Şimdi Ara

## CMR Dirt 2 DirectX 9 & 11 Testi (PCGH) ## (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
0
Favori
5.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sadtneverdie

quote:

Orijinalden alıntı: Batuist

Kartların DX11 performansları hiç iç açıcı değil.. Crysis'in yeni versiyonu DX11 olacak diye biliyorum alayını terletecek.. 5770 sahipleri ise orta ayarlarda anca oynayabilirler.. araba yarışı gibi poligon sayısı az olan oyunlarda bu fps'ler çok düşük.. crysisin yenisi gelince esas tartışma başlıcak.. bunlar aperatif..

yeni crytek moturunu 58xx ler bile orta ayarda oynatacaktır. amd nin bu konuyu pek düşündüğünü sanmıyorum onlar şu an bu akrtları oalbildiğince satıp yeni mimariye yoğunlaşacaktır.

Şu an ne ATI, ne nVidia gelip Crysis 2 gibi bir oyunu düzgün çalıştırmak için adım atmaz, atması da son derece mantıksız olur. Ortada Crysis 2 ile ilgili resmi bir çıkış tarihi bile yok. Bu oyun piyasaya çıktığında, teknolojinin ilerlemesiyle en iyi ihtimalle 57**'ler giriş sınıfı kartlar, 58**, 59** ve Fermi'nin ilk kartları da orta seviye kartlar olarak piyasada yer alacaktır. Fiyatları da o güne göre bakıldığında elbette düşecektir. Onların yerlerine de üst modelleri geçecektir.

Artık ekran kartı piyasasında "ileriye dönük" kart alma devri iyice kapanmaya başladı. Alınan kartlar anında eskiyor. Ben de şahsen 5850 aldım ancak DX11 destekli diye değil, şu an gördüğüm kadarıyla piyasadaki aynı fiyatlardaki diğer kartlarla karşılaştırdığımda bana daha yüksek performans sağladığı içindir. DX11 olmasa da alırdım, DX11 yanında hediye gibi verildi yani bana.

Bir de şu marka fanatikliğini hala anlayabilmiş değilim. Herkes kendi kullandığı ürünün fanatiği olmak zorunda değildir. Ya da sizin kullandığınız kart en iyisi değildir hiçbir zaman. DX11 denen teknoloji de ne sadece ATI'ye, ne de sadece nVidia'ya aittir. O yüzden teknolojiyi olduğu gibi kabul eder, ona göre yorum yaparsanız çok daha sağlıklı olacaktır. Dersiniz ki "DX11 yeni hiçbir şey katmadı, hatta performansı çok düşürdü"... Olabilir, sizin açınızdan belki doğru bir yaklaşımdır. Ama gelip "DX11'de ATI kartlar sürünüyor" demek işi yavaştan fanatikliğe vurmaktır, çünkü yine ortada olmayan bir kart göz önünde bulundurulup desteksiz performans tahmini yapmanın herhangi bir dayanağı yoktur. Siz gelip nVidia'nın ATI'den DX11'de 10 kat yüksek performans sunacağına, hem de ATI ile aynı fiyattan satılacağına falan mı inanıyorsunuz? Eğer öyleyse üzülerek söyleyebilirim ki, ATI Rage'lerden bu yana 10 senedir bu piyasada bunun bir örneği yaşanmadı, uzun bir süre daha da yaşanmayacağını tahmin etmek zor değil. Bu hem ATI, hem nVidia için geçerli.

Kısacası olaya DX11'in genel performansı ve getirdikleri şeklinde bakmanın daha yararlı olacağı düşüncesindeyim. Günümüz kartlarını ne derece zorladığı vs. tartışılsın edilsin ama rica ediyorum artık şu fanatikçe körü körüne mesajlardan vazgeçilsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sinerfru

Evet haklısınız ama, teknolojiyi de bi yerden yakalamak gerekiyor.

Bence fiyat/performans düşünülerek 5770 almak çok mantıklı gibi.

Eskiden olduğu gibi, geleceği düşünerek teknoloji yatırımı yapma devri artık bitti. Malesef, her şey çok hızlı gelişiyor. Ve bu gelişme hızı da gittikçe artıyor.

23'' üzeri monitörler , uygun fiyatlarıyla yayılmaya başladılar. Bu da 1920x1080 çözünürlükten yüksek çözünürlükler demek. Bu detayda, AA vs full acık full detay oynamak, ve bunu uzun süre sürdürebilmek bence artık imkansız.

Sürekli full detay oynamak istiyorsanız, maliyeti düşünmemeniz gerekiyor. Çıktıkça, 6-12 ayda bir 400-500$ yatırıp, full detay oynıyabilirsiniz :).

4870 e göre mi?

5770, 4870 ile hemen hemen aynı ama 5770 dx11 de dökülmüş resmen Yarı yarıya

@musAKka; hocam "şu anda" kart alacak olsanız ve 4870 1GB ile 5770 arasında kalsanız ne yaparsınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AurorAbeam -- 25 Kasım 2009; 15:09:55 >

• millet kendini kasmış daha ati dirt sürücüsünü çıkarmadı ki oyun aralıkta çıkacak büyük ihtmale ona paralel driver sunacak Ati ayrıca PCGH nin çoğu testi absürd sonuçlar veriyor onun için oyunu çıkasını bekleyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: AurorAbeam

quote:

Eskiden olduğu gibi, geleceği düşünerek teknoloji yatırımı yapma devri artık bitti. Malesef, her şey çok hızlı gelişiyor. Ve bu gelişme hızı da gittikçe artıyor.

23'' üzeri monitörler , uygun fiyatlarıyla yayılmaya başladılar. Bu da 1920x1080 çözünürlükten yüksek çözünürlükler demek. Bu detayda, AA vs full acık full detay oynamak, ve bunu uzun süre sürdürebilmek bence artık imkansız.

Sürekli full detay oynamak istiyorsanız, maliyeti düşünmemeniz gerekiyor. Çıktıkça, 6-12 ayda bir 400-500$ yatırıp, full detay oynıyabilirsiniz :).

4870 e göre mi?

@musAKka; hocam "şu anda" kart alacak olsanız ve 4870 1GB ile 5770 arasında kalsanız ne yaparsınız?

gtx260 testte ben buradayım diye bağırıyor bak

• quote:

Orijinalden alıntı: AurorAbeam

quote:

4870 e göre mi?

5770 kesinlikle

• quote:

Orijinalden alıntı: musAKka

quote:

Orijinalden alıntı: sadtneverdie

quote:

Kartların DX11 performansları hiç iç açıcı değil.. Crysis'in yeni versiyonu DX11 olacak diye biliyorum alayını terletecek.. 5770 sahipleri ise orta ayarlarda anca oynayabilirler.. araba yarışı gibi poligon sayısı az olan oyunlarda bu fps'ler çok düşük.. crysisin yenisi gelince esas tartışma başlıcak.. bunlar aperatif..

yeni crytek moturunu 58xx ler bile orta ayarda oynatacaktır. amd nin bu konuyu pek düşündüğünü sanmıyorum onlar şu an bu akrtları oalbildiğince satıp yeni mimariye yoğunlaşacaktır.

Şu an ne ATI, ne nVidia gelip Crysis 2 gibi bir oyunu düzgün çalıştırmak için adım atmaz, atması da son derece mantıksız olur. Ortada Crysis 2 ile ilgili resmi bir çıkış tarihi bile yok. Bu oyun piyasaya çıktığında, teknolojinin ilerlemesiyle en iyi ihtimalle 57**'ler giriş sınıfı kartlar, 58**, 59** ve Fermi'nin ilk kartları da orta seviye kartlar olarak piyasada yer alacaktır. Fiyatları da o güne göre bakıldığında elbette düşecektir. Onların yerlerine de üst modelleri geçecektir.

Artık ekran kartı piyasasında "ileriye dönük" kart alma devri iyice kapanmaya başladı. Alınan kartlar anında eskiyor. Ben de şahsen 5850 aldım ancak DX11 destekli diye değil, şu an gördüğüm kadarıyla piyasadaki aynı fiyatlardaki diğer kartlarla karşılaştırdığımda bana daha yüksek performans sağladığı içindir. DX11 olmasa da alırdım, DX11 yanında hediye gibi verildi yani bana.

Bir de şu marka fanatikliğini hala anlayabilmiş değilim. Herkes kendi kullandığı ürünün fanatiği olmak zorunda değildir. Ya da sizin kullandığınız kart en iyisi değildir hiçbir zaman. DX11 denen teknoloji de ne sadece ATI'ye, ne de sadece nVidia'ya aittir. O yüzden teknolojiyi olduğu gibi kabul eder, ona göre yorum yaparsanız çok daha sağlıklı olacaktır. Dersiniz ki "DX11 yeni hiçbir şey katmadı, hatta performansı çok düşürdü"... Olabilir, sizin açınızdan belki doğru bir yaklaşımdır. Ama gelip "DX11'de ATI kartlar sürünüyor" demek işi yavaştan fanatikliğe vurmaktır, çünkü yine ortada olmayan bir kart göz önünde bulundurulup desteksiz performans tahmini yapmanın herhangi bir dayanağı yoktur. Siz gelip nVidia'nın ATI'den DX11'de 10 kat yüksek performans sunacağına, hem de ATI ile aynı fiyattan satılacağına falan mı inanıyorsunuz? Eğer öyleyse üzülerek söyleyebilirim ki, ATI Rage'lerden bu yana 10 senedir bu piyasada bunun bir örneği yaşanmadı, uzun bir süre daha da yaşanmayacağını tahmin etmek zor değil. Bu hem ATI, hem nVidia için geçerli.

Kısacası olaya DX11'in genel performansı ve getirdikleri şeklinde bakmanın daha yararlı olacağı düşüncesindeyim. Günümüz kartlarını ne derece zorladığı vs. tartışılsın edilsin ama rica ediyorum artık şu fanatikçe körü körüne mesajlardan vazgeçilsin.

bir 5770 sahibi olarak ne atiyi savundum nede nvidiayı. ben şunu söylüyorum araba yarışlarında genelde 2 boyutlu resimler ve geniş poligonlu çizimler hakimdir (düz ve geniş yollar ,arka plandaki ağaçlar, basit binalar vs..) oyun poligon sayısı bakımından bir FPS ile karşılaştırılamayacak kadar düşüktür.. Tabi tüm bu poligonlara mevcut efektleride eklediğimizi düşündüğümüzde bir araba yarışında hem daha az poligon hemde efekt görebiliriz.. (crysisteki bir orman sahnesini düşünün birde araba yarışlarını aradaki farkı daha iyi anlamak için) Eğer 57x yada 58x serisi bir araba yarışında DX11 altında bu FPS'leri veriyorsa durum vahim demektir.. DX10'un ilk çıktığında 8600GT ler ile yaşadıklarımızı tekrarlıyor gibi oluyoruz.. O zamanda 8600GT almıştım bu durumu gayet iyi anlıyorum.. Tarih tekerrürden ibarettir sözü yine yerini buluyor.. Crysis'i araya katmamın sebebi aslında onun örnek teşkil etmesiydi.. Crysis yerine Modern Warefare 2'de olabilirdi.. Bu oyunlar DX11 ile yapılmış olsalardı bu kartlar hakaten şu tabloya göre konuşursak sürünür.. Tabi bu noktada oyunun yeterince optimizasyonunun yapılamamış olması istisna.. Böyle bir durumun varlığıda muhtemeldir.. umalımda sorun oyunun yeterince iyi optimize edilememesinden olsun.. Kartım sürünür diyerek fanlık yapıyorsam ne ala.. sadtneverdie arkadaşında fanatiklik yaptığını düşünmüyorum.. Daha doğrusu bu mesajlarda fanatiklik nerede yahu???

• @Batuist
    quote:

sadtneverdie arkadaşında fanatiklik yaptığını düşünmüyorum.. Daha doğrusu bu mesajlarda fanatiklik nerede yahu???

e insaf yani, istersen mesajlarını bir daha oku bu konuda.
    henüz çıkmamış bir kartın hayali performansı ile karşılaştırarak şu an mevcut DX11 kartlarını kötülemek fanatiklik değil de ne?
    her testi ve her veriyi "işte bakın ne kadar kötü ve yetersiz" dercesine yorumlamak sence tarafsız bir bakış açısı mı?
    bir firmanın yapmış olduğu performanslı ve yeni teknolojili ürünü bilgisizce yerden yere vurmaya çalışmak ve başka bir firmanın hiç olmayan ürününe tapmak fanatikliğin ta kendisidir...
    hiç kusura bakma arkadaş, işte yazılar ortada ve okuyan anlıyor zaten neyin ne olduğunu...

• quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

@Batuist
    quote:

sadtneverdie arkadaşında fanatiklik yaptığını düşünmüyorum.. Daha doğrusu bu mesajlarda fanatiklik nerede yahu???

henüz çıkmamış bir kartın hayali performansı ile karşılaştırarak şu an mevcut DX11 kartlarını kötülemek fanatiklik değil de ne?
    her testi ve her veriyi "işte bakın ne kadar kötü ve yetersiz" dercesine yorumlamak sence tarafsız bir bakış açısı mı?
    bir firmanın yapmış olduğu performanslı ve yeni teknolojili ürünü bilgisizce yerden yere vurmaya çalışmak ve başka bir firmanın hiç olmayan ürününe tapmak fanatikliğin ta kendisidir...
    hiç kusura bakma arkadaş, işte yazılar ortada ve okuyan anlıyor zaten neyin ne olduğunu...

arkadaşım muhatabımız olan kartlar atinin 5xxx serisi kartlar .. ben bunlar üzerinden yorum yaptım.. Sanırım bu kartlarda çıktı. öyle değil mi?? arkadaşın diğer yorumları beni ilgilendirmez alıntı yapılan yorumda fanatiklik varmı sen onu söyle??? üstün körü yorum yazmayalım...

• quote:

quote:

@Batuist
    quote:

arkadaşım muhatabımız olan kartlar atinin 5xxx serisi kartlar .. ben bunlar üzerinden yorum yaptım.. Sanırım bu kartlarda çıktı. öyle değil mi?? arkadaşın diğer yorumları beni ilgilendirmez alıntı yapılan yorumda fanatiklik varmı sen onu söyle??? üstün körü yorum yazmayalım...

Ben alıntı yapılan mesajda fanatiklik var diye birşey yazmadım zaten. Alıntı yaptığım mesaja normal bir şekilde cevap verdim, sonra "ayrıca" niteliğinde bir mesaj yazdım, bunun da alıntı yapılan mesajla alakası yoktur.

Bu konu içerisinde yaklaşık 15 adet mesaj silindi, o yüzden söz konusu fanatiklik içeren mesajları görmüyor olmanız gayet normal. Kaldı ki ben isim vs. de vermedim, ortaya konuştum. Bunu yapan bir kişi değildir. Her iki tarafın da fanatikliğini yapan üyelerimiz mevcut. Zaten ne yaptıklarının farkında bu insanlar ve hergün sayısız şikayet geliyor. Buradaki üyeler artık marka bağımlılığı içeren, doğruyu yansıtmayan türden mesaj atan arkadaşlardan fazlasıyla dertliler. Bizler de sayısız defa uyarmamıza rağmen ısrarla devam ediliyor. Ne yazık ki forumun diğer bölümlerinde yaptığımız "süresiz olarak bölüme mesaj atma yasağı" uygulamasını her ne kadar istemesek de işleme koymak zorunda kalacağız. Umarım bazı şeyler buna gerek kalmadan düzelir.

@ AurorAbeam , 4870 ile 5770'in fiyatları ve performansları hemen hemen aynı. Standart ayarlarda 4870, 5770'i çok az önünde gözükse de, 5770 o/c ile 4870'i rahatlıkla yakalayabiliyor. Ayrıca normal kullanımdaki enerji tüketimi ve sıcaklığı da 4870'e göre gayet düşük. DX11 ek avantajı var, ileride çok daha iyi optimize edilmiş oyunlar olursa yanına kar kalır. Ben 5770 olması taraftarıyım.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• @Batuist
    hocam ben bu arkadaşın bu konuda yazdığı tüm mesajlara dayanarak yazıyorum.
    sen ise sadece bir mesaja dayanarak onun fanatiklik yapmadığını yazıyorsun.
    peki bu durumda hangimiz üstün körü yorum yazmış oluyor sence?

ki bu sözler bile arkadaşın ne yaptığını açıkça ortaya koyuyor:
    quote:

tamamen saçma sapan ve boş varsayım, ele avuca alacak ne buluyorsun sen bu sözlerde fanatiklik dışında anlamış değilim.
    ama sen bilirsin ve bu sözleri istediğin gibi yorumla - ben fikrimi yazdım ve neye dayandığım da ortada...

@musAKka
    o fanatiklik ile ilgili yorum banaydı hocam, seninle alakası yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 26 Kasım 2009; 9:23:34 >

• quote:

@Batuist

quote:

tamamen saçma sapan ve boş varsayım, ele avuca alacak ne bukuyorsun sen bu sözlerde fanatiklik dışında anlamış değilim.
    ama sen bilirsin ve bu sözleri istediğin gibi yorumla - ben fikrimi yazdım ve neye dayandığım da ortada...

@musAKka
    o fanatiklik ile ilgili yorum banaydı hocam, seninle alakası yok...

mesajlarım sılınmıs bırseyler olmus arkamdan atıp tutuyorsun? daha yenı seri çıkartmışken bir sene sonra amd nin yeni mimariye geçecek olması bu kartların ara çözüm olduğunu gösterir bunu algılayamıyorsan o senin sorunun. crytek in yeni oyun motorunu bilmem gördün mü ama stalker da ve dirt 2 de bile yeterli f/p ı veremeyen 58xx ler o oyunu elbette orta ayarlarda oynatacaktır. nasıl crysiste kartlar çakıldıysa o oyun içinde bu geçerli sen insanlara fanatik demek için bahane arıyorsun ama önce aynaya bak.

• bu test tamamen ati kartlari almayın dx11 de batiyolar bakın nekadar fps kaybetmiş demek için yapilmiş bir testtir. zira dx10 -dx11 karşılastırması yapilsa arada neredeyse hiç fark olmadigi gorulecektir.cunku dx9-dx10 arasında ciddi performans farki vardir.sazanlarda hemen atlar aa bak nekadar fps dusmus diye.sanki nvidia da duşmicek o fps . 11 aralıkta cıkıyor bu oyun. dx10 -11 karsılastırması yapip ozaman karar verilir. ayrıca dx11 atinin dx10 nvidianin gibi dx11 kaka iyy performansa bak dx9 dan ne farki var gibi saçma yorumlarida çok acizce buluyorum.
  • quote:

1920x1080 yüksek cözürnülükten yüksek cözünürlük derken? örnek verir misin
    ayrıca teknoloji yavaslamaya basladı dx9 cıkalı kac yıl oldu üstüne hala adam akıllı bir gelisme gelmedi eskiden oyunları calıstırcak mı diye bakıorduk su an ise kac x aa/af acıcam 60 fps yi yakalıycam mı diye bakıyoruz
    full detay icin dedigin gibi yapmaya gerek yok abartmıssın
    5770 alıncagına cok az daha verilip 4890 almak cok daha mantıklı bence

• @Exxcrea
    DIRT 2 Dx10 modu sunuyor mu? Bu konuda bir bilgi bulamadım.

Dx10 olsa da düşecekti derken? Hangi durumlarda düşecekti? Dx10 ne şekilde kullanılmalıydı bu oyunda? Dx10 modu tek bir anlam ifade eden bir kavram değil ki. Belki Dx9c moduna karşı FPS'yi bariz yükseltecekti tersine? Örnekleri var (Far-Cry 2, Resident Evil 5 gibi).
    Neye dayanarak "bu test kesin taraflı" diyorsunuz pek anlayamadım.
  • 4890'la dirt2 de full detay oynıyamıyacaksınız. Çünkü full detayda directx11 ozellikleri devreye giricek. ve kartın desteği yok.

Yavaşladı diyorsunuz. Bu sene içersinde daha 4 çekirdeğe geçilmeden, 6 çekirdekli işlemcilerin lansman haberleri gelmeye başladı. 12 çekirdek konuşuluyor. Siz buna yavaşlık diyorsanız ben sizi anlıyamıyorum.

Ekran kartlarında DDR5, giriş segmentinde verilmeye başlandı. Çift GPU'lu ekran akrtları türedi. 4 ekran kartlı crossfire sistemler konuşuluyor.

Ben bunları yavaş diye düşünmüyorum. 6600gt ekran akrtı alan arkadaşlar neredeyse 2-3 yıl bu kartı kullanmışlardı. Artık serilerin ömrü daha kısa. Her sene yeni seri duyuruluyor. Windows gibi yazılım için de bu boyle, işlemci ve ekran kartı gibi donanım için de.
  • quote:

@Batuist

quote:

tamamen saçma sapan ve boş varsayım, ele avuca alacak ne bukuyorsun sen bu sözlerde fanatiklik dışında anlamış değilim.

tamam o arkadaş da olaya farklı bir açıdan bakıyor.. herkes kendi tarafından bakınca kendini haklı görüyor.. burada sen haklısın haklısın sen haksızsın diyemeyiz kimseye.. herkesin haklı olduğu bir tarafı car yeter ki birbirimizi anlamaya çalışalım.. Crysisin ne olduğunu gördük yine aynısı olacaktır demeye getiriyor arkadaşımız.. kim crysis2 çıktığında herşey full detay oynayabileceğine inanır??? Oda bunu anlatmaya çalışıyor.. ama şu bir gerçek kartların gücünü ölçmede crysis tek kıstas olamaz... benchmark gibi oyun yapıyor adamlar... hatırlarsanız Doom3'te ilk çıktığında tüm sistemleri dökmüştü...

• quote:

hatırlarsanız Doom3'te ilk çıktığında tüm sistemleri dökmüştü...

Aradan kaç yıl geçti hatırlatman iyi oldu Doom 3 çıkmadan sistem yenileme planları yapıyordum hatta o zaman topladığım sistemde şuydu

P4 2.8 Ghz işlemci, 1 GB Ram, 256MB GeForce FX 5600 (Beni yıkan bir ekran kartı ) 120GB harddisk....

2003 yılında almıştım bu bilgisayarı

• O kadarda belirgin bi fark görünmemiş fakat çok kısıtlı bi sahneden alınmış gibi duruyor
  • dx11 bumuymuş diye birçok yorum var.. dx11 ile dx9 arasında uçurumlar var teknik snlada ama illa bu oyunda görebilmeniz gerekmiyor.. sonuçta modern warfare 2 ile ilk çıkan dx9 oyunları karşılaştırın bakalım.. ikiside dx 9 ama arada uçurum var.. yani yapımcılar nimeterini öğrenmeli önce.. pratik yapmalı..
    Şu an dx11 bumuymuş demek çok boş bir yorumdur.. yıllar geçer anca o zaman gerçek manada görürsünüz dx 11 i. tabi 58** belki o zamanlar sürüncek ama bu işin doğasında var bu.. fermide sürüncek elbet zamanı gelince.. siz güne bakın 1-2 yıllık vadede kaç tane devrim yaratan oyun çıkcak sanki.. zaten ortalama 2 yılda bir kart değiştirilir..
    8800 efsane idi 2-3 yıldır onu kullanıyordum ama nooldu dx 10 oyunlarda şuan tam verim mi veriyor.. devrim yaratan bir kart olduğunu kimse inkar edemez ama artık bitti bu kadar sürede..
  • Crysis 2 geldiğinde forumu kan götürür heralde
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.