Şimdi Ara

Citroen C5 Cam Çıtırtısına (Gacır Gucur Seslere) kesin çözüm.. (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
6
Favori
14.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: duduklumamut

    Bizim arabamızda da aynı sorun mevcut ama tık tık ediyor kapattıgımızda camları birdaha duymuyoruz.

    Cam yarım açıkken üzerine elinizle sertçe bastırıp az biraz yerine oturtunca veya cam üzerinde birisinin eli sabit konumda iken ses kesiliyor mu?
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Daha hiç denemedim bugün denerim.Sonucunu yazmaya çalışırım
  • Merhaba arkadaşlar, Programmer-onur o dediğin tamda benim c5 imin sorunu. tavsiyen ne acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gntc

    Merhaba arkadaşlar, Programmer-onur o dediğin tamda benim c5 imin sorunu. tavsiyen ne acaba?

    Kardeşim benim Peugeot 208'de de aynı durum var. Genel bir kalite sorunu olduğu belli. PSA grubu tüm kriko sistemini aynı tedarikçiden alıyor belli ki. Tavsiyem fazla kafana takmaman. Cam krikosunu değiştirirsen camın yarım açıkken çıkardığı tıkırdama azalabilir, zira bu oturma sorunu ama fitillerin esnek olmaması yani sert yapıda olmasınında etkisi var. Dikkat edersen yağmurlu havalarda sesten eser yok. Islanınca yumuşuyor.

    Konuya esas problemin çözümü için ise mutu07'nin dediği gibi silikon sprey sürmek geçici bir çözüm olabilir. Nedense bu sorun Toyota'larda yok. Japon'lar daha çok önem veriyor bu tarz irritasyonlara.




  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Dün camın üzerinden bastırdım sonuç değişmedi,camı kapattığımızda tekrar tık tık etti.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: duduklumamut

    Dün camın üzerinden bastırdım sonuç değişmedi,camı kapattığımızda tekrar tık tık etti.

    O zaman sizinki kriko değil fitil problemi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Pek bilmiyorumda, beni o kadar rahatsız etmedi açıkçası
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mutu07

    Arkadaşlar yeni kasa Citroen C5 i olan arkadaşlar bilirler belli bir zaman geçtikten sonra Camlardan camlar tamamen kapalıyken araç tümseklerden ya da çukurlardan geçerken esnediği için gıcırtı çıtırtı veya buna benzer esneme sesleri gelir ve bu ses bir süre sonra özellikle geceleri sessiz ortamda insanı rahatsız eder.

    Bu sorunu Citroen forumlarında 30 sayfaya yakın tartıştı arkadaşlar. Ben oraya üye olmadığım için buradan yazıyorum çözümü googleda aratınca direk çıkar zaten..



    Çözüm için çoğu C5 sahibi ilk önce camın tamamen kapandığında içine girdiği fitillere silikon sprey-pudra-arap sabunu ve buna benzer birçok spreyi uyguladılar ama başarısız oldular. Ben de aracı ilk aldığımda bu uygulamaların tamamını o bölgeye yani camın kapandığında içine girdiği fitillere uyguladım. Sesler daha da kötü duruma geldi. Daha çok çıkmaya başladı. Bu ses daha çok yazın çıkmakla birlikte nezaman çıkacağı da belli olmuyor. Aracı sıfır aldığınızdan bir süre sonra çıkanı da duydum 2-3 sene sonra çıkanı da..


    Ben de ilk aldığımda mevcut değildi ses ama yazın gelmesiyle birlikte havalar ısındığı için ses yapmaya başladı aracım.. Birgün aracımı kendim yıkarken araç yıkandıktan sonra belli bir süre seslerin tamamen gittiğini farkettim. Suyun temas etmesiyle sesin gidişini farkedince bunca zaman yanlış yere silikon sprey sıktığımı (camların girdiği yer) aslında temizlenmesi ve yumuşatılması gereken yerin başka bir yer olduğunu gördüm.


    Ve o seslerden tam bıkmaya başlamışken (malesef birçok araçtan bu sesi duyuyorum C5lerde daha belliydi) aşağıdaki resimdeki kapının en üstündeki fitilleri iyice temizledim ve bir süngere az miktarda arap sabununu yedirdim. Ve bu süngerle bu fitili iyice yumuşattım. Ve ardından teste çıktım. Az önce aracın tüm kapılarından ses gelen c5 fabrika çıkışı sessizliğine bir anda bürünmüştü. Aracın hiçbir kapısından ses gelmiyordu. İnanamadım. Bunca zamandır serviste ustalarla yüzgöz olduğumamı forumları, netin altını üstüne getirmememi yanayım bilmiyorum. Ama çözüm bukadar basit aslında. Ben bu uygulamayı aşağı yukarı bir hafta önce yaptım ve bir haftadır hiç bir kapımdan ya da camımdan tık ses gelmiyor.

    Birçok C5i olan arkadaş bu sesler gitsin diye kapılarını söktürdü, yeniden ayarlattı, silikon sprey sıktırmadık yer bırakmadı. Ama temizlenmesi ve yumuşatılması gereken yeri bulamadı..

    Sonuç olarak yeni C5iniz varsa ve camlar tamamen kapalıyken aracınızla kasislerden çapraz geçtiğinizde aracın esnemesinden kaynaklanan ve camlardan gelen gacırtı gucurtu sesi geliyorsa az miktarda arap sabunuyla söylediğim fitili güzelce temizleyin ve nemlendirin. Aracınızda hiçbir ses gelmemesi lazım..

     Citroen C5 Cam Çıtırtısına (Gacır Gucur Seslere) kesin çözüm..


    Hocam bugün CRC marka silikon sprey aldım. Şöför tarafındaki kapının üst kısmındaki, kaportaya yani yukarıya bakan fitil yarığını spreyledim. Ama ses kesilmedi. Kapı sorunsuz tek hamlede kapanıyor ama o kadar rijit değil, veya ayarı mı kaçtı diye şüpheleniyorum. Ama öte yandan da yağmurda ses kesiliyor. Acaba yanlış veya eksik mi sıktım, biraz daha detaylı olarak ek resimlerle konu hakkında yardımcı olabilirseniz memnun olurum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar burda bahsedilen aynı gıcırdama sesi dacia aracımda mevcuttu fitiller ses yapıyo zannetim silikon sprey aldım sıkdım ama 2 gün sonra tekrar ses yapmaya başlayınca servise götürdüm usta cam krikolarının sarma mekanizmasında sorun tespit etti garantiden ön 2 cam krikosu değişince sorun kalmadı.

    yani sorun cam krikosunun sarma halatının gıcırdamasıda olabilir.
  • benim aracımda da var bu sorun ilk mesajdaki gibi kapının üst kaportaya gelentarafındaki kadifemsi yerden ses geliyor kapılar kapalıyken elimle kapı kaporta birleşen yere bastırdıgımda bu gıcırtımı desem homurtumu desem o ses geliyor wurt lastik tazeleme spreyi sıktım lakin o kalıcı bi çözüm degil 1-2 hafta sonra gene başlıyor. İlk mesajda arkadaşın dedigi gibi bi arap sabunuyla yıkayıp kurulıcam en kısa zamanda bakalım faydası olcakmı.
  • Sorunun çözümü bu değil, hatta alakası bile yok. Kapı çok kirliyse uzun süre ısı değişimine maruz kalmışsa belki işe yarar ancak genel anlamada emek verilmiş ama gereksiz bir konu olmuş..
  • 2006 model citroen c4 aracımda aynı problem vardı ve kafayı yemek üzereydim. Wurth marka slikon sprayle bahsedildiği yerlere uygulama yaptım iki gündür sesten eser yok. Güncel olarak bu şekilde sorun yaşayanlara tavsiyem ilk önce bu yöntemi deneyin ses kesilmezse farklı arayışlara girin. Hem ucuz hemde çok pratik bir yöntem bu. Teşekkürler @mutu07

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: m_alpay

    2006 model citroen c4 aracımda aynı problem vardı ve kafayı yemek üzereydim. Wurth marka slikon sprayle bahsedildiği yerlere uygulama yaptım iki gündür sesten eser yok. Güncel olarak bu şekilde sorun yaşayanlara tavsiyem ilk önce bu yöntemi deneyin ses kesilmezse farklı arayışlara girin. Hem ucuz hemde çok pratik bir yöntem bu. Teşekkürler @mutu07

    Rica ederim. Geçici çözüm olduğunu düşünen arkadaşlar haklı silikon sprey tabiki geçici çözüm.

    Araçtan araca değişmekle birlikte 1 ay sonra da tekrarlayabilir 6 ay sonra da buyüzden bazı servisler (mesela BMW) şikayet gelirse müşteriden önce silikon sprey sıkıp gönderiyor hala şikayet varsa kapının en üstündeki fitillerin aracın kaportasına bastığı noktaya yani aracın kapısına değil de kendisine şeffaf bant çekiliyor film şeklinde. Bu sesi komple kesiyor. Nekadar şeffaf olsa da hafif de olsa belli oluyor. Buyüzden ben iki üç ayda bir silikon sprey sıkmaya devam ediyorum aracıma.




  • Soguktan ve sıcakstan kavrulup ,donanm fitillerinde ömrü var.Tabi bi Mercedes,Bmw kalitesi beklemiyoruz ama Silikon sprey ile sessizlik saglanabiliyor.
  • Konuyu hortlatıyorum . Arap sabunu da olur ama oraya kesinlikle silikon sıkılıp kapılar 3 saat açık bekletilip kuruması Laz'ım . Kesin cozum bu . Sıfır ses

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Playas

    Soguktan ve sıcakstan kavrulup ,donanm fitillerinde ömrü var.Tabi bi Mercedes,Bmw kalitesi beklemiyoruz ama Silikon sprey ile sessizlik saglanabiliyor.

    Bu konuda gelmş geçmiş en dandik fitil kalitesinin yine PSA grubunun aracı olan Peugeot 208 ve 2008 de olduğunu düşünüyorum. Hiçbirşey yapmasanız bile birleşim yerlerinden çatlıyor bir süre sonra. Yapışkan kullanmış Allahsız adamlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: programmer_onur


    quote:

    Orijinalden alıntı: Playas

    Soguktan ve sıcakstan kavrulup ,donanm fitillerinde ömrü var.Tabi bi Mercedes,Bmw kalitesi beklemiyoruz ama Silikon sprey ile sessizlik saglanabiliyor.

    Bu konuda gelmş geçmiş en dandik fitil kalitesinin yine PSA grubunun aracı olan Peugeot 208 ve 2008 de olduğunu düşünüyorum. Hiçbirşey yapmasanız bile birleşim yerlerinden çatlıyor bir süre sonra. Yapışkan kullanmış Allahsız adamlar.

    Psa grubu zaten dibi vurmaya başladıgının farkına varmaya baslayınca devrimsel değişimler ile yüklü kalıp ve bant değişimlerini göze alıp bambaşka kasa ve konseptleri sürmeye basladılar birkaç yıldır piyasaya.Önyargı kaldı ama nasıl toplarlar bilmiyorum.Yani dediğimiz gibi Bmw kalitesi istemeyiz ama opel kadarda olsun ya




  • Konuyu hortlatabilir miyim ;) 2011 c5 aracımın sağ ön koltuktan boşken tıkırtılar geliyor.oturan olursa ses olmuyor.sebebini bulamadım.bilen varsa söylerse sevinirim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • buraları okuyan birilerine faydası olsun diye yazıyorum.

    konuyu açan arkadaşın yaptığı tespit doğrudur. genelde sadece camların temas ettiği fitillere odaklanıp, kapının tavanla öpüştüğü yerdeki fitilleri kaçırıyoruz. halbuki ses oradan geliyor olabilir. benim arabam citroen değil ama ses geliyordu özellikle kasisten, çukurdan vs geçerken veya ani fren yapınca filan. oraya silikon spreyi sıkarak sesi kestim. 2 aydır ses yok. en yukarıdaki fitilleri temizleyin veya sprey sıkın.

    Edit: 6 ay oldu ses yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artyom. -- 25 Eylül 2020; 23:55:16 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: artyom.

    buraları okuyan birilerine faydası olsun diye yazıyorum.

    konuyu açan arkadaşın yaptığı tespit doğrudur. genelde sadece camların temas ettiği fitillere odaklanıp, kapının tavanla öpüştüğü yerdeki fitilleri kaçırıyoruz. halbuki ses oradan geliyor olabilir. benim arabam citroen değil ama ses geliyordu özellikle kasisten, çukurdan vs geçerken veya ani fren yapınca filan. oraya silikon spreyi sıkarak sesi kestim. 2 aydır ses yok. en yukarıdaki fitilleri temizleyin veya sprey sıkın.

    Edit: 6 ay oldu ses yok
    Hort olacak ama arkadaş zaten sizin bahsettiğiniz kadife fitili göstermiş. Yani kapının en üst kısmında yer alan, kapanınca aracın kaportasına temas eden kadife fitil. Cam fitili vs değil. Kapının en üst kısmındaki kadife fitil sesin sebebi.

    Ve silikon sprey arap sabunu vs asla kesin çözüm değil. Sorun C5 özelinde bi sorunda değil. O kısımda aynı malzemeyi kullanan tüm araçlarda var bu durum. Temizlemek silmek silikon sprey vs hepsi geçici çözüm oluyor.

    Fitilin farklı bi malzeme ile değişmesi şart gibi ama nasıl ve hangi malzeme ile? Yıl 2020 ve hala bi çok araçta bu saçmalık var. O malzeme değişmeden yada kaportada o fitile temas eden yere ses yapmayacak bi malzeme eklenmeden bu ses kesilmez.




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.