınca satan insanlar olduğu için gitar uzun bir süre çalınmadan bir köşede durur. Gitar uzun süre bakımsız bir şekilde durduğu için gitardan çok kötü bir ses çıkar çünkü elektro gitarlara mutlaka rutin bir bakım yapmalısınız. Aldığınız gitardan kötü ses çıkması gitardan soğumanıza ve bırakmanıza sebep olacaktır. O yüzden ikinci el aldığınız gitarları mutlaka bakımını yapıp tellerini değiştirmeden kullanmayın. ( Tabi ki istisnalar çıkabilir, adam başka bir gitar almak için satıyor olabilir fakat genel olarak durum budur.

Elektro Gitar Tavsiyeleri (Tavsiyeler Geldikçe Buraya Eklenecektir)

500-550 Lira Arası: ibanez grgr121 (metal müzik için)

550-600 Lira Arası: Ibanez grg170dx, Jackson JS1R(Bulmanız zordur fakat grg170'den iyidir.)

600-650 Lira Arası:

650-700 Lira Arası:

700-750 Lira Arası:

750-800 Lira Arası:

800-850 Lira Arası:

850-900 Lira Arası:

900-950 Lira Arası:

950-1000 Lira Arası:

Amfi Tavsiyeleri (Tavsiyeler Geldikçe Buraya Eklenecektir)

150-200 Lira Arası: ibanez 10G

200-250 Lira Arası:

250-300 Lira Arası:

300-350 Lira Arası:

350-400 Lira Arası: Line 6 Spider IV 15

400-450 Lira Arası:

450-500 Lira Arası:

500-550 Lira Arası:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZaXesoX -- 4 Ağustos 2013; 20:07:10 >

• RESERVED
  • Amfi tavsiyesi 150-200------>ibanez 10G
  • quote:

Orijinalden alıntı: log10

Amfi tavsiyesi 150-200------>ibanez 10G
    ilk tavsiye için teşekkürler ekliyorum hemen :)
  • 500-550 arasi gitara ibanez grgr121 yazabilirsin. metal icin iyi gitardir. grx 170 den iyi oldugunuda arastiranlar gorebilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: du riechst so gut

500-550 arasi gitara ibanez grgr121 yazabilirsin. metal icin iyi gitardir. grx 170 den iyi oldugunuda arastiranlar gorebilir
    Teşekkürler yeni başlayanlar için ideal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Breakage -- 2 Ağustos 2013; 23:16:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Breakage

Teşekkürler yeni başlayanlar için ideal.

Alıntıları Göster
    Amfi olarak 350 400 arasına Line 6 Spider IV 15 yazabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Breakage -- 2 Ağustos 2013; 23:21:27 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Breakage

Amfi olarak 350 400 arasına Line 6 Spider IV 15 yazabilirsin.

Alıntıları Göster
    1000 TL bütçe için ibanez grg170dxz öneririm.

Edit: Müzik ekipman seçimi tarz ile alakalı olduğundan dolayı yüksek bütçede birçok seçenek oluyor. Bu nedenle bu başlık tutmaz maalesef demedi demeyin. :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RiséAgainst -- 3 Ağustos 2013; 2:37:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RiséAgainst

Edit: Müzik ekipman seçimi tarz ile alakalı olduğundan dolayı yüksek bütçede birçok seçenek oluyor. Bu nedenle bu başlık tutmaz maalesef demedi demeyin. :(
    eve gidince ekleyeceğim.
  • quote:

hocam konuyu okumadan yorum yapmayın lütfen. Orada hangi müzik tarzı ile olduğunu da yazılmasını belirtmiştim.
  • Bende çalanlara sorayım, elektro gitar çalmak istiyorum,bi kesim klasikten başla diyor bir kesim elektrodan başla diyor ne yapacağımı bilemedim.
  • ZaXesoX Z kullanıcısına yanıt
    Destekleyelim o zaman.
  • quote:

Destekleyelim o zaman.
    Squier seymour duncan manyetikli gülağacı klavye siyah elektro
    Model: 030051

Buda resmi

• Rhcp tarzı calmak icin 600 700tl arasi bir gitar almak istiyorum. Ozellikle cleanlerinin iyi olmasini istiyorum. Birde pedallarin ne ise yaradigini birisi tam olarak anlatabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mannotcaring

Bende çalanlara sorayım, elektro gitar çalmak istiyorum,bi kesim klasikten başla diyor bir kesim elektrodan başla diyor ne yapacağımı bilemedim.

Eger klasik müzikle ilgileniyorsan klasik al basla derim ama rock,metal vs. dinliyorsan klasik ile baslamak sadece zaman kaybı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iceworld1907

quote:

Bende çalanlara sorayım, elektro gitar çalmak istiyorum,bi kesim klasikten başla diyor bir kesim elektrodan başla diyor ne yapacağımı bilemedim.

Eger klasik müzikle ilgileniyorsan klasik al basla derim ama rock,metal vs. dinliyorsan klasik ile baslamak sadece zaman kaybı.

Rock-Metal ağırlıklı dinliyorum zaten klasik gitara başlarsam bu elektroya hazırlık kıvamında olacak benim için.arkadaşım klasik gitar kursuna gidiyor ve bana kendisinin elektroya yönelik eğitim aldığını, zaten en geç 4 ay içinde elektroya geçebileceğimi söyledi ve kararsız kaldım.Klasikle başlarsam daha iyi mi oturur, yoksa sadece zaman mı kaybederim.

• quote:

quote:

quote:

Rock-Metal ağırlıklı dinliyorum zaten klasik gitara başlarsam bu elektroya hazırlık kıvamında olacak benim için.arkadaşım klasik gitar kursuna gidiyor ve bana kendisinin elektroya yönelik eğitim aldığını, zaten en geç 4 ay içinde elektroya geçebileceğimi söyledi ve kararsız kaldım.Klasikle başlarsam daha iyi mi oturur, yoksa sadece zaman mı kaybederim.

Bende klasikle basladım daha sonra elektro gitara geçtiğimde klasikte yaptıklarımı zaten elektro gitarda yapabiliyorum(Akor ve ritim).Eger elektro ile baslasaydım şuanda daha fazla aşama kat edecektim.Kısaca zaman kaybı sana direk elektro gitar ile baslamanı tavsiye ediyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bende klasikle basladım daha sonra elektro gitara geçtiğimde klasikte yaptıklarımı zaten elektro gitarda yapabiliyorum(Akor ve ritim).Eger elektro ile baslasaydım şuanda daha fazla aşama kat edecektim.Kısaca zaman kaybı sana direk elektro gitar ile baslamanı tavsiye ediyorum.

Alıntıları Göster
    Büyük bir zaman kaybı olacak klasikle başlamak. Çok pişmanım bende. Klasik gitar perdeleri, sapı, elektro gitarla hiç alakası yok. Sonradan elektroya alışma faslınıda sayarsak bi hayli vakit çalıcak elektroya geçincede. Arkadaşa katılıyorum elektro ile başlanırsa daha fazla yol kat edilecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ErenGY1

Büyük bir zaman kaybı olacak klasikle başlamak. Çok pişmanım bende. Klasik gitar perdeleri, sapı, elektro gitarla hiç alakası yok. Sonradan elektroya alışma faslınıda sayarsak bi hayli vakit çalıcak elektroya geçincede. Arkadaşa katılıyorum elektro ile başlanırsa daha fazla yol kat edilecektir.

Alıntıları Göster

Gitarın arkasında yer alan dörtgene benzeyen kısıma ne deniyor beyler?
    Kabloların bağlandığı yer oluyor orası oranın bi adı var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ne[M]esis

Gitarın arkasında yer alan dörtgene benzeyen kısıma ne deniyor beyler?
    Kabloların bağlandığı yer oluyor orası oranın bi adı var mı?

Alıntıları Göster
    Arka kapak. Başka bir adı varmı bilmiyorum genelde bu yani dükkanlarda falan arka kapak derler :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.