Şimdi Ara

## CMR Dirt 2 DirectX 9 & 11 Testi (PCGH) ## (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
0
Favori
5.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Hökela

Crysis 2 geldiğinde forumu kan götürür heralde

Birşey olacağını zannetmiyorum. DirectX 10 zamanında herkes Crysis için yeni kartlara saldırmıştı (benim gibi). Şimdi ise ortalarda Crysis'in C'si bile yok.
  • O dönemde bu kadar uç noktalarda kart severler yoktu. Tartışmalar oluyordu ama şimdi kan götürür mü diyorum. 57xx almayanlar alanlarla birbirlerine girebilirler diye tahmin ediyorum, keza şu anda öyleler. Bir de hiç bunlarla uğraşmayıp genel anlamda rahatsız olanlar var(benim gibi). Hepimiz bir yerinden tutsak yeter
  • 1 opyun değil 2 oyun ayrıca olayın özü oyunların grafikleri değil amd nin dx11 reklamını bu oyunlarla yapıyor olması ve oyunlarda dx11 performansının çokta matah olmaması.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vespasianus

@Exxcrea
    DIRT 2 Dx10 modu sunuyor mu? Bu konuda bir bilgi bulamadım.

Dx10 olsa da düşecekti derken? Hangi durumlarda düşecekti? Dx10 ne şekilde kullanılmalıydı bu oyunda? Dx10 modu tek bir anlam ifade eden bir kavram değil ki. Belki Dx9c moduna karşı FPS'yi bariz yükseltecekti tersine? Örnekleri var (Far-Cry 2, Resident Evil 5 gibi).
    Neye dayanarak "bu test kesin taraflı" diyorsunuz pek anlayamadım.

dx10 sunmaması biraz garip olmaz mı hacı yaw
  • şu atinin olayını bi türlü anlayamadım.. hani sanırsın müthiş kartlar çıktı piyasaya... 4890 64fps -5850 74 5870 84fps misal... 4890 bi oc olsa heralde 5850 yi geçer.. ama kart el yakıyor.. teknik özellikleri bakımından hiçte 4890 a gore hakkını vermiyor... ne adam gibi fiyat ne performans getirdi ne hikmete bu kadar olay çıktı hiç anlayamadım..
  • Ekran kartları ve Dx 11 yorumları gerçekten amacını aşmaya başladı. Bazı arkadaşlar
    bu işi onur meselesi yapmış görünüyor. Ekran kartı bölümü yeni kart alacaklara ve
    ve kartları ile sorun yaşayanlara yardımcı olmak için açılmış bir bölümdür diye
    düşünüyorum. Şu sıra dx10'dan 11 geçiliyor olması ve Nvidianın kartlarını geç çıkarıyor
    olması nedeniyle ATI'nin dx 11 kartlarının fiyatlarını yüksek tutması bir çok soru işaretini
    beraberinde getiriyor. Bu foruma üye olmadığı halde bilgi almak için girip yorumlar
    okuyan bir çok insan var. Dolayısıyla üye olan olmayan herkese aydınlatıcı bilgi verelim.
    Bazı konularda olumlu olumsuz yönleri sıralayıp bilgi vermeye çalışalım. Ama lütfen
    fanatiklik yapmayalım. Gereksiz sonu olmayan kısır tartışmalarla forumu kirletmeyelim.
  • kendimize samimice bir şunu soralım arkadaşlar.

bu oyun bu haliyle directx 11 olarak mı daha çekici dururdu.

yoksa şöyle afilli batman kalitesinde physx efektleriyle mi daha çekici dururdu.

bakın tarafsız olarak söylüyorum eğer physx ile süslenseydi (sadece bu forumu dersem yalan olur) bütün dünyada daha çok sükse yapardı işte fark burada.
  • Arkadaşlar kartlar hakkında öneri verirken, şu an eldeki seçeneklere göre verelim ütopya yapmayalım. Şu dönem kartlar arasında hd5xxxler daha yeni ve daha üstün özellikleri var.

Bazı arkadaşlar Radeonlar yarım yamalak çıktı, eksik performans verecek bu yüzden 6 ay sonra ATI hd6870'i duyuracak diyebiliyor. Bir kere ATI'nin kart çıkarmayla problemi yok, hd6xxx serisini de bu kadar yakın zamanda duyuracak olması iyi bişey. Tekrar diyorum, tercihiniz artacak. Bindiğiniz dalı kesmeyin lütfen, şu gün size hd5xxx tavsiyesi sunabilmemiz bile bir fırsattır daha kaliteli ekran kartları almak için eskilerinin yerine.
    Dx11 bu dirt2 testinde tesselation da kullanılmış, tıpkı physx teknolojisi gibi performanstan çalan bir doğası var bu teknolojinin. Eğer tesselation olmasaydı dx9la eş performansa sahip olmaları gerekiyordu. Dx10.1 bile dx11 ile benzer görüntü kalitesi veren bir mod, ancak performanstan DAHA ÇOK kaybettiriyor dx11'e göre. Bu sebeple dx10.1 esgeçilebilir.
    Bir de şu var, hd4870 üretimden kaldırıldı kaldırılacak. Ondan daha üstün konfor özellikleriyle eş performans veren hd5770 var. Ama eski kartı önerenler var, hd4890 diyenler var. Arkadaşlar dx11 ile hd5770 bu kartlardan yüksek performans veriyor tesselation olmadan. Hd5770, hd48xx farkı biri dx10.1 diğeri dx11 kullanılırken anlaşılır yeni görüntü kalitesinin performans götürüsü olarak. Dx9'da güneş yansımaları felan hiçbişey yok kıyaslayacak. O sebeple hd4870 hd5770 denk görüyorsunuz, aslında öyle değil durum.

• Dx 11 bana küçük detayların büyük kandırmacası gibi geldi ama neyse
  • quote:

Orijinalden alıntı: John___Doe

Dx 11 bana küçük detayların büyük kandırmacası gibi geldi ama neyse

DX11 in en büyük artısı çoklu çekirdek desteği ile daha iyi performans tesselation gibi meyvelerini ilerde anca görebileceğimiz üstün bir özellik artı programcılar için büyük yenilikler.. şu an DX11 için yorum yapılabilecek safkan bir oyun yok.. olanlar sadece optimize edilmiş oyunlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batuist

quote:

DX11 in en büyük artısı çoklu çekirdek desteği ile daha iyi performans tesselation gibi meyvelerini ilerde anca görebileceğimiz üstün bir özellik artı programcılar için büyük yenilikler.. şu an DX11 için yorum yapılabilecek safkan bir oyun yok.. olanlar sadece optimize edilmiş oyunlar..

Küçük yeniliklere sahip olmak için deli gibi para döküyor insanlar.Gtx 275 i olan hd5770 e geçiyor,gtx 285 i olan hd5850 ye geçiyor.Bu tepkiyi vermelerine neden olacak bir şey ben göremiyorum dx 11de

• quote:

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Batuist

quote:

Küçük yeniliklere sahip olmak için deli gibi para döküyor insanlar.Gtx 275 i olan hd5770 e geçiyor,gtx 285 i olan hd5850 ye geçiyor.Bu tepkiyi vermelerine neden olacak bir şey ben göremiyorum dx 11de

Bu konuda haklısınız. Ama sıfırdan alacaklar, olayı farklı değerlendirmeli ve yeni teknolojiyi almalı diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinerfru -- 26 Kasım 2009; 9:14:26 >

• Dx11 kadar düşük güç sarfiyatlı kart almak da işin bir parçası diye düşünüyorum.
    Dx10 çalışacak kartlarla eşitlenebilir örneğin hd5770, henüz tam bir kıyaslama yapabileceğimiz inceleme göremedik. Hd5870 üzerinden gösterildi, veya dx9-11 farkı. Dx10-11 farkını tam gördüğümüz zaman daha kesinleşebileceğiz kıyaslamada.
  • @Batuist
    quote:

tamam o arkadaş da olaya farklı bir açıdan bakıyor.. herkes kendi tarafından bakınca kendini haklı görüyor.. burada sen haklısın haklısın sen haksızsın diyemeyiz kimseye.. herkesin haklı olduğu bir tarafı car yeter ki birbirimizi anlamaya çalışalım.. Crysisin ne olduğunu gördük yine aynısı olacaktır demeye getiriyor arkadaşımız.. kim crysis2 çıktığında herşey full detay oynayabileceğine inanır??? Oda bunu anlatmaya çalışıyor.. ama şu bir gerçek kartların gücünü ölçmede crysis tek kıstas olamaz... benchmark gibi oyun yapıyor adamlar... hatırlarsanız Doom3'te ilk çıktığında tüm sistemleri dökmüştü...

hocam kendi şahsi fikrinde herkesin kendini haklı görmesinde bir sakınca yok, bunu belirtmesinde de yok.
    fakat o şahsi fikri genel geçerliliği olan bir gerçekmiş gibi herkese kabul ettirmeye ve yanlış bir yorumu herkese aşılamaya çalışmak bundan çok daha farklı birşey. insan anlayamadığı testleri ve sonuçları kendi fanatikliği ve zevki istikametinde yorumlayıp bu yanlış yorumla başkalarını yanıltmaya ve ya yanlış bilgilendirmeye çalışırsa bunun artık fikir özgürlüğü ile alakası yoktur, bu kasten yapılan bir kandırmacadır. nitekim bahsi geçen arkadaşın mesajları da boşuna silinmemiş her halde...

tabii Crysis'in ne olduğunu gördük, bu bir gerçek. fakat o gerçeği bilgisizce ve düşüncesizce yanlış yorumlayarak ATI kartlarının ne kadar kötü ve yetersiz olduğunu tekrar tekrar ima etmeye kullanırsak bu bence fanatiklik ve bilgisizlik. o oyun nVidia oyunu olmasına ramen nVidia kartları da oyunda sürünüyor, ama bizim arkadaş bunu göz ardı ediyor.
    neden peki? çünkü o gerçeklerin değil ATI'lerin ne kadar kötü ve yetersiz olduklarının kanıtları peşinde kendine göre.
    yaptığı her yorum da bu istikamette..umarım ne demek istediğimi açıklayabilmişimdir, benim onunla şahsi bir sorunum yok.
    fakat gerçekleri bu denli yanlış yorumlayıp okuyucuları kandırmaya çalışan herkesle sorunum var, bilgi ve teknoloji boyutunda tabii ki...

• quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

@Batuist
    quote:

tamam o arkadaş da olaya farklı bir açıdan bakıyor.. herkes kendi tarafından bakınca kendini haklı görüyor.. burada sen haklısın haklısın sen haksızsın diyemeyiz kimseye.. herkesin haklı olduğu bir tarafı car yeter ki birbirimizi anlamaya çalışalım.. Crysisin ne olduğunu gördük yine aynısı olacaktır demeye getiriyor arkadaşımız.. kim crysis2 çıktığında herşey full detay oynayabileceğine inanır??? Oda bunu anlatmaya çalışıyor.. ama şu bir gerçek kartların gücünü ölçmede crysis tek kıstas olamaz... benchmark gibi oyun yapıyor adamlar... hatırlarsanız Doom3'te ilk çıktığında tüm sistemleri dökmüştü...

hocam kendi şahsi fikrinde herkesin kendini haklı görmesinde bir sakınca yok, bunu belirtmesinde de yok.
    fakat o şahsi fikri genel geçerliliği olan bir gerçekmiş gibi herkese kabul ettirmeye ve yanlış bir yorumu herkese aşılamaya çalışmak bundan çok daha farklı birşey. insan anlayamadığı testleri ve sonuçları kendi fanatikliği ve zevki istikametinde yorumlayıp bu yanlış yorumla başkalarını yanıltmaya ve ya yanlış bilgilendirmeye çalışırsa bunun artık fikir özgürlüğü ile alakası yoktur, bu kasten yapılan bir kandırmacadır. nitekim bahsi geçen arkadaşın mesajları da boşuna silinmemiş her halde...

tabii Crysis'in ne olduğunu gördük, bu bir gerçek. fakat o gerçeği bilgisizce ve düşüncesizce yanlış yorumlayarak ATI kartlarının ne kadar kötü ve yetersiz olduğunu tekrar tekrar ima etmeye kullanırsak bu bence fanatiklik ve bilgisizlik. o oyun nVidia oyunu olmasına ramen nVidia kartları da oyunda sürünüyor, ama bizim arkadaş bunu göz ardı ediyor.
    neden peki? çünkü o gerçeklerin değil ATI'lerin ne kadar kötü ve yetersiz olduklarının kanıtları peşinde kendine göre.
    yaptığı her yorum da bu istikamette..umarım ne demek istediğimi açıklayabilmişimdir, benim onunla şahsi bir sorunum yok.
    fakat gerçekleri bu denli yanlış yorumlayıp okuyucuları kandırmaya çalışan herkesle sorunum var, bilgi ve teknoloji boyutunda tabii ki...

insanların yanlış yönlendirilmesine bende çok kızıyoruım.. çok var bu forumda.. ve uyarmadan da edemiyorum.. silinen mesajları görmediğim için birşey diyemicem.. artı crysis artık öyle süründüren bir oyun olmaktan çıktı artık crysis2 için süründürür diyorum ben.. şahsen ben oyunu full ayarlarda 4xAA oynayabiliyorum ati kartımla.. Doom3 örneiğini onun için vermiştim o zaman sistemleri kastıran oyun şimdi çıtır çerez.. crysiste gün gelcek herkes için öyle olcak.. yavaş yavaş olmaya başladı bile.. artık yenileri lazım...

• arkadaşlar soranlar için söyliyeyim oyunda dx10 modu yok benim bildigim bir sitede okumuştum ama hatırlamıyorum neresi olduğunu şimdi.Sadece dx9 ve dx11 modu var.ondanda karşılaştırmalar dx9 ile dx11 arasında olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jumbooo

arkadaşlar soranlar için söyliyeyim oyunda dx10 modu yok benim bildigim bir sitede okumuştum ama hatırlamıyorum neresi olduğunu şimdi.Sadece dx9 ve dx11 modu var.ondanda karşılaştırmalar dx9 ile dx11 arasında olmuş.

iyice saçmaladılar oyleyse zaten oyunu dx10 yapıyorlardı 3 ayda dx11 e cevirdiler öyleyse peh..
  • Niye saçmalasınlar ki? Dx10 ile dx11'in görüntüleri benziyor, dx11 sadece performanstan daha az kaybettiriyor. Hatta kazandırıyor bile. Tesselation açınca kapalı haline göre %30 yavaşlıyor doğru ama kapalıyken de dx10'dan %18 daha hızlı gibi gözüküyor dirt 2.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Niye saçmalasınlar ki? Dx10 ile dx11'in görüntüleri benziyor, dx11 sadece performanstan daha az kaybettiriyor. Hatta kazandırıyor bile. Tesselation açınca kapalı haline göre %30 yavaşlıyor doğru ama kapalıyken de dx10'dan %18 daha hızlı gibi gözüküyor dirt 2.

evet goruntuleri benziyor ve dünyada sadece sayılı kartta dx11 var ya yeni ati alacaksın yada dx9 a mahkum kalacaksın.. hakkatende sacmalamamıslar vay vay..
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.