Şimdi Ara

Citroen jumper 22Litre yakıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
12.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2014 model 2.2hdi 130ps citroen jumper 63 binde göstegede ortalama tüketim 22 litre gösteriyor çok fazla değil mi?
    Aracın ne sorunu olabilir?

• Kısa mesafe, yoğun trafik, yokuşlu güzergah için çok normal bir değer. Saydıklarım b sınıfı dizel bir araçta bile tüketşm değerleri 10 litreye çıkar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmreGLC

Kısa mesafe, yoğun trafik, yokuşlu güzergah için çok normal bir değer. Saydıklarım b sınıfı dizel bir araçta bile tüketşm değerleri 10 litreye çıkar.
    Peki hocam bu değeri nasıl aşağı çekebilirim

10 litreler değil de 18-20 litre

• quote:

Orijinalden alıntı: Pisikletçi

Peki hocam bu değeri nasıl aşağı çekebilirim

10 litreler değil de 18-20 litre

Alıntıları Göster
    Güzergah ve trafik durumuna yapacağın bir şey yok ama daha ekonomik düşük devirde kullanarak, lastik havalarını artırarark, hava filtresi değişimi yaparak düşürebilirsin. Ayrıca enjektörleri bir kontrol ettirmen de fayda var.

• Ducato kullanıyordum depo kaç litre bilmiyorum ama köylere ilçelere gidip mal dağıtıyorduk 1 depo ile 750 km geçiyorduk

İsuzu motoru vardı herhalde

• quote:

Orijinalden alıntı: krkmz1666

Ducato kullanıyordum depo kaç litre bilmiyorum ama köylere ilçelere gidip mal dağıtıyorduk 1 depo ile 750 km geçiyorduk

İsuzu motoru vardı herhalde
    depo 90 litre ortalama 8.3 yapıyor eğer doğruysa çok güzel bir ortalama
  • quote:

depo 90 litre ortalama 8.3 yapıyor eğer doğruysa çok güzel bir ortalama

Alıntıları Göster
    12 lt yapıyor hocam. Yine fena rakam değil tabi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 22 yakmaz öle saçmalıkmı olur. 100/1 yada 1/100 gibi bir ayar var. O doğru mu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • _MaxPayne_ kullanıcısına yanıt
    pardon hocam 750/90 olarak hesapladım
  • 2011 master var bende. normal şartlarda 100 km de 8,5 litre ortalaması var. ama yaz geldiği için klimaları açık tutuyorum. 8,8 litreye yükseldi doğal olarak. bence bir hava ve mazot filtrelerini değiştirin. eğer yine düşmüyorsa enjektörlere baktırın derim.
  • Mercedes Travego kullanıyorsunuz sandim hocam onlar bile 20/21 lt anca yakıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neoplan kadar yakıyormuş mübarek :)

Bizdeki fabrika içi çalışan 2014 masterin yakıtı bu 3 vardiya eleman götürür 2 vardiya yemeğe götürür mesafe 1.5 km bozuk yolda kullanılıyor hız yapma şansı yok motor ısınmıyor bile

Citroen jumper 22Litre yakıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: SISU

2011 master var bende. normal şartlarda 100 km de 8,5 litre ortalaması var. ama yaz geldiği için klimaları açık tutuyorum. 8,8 litreye yükseldi doğal olarak. bence bir hava ve mazot filtrelerini değiştirin. eğer yine düşmüyorsa enjektörlere baktırın derim.
    8.8 litre çok iyi
    bugün sıfırlayıp trafiksiz otoyolda 13.8 litre yaktı
    yolda ara sıra eğimler vardı genel olarak 6. viteste 1500-2000 devir arası gittim
  • quote:

8.8 litre çok iyi
    bugün sıfırlayıp trafiksiz otoyolda 13.8 litre yaktı
    yolda ara sıra eğimler vardı genel olarak 6. viteste 1500-2000 devir arası gittim

Alıntıları Göster
    hocam ben sürekli dur kalktayım. yani istanbul trafiğindeyim. neredeyse 5. vitese hiç takmıyorum desem yeridir aracı.. ama şöyle de bir durum oldu. daha önce aracımın termostadı su kaçırırdı. onu değiştirdim tüketim düştü. bazı master gruplarında da bu tarz söylemler duydum. termostat değiştirmeyle tüketimin ne alakası var diyeceksin. inanki bilmiyorum. ama daha önce 10 litreden aşağı düşmeyen araç 8,5 litreye düştü..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SISU -- 17 Haziran 2018; 2:4:36 >

• Termostat aracın optimum çalışma sıcaklığında kalmasını sağlar sizinki galiba çok erken açtığı için araç sürekli soğuk motorla çalışır tüketim artar

• quote:

Orijinalden alıntı: babapars

Termostat aracın optimum çalışma sıcaklığında kalmasını sağlar sizinki galiba çok erken açtığı için araç sürekli soğuk motorla çalışır tüketim artar
    olabilir. bir sefer hararet yaptı araç. conta yakmadan halledebildim. sonra tamire verdik aracı başka sebepten. girmişken termostat da değişti. yakıt tüketimi düştü. şimdi klima açıkken 8,8 kapalıyken 8,5 tüketimi var..
  • O cüssede bir araç için bence cok iyi

bizdede 1.9 dci 100 trafic var iş yerinde muadillerine göre çok az yakıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: babapars

O cüssede bir araç için bence cok iyi

bizdede 1.9 dci 100 trafic var iş yerinde muadillerine göre çok az yakıyor
    hocam kullanırken hiç zorlamıyorum aracı. belki de ondandır bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GuitarxtanbuL

Mercedes Travego kullanıyorsunuz sandim hocam onlar bile 20/21 lt anca yakıyor.
    30-35 yakıyor, nereye 20-21
  • quote:

Orijinalden alıntı: LampdaLamp

30-35 yakıyor, nereye 20-21

Arada takip ediyorum otobüsleri seviyorum :))

https://www.facebook.com/TravegoEdition/

Burada kaptanlar muavinler arada yazıyor 20-22-26 diye doluluk güzergah hava sıcaklığı fark ettiriyor Muş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.