Şimdi Ara

BMW e36 3.20i lpgli yakıt tüketimi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
36.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bu arabayı almaya niyetlendik lpgli yakıt tüketimi ne kadardır acaba ? şehir içi benzinli 12 lt yazıyordu %50 bir düşüş olur diye tahmin ediyorum...

• lpgli mi alınmalı yoksa lpgsiz mi bilmiyorum
  • teorik olarak lpg benzinden %20 fazla yakıyor. Yani benzinde araç 12 lt yakıyorsa lpg de yaklaşık 14,5 lt yakar.
  • Arkadaşım bende e36 3.20i 1997 model otomatik vites 156 bg var. genel olarak agresif kullanırım. yani ışıklarda ve düzlük buldum mu aracın hakkını veririm. nede olsa en iyi sıralı 6 silindir bu araçta bulunuyor. Bu aracı alırsan eski kullandığın araçlara binmek istemezsin.
    Araç şehir içi agresif kullanımda lpg de 40-45 kuruş yakıyor. şehirler arası 4 kişi, klima açık, 140 km ortalama hız ile 25-26 kuruş yakıyor. Benzini de dahil edersen 50 kuruş yuvarlak hesap. Zaten şehir içinde 30-35 kuruş altı yakıyor diyenlere kesinlikle inanma. Aracı sana satmaya çalışıyordur. 50 TL gaz ile 110 km gidiyor benim araç full şehir içi.

Aslında bu araç hem şehrin yaramaz çocuğu hemde uzun yolları kısaltan bir araç. Birde otoban yada duble yolda gidersen değme keyfine. Sol şeritten sağ şeride geçmene bile gerek yok. Ülkemizin yol standartlarındaki en dik yokuşlarda bile 4 kişi ile 130-140 km hız ile çıkmak güzel bir şey(LPG de). Ayrıca araçta ASC olması çok güzel. Zor kış şartlarında bile yolda kalman imkansız.30-40 cm karın içinde kar yokmuş gibi gidersin.

Sana bir önerim olsun. BMW alacaksan 2000 motor altı alma. Eğer 1.6 yada 1.8 BMW alırsan ışıklarda 1.4 dizel araçların sana bastığını görünce pek hoşuna gitmeyecektir.

Alacağın BMW toplu bir araçsa benim gibi 4-5 yıl bin derim. vergisi de çok düşük. 6 aylık 123 TL.

• arif_mert kullanıcısına yanıt
    Masallah guzelmis araciniz 3.20i cabrio bakiyorum su an ben otomatiklerde 1.2.3 olayi nedir onu cozemedim bir turlu o ayri

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: southbeachFL

arkadaşlar bu arabayı almaya niyetlendik lpgli yakıt tüketimi ne kadardır acaba ? şehir içi benzinli 12 lt yazıyordu %50 bir düşüş olur diye tahmin ediyorum...

Hocam neden 3.18 is almıyosunuz aralarında performans olarak çok az bir fark var.Ama yakıt olarak 3.18 is uzun yolda 230 kuruş yakıyor tüpte.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BMW 3.20i LPG Dönüşümü
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: XOTİX

quote:

arkadaşlar bu arabayı almaya niyetlendik lpgli yakıt tüketimi ne kadardır acaba ? şehir içi benzinli 12 lt yazıyordu %50 bir düşüş olur diye tahmin ediyorum...

Hocam neden 3.18 is almıyosunuz aralarında performans olarak çok az bir fark var.Ama yakıt olarak 3.18 is uzun yolda 230 kuruş yakıyor tüpte.

araştırmalarıma ve konuya yapılan yorumlara göre 6 silindirli almak daha mantıklı her açıdan
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: XOTİX

quote:

araştırmalarıma ve konuya yapılan yorumlara göre 6 silindirli almak daha mantıklı her açıdan

Siz bilirsiniz,bir kullanıcı olarak vede çevremdeki kullananların görüşleride aynı fikirdeler.6 silindir alıyosan en az 3.25 alıcaksınki birşeye deysin.

• Hocam benim araç BMW 3.20i otomatik 4 kapı.

3 farklı sürüş modu var.
    spor mod(devir ibresi sona vurmadan üst vitese geçmez. 1. vitesten 2. vitese geçerken aracın arkası yanlar ve koltuğa yapışırsın)
    ekonomik mod(devir 2000-2500 arası geldimi vitesi yükseltir. 60 km de 4. vitesle gidersin. gaza yüklenince anında 2. vitese geçer)
    manuel mod(kış sürüşü için 2. 3. ve 4. vitesin olduğu mod. adamlar kışın kaymadan ilerlemek ve ilk kalkış için 1. vitesi koymamışlar kasıtlı olarak.)

Olay bu. eli yüzü düzgün bir 3.20 bulupta almayanın aklından şüphe ederim. çeşitli marka ve model araç önerenler var. Ama aracı bilmedikleri için.

Hele 25 bin verip Renault cilo alanlar var. Bu tip önerilere ancak gülüp geçin.

Aşk 3 harftir. BMW :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arif_mert -- 1 Ekim 2013; 21:31:00 >

• arif_mert kullanıcısına yanıt
    gayet yeterli anladım desem yeridir
    yalnızca D de kullansakta olur yani ?
    herzaman kalkarken 2-3-D atmak gibi bir zorunluluk var diye biliyordum ben
  • Üstad vites topuzu yanında bir tuş var. ileri sürünce spor mod, üstten basınca ekonomik mod, geri çekince manuel mod geçiyor. 2-3-4 . vites olayı manuel modda geçerli. değilse D ye atıp sür.Diğerleri ile aynı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arif_mert -- 1 Ekim 2013; 21:42:35 >
  • Bende 3.20 i var bugün po dan 10tl lik gaz aldım 37 km götürdü,gazın lt fiyatı 2.85 yine bugün Lukoil den 10 tl lik gaz aldım lt fiyatı 3.05 tlden 28 km gitti

• quote:

Orijinalden alıntı: sencer799

Bende 3.20 i var bugün po dan 10tl lik gaz aldım 37 km götürdü,gazın lt fiyatı 2.85 yine bugün Lukoil den 10 tl lik gaz aldım lt fiyatı 3.05 tlden 28 km gitti

hocam bu değerler bu durumda iyi mi ? günde 30 km den ayda 300 TL lik bir lpg masrafı oluyor 2.85den
  • Yani iyi sayılır,Şahinle aynı şu anda,araba çok yakmıyor yakıt pahalı.

• quote:

Yani iyi sayılır,Şahinle aynı şu anda,araba çok yakmıyor yakıt pahalı.

Hocam benzinde kullanmaya kalksak 3.20i kmde ne yakar acaba 50kr falan ? Cabrio bakacagimdan temiz kullanmak istiyorum

• Valla benimki 40 kuruş yakıyo uzun yolda

• quote:

quote:

Yani iyi sayılır,Şahinle aynı şu anda,araba çok yakmıyor yakıt pahalı.

Hocam benzinde kullanmaya kalksak 3.20i kmde ne yakar acaba 50kr falan ? Cabrio bakacagimdan temiz kullanmak istiyorum

Ustam tupsuz arac bulacagini sanmiyorum e36 lar ankaranin oyuncagi oldu motoru degisenden tut tupluyse sokulen tekrardan takilan e36 coupe olsun cabrio olsun zevk arabasi e genclerde alip her turlu makyaji yapip bindigi icin kacinci sahibi olacagin mechul yani takilma ne yakarina tup yoksa tak tup bin ama bi e36 alinacak ise 328 coupe alinmali iyi bakilmis 328 m3 kadar olmasada iyi yurur

• Hocam kolay gelsin,

Öncelikle iyi tercih yapmışsın E36 alarak yakıt olarak bencede diğer arkadaşlar gibi fazla takılma derim. Benim 94 model 320i coupe aracım var izmir içinde 50tl gazla arkadaşın dediği gibi 110 130 km arası mesafe kat ediyorum. Uzun yolda oldukça düşük yakıyor benim aracım diğerlerini bilemem şöyle örnek vereyim izmir -bodrum arası git gel yaptım 120 tl gaz ile gidip geldim düşün ;) yazın şuan ki artışlar ile olsun 150 tl ;) toplam KM : 500 yapar hocam düşün.

Araba almaya gelirse temizini bulmak için acele etme derim, bulursan da iyi bir ustanın elinden geçir aracı o şekilde al ;)

Buda benim araç mesela :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ATATURKTC -- 22 Ocak 2014; 12:54:14 >

• maşallah hocam allah nazardan saklasın
    çok diri duruyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.