Şimdi Ara

Clio Albea Palio tarzı arabalar 1milyon km'yi geçer mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
4.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Clio Albea Palio tarzı arabalar 1milyon km'yi geçer mi?
    Hatta 1.5milyon km yol yapabilir mi?Düzenli kaliteli yağ bakımı tek ve titiz şoförle?
    Şu an duyduğunuz kadarıyla kaç bin km'yi görmüştür bu tür araçların km'leri?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syrialin -- 19 Şubat 2012; 23:14:46 >

• evet arkadaşlar bu konu çok önemli.
    dizel benzinli farketmez bu araçlar çok titiz kullanılırsa 1milyon 500bin bile yapar mı?
  • Bakımları yapıldığı sürece ve titiz kullanımda geçer.

Ancak ufak tefek arızalar olacaktır. Elektrik aksamında vs.. Turbo varsa bu da arızalanabilir.
  • Burada sürekli dönen multijet şu kadar km yapardı yapmazdı muhabbetinden sonra Ankara'da albea mjet taksiye bindiğim bir günde şoföre bende bunu sordum.Taksiyi eniştesinden aldığında 750 bin km de olduğunu şimdi ise tahminen 1.100.000 de olabileceğini söylemişti.Doğrumu yalanmı bilmem, adamın dediği böyleydi.
  • Taksiciler içine ettiği halde 500 bin yapıyor. Çok titiz kullanılırsa multijet geçer diyorum.
  • bir de benzinli dizelden her zaman daha fazla yol yapar değil mi?
    kısacası benzinli motor daha dayanıklı değil mi?
  • 480.000 km civarında bir Albea taksiye bindim,1.4 Fire LPG'li idi.Motor işlemden geçti mi diye sorduğumda,geçen ay arkadaş hararet yaptırdı,conta yaktık demişti.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    fiat palio nasıl bir araç
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Her araba bakarsan yapar, ama bakmazsan yapacak motorlardan değil bunlar. Ama insan binerse dediğim gibi rahat yapar...
  • bakarsan bağ olur bakmazsan dağ olur diye bir laf var hocam. Haberlerde izlemiştim 1 milyon kmyi geçen anadol vardı
  • Yapılır ama masraf yapılmaması için çok titiz bakımlarının yapılması lazım.

Arkadaş'ımın taksisi 460bin kmdeydi(multijet albea)

Bindiğim mk1 1.2 motorlu albea taksi 800bin kmdeydi.
    Kendi aracımız 130bin kmde şimdiye kadar açtığı motor sorunu,masrafı yok.Tabi düzenli servis bakımlı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: efk0

480.000 km civarında bir Albea taksiye bindim,1.4 Fire LPG'li idi.Motor işlemden geçti mi diye sorduğumda,geçen ay arkadaş hararet yaptırdı,conta yaktık demişti.

Kiyamam ben o motora :) Cani sagolsun..
  • mutlaka motor masraf ister

reftekiye gerekir ama bu motorların hiçbiride 1.000.000 km yapmaz yapsa istanbulda taksiciler yapar 500.000 görmeden satıyorlar
  • Multijet mükemmel bir motor. Kesinlikle yapabilir.

Ama 1 milyon km yapılıcaksa , atmosferik benzinli daha uygun olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Integrale

quote:

Orijinalden alıntı: efk0

480.000 km civarında bir Albea taksiye bindim,1.4 Fire LPG'li idi.Motor işlemden geçti mi diye sorduğumda,geçen ay arkadaş hararet yaptırdı,conta yaktık demişti.

Kiyamam ben o motora :) Cani sagolsun..

Bencede canı saolsun.
  • Taksici arkadaşlarım var.
    Clio 1,4 benzinli şuan 650 binde araba neredeyse iki üç ayda bir şöför değiştiriyor.araba sadece bir kere sibob yaktı daha motorunda sorun yok.
    Birde albea 1,3 multijet var 750 binde.araba sadece zincir kopardı.daha motoruna tornavide vurulmadı.turbo dahil hiç ellenmedi.Yani doğru kullanımda yapılabilir kilometre.
  • 195 bin km de 2009 dizel Getz var bizde araç ölene kadar bizde olur herhalde bakalım motor nereye kadar dayanabilecek.Şu an ki km sine kadar sıkıntısız geldi performansı ve canlılığı yerli yerinde ama aracın kendisi çok hırpalandı bozuk yollar yüzünden her yerinden ses geliyor. Sanırım motor sağlam kalacak kasa dayanamayacak bu gidişle.
  • Geçer tabiki ... nasıl bakarsanız o da size öyle bakar
  • bu işler birazda şans işi

şimdi ben bakımlarımı günü güne yaptırırım yağını eksiksiz önerilen yağ koyarım şans bu ya çat diye trigel kayışı kopar al başına bela

herşey olabilir hemde herşey
  • mjet uzun ömürlü bir motor zaten
    ayrıca :
    400 bin km li era taksiye bindim
    hayret ettim, gıcır gıcır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ruoja -- 20 Şubat 2012; 0:24:54 >
  • Gecer gecmesine de, her sey kilometre hesabi degil. Duzenli bakimlarla taksilerin kullandigi gibi birkac yillik bir sure icinde gecer. Normal kullanici olarak yilda 10-20 bin kilometre kullanayim, 25-30 yillik bir surede bu kilometreleri yapayim derseniz, ne kasa dayanir, ne motor dayanir. Astari yuzunden cok cok pahaliya gelir. Metal yorgunlugu diye bir sey var, yalnizca kullanim yogunluguna degil, zamana bagli da asinma/eskime/puskume var... 3 yasinda 500.000 kilometredeki aracla 25 yasinda 500.000 kilometredeki arac bir olmaz...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.