Binbaşı
Tarihinde Katıldı
Toplam: 501 (Bu ay: 0)
30-35k laptop önerisi
Selamlar herkese.
30-35k bandında, malzeme kalitesi güzel, soğutması güçlü, en az 144hz IPS ekrana sahip bir laptop almayı düşünüyorum. Kalite asıl hedefim, kalite için sistem özelliklerini kısabiliriz.
Asıl amaç online oyun, film-dizi ve kütüphanede kullanmak.
Victus, Excalibur, Monster gibi kalitesiz marka-modelleri beğenmiyorum.
Dell Almadan Önce Okuyun
Selamlar arkadaşlar, yaklaşık 2 aydan fazla süredir yeni almış olduğum Dell G15 5525 model laptop ile başıma gelen olaylar ve deneyimlediklerim hakkında bilgi vermek istiyorum.
Trendyol üzerinden yine aynı satıcıdan aldığım laptop Haziran ayının sonlarına doğru elime ulaştı. Bilgisayarı ilk 2 hafta öyle ya da böyle kullandım. Öyle ya da böyle dedim çünkü inanılmaz bir yazılımsal kararsızlık ve çökmeler hayattan bezdirmişti. Örneğin fan kontrolü yapan yazılım kafasına göre çalışmayı bırakıyor, bazen tamamen bozulup açılmıyor, bazen de sorunsuz işini yapıyordu. Anlık ve rastgele olan mavi ekran hataları da cabası.
Bunlara ek olarak ekran kartı 86 dereceye ulaştığı anda kendisini 45 Watt'a sabitliyordu. İnanılmaz performans düşüşüne sebep olan bu ayarı isteseniz de kapatamıyorsunuz. Oyun sırasında fan ayarı %100'de olmasına rağmen bu sıcaklıklara ulaşmak hiç de zor değildi.
3 haftanın sonunda bahsi geçen ekran kartı sıcaklıktan bağımsız olarak kendisini 45 Watt'ın üzerine çıkmayacak şekilde kilitledi ve format da dahil olmak üzere hiçbir şekilde eski performansını verememeye başladı. Yaptığım ufak bir araştırma sonucunda Dell bilgisayarların belirli modellerinin bu açıdan kronik sorunlu olduğunu öğrendim. Bu sorunu yaşayan tek kişi ben değildim ancak çözümü de yoktu.
Bunun üzerine Dell teknik servisi ile iletişime geçtim. Görevli kişi sorunu dinledikten sonra BIOS üzerinden 30 saniye süren bir test yaptırdı, çıkan sonuca göre yardımcı olamayacağını, çünkü donanımsal hiçbir problem gözükmediğini söyledi. Bunun mümkün olmadığını söyleyip derinlemesine inceleme yapılması için merkeze göndermeyi teklif ettim ancak kendileri sahip olduğum garantinin temel versiyon olduğunu, inceleme yapılması için garanti planının yükseltilmesi gerektiğini söyledi. (anladığınız üzere para istedi.)
Bunun üzerine Trendyol üzerinden 6502 sayılı kanun gereğince (ayıplı mal veya hizmet) ücret iadesi yapılmasını talep ettim. Kargo Trendyol'a ulaştıktan sonra Dell teknik servisine inceleme için gönderildi. Bu aşamada laptop 26 iş günü kadar incelemede kaldı. Her gün aramama rağmen Trendyol, inceleme hakkında tarafıma en ufak bir bilgilendirme yapmadı. Bilgilendirme yapılması için 3 ayrı destek kaydı açtırdım ancak hepsi sonuçsuz kaldı. Hem paramdan hem bilgisayarımdan olmuştum.
Nihayetinde dün akşam, yaşanan sorunlardan ötürü tüketici hakem heyetine başvuru yaptım. Trendyol müşteri hizmetlerine de yaptığım başvuru hakkında bilgi verdim. Ardından bugün öğle saatlerinde arandım ve problemin iade durumunu kontrol eden ekipten kaynaklandığını öğrendim. Meğerse Dell çoktan incelemeyi bitirmiş ancak çok sevgili Trendyol ekibi incelemenin sonucunu söylemeyi unutmuş. Açılan 3 ayrı destek kaydını da görmemişler (nasıl oluyorsa).
Sonuç olarak iade olumlu sonuçlandı ancak bu süreçte hem maddi hem manevi olarak zarar gördüm. Dell ve Trendyol gibi kurumsal iki firmanın bu tarz bir davranış sergileyeceğini asla düşünmezdim. Bu nedenle bu konuyu yazma gereği hissettim. Yeni laptop almayı düşünen arkadaşlara yardımcı olmasını diliyorum.
Herkese iyi forumlar.
internetten alışverişle ilgili bir soru
arkadaşlar internetten bir dijital ürün (play store kodu) almıştık vodafone uygulaması üzerinden. ancak bu ürün bize teslim edilmiyor. vodafone, siparişle ilgili bir sıkıntı olduğunu söylüyor ancak 10 gün kadar zaman geçti. dijital ürün olduğu için iptal/iade de isteyemiyoruz.
şimdi sorum şu, kanunen bir şey yapabilir miyiz? resmen paramızı aldılar ürünü teslim etmiyorlar. en azından iade alalım diyoruz ancak nasıl yaparız fikrimiz yok. bilgisi olan?
iş bulamayan birine ne önerirsiniz?
bir yakınım aylardır iş arıyor kendisi üniversite mezunu 6 yıllık yöneticilik tecrübesi var ancak iş bulamıyor. yardımcı olmak istiyorum ama yaşım genç olduğu için tanıdığım fazla yok. nasıl yardımcı olabilirim bilgisi olan var mıdır?
250 TL'ye Bluetooth kulaklık önerisi
Merhaba, 250 TL'ye (çok zorlarsam 300'e) güzel bir Bluetooth kulaklık arıyorum. Genel olarak Rap ve Rock dinlerim. Kulağı ağrıtmayan, mikrofonu (en azından) ortalama kalitede, güzel ses kalitesi olan ve dışarıya kesinlikle ses vermeyecek bir şey arıyorum. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim
4.5G SIM kartını almak için hat sahibinin bizzat müracaatı şart mıdır?
Babamın eski bir SIM kartı var 4.5G desteklemiyor, ben bunu değiştirip internet hızının artmasını istiyorum ama babam kalp hastası ve yaşı da ilerledi, kendisi gitmek istemiyor. Ben gitsem alma şansım var mıdır?
Not: Bayi biraz uzakta...
yeni tıp öğrencisi - sınavlar hk.
merhaba herkese, başlıkta belirttiğim üzere yeni bir tıp öğrencisiyim. bugün derslere ufaktan başladık ancak derslere nasıl çalışmam gerektiği veya sınava nasıl hazırlanmam gerektiği hakkında en ufak fikrim yok. bu beni şimdiden çok bunalttı. tıp öğrencilerine naçizane bir sorum olacak: tam olarak nasıl çalışmam gerek? noktası virgülüne ezber mi yapayım, hangi konular önemlidir, nereden nasıl sorulur? bu sorular kafamı çok kurcalıyor. yardımcı olacak arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ediyorum
Ders kaydı yapamıyorum?
|
Yurtta ne tür sıkıntılar yaşanabilir?
|
Bu forum neden tıpçıları aşağılıyor?
|
Lütfen özel durumlar haricinde PM ile yardım istemeyin. |
Son Giriş: 4 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: geçen ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3.467
İkinci El Bölümü Mesajları: 11
Konularının görüntülenme sayısı: 183.794 (Bu ay: 1.325)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3.754 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic