Şimdi Ara

## CMR Dirt 2 DirectX 9 & 11 Testi (PCGH) ## (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
0
Favori
5.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dx11 performansı bir yana oyunun optimizasyonu mükemmel denebilir. x1950xtx ile bile bu oyun bir iki ayar kısılıp gayet akıcı oynanabilir. 57xx serisinin dx11 performansı da fena görünmüyor. Ama 70 ve 50 arasında fark yok neredeyse.
  • quote:

@yerroner
    hocam o içler acısı dediğin performansı Crysis gibi oyunlarda alabilsek takla atardık di mi?
    Arkadaşlar Hd5binler ve crysis'in sözü geçmişken ben de bişeye değineyim. Hd5xxxlerde supersampling antialiasing var bildiğiniz gibi, 9.11 sürücüleri görüntü kalitesini arttırıyormuş. Fark güzel, arka plandaki ağaçların yapraklarının köşelerinin aşırı net oluşunu, çevrenin bulanıklığından farkedişini ben çözmeye çok çalışmıştım hd4890'ımdaki ayarlarla
    Şöyle sunmuş olayım:
    http://www.pcgameshardware.com/aid,699987/Ati-Catalyst-911-delivers-higher-visual-quality-to-Radeon-HD-5000-series/Practice/

• quote:

dx11 reklamı yapılan oyunda dx11 le ilgili bir fark göremeyip bbundan rahatsız olmam gücüne mi gitti?
    Hocam sen de laf olsun diye söz söylüyorsun hakkaten. Ekran görüntülerine bir bak, dx9'daki görüntü bulanıklığının gitmiş olmasından başka ne bekleyebilirsin ki dx11 olunca? Cam gibi olmuş işte. Gerçekçi olalım lütfen.
  • Alanların moralini bozmak gibi olmasın ama umarım 58xx serisi 8600 gt'ye dönmez DX10'da yaşandığı gibi.

Zira Fermi'nin farklı bir mimari kullanan yapısı Dirt2, AVP gibi oyunlarda muazzam sonuçlara ulaşacak gibime geliyor. DX11'e özel olarak geliştirildiği için bu mimari (58xx DX10 mimarisi temelde sonuçta) Tesselation'un ve diğer yeniliklerin bu kadar yoracağını sanmıyorum kartı. ATI de birşeyleri biliyor olmalı ki hemen bin-kollu yeni mimarisini duyurdu ve bu kart muhtemelen Nvidia'nın yeni GPU'suna rakip olarak çıkacak. Yani bu iki mimari ile DX11 anca kendine gelecek gibime geliyor. Bunlar educated tahminim tabii ki, illa olur demiyorum.

Ha 58xx şu an DX9-10 için gayet iyi o ayrı. Ama bu sonuçlar DX11 için soru işareti bıraktı bir nebze.
  • @sadtneverdie
    quote:

sana mı soracağım neye ne yorum yapıp neyle uğraşacağımı cevap vermek zorunda mısın? neyi savunuyorsun? dx11 dx11 diye çığlıklar atılırken arada uçurum beklerken tepecikler aramamızı mı? dx11 reklamı yapılan oyunda dx11 le ilgili bir fark göremeyip bbundan rahatsız olmam gücüne mi gitti?

aman sakın bana birşey sorma ama forumda da sürekli cahillik ve bilgisizlik kirliliği yapma.
    teknoloji ve gelişim almış kendini gidiyor, senin gibiler bunu anlasa da anlamasa da - fark etsede etmese de.
    iyi ki bu gelişim senin gibi anlayamayan ve kavrayamayanların takdirine kalmamış...
    yanlış beklentilere giriyorsan suç teknolojinin değil senin düşünme, anlama ve idrak etme tarzındadır.

benim gücüme giden birşey yok da asıl sen bukadar bilgisizce yazarak nasıl kendi gücüne gitmiyorsun hayret...

@Hökela
    adamlar optimizasyon konusunda kesinlikle dersini iyi çalışmışlar geçmiştyen ibret alarak.
    belki de yukarda da belirtildiği gibi testte DX9 ile DX11 olmasının da amacı bu, eski kartları da dahil edip optimizasyon konusuna da ışık tutmak...

@yerroner
    quote:

DX11'e özel olarak geliştirildiği için bu mimari (58xx DX10 mimarisi temelde sonuçta) Tesselation'un ve diğer yeniliklerin bu kadar yoracağını sanmıyorum kartı.

hocam son günlerin ve haftaların haberlerini pek takip etmedin galiba bu konuda?
    nVidia'nın ekstra heberleri geçti DX11'in 2. ci planda olması hakkında hatta millet isyan etti yetiştiremedeniz de küçümsüyorsunuz diye.
    ayrıca daha 1-2gün önce nVidia Fermi'de Tesselation'u donanımsal olarak değil de yazılımsal olarak destekleyecek diye haber geçti.
    bunların üzerine sen diyorsun ki "nVidia Fermi'yi DX11'e özel olarak geliştiriyor"...
    hmm...e ben sana daha ne diyebilirim ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 25 Kasım 2009; 11:22:08 >

• Kıyaslamanın dx9 ile değil dx10 ile yapılması gerekirdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

quote:

@yerroner
    hocam o içler acısı dediğin performansı Crysis gibi oyunlarda alabilsek takla atardık di mi?
    Arkadaşlar Hd5binler ve crysis'in sözü geçmişken ben de bişeye değineyim. Hd5xxxlerde supersampling antialiasing var bildiğiniz gibi, 9.11 sürücüleri görüntü kalitesini arttırıyormuş. Fark güzel, arka plandaki ağaçların yapraklarının köşelerinin aşırı net oluşunu, çevrenin bulanıklığından farkedişini ben çözmeye çok çalışmıştım hd4890'ımdaki ayarlarla
    Şöyle sunmuş olayım:
    http://www.pcgameshardware.com/aid,699987/Ati-Catalyst-911-delivers-higher-visual-quality-to-Radeon-HD-5000-series/Practice/

verdiğin linkte tek yaptıkları yakın mesafe için keskinliği arttırıp uzaktaki objeler için düşürmeleri... yoldaki lastik izlerine ve ağaçlardaki yapraklara dikkat edersen fark edersin. en azından bir kullanıcı oalrak benim gördüğüm fark bu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 25 Kasım 2009; 11:27:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: rextr

1920*1080*4xMSAA*16xAF de 8800gt bile düzgün oynatıyor oyunu, helal olsun.

Boşuna efsane dememişler...
  • yalnız dikkat ederseniz ati resmen cmr ye sponsor olduğundan dolayı resmen yapımcılara 5750 de bile oynanabilir düzeyde tutun demiş oyunu. bunun için büyük ihtimalle tesellationda kartları iyice öldüren sahneleri optimize etmiş hafifletmiş olabilir oyun yapımcısı. bu durumda ilerde sponsor olamadığı oyunlar da 5770 in ve belki 5850 nin bile sürüneceği oyunların çıkacağını tahmin etmek güç değil.

üstelik dirt 2 safkan directx 11 oyunuda değil!
  • quote:

tek yaptıkları yakın mesafe için keskinliği arttırıp uzaktaki objeler için düşürmeleri...dikkat edersen fark edersin. en azından bir kullanıcı oalrak benim gördüğüm fark bu...
    Sağol derin incelemen için Abartma ile küçültmeyi aynı incelemeyi anlatmakta kullanma arkadaşım. Ben çok beğendim şahsen, daha gerçekçi olmuş diye düşünüyorum.
    quote:

resmen yapımcılara 5750 de bile oynanabilir düzeyde tutun demiş oyunu.
    Zaten hd5750 fiyatına göre daha performanslı bir ekran kartı üst modellerden hd5770'in %90 performansını verebiliyor.
    quote:

dirt 2 safkan directx 11 oyunuda değil!
    Dx11 ile kodların yazılması çok daha kolay, bu sebeple safkan olduğunu düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

hocam son günlerin ve haftaların haberlerini pek takip etmedin galiba bu konuda?
    nVidia'nın ekstra heberleri geçti DX11'in 2. ci planda olması hakkında hatta millet isyan etti yetiştiremedeniz de küçümsüyorsunuz diye.
    ayrıca daha 1-2gün önce nVidia Fermi'de Tesselation'u donanımsal olarak değil de yazılımsal olarak destekleyecek diye haber geçti.
    bunların üzerine sen diyorsun ki "nVidia Fermi'yi DX11'e özel olarak geliştiriyor"...
    hmm...e ben sana daha ne diyebilirim ki?

Donanımsal-yazılımsal destek arasındaki çizgi çok ince. Physx de hem yazılımsal hem donanımsal destekli mesela. Yazılım desteğinin kötü birşey olup olmadığını bilmiyoruz ki daha. Ama öyle aksettiriliyor nedense. Nvidia'nın yazılımsal tesselation desteği hangi noktada ATI'nin donanımsal tesselation desteğinden daha başarılı kabul edilecek? Bunu belirlemek lazım o zaman. Onu %120 (sihirli sayı) geçince mi yoksa ona yaklaşırsa bile başarı mıdır? Ben diyorum ki Fermi 5870'i ağır şekilde geçecek Tesselation açıkken. Sen bunları dediğine göre geçemeyeceğini mi düşünüyorsun? Öyle ise o postu hemen kaydedelim :) Nvidia 500-600 dolarlık bir kartı rakibinden 6 ay sonra boşuna çıkartmaz, intihar etmiş olur, satamaz. Basit ekonomik gerçekler bunlar.

• görüntüler arasında cok az fark var o da dx9 in yapamıycagından degil ati böle istedigi icin oldugu belli cok az daha af acılmıs ve camlar filan parlıyor
    ayrıca 5770ün dx11 performansına bakarsanız ne kadar ölü bir yatırım oldugu da açık
  • Sanırım dx10 ile dx11 arasında pek fark göremediler, o yüzden dx9 ile karşılaştırdılar
  • quote:

Nvidia 500-600 dolarlık bir kartı rakibinden 6 ay sonra boşuna çıkartmaz, intihar etmiş olur, satamaz. Basit ekonomik gerçekler bunlar.
    Sen eylül ayı arşivlerine bak istersen fermi prototip üretim verimi %1.7 haberlerinden sonra böyle olacağını zaten tahmin etmek zor değil.
    quote:

görüntüler arasında cok az fark var o da dx9 in yapamıycagından degil ati böle istedigi icin oldugu belli
    Grid oynadıysan aynı görüntüyü alırsın, dx11 çıkmadan önce de mi aman çok güzel gözükmesin dx9 oyunlar diye öyle yazılıyordu sanıyorsun? Hangi görüntü iyileştirmeleri kullandıklarını birebir kıyaslayalım görmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 25 Kasım 2009; 11:53:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

@yerroner

Crysis oyun değil zaten ya 2007 yılında çıkmış güzide bir benchmark programı. :) Intel i9 ve 5970 ile dize anca gelen bir oyunu biz anca 2012-2015 gibi ful detail 60 fpsde oynarız.

Dirt2 de aslında Grid'in devamı gibi birşey. Her ekran kartında AA ve AF köklenebiliyor. O yüzden pek de dikkate almamak lazım sonuçları. Ama kartların genel olarak yapacakları hakkında bilgi sahibi veriyor yine de.
  • HD5870'i geçtim HD5850'yi bile yetersiz gören arkadaşlardan kart tavsiyesi istiyorum.GTX285 mi alsak ne dersiniz.Onda FPS düşüşü olmaz ne de olsa dx11 açılmıyor değil mi?

O iki kareye bakarak dx11 için yeterince yorum yapamasakta dx11'in bariz bir şekilde fark oluşturduğunu söyleyebiliriz.
  • dediğim gibi 5870 aman aman bır kart değil ,buda sonuçlardan gayet acık belli oluyor.bu demek değilki 5870 kötü kart. fakat oyle abartılcak bir kart değil.5770 zaten tüm saçmalık.5850 de paran yetmıyorsa bunu al demeye getirmişler.ayrıca ben dx9 ile dx 11 arasında fazla fark göremedım.bu işler yavaş yavaş hikaye olmaya başlıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: iktyas

dediğim gibi 5870 aman aman bır kart değil ,buda sonuçlardan gayet acık belli oluyor.bu demek değilki 5870 kötü kart. fakat oyle abartılcak bir kart değil.5770 zaten tüm saçmalık.5850 de paran yetmıyorsa bunu al demeye getirmişler.ayrıca ben dx9 ile dx 11 arasında fazla fark göremedım.bu işler yavaş yavaş hikaye olmaya başlıyor

+
    DX10 DX11 karşılaştırmasını , belirgin farklar olmadığı için koymdılar belkide.
  • quote:

Ama dx11 in yavaş yavaş amd nin elinde patlamak üzere olduğunu görmemek için ciddi derece hipermetrop olmak lazım.
    Fermi'de patlayacağına hd5870'te patlasın dx11 arkadaşım, senin 6 ay sonra alacağın karta sayacağın para yazık olmaz işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Timeguard

5870 ->84 den - 57 ye dusmus.

5770 de 55 den 37 ye hey gıdı baba hindi he be 1280x1024 ------ 4xAA testi bu

Diyorsun ama 1680x1050'ye geçişin az, ondan 1920x1200'e geçişin daha da az FPS düşürmüş olmasından bahsetmen gerekir.
    Ben de başta o FPS'lerin 1280x1024'te alındığını görünce sıkıldım ama diğer çözünürlük sonuçlarına bakınca biraz rahatladım diyebilirim. En azından bu testte az düşürmüş, diğer demo'ları bilemem.

Bunun haricinde, kullandıkları pist-timedemo ne kadar zorlayıcı bunu da bilmek gerekiyor. Belki özellikle zorlayan bir pist olabilir(bu zorlayıcılık Dx11 modunda daha da öne çıkıyor olabilir oran olarak) ya da tersine daha az zorlayan da olabilir oyunun geri kalanına göre.
    Mesela sık sık şu tür sahneler barındırıyorsa önemli olabilir:http://www.pcgameshardware.com/&menu=browser&image_id=1224211&article_id=699998&page=1&show=original (su efektinde tessellation kullanılmış)
    Tersi de olabilir (ki o zaman kötü).
    Yani Dx11'in görüntü olarak fazla getirisi olduğu bir yerde o FPS farkı olmuştur, umalım ki.

Bu kadar bilgi üzerinden kırıcı tartışmalara da girmeyin derim. Başka siteler ve kullanıcılar dener ve görürüz, DIRT2'de durum tam neymiş.
    5000 serisi alıp almama kararsızlığındaysanız ve Dx11 için acil bilgiye ihtiyacınız varsa bir ölçüde anlaşılır, ama kırıcı olmaya yine de gerek yok.

Ek: Bahsettiğim türdeki belli mesajlar silinmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 25 Kasım 2009; 14:23:40 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.