Şimdi Ara

## CMR Dirt 2 DirectX 9 & 11 Testi (PCGH) ## (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
0
Favori
5.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Batuist

quote:

Orijinalden alıntı: musAKka

quote:

Orijinalden alıntı: sadtneverdie

quote:

Kartların DX11 performansları hiç iç açıcı değil.. Crysis'in yeni versiyonu DX11 olacak diye biliyorum alayını terletecek.. 5770 sahipleri ise orta ayarlarda anca oynayabilirler.. araba yarışı gibi poligon sayısı az olan oyunlarda bu fps'ler çok düşük.. crysisin yenisi gelince esas tartışma başlıcak.. bunlar aperatif..

yeni crytek moturunu 58xx ler bile orta ayarda oynatacaktır. amd nin bu konuyu pek düşündüğünü sanmıyorum onlar şu an bu akrtları oalbildiğince satıp yeni mimariye yoğunlaşacaktır.

Şu an ne ATI, ne nVidia gelip Crysis 2 gibi bir oyunu düzgün çalıştırmak için adım atmaz, atması da son derece mantıksız olur. Ortada Crysis 2 ile ilgili resmi bir çıkış tarihi bile yok. Bu oyun piyasaya çıktığında, teknolojinin ilerlemesiyle en iyi ihtimalle 57**'ler giriş sınıfı kartlar, 58**, 59** ve Fermi'nin ilk kartları da orta seviye kartlar olarak piyasada yer alacaktır. Fiyatları da o güne göre bakıldığında elbette düşecektir. Onların yerlerine de üst modelleri geçecektir.

Artık ekran kartı piyasasında "ileriye dönük" kart alma devri iyice kapanmaya başladı. Alınan kartlar anında eskiyor. Ben de şahsen 5850 aldım ancak DX11 destekli diye değil, şu an gördüğüm kadarıyla piyasadaki aynı fiyatlardaki diğer kartlarla karşılaştırdığımda bana daha yüksek performans sağladığı içindir. DX11 olmasa da alırdım, DX11 yanında hediye gibi verildi yani bana.

Bir de şu marka fanatikliğini hala anlayabilmiş değilim. Herkes kendi kullandığı ürünün fanatiği olmak zorunda değildir. Ya da sizin kullandığınız kart en iyisi değildir hiçbir zaman. DX11 denen teknoloji de ne sadece ATI'ye, ne de sadece nVidia'ya aittir. O yüzden teknolojiyi olduğu gibi kabul eder, ona göre yorum yaparsanız çok daha sağlıklı olacaktır. Dersiniz ki "DX11 yeni hiçbir şey katmadı, hatta performansı çok düşürdü"... Olabilir, sizin açınızdan belki doğru bir yaklaşımdır. Ama gelip "DX11'de ATI kartlar sürünüyor" demek işi yavaştan fanatikliğe vurmaktır, çünkü yine ortada olmayan bir kart göz önünde bulundurulup desteksiz performans tahmini yapmanın herhangi bir dayanağı yoktur. Siz gelip nVidia'nın ATI'den DX11'de 10 kat yüksek performans sunacağına, hem de ATI ile aynı fiyattan satılacağına falan mı inanıyorsunuz? Eğer öyleyse üzülerek söyleyebilirim ki, ATI Rage'lerden bu yana 10 senedir bu piyasada bunun bir örneği yaşanmadı, uzun bir süre daha da yaşanmayacağını tahmin etmek zor değil. Bu hem ATI, hem nVidia için geçerli.

Kısacası olaya DX11'in genel performansı ve getirdikleri şeklinde bakmanın daha yararlı olacağı düşüncesindeyim. Günümüz kartlarını ne derece zorladığı vs. tartışılsın edilsin ama rica ediyorum artık şu fanatikçe körü körüne mesajlardan vazgeçilsin.

bir 5770 sahibi olarak ne atiyi savundum nede nvidiayı. ben şunu söylüyorum araba yarışlarında genelde 2 boyutlu resimler ve geniş poligonlu çizimler hakimdir (düz ve geniş yollar ,arka plandaki ağaçlar, basit binalar vs..) oyun poligon sayısı bakımından bir FPS ile karşılaştırılamayacak kadar düşüktür.. Tabi tüm bu poligonlara mevcut efektleride eklediğimizi düşündüğümüzde bir araba yarışında hem daha az poligon hemde efekt görebiliriz.. (crysisteki bir orman sahnesini düşünün birde araba yarışlarını aradaki farkı daha iyi anlamak için) Eğer 57x yada 58x serisi bir araba yarışında DX11 altında bu FPS'leri veriyorsa durum vahim demektir.. DX10'un ilk çıktığında 8600GT ler ile yaşadıklarımızı tekrarlıyor gibi oluyoruz.. O zamanda 8600GT almıştım bu durumu gayet iyi anlıyorum.. Tarih tekerrürden ibarettir sözü yine yerini buluyor.. Crysis'i araya katmamın sebebi aslında onun örnek teşkil etmesiydi.. Crysis yerine Modern Warefare 2'de olabilirdi.. Bu oyunlar DX11 ile yapılmış olsalardı bu kartlar hakaten şu tabloya göre konuşursak sürünür.. Tabi bu noktada oyunun yeterince optimizasyonunun yapılamamış olması istisna.. Böyle bir durumun varlığıda muhtemeldir.. umalımda sorun oyunun yeterince iyi optimize edilememesinden olsun.. Kartım sürünür diyerek fanlık yapıyorsam ne ala.. sadtneverdie arkadaşında fanatiklik yaptığını düşünmüyorum.. Daha doğrusu bu mesajlarda fanatiklik nerede yahu???

cry engine 2 motoru ile cod motoru arasında dağlar kadar fark var. bence cod un dx11 ile çıkması çok bir performans kaybı getirmezdi önemli olanın oyun motorlarındaki yapısal farklılıklar olduğunu düşünüyorum. dirt 2 nin yeni bir yama ile 2 kat performans artışı sunamayacağını kimse idda edemez.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Niye saçmalasınlar ki? Dx10 ile dx11'in görüntüleri benziyor, dx11 sadece performanstan daha az kaybettiriyor. Hatta kazandırıyor bile. Tesselation açınca kapalı haline göre %30 yavaşlıyor doğru ama kapalıyken de dx10'dan %18 daha hızlı gibi gözüküyor dirt 2.

e koysunlar dx 10 da, kullacının tercihi zaten ,belki cok az daha iyi grafikle fpsden ödün vererek oynamak istiyor
  • yalnız 1950xtx ikamesi olan 7900gtx'e toz yutturmuş zamanında epey güçlü kartmış
  • DX9 daha güzel gözüküyo bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasan1986

DX9 daha güzel gözüküyo bence.

yok daha neler.

http://amd-game.blogspot.com/2009/11/dirt-2-dx11-ile-gelen-yenilikler.html
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: John___Doe

Dx 11 bana küçük detayların büyük kandırmacası gibi geldi ama neyse

DX11 in en büyük artısı çoklu çekirdek desteği ile daha iyi performans tesselation gibi meyvelerini ilerde anca görebileceğimiz üstün bir özellik artı programcılar için büyük yenilikler.. şu an DX11 için yorum yapılabilecek safkan bir oyun yok.. olanlar sadece optimize edilmiş oyunlar..

Kesinlikle katılıyorum...

Benim takıldığım nokta da bu zaten(eğer test yanlı test değil ise!), DX11'in bırakın DX10.1'i, DX9'u bile geçmesi gerekir(bence)... Neden derseniz DX9 ile çift çekirdekli işlemciler anca tam verim alırken, DX11'in en büyük amacı sistem kaynaklarını daha düzgün kullanabilmek... 4 çekirdek ya da 4+HT ya da gulftown gibi gelecekte gelecek 6 çekirdekli işlemcilerden maksimum verim almak + GPU'nun kullanım verimini arttırmak amaçlanmıştır... Tesselation zaten çok yeni birşey değil önceden beri destekleniyor donanımsal olarak(ati) ama nasip DX11'eymiş(DX10 ile neden kullanılamıyacağı sanırım "duygusal" olarak ortada)...

Umarım bu testteki sonuçlar sadece yazılımsal sorunlardan kaynaklanıyordur çünkü işlem gücü olarak 58xx serisi donanımsal olarak fazlasıyla GÜÇLÜ kartlar, dx9'dan dx11'e geçince(tesselation olsun olmasın) bu kadar performans farkı hayıra alamet değil.... Çünkü dediğim gibi DX11'in en önemli amacı sistem kaynaklarını adam gibi kullanabilmek...(hoş unigine benchmark sonuçları da beni korkutmuyor değil çünkü 1920x1200 + dx11 + tesselation + herşey full = 40-50fps gerçekten aslında çok başarılı değil... dünyanın en güçlü GPU'su(5870) sadece bunu yapabiliyorsa bence bir sorun vardır... Umudum, kartların yeni olduğu için sorunların ve performans düşüklüğünün yazılımsal(driver) olarak daha olgunlaşmamasından kaynaklanıyordur ve ATI bir şekilde bu problemi çözebilir...)

Bakalım gelecek neler göstericek, ama şu da bir gerçek ki driver bazında ATI'nin gerçekten biraz daha yoğun çalışması gerekiyor kanımca...

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.