ÇOCUK YAPMANIN ZIRVA OLMASI

-
-
Maddi gücüm yerinde olsa en az 5 çocuk yapma planlarım dahılımde
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Çok iyi şartlara sahip olursam bir tane yoksa hiç yapmam.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çoook büyük sorumluluk ama işte insanın içinde duygular var :(( anne olmak baba olmak :(
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu dünyaya değil 8 milyar 8 milyon insan bile fazla lan bu insanların hiç mi aklı yok fare gibi üreyip duruyorlar
-
Ülkede nefes alınacak yer kalmadı nüfustan
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kendinizden örnekler mi verdiniz.
aslında ben de çocuk yapmayı planlıyordum ancak köyde olan bir arsa davasından dolayı en azından bir çocuk yapmak istediğime karar verdim.
-
Çocuğa iyi bir ahlak, eğitim ve gelecek veremedikten sonra çocuk yapmak anlamsız.
Bilinçsiz doğurganlık yasaklanmalı.
Ben bunu aileme diyince "Olmaz öyle, anne baba duygusunu tatmak istersin." Falan diyorlar. Yahu ben bencil değilim. Max 4-5 ay tatmin olacağım. Sonra hem kendime hem o çocuğa dünya cehennem olacak. Bana her allahın günü sövecek akıl sahibi olunca içinden. Coğrafya kaderdir diyecek. Neden bu ülke diyecek. Yazık o çocuğa vallahi yazık yaaa. Nasıl bu denli pislik olabilirsiniz abi? Bilmem kaç yıl yaşayacak o çocuk bu bildiğin ahlaksızlıktır. Yaşamak denirse ona tabii...
konuyu görünce keşke sizinkiler dinleseymiş diyor insan.
-
1 çocuğum var şükürler olsun, 3 çocuğum olsa da bakabilecek güçteyim ama eşimle başka çocuk istemiyoruz. Dünyada yaşamak bu kadar zor olmuşken Türkiye de yaşamak level 50. Biz çocukken mutluyduk şimdi kendi çocuğuma bakıyorum, günün 15 saatini tablette geçiriyor. Dışarı çıkmak, top oynamak, bisiklete binmek gibi aktiviteler hoşuna gitmiyor, hoş dışarı çıksan zaten maske tak, kimseyle yakınlaşma vs zaten derken artık bir anlamı da kalmadı. Ülkenin nereye gittiği de belli. E şu ortamda Bu ülkede çocuk olayı tamamen saçmalık hale geliyor.
Çocuk yapmayın çocuk sahiplenin.En azından birinin hayatını güzelleştirirsiniz
bir evlat sahibi olmanın daha ciddiyetini kavrayamayan ve dünyaya bir can getirmeye vesile olmayı bir eylem olarak gören senin gibi bir eylem kırıntısının zaten bir evladı olmasına gerek olduğunu düşünmüyorum, keza evlat yetiştirmeyi sadece para ile bağdaştırmak gibi bir gaflete kapılmak sizin gibi düşünceye sahip kişiler yüzünden. şimdiki çocukların neden mutsuz ve saygısız olduklarını açtığın konu ile çok net açıkladığın için teşekkürler.
ayrıca rızkı veren Allah'tır, gaip i de bilen Allah'tır. ihtimal üzerinden gidersek bu ülkede daha 30-40 sene önce ayağına giymeye çorap bulamayan insanlar şimdi nerelerde olduğu hangi zenginliklere kavuştuğu binlerce örnek var. e
evladınla ilgilendikten sonra paraya ihtiyacın kalmaz, o çocuğun beklentileride para olmaz. bunu laflarımı 2 çocuk sahibi biri olarak yazıyorum.
-
insanları saçma sapan düşünceler ile meşgul etmekten yorulmadınız bıkmadınız. Evlilik dışı birliktelikleri sonuna kadar savunan utanmasa sokakta ilişkiye girecek insanlar geliyor saçma sapan evlilikle ilgili çocuk yapmayla ilgili konuşuyor. Hele yorumların bi kısmı dehşetül vahşet düzeyde. Yazık sizlerin ailesine. İmkanın varsa aklın fikrin yerindeyse ne kadar çocuk bakabileceğini az çok tahmin edersin. ona göre eşinle de konuşursun halledersin. ben imkanım olsun 80 tane de yaparım 1 tane de yaparım vatana millete faydalı bir evlat yetiştirmek için de elimden geleni yaparım.
-
çocuklarının rızkını kendisi verdiğini düşünen zavallılar.
-
Bi arkadaşım var ve maddi durumu pek iyi değil. Niye evlenmek istiyorsun diye sorduğumda "Soyumu devam ettirmek istiyorum" diyor. Bu kafada çok kişi var onu da biliyorum.
Memlekette herkes hanedan üyesi alüminyum. Soyunuz devam etse ne olur etmese ne olur. Fakirseniz çocuk yapmayın, bu kadar basit
Türkiye şartlarında fakirim ama mutsuz değilim ya da daha zengin olsam daha mutlu olmazdım 😉
Anlatılmak istenen bir nebze doğru da başlık saçma olmuş. Bakabilecek durumu olan tabi ki yapar ama bakamayacak olanın da rızkı Allah'tandır diyerek 3-5 çocuk yapması sonucu alacağı koca bir nahtır.
Bir arkadaş ilgilendikten sonra paraya ihtiyacın kalmaz diyor ama alakası yok. Bende de iki çocuk var, bal gibi her bir b.ka para gidiyor. En basiti okula yazdırırken bile para. Anaokul kaydına gittik şak diye iban koyuyorlar önünüze 720₺. Devlet okulu bir de. Daha bunun sağlık harcamaları var bir de. Çocuk hasta olur yine para. Kimse bu ülkede sağlık bedava da demesin. Ayrıca çocukla markete gittiğinde birşey ister para. Alma diyeceksiniz ama her gittiğinde de çocuğa bir şey almadan çıkınca o çocuğun duyguları ne olacak?
Çocuk daha paranın ne olduğunu bilmiyorken bir şeyler isteyecek ve pahalı diye o çocuğun hayal dünyasını körelteceksiniz. Ben hatırlamıyorum öyle bizim çocukluğumuzda (çok da eski de değil 29'um) bisikleti, pateni, kaykayı olmayan çocuklar falan. Tamam illa ki o zaman da alamayacak durumu olan vardı ama şimdi baktığınızda bir bisiklet, paten bile pahalı artık.
Açıkçası bu hayatta attığın her adım para iken bakamayacak olan en azından 1'den fazla yapmasın. Rızkın hiçbir yerden geldiği yok, palavra sıkmayın. Giyecek kıyafeti yokken şimdi zengin olanların örneği binlerceyse hala giyecek kıyafeti olmayanın örneği de milyonlarcadır.
-
Çocuk yapmak zırva değil fakat çocuğu yapıp hiç bir ihtiyacına karşılık verememek zırvadır. Ekonomik durum kadar bilinçli olmakta önemli...
Bazı aileler var, maddi manevi hiç bir yeterlilikleri yokken bırakın 1 çocuğu 3 4 çocuk yapıyor, korunmayı bilmeyen insanlar 3 4 tane çocuğu nasıl yetiştirip geliştirip eğitecek ? Daha sonra o çocukları nasıl eleştirelim ? Onların ne suçu var ?
Ben bunu aileme diyince "Olmaz öyle, anne baba duygusunu tatmak istersin." Falan diyorlar. Yahu ben bencil değilim. Max 4-5 ay tatmin olacağım. Sonra hem kendime hem o çocuğa dünya cehennem olacak. Bana her allahın günü sövecek akıl sahibi olunca içinden. Coğrafya kaderdir diyecek. Neden bu ülke diyecek. Yazık o çocuğa vallahi yazık yaaa. Nasıl bu denli pislik olabilirsiniz abi? Bilmem kaç yıl yaşayacak o çocuk bu bildiğin ahlaksızlıktır. Yaşamak denirse ona tabii...
|
Bu dünyaya değil 8 milyar 8 milyon insan bile fazla lan bu insanların hiç mi aklı yok fare gibi üreyip duruyorlar |
Çocuğa iyi bir ahlak, eğitim ve gelecek veremedikten sonra çocuk yapmak anlamsız.
Bilinçsiz doğurganlık yasaklanmalı. |
Bi arkadaşım var ve maddi durumu pek iyi değil. Niye evlenmek istiyorsun diye sorduğumda "Soyumu devam ettirmek istiyorum" diyor. Bu kafada çok kişi var onu da biliyorum.
Memlekette herkes hanedan üyesi alüminyum. Soyunuz devam etse ne olur etmese ne olur. Fakirseniz çocuk yapmayın, bu kadar basit |
Ülkede nefes alınacak yer kalmadı nüfustan
|
Çocuk yapmayın çocuk sahiplenin.En azından birinin hayatını güzelleştirirsiniz
|
Anlatılmak istenen bir nebze doğru da başlık saçma olmuş. Bakabilecek durumu olan tabi ki yapar ama bakamayacak olanın da rızkı Allah'tandır diyerek 3-5 çocuk yapması sonucu alacağı koca bir nahtır. Bir arkadaş ilgilendikten sonra paraya ihtiyacın kalmaz diyor ama alakası yok. Bende de iki çocuk var, bal gibi her bir b.ka para gidiyor. En basiti okula yazdırırken bile para. Anaokul kaydına gittik şak diye iban koyuyorlar önünüze 720₺. Devlet okulu bir de. Daha bunun sağlık harcamaları var bir de. Çocuk hasta olur yine para. Kimse bu ülkede sağlık bedava da demesin. Ayrıca çocukla markete gittiğinde birşey ister para. Alma diyeceksiniz ama her gittiğinde de çocuğa bir şey almadan çıkınca o çocuğun duyguları ne olacak? Çocuk daha paranın ne olduğunu bilmiyorken bir şeyler isteyecek ve pahalı diye o çocuğun hayal dünyasını körelteceksiniz. Ben hatırlamıyorum öyle bizim çocukluğumuzda (çok da eski de değil 29'um) bisikleti, pateni, kaykayı olmayan çocuklar falan. Tamam illa ki o zaman da alamayacak durumu olan vardı ama şimdi baktığınızda bir bisiklet, paten bile pahalı artık. Açıkçası bu hayatta attığın her adım para iken bakamayacak olan en azından 1'den fazla yapmasın. Rızkın hiçbir yerden geldiği yok, palavra sıkmayın. Giyecek kıyafeti yokken şimdi zengin olanların örneği binlerceyse hala giyecek kıyafeti olmayanın örneği de milyonlarcadır. |
Aynen kanka allah veriyor. Bana da yarım rızık versin yanına da bir ayran.
|
Çocuk yapmak zırva değil fakat çocuğu yapıp hiç bir ihtiyacına karşılık verememek zırvadır. Ekonomik durum kadar bilinçli olmakta önemli... Bazı aileler var, maddi manevi hiç bir yeterlilikleri yokken bırakın 1 çocuğu 3 4 çocuk yapıyor, korunmayı bilmeyen insanlar 3 4 tane çocuğu nasıl yetiştirip geliştirip eğitecek ? Daha sonra o çocukları nasıl eleştirelim ? Onların ne suçu var ? |
Benzer içerikler
- beylikdüzü cumhuriyet mahallesi
- sünnet olana ne denir
- ekte nasıl yazılır
- saç derisinde kahverengi lekeler
- komik dini sorular
- dc açıldı mı
- prompt mühendisliği nedir
- en ilginç rekorlar
- çay bardağı emojisi
- elektrikli bebek arabası
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X