Bildirim
Citroen jumper 22Litre yakıyor
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Kısa mesafe, yoğun trafik, yokuşlu güzergah için çok normal bir değer. Saydıklarım b sınıfı dizel bir araçta bile tüketşm değerleri 10 litreye çıkar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Peki hocam bu değeri nasıl aşağı çekebilirimquote:
Orijinalden alıntı: EmreGLC
Kısa mesafe, yoğun trafik, yokuşlu güzergah için çok normal bir değer. Saydıklarım b sınıfı dizel bir araçta bile tüketşm değerleri 10 litreye çıkar.
10 litreler değil de 18-20 litre
Güzergah ve trafik durumuna yapacağın bir şey yok ama daha ekonomik düşük devirde kullanarak, lastik havalarını artırarark, hava filtresi değişimi yaparak düşürebilirsin. Ayrıca enjektörleri bir kontrol ettirmen de fayda var.quote:
Orijinalden alıntı: Pisikletçi
Peki hocam bu değeri nasıl aşağı çekebilirim
10 litreler değil de 18-20 litre
Alıntıları Göster
Ducato kullanıyordum depo kaç litre bilmiyorum ama köylere ilçelere gidip mal dağıtıyorduk 1 depo ile 750 km geçiyorduk
İsuzu motoru vardı herhalde
depo 90 litre ortalama 8.3 yapıyor eğer doğruysa çok güzel bir ortalamaquote:
Orijinalden alıntı: krkmz1666
Ducato kullanıyordum depo kaç litre bilmiyorum ama köylere ilçelere gidip mal dağıtıyorduk 1 depo ile 750 km geçiyorduk
İsuzu motoru vardı herhalde -
12 lt yapıyor hocam. Yine fena rakam değil tabi.quote:
depo 90 litre ortalama 8.3 yapıyor eğer doğruysa çok güzel bir ortalama
Alıntıları Göster
22 yakmaz öle saçmalıkmı olur. 100/1 yada 1/100 gibi bir ayar var. O doğru mu?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
pardon hocam 750/90 olarak hesapladım -
2011 master var bende. normal şartlarda 100 km de 8,5 litre ortalaması var. ama yaz geldiği için klimaları açık tutuyorum. 8,8 litreye yükseldi doğal olarak. bence bir hava ve mazot filtrelerini değiştirin. eğer yine düşmüyorsa enjektörlere baktırın derim. -
Mercedes Travego kullanıyorsunuz sandim hocam onlar bile 20/21 lt anca yakıyor.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
-
8.8 litre çok iyiquote:
Orijinalden alıntı: SISU
2011 master var bende. normal şartlarda 100 km de 8,5 litre ortalaması var. ama yaz geldiği için klimaları açık tutuyorum. 8,8 litreye yükseldi doğal olarak. bence bir hava ve mazot filtrelerini değiştirin. eğer yine düşmüyorsa enjektörlere baktırın derim.
bugün sıfırlayıp trafiksiz otoyolda 13.8 litre yaktı
yolda ara sıra eğimler vardı genel olarak 6. viteste 1500-2000 devir arası gittim -
hocam ben sürekli dur kalktayım. yani istanbul trafiğindeyim. neredeyse 5. vitese hiç takmıyorum desem yeridir aracı.. ama şöyle de bir durum oldu. daha önce aracımın termostadı su kaçırırdı. onu değiştirdim tüketim düştü. bazı master gruplarında da bu tarz söylemler duydum. termostat değiştirmeyle tüketimin ne alakası var diyeceksin. inanki bilmiyorum. ama daha önce 10 litreden aşağı düşmeyen araç 8,5 litreye düştü..quote:
8.8 litre çok iyi
bugün sıfırlayıp trafiksiz otoyolda 13.8 litre yaktı
yolda ara sıra eğimler vardı genel olarak 6. viteste 1500-2000 devir arası gittim
Alıntıları Göster
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SISU -- 17 Haziran 2018; 2:4:36 >
-
Termostat aracın optimum çalışma sıcaklığında kalmasını sağlar sizinki galiba çok erken açtığı için araç sürekli soğuk motorla çalışır tüketim artar
olabilir. bir sefer hararet yaptı araç. conta yakmadan halledebildim. sonra tamire verdik aracı başka sebepten. girmişken termostat da değişti. yakıt tüketimi düştü. şimdi klima açıkken 8,8 kapalıyken 8,5 tüketimi var..quote:
Orijinalden alıntı: babapars
Termostat aracın optimum çalışma sıcaklığında kalmasını sağlar sizinki galiba çok erken açtığı için araç sürekli soğuk motorla çalışır tüketim artar -
O cüssede bir araç için bence cok iyi
bizdede 1.9 dci 100 trafic var iş yerinde muadillerine göre çok az yakıyor
hocam kullanırken hiç zorlamıyorum aracı. belki de ondandır bilmiyorum.quote:
Orijinalden alıntı: babapars
O cüssede bir araç için bence cok iyi
bizdede 1.9 dci 100 trafic var iş yerinde muadillerine göre çok az yakıyor -
30-35 yakıyor, nereye 20-21quote:
Orijinalden alıntı: GuitarxtanbuL
Mercedes Travego kullanıyorsunuz sandim hocam onlar bile 20/21 lt anca yakıyor. -
quote:
Orijinalden alıntı: LampdaLamp
30-35 yakıyor, nereye 20-21
Arada takip ediyorum otobüsleri seviyorum :))
https://www.facebook.com/TravegoEdition/
Burada kaptanlar muavinler arada yazıyor 20-22-26 diye doluluk güzergah hava sıcaklığı fark ettiriyor Muş
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- kırmızı ışıkta 3 saniye kuralı
- monoküler ehliyet cezaları
- mobese ters yön cezası yazar mı
- ceza tutanağı seri / sıra no
- gece far yakmama cezası
- trafik cezası itiraz
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X