Şimdi Ara

Accent era mı megane 2 mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
18.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 28.000 tl civarlarında dizel bir araç bakıyorum accent era ve megane 2 hoşuma gitti ama kararsız kaldım. Hyundainin motoru 110hp ve performansı çok iyi diyolar megane ise daha konforlu ve oturaklı araba olarak tanımlanıyor. Megane'da genelde 80beygir var 100 beygir olanını pek bulamadım. İki aracın da 5. vites 2000-2250 devir civarında kaç km ile gittiğini merak ediyorum uzun yolda sessiz ama hızlı gidebilmek için. Yakıt tüketimi hakkında megane 22-25krş civarında yakıyor diye biliyorum accent ne kadar yakar kullanan arkadaşlardan alalım. Segment farkı var diyenler olucak ama kalitelerinin birbirine yakın olduğunu düşünüyorum. Yani birinin performansı diğerinin konforunun önüne geçer hangisi ağır basar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinarpacioglu -- 21 Ekim 2016; 1:44:58 >

• Zamanında iki arabanın da ilk sahibi oldum bak dostum yakıt tüketiminde konforunda genişliğinde bagajın büyğklüğünde donanım olsun yol tutuşu frenajı her konuda megane accenti ezer geçer. Fakat kullanımda ki sürüş zevki ve perfonması ve 220.000 km yol yaptım en ufak arıza yapmadı taş gibi araba karar senin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi devirlerde kacta gidiyorlar bilmiyorum ama megane2 hem tasarruf bakimindan hemde piyasasi bakimindan daha iyi durumda. Eralarin taksi cikmadi olma ihtimali var iyi secmek gerek. Era megane gore daha seri hatta baya seri. Ama yol tutus ve fren sistemi olarak meganedan geride. Motor sesi olarak ikiside aynidir. Bitakim izolasyonlar yapilir motor sesi icin.

• quote:

Orijinalden alıntı: 200ugececekaga

Hangi devirlerde kacta gidiyorlar bilmiyorum ama megane2 hem tasarruf bakimindan hemde piyasasi bakimindan daha iyi durumda. Eralarin taksi cikmadi olma ihtimali var iyi secmek gerek. Era megane gore daha seri hatta baya seri. Ama yol tutus ve fren sistemi olarak meganedan geride. Motor sesi olarak ikiside aynidir. Bitakim izolasyonlar yapilir motor sesi icin.
    Aynı paraya aynı temizlikte bulursan kesinlikle megane.Uzun süre olmasa da ikisini de deneme şansım oldu.Megane da c sınıfına bindiğinizi hissediyorsunuz.Accent öyle değil.
  • Al birini vur ötekine karşılaştırması olmuş. Accent'in frenleri bir acayip, sanki frenin daha çok ilerlemesi lazım da mekanik olarak kısıtlamışlar gibi. Bir türlü yeterli frenleme olmuyor. Motorunun çekişine ise diyecek bir şey yok. Yol tutuşu olarak ikisi de zayıf araçlar. İyi lastikle megane bir nebze adam olur. Ekonomi olarak megane bir tık önde.
  • Megane 2 ile araba kullanmayı öğrendim.
    Sıfır alacağımız zaman da Accent Era, Megane 2, Honda Civic gibi araçlara bakmıştık.
    En çok Honda Civic'i beğenmemize rağmen dizel diye Megane 2 extreme aldık.
    7 sene hiç sorun yaşamadan kullanıp bu sene sattık.
    Accent'i bilmiyorum ama temiz Megane 2 denk gelirse bir de makyajlı kasa olursa üzmez diye düşünüyorum.

• Megane 2 her yönden era dan üstün araç tartışmaya dahi gerekyok. Burada önemli olan bütçe. Ayırdığın bütçe ile alacağın dizel sedan megane accente nazaran yüksek km li veya modeli düşük olacaktır. Aynı paraya birbirine denk km ve temizlikte araçlar için megane tercih edilir hatta megan 1,2 model düşük olsa bile.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Getz mi Corsa mı????
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Megane II. İçine oturduğunuzda Accent'e göre çok daha fazla güven veriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: createemir

Megane II. İçine oturduğunuzda Accent'e göre çok daha fazla güven veriyor.
    her türlü megane 2 derim bir kere arada sınıf farkı var era aynı linea gibi b+ sedan bir araçtır megane ise c sınıfı özelliklerini tamamiyle taşır konfor , emniyet , donanım , genişlik her yönden megane 2 enaz 1 gömlek üstündür accent in tek üstün yanı motoru daha atak ve daha hafif olduğundan daha çabuk hızlanmasıdır ancak şunuda belirteyim fren sistemi era larda berbattır hiç güven vermez ve savrulmaya çok müsait bir araç ben olsam temiz donanımlı bir megane 2 bulmaya bakardım
  • Megan daha oturaklı ve sınıf itibarı ile c sınıfı standartlarında,
    Era ise daha performanslı ama oturaksiz ve B sınıfı düzeyinde,
    Tabi meganda iyi gider yanlış anlaşılmasın sadece era hafif olduğundan daha seri bi araç.
    Eranin tek avantajı megan alınabilen fiyata daha modelli km si düşük ve daha temiz bulunabilir. Yakıtları birbirine yakın olur belki era hafif olduğu için bi tık daha az yakabilir.
    Era 2000 devirde 100 ile gidiyodu diye hatırlıyorum.

• 7 sene accent era kullandık 170 yaptığımızda bile öyle bi güvensizlik vermedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mustang2007

7 sene accent era kullandık 170 yaptığımızda bile öyle bi güvensizlik vermedi.
    Megane 2 gerçekten az yakıyor ancak devir konusunda biraz sıkıntılı, 80 hp olanı yüksek hızlarda baya bağırıyordu (devir rakamlarını hatırlamıyorum, satalı 2 seneden fazla oldu). İç hacim olarak eradan baya iyi. Yüksek hızlarda bağırtan şanzıman şehir içinde baya iyiydi ama, kalkışlarda falan seriydi.
  • Megane 2 2000 devir 90 km hız 3000 devir 130
    Accent 3000 devir 160 olmasi lazim

Ama Megane uzun yolda dahi daha az yakıyor bence laguna 1.9 dci 130 lik da bakabilirsiniz

• Bu arada Megane 2 de 105 lik 6 vitesliler haric hepsi 3000 devirde 130 yapiyor 6 vitesli olanlar 150 yapiyor yani 80 hp ile 100 hp aynı sanziman illa ikisinden biriyse megane

• quote:

Orijinalden alıntı: o.lut03

Bu arada Megane 2 de 105 lik 6 vitesliler haric hepsi 3000 devirde 130 yapiyor 6 vitesli olanlar 150 yapiyor yani 80 hp ile 100 hp aynı sanziman illa ikisinden biriyse megane
    Megane 2 açık ara önde
  • İki aracıda kullandım. Megane ın en büyük artisi çok konforlu ve donanımlı olmasıydı bu konuda sınıf 1.liğine oynar.

Accent i 3 yıldır kullanıyorum. Sınıfının en genislerinden. Otomatik alırsan rahat ve sorunsuz. Fren konusunda beni pek üzmedi. Motoru anlatmaya gerek yok. Eğer megane alacaksan 100luk dci al gerisi işe yaramaz.

2.el olarak çok canlılar karar senin

• Era nerde megane nerde. Era megane ın yanında at arabası kalır. O rezil dış ve iç tasarımı varken almam.

• Megane 2 daha iyi ama en çok elektriksel problem çıkaran araç.

• Megane 2'nin 80 beygir olanının bugünkü araçlar kadar az yaktığını duymuştum.

• quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Megane 2'nin 80 beygir olanının bugünkü araçlar kadar az yaktığını duymuştum.
    Ne meganmış arkadaş Arabamı bir kez daha sevdım : ))
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.