Şimdi Ara

Çin Tuzu -- Ölüm tuzu !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
5
Favori
9.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

MEĞER o ağzımızı şapırdata şapırdata yediğimiz bilumum lezzetlerin içinde gizli bir düşman varmış da haberimiz yokmuş! Önce bir biyolog okur maillerle haberdar etti hepimizi. Fazla ciddiye almamaya niyetlenmişken, bu kez de bir uzmana arkadaşım anlattı aynı olayı. Yazmak ise artık boynumuzun borcu...

Bu sinsi düşmanın adı Çin tuzu! Hemen her yiyecekte var. Özellikle şu bizim dönerlere koyuyorlarmış ki, müthiş bir lezzet versin de insanda defalarca yeme isteği uyandırsın diye. Hani artık rüyalarınızı Angelina Jolie'nin köfte dudakları yerine, sığır etinden yapılmış incecik bir çift yaprak döner süslüyor ya, işte bu meret tuz yüzündenmiş!

Sadece dönerde olsa yine iyi...
    Özellikle yurt dışından ithal edilen peynirlerde, hazır çorbalarda, köfte harçlarında, dondurmalarda ve renkli yoğurtlarda da bol miktarda mevcutmuş.

Etkilemesi ise şöyle oluyormuş; Önce beyin komut veriyormuş damağımıza, 'şimdi sana bi yiyecek geliyor, tadını güzel algıla' diye. Damak dediğin, çoğumuzda artık hangara dönmüş, ne bulursak içine tıkıştırdığımız sıradan salak bir 'organımız!' Aynen uyguluyormuş o da verilen emri ve dönere, böfstrogonof muamelesi çekiyormuş anında! Tabii şimdi dönerciler ayaklanıp döner bıçaklarıyla mail kutumu kesik kesik edecekler. Ama hemen söyleyeyim, bütün yiyeceklere musallat olmuş bu Çinliler... Hangisini yesek lezzetliymiş gibi gelmesi bundanmış.
    HHH Şimdi
    biraz bilimsel takılalım; Çin tuzu'nun bilimsel adı MSG...
    Bu maddenin en büyük özelliği Nörotoksin içermesi. Nedir bu derseniz; öncelikle kobra yılanının en büyük silahı! Hani yılan yanımıza yaklaşıp kıçımızı ısırır da öldüğümüzü hiç fark etmeyiz ya, sebebi bu maddeymiş işte. Hayvan zehri bize zerk ettiğinde, sinir uçlarımız tamamen paralize oluyormuş.
    Bakın hayvan ama kibar, acı çektirmeden yapıyor. Bizim 'yılanlar' ise alenen yapıyorlar bu işi; sonrasında zehri yiyen kalp ve sindirim sistemlerimizin durmasına aldırmadan.

Tabii ki bu MSG'de büyük dozda zehirler yok. Ama zamanla ve çok tüketildiği durumlarda hepimizin sonu tahtalıköy. Çünkü yol açtığı hastalıklar şöyle; ALZHEİMER, PARKİNSON, HUNTİNGTON ve KANSER... Öldürmeyip süründüren etkilerini de şöyle sıralayabiliriz; yağ birikimi, doyma mekanizmasında bozukluk, obezite, böbrek ve karaciğerde önemli hasarlar...
    HHH Şimdi
    biraz ciddileşiyoruz çünkü çocuklarımız söz konusu; MSG tüketiminin en çok cipslerde görülmesi, evlatlar için gerçek bir tehlike. Sadece cips değil, aralarında tüm şekerlemeler, çikolatalar vs. de var maalesef.
    Ürün üreticileri, 'Almayın kardeşim, yedirmeyin çocuğunuza, bize hükmetmeye kalkacağınıza kendi çocuklarınıza hükmedin' diyebilirler. Doğrudur. Ama siz de sattığınız mallara, "Hiçbir koruyucu madde içermez" yazısını nal kadar koyup, 'MSG içerir' notunu cücük kadar yazmayın.
    Çünkü belli mi olur, sizin de çocuklarınıza laf geçiremediğiniz bir an gelir ve o imalatınızın tadına bakabilirler. Allah korusun tabii.

Ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez, gıdalarımızda yer alan çin tuzu tehlikesinin varlığına dikkat çekti.

Prof. Dr. Bingür Sönmez, "Yediğimiz gıdalarda bir tehlike var. Çin mutfağının ürünü ´Çin Tuzu´. Hangi yemeğe koyarsanız o yemeğin lezzetini artırıyor fakat o da doyma noktasını kaybettiriyor.
    Piyasada bulunan bütün yiyeceklerin içinde MSG (Mono Sodyum Glutamat) var. Ne yiyorsanız iştahınızı artırıyor. Salam, sucuk, lahmacun, tatlı... Hepsinde var. İçeriğe yazılmıyor. Yazılırsa da E 260 gibi bir kod yazılıyor.
    Bilim insanları çıkıyor, azı yarar faydası zarar diyor. Çocuklar sabah kalktığından akşam yatana kadar bu içerikli ürünlerden yiyor. Akut belirtileri, yüzde yanma, kaşıntı. Kronik dönemde obezitenin en büyük nedeni. Mesela bir ortamda cips yiyorsunuz. Önce bir tane yiyorsunuz kibarca sonra bir tane daha yiyorsunuz. Dikkat edin iki iki almaya başlıyorsunuz. Evde yalnızsanız avuç avuç yiyorsunuz. Bunların içinde de MSG var.

Endüstri ürünleri bizi mahvediyor. Mesela aspartam var... Bir kamyon şeker kadar size tat veriyor. Piyasada kullanılan ürünlerde var. Aspartam insülin salgılatıyor. Açlık uyandırıyor. Bir şeyler yiyorsunuz, sürekli yiyorsunuz, doymayan şişmanlar oluşturuyor" dedi.

• Devlet ne moka yarıyor hiç anlamıyorum.

6 yıl sonra gelen edit: MSG'nin sağlığa zararlı olduğunu, bahsedilen yan etkilerinin bulunduğunu ispatlayan bilimsel bir çalışma yok. 2012'deki ben internette Türkçe yazılmış kaynaklara güvenilmemesi gerektiğini bilmiyormuş. Alüminyumun Alzheimer'a sebep olduğu, mikrodalga fırının kanseri tetiklediği, himalaya tuzunun radyasyonu emdiği hurafelerine artık inanmıyorum. Size de aynısını tavsiye ediyorum.
  • Harika bir uyarı yazısı...Tamamını okudum ve not aldım unutmayacağım kavramları...Teşekkürler bilgilendirme için...Şöyle tek tek bilimsel olarak çıksında yediklerimizin icindekiler bizde cahilce ya bunda katkı maddesi varmış deyip geçiştirmek yerine o katkı maddenin özünü ve etkilerini tanıyabilelim....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmedyücel -- 26 Nisan 2012; 9:23:11 >
  • Konusu açılmıştı. Açıkçası bu maddenin çok zararlı olduğundan emin değilim. Çünkü her kaynak ya zararlıdır deyip geçiyor, ya da birbirinden alakasız hastalık vs. yazıyor. İnternet efsanesi gibi. Hiçbir yerde bu maddenin neyi nasik etkilediği tam olarak yazmıyor. Bence yedikçe yedirtip şişmanlatmasından başka pek bir olayı yok. Sonuçta insanlar sigara içiyor bildiğin zehir, bu baharat gibi bir şey.
  • cips kraker bisküvilerde bulunur.

ayrıca tüm market urunlerinde mutlaka bu tarz katkı maddesi vardır.

ürün alırken içindekiler kısmını okuyup araştırın alayı kansorojen maddeyle dolu
  • Bilgilendirici bir yazı.
  • Devlet ne moka yarıyor hiç anlamıyorum.

6 yıl sonra gelen edit: MSG'nin sağlığa zararlı olduğunu, bahsedilen yan etkilerinin bulunduğunu ispatlayan bilimsel bir çalışma yok. 2012'deki ben internette Türkçe yazılmış kaynaklara güvenilmemesi gerektiğini bilmiyormuş. Alüminyumun Alzheimer'a sebep olduğu, mikrodalga fırının kanseri tetiklediği, himalaya tuzunun radyasyonu emdiği hurafelerine artık inanmıyorum. Size de aynısını tavsiye ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faruk -- 22 Temmuz 2018; 0:35:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: faruk

Devlet ne moka yarıyor hiç anlamıyorum.

devlet bize bahmiyy
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: faruk

Devlet ne moka yarıyor hiç anlamıyorum.

• Bi arada burada bunun çok zararlı bir madde olduğunu yazmıştım. Ama bazı gıda mühendisi arkadaşlar ısrarla zararı omadığını savunmuşlardır.

Hiç bir zararı yok deseler bile, yemeklerin lezzetini arttırıp daha fazla yemenize sebebp olsa ve obeziteyi orttırsa bile dünyanın en zararlı maddesi demektir. Amerikada msg kullanılmayan birtek su kaldı herhalde. Ve şuanda amerikada hastalık sırasının 1. sırasında obezlik geliyor.

Bu madde zararlıdır. Kim ne derse desin.
  • Nedir Bu Çin Tuzu (MSG) Dedikleri?

Kültürlerarası diyaloglar arttıkça, farklı ülkelerin yemek alışkanlıklarına da daha çok tanıdık olmaya başlıyoruz. İtalyan, Meksikan, Hint yemekleri derken şimdi de uzak doğunun sağlıklı beslenme profiliyle çin yemekleri moda. Çin usulü hazırlanan yemeklerde, tarzının en belirgin özelliğini öne çıkaran çin tuzu (MSG) sonyılların sıcak bir tartışma konusu. Sağlığa zararlı olduğu iddia edilen ‘çin tuzu’ dedikleri ve birçok hazır gıda ürünlerinde de kullanılan mono sodyum glutamatın amino asit formu (glutamat); aslında anne sütü, inek sütü, et ve mantar gibi gıdalarda doğal olarak bulunuyor…

Çin tuzu (Mono Sodyum Glutamat)

Geleneksel Asya ve Çin yemeklerinin neredeyse temel bileşeni olan ‘çin tuzu’, bilimsel adıyla mono sodyum glutamat (MSG), dünyada en çok bilinen ve kullanılan bir lezzet artırıcıdır. Glutamik asitin sodyum tuzu olan ve sodyum glutamat olarak da bilinen MSG, birçok gıdada ve insan vücudunda proteinlerinyapı taşı; aminoasit formunda bulunur. Saf haldeyken beyaz kristal toz yapıdadır. Glutamat, anne sütü, inek sütü, peynir ve et gibi proteince zengin gıdalarla mantar ve domates gibi sebzelerde doğal olarak bulunur.

Ticari boyutu

Eskiden deniz yosunundan izole edilerek kullanılan MSG, bugün ticari olarak; nişasta, şeker kamışı, şeker pekmezi ve şeker pancarının fermentasyonundan elde ediliyor. Rakamlar, 2001 yılında MSG’nin 1,5 milyon ton satıldığını gösteriyor. Gıda sektöründe çok geniş bir kullanım alanı olan

MSG en çok;

Konserve ve hazır çorbalarda,
    Et ve tavuk suyu tabletlerinde (bulyon),
    Donmuş hazır gıdalarda,
    Aromalı patates cipslerinde,
    Soslarda,
    İşlenmiş et ürünlerinde
    kullanılıyor.

Olağanüstü bir lezzet gelişimi

Gıda ürünlerine lezzet artırıcı olarak ilave edilen MSG, çok tatlı olmayan bir çeşni ile et suyu gibi bir tat kazandırıyor kullanıldığı ürüne. Kullanıldığı gıdayı lezzet açısından büyük ölçüde zenginleştiren MSG’nin kötü yemek yapanlar için bulunmaz bir nimet olduğu espirisi bile yapılır. MSG’nin en önemli fonksiyonu, tükürük salgısını arttırarak lezzet profilindeki özellikleri ortaya çıkarmasıdır. Özellikle Asya ülkelerinde marketlerde satılan MSG’yi bizim ülkemizde kolayca temin etmek mümkün değil. MSG ancak endüstriyel ölçekte gıda üreten işletmelerin ya da çin lokantalarının temin ettiği bir katkı maddesi çünkü.

Çin tuzunda ne kadar sofra tuzu var?

Bu soru en çok da yüksek tansiyon şikayeti olanları ilgilendiriyor. Çin tuzu MSG, bildiğimiz sofra tuzunun üçte biri oranında sodyum tuzu içeriyor. Yani, aynı miktarda çin tuzu; sofra tuzuna oranla üçte bir oranında daha az tuz etkisi gösterir. Aşırı tuz tüketiminden kaçınanlar için MSG iyi bir alternatif oluyor yemeklerde. Normal tuz yerine çin tuzu kullanarak ideal lezzetin yaratılabileceği ve sodyum tuzu alımının da % 20’den % 40’lara dek azaltılabileceği bildiriliyor.

MSG hakkındaki iddialar

Dönem dönem bazı gıdaların sağlığa zararlı olduğu iddialarıyla sansasyon yaratılması alıştığımız haberler arasına girdi neredeyse. Çin tuzu MSG de sağlığa zararlı olduğu iddiasına maruz bırakılan gıdalardan biri oldu. Birçok hazır gıda maddesine lezzet artırıcı olarak kullanılan MSG; göz retinasına, böbrek ve karaciğere zarar verdiği, diyabet ve obeziteye neden olduğu gibi asılsız iddialara konu olmuştu bir süre önce.

MSG çocuklar için güvenli mi?

Evet. Çocukların da glutamatı büyükler gibi metabolize edebileceğini vurgulayan uzmanlar, anne sütünün inek sütüne oranla 10 kat daha fazla glutamat içerdiğinin de altını çiziyorlar.

Yasal düzenlemeler

Dünya Gıda Kodeks Komisyonu (CAC); lezzet artırıcı MSG’nin, uygun teknolojinin gerektirdiği miktarda kullanılmasına izin vermiştir. Yani kullanım miktarında sınırlama yoktur. Avrupa Birliği’nde de MSG’nin E 621 kodu ile gıdalarda kullanımına izin veriliyor. Türkiye ve ülkemizde üretilen gıdalarda MSG kullanımına, yine miktar sınırlaması olmaksızın yasayla izin verilmiştir.

Üzerinde en çok çalışılan katkı

Bazı kişilerin MSG-çin tuzuna karşı alerjik reaksiyon gösterdiği rapor edilse de, bilimsel araştırmalar; bu ürünün sağlığa zararlı etkileri olduğu bulgusuna henüz rastlamadı. Uzmanlar, çin tuzuna karşı alerjiniz olup olmadığınızı ise doktorunuza ya da diyetisyeninize başvurarak öğrenmenizi öneriyor. MSG, bugüne dek üzerinde en çok çalışılan gıda katkı maddesi. Yapılan yüzlerce bilimsel çalışmanın vardığı ortak sonuç, çin tuzu olarak da bilinen MSG’nin güvenli ve kullanışlı bir lezzet geliştirici olduğudur.

E 260 SENİN YUKARDAKİ YAZINDAKİ GİBİ ÇİN TUZU FALAN DEĞİL E 260 ASETİK ASİT BUDA ŞUNU GÖSTERİYOR YAZIN BAŞTAN SONA PALAVRA BİR KOPYALA YAPIŞTIR VAKASI
     Çin Tuzu -- Ölüm tuzu !!

Çin Tuzu -- Ölüm tuzu !!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldcomputer -- 26 Nisan 2012; 11:06:31 >

• yav he he

ergenlik yapasım tuttu
  • teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maxib0sS

Dönerciler onu akıl edemez bence.

İzmir'de Battalbey diye çiğköftecisi var adamlar heryeri ele geçirdiler duyduğuma göre onlar da bu Çin tuzu denilen şeyi kullanıyorlar ve gerçekten bağımlılık yapıyor benim bir çok arkadaşım bağımlısı cidden komik gelebilir ama gerçek ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: oldcomputer

Nedir Bu Çin Tuzu (MSG) Dedikleri?

Kültürlerarası diyaloglar arttıkça, farklı ülkelerin yemek alışkanlıklarına da daha çok tanıdık olmaya başlıyoruz. İtalyan, Meksikan, Hint yemekleri derken şimdi de uzak doğunun sağlıklı beslenme profiliyle çin yemekleri moda. Çin usulü hazırlanan yemeklerde, tarzının en belirgin özelliğini öne çıkaran çin tuzu (MSG) sonyılların sıcak bir tartışma konusu. Sağlığa zararlı olduğu iddia edilen ‘çin tuzu’ dedikleri ve birçok hazır gıda ürünlerinde de kullanılan mono sodyum glutamatın amino asit formu (glutamat); aslında anne sütü, inek sütü, et ve mantar gibi gıdalarda doğal olarak bulunuyor…

Geleneksel Asya ve Çin yemeklerinin neredeyse temel bileşeni olan ‘çin tuzu’, bilimsel adıyla mono sodyum glutamat (MSG), dünyada en çok bilinen ve kullanılan bir lezzet artırıcıdır. Glutamik asitin sodyum tuzu olan ve sodyum glutamat olarak da bilinen MSG, birçok gıdada ve insan vücudunda proteinlerinyapı taşı; aminoasit formunda bulunur. Saf haldeyken beyaz kristal toz yapıdadır. Glutamat, anne sütü, inek sütü, peynir ve et gibi proteince zengin gıdalarla mantar ve domates gibi sebzelerde doğal olarak bulunur.

Ticari boyutu

Eskiden deniz yosunundan izole edilerek kullanılan MSG, bugün ticari olarak; nişasta, şeker kamışı, şeker pekmezi ve şeker pancarının fermentasyonundan elde ediliyor. Rakamlar, 2001 yılında MSG’nin 1,5 milyon ton satıldığını gösteriyor. Gıda sektöründe çok geniş bir kullanım alanı olan

MSG en çok;

Donmuş hazır gıdalarda,
    Soslarda,
    İşlenmiş et ürünlerinde
    kullanılıyor.

Gıda ürünlerine lezzet artırıcı olarak ilave edilen MSG, çok tatlı olmayan bir çeşni ile et suyu gibi bir tat kazandırıyor kullanıldığı ürüne. Kullanıldığı gıdayı lezzet açısından büyük ölçüde zenginleştiren MSG’nin kötü yemek yapanlar için bulunmaz bir nimet olduğu espirisi bile yapılır. MSG’nin en önemli fonksiyonu, tükürük salgısını arttırarak lezzet profilindeki özellikleri ortaya çıkarmasıdır. Özellikle Asya ülkelerinde marketlerde satılan MSG’yi bizim ülkemizde kolayca temin etmek mümkün değil. MSG ancak endüstriyel ölçekte gıda üreten işletmelerin ya da çin lokantalarının temin ettiği bir katkı maddesi çünkü.

Bu soru en çok da yüksek tansiyon şikayeti olanları ilgilendiriyor. Çin tuzu MSG, bildiğimiz sofra tuzunun üçte biri oranında sodyum tuzu içeriyor. Yani, aynı miktarda çin tuzu; sofra tuzuna oranla üçte bir oranında daha az tuz etkisi gösterir. Aşırı tuz tüketiminden kaçınanlar için MSG iyi bir alternatif oluyor yemeklerde. Normal tuz yerine çin tuzu kullanarak ideal lezzetin yaratılabileceği ve sodyum tuzu alımının da % 20’den % 40’lara dek azaltılabileceği bildiriliyor.

MSG hakkındaki iddialar

Dönem dönem bazı gıdaların sağlığa zararlı olduğu iddialarıyla sansasyon yaratılması alıştığımız haberler arasına girdi neredeyse. Çin tuzu MSG de sağlığa zararlı olduğu iddiasına maruz bırakılan gıdalardan biri oldu. Birçok hazır gıda maddesine lezzet artırıcı olarak kullanılan MSG; göz retinasına, böbrek ve karaciğere zarar verdiği, diyabet ve obeziteye neden olduğu gibi asılsız iddialara konu olmuştu bir süre önce.

Evet. Çocukların da glutamatı büyükler gibi metabolize edebileceğini vurgulayan uzmanlar, anne sütünün inek sütüne oranla 10 kat daha fazla glutamat içerdiğinin de altını çiziyorlar.

Yasal düzenlemeler

Dünya Gıda Kodeks Komisyonu (CAC); lezzet artırıcı MSG’nin, uygun teknolojinin gerektirdiği miktarda kullanılmasına izin vermiştir. Yani kullanım miktarında sınırlama yoktur. Avrupa Birliği’nde de MSG’nin E 621 kodu ile gıdalarda kullanımına izin veriliyor. Türkiye ve ülkemizde üretilen gıdalarda MSG kullanımına, yine miktar sınırlaması olmaksızın yasayla izin verilmiştir.

Bazı kişilerin MSG-çin tuzuna karşı alerjik reaksiyon gösterdiği rapor edilse de, bilimsel araştırmalar; bu ürünün sağlığa zararlı etkileri olduğu bulgusuna henüz rastlamadı. Uzmanlar, çin tuzuna karşı alerjiniz olup olmadığınızı ise doktorunuza ya da diyetisyeninize başvurarak öğrenmenizi öneriyor. MSG, bugüne dek üzerinde en çok çalışılan gıda katkı maddesi. Yapılan yüzlerce bilimsel çalışmanın vardığı ortak sonuç, çin tuzu olarak da bilinen MSG’nin güvenli ve kullanışlı bir lezzet geliştirici olduğudur.

E 260 SENİN YUKARDAKİ YAZINDAKİ GİBİ ÇİN TUZU FALAN DEĞİL E 260 ASETİK ASİT BUDA ŞUNU GÖSTERİYOR YAZIN BAŞTAN SONA PALAVRA BİR KOPYALA YAPIŞTIR VAKASI
     Çin Tuzu -- Ölüm tuzu !!

Çin Tuzu -- Ölüm tuzu !!

Ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez'in de röportajını yazdım siz daha bilgiliyim diyorsanızorasını bilemem ama gerçek şu ki para varsa bir işin ucunda zehire bile zararlı değil diyen profösörler var bu bizim ülkemizde de önemli bir sorun.Başbakanın akrabası yumurta fabrikası açıyor yumurta kolestrol yapmaz diye bir profesör çıkıyor olmayan bir hastalığı olmuş gibi gösteriyorlar kuş gribi domuz gribi diye sonra ülkeye tonla para karşılığı ilaç satıyorlar bazı profosörler okumuş ama hain cahil profesörler de ben aşı oldum siz de olun diyor.Böyle saçma sapan para üzerine kurulu kapitalist bir dünyada yaşıyoruz.

• bende diyorum neden karadeniz dönere böyle bağımlı oldum daha dün gittim

yemeden duramıyorum

http://forum.donanimhaber.com/m_55912725/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogameci

bende diyorum neden karadeniz dönere böyle bağımlı oldum daha dün gittim

yemeden duramıyorum

http://forum.donanimhaber.com/m_55912725/tm.htm

Mahkum ediyorlar böyle bir şeye bağımlı olmak kadar kötü bir şey yok.Bir arkadaş zararsız diyordu da Bağımlı olan bir kişiye istediğin her şeyi yaptırabilirsin herkes bir şeye bağımlıdır bazıları sigaraya bazıları içkiye bazıları sevdiğine ..
  • ctrl+v li yazı,kaynak yok, -mış lı anlatım ve mağara. Bunlar bilinen şeyler.
  • Ben de çok okudum bu tarz yazılar ama bilimsel bir kaynak yok hiçbir yerde. Ki sadece ülkemizi bırakın gıda denetimlerinin ve kalitesinin en yüksek olduğu ülkelerde
    üretilen ürünlerde de kullanılıyor. İthal ürünlerde de var, örneğin pringles. Güvenlimidir bilemem ama dediğim gibi tüm dünyada kullanıldığına göre bir şekilde onay görmüş olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oldcomputer

Nedir Bu Çin Tuzu (MSG) Dedikleri?

Ticari boyutu

MSG en çok;

Donmuş hazır gıdalarda,
    Soslarda,
    İşlenmiş et ürünlerinde
    kullanılıyor.

MSG hakkındaki iddialar

Yasal düzenlemeler

Çin Tuzu -- Ölüm tuzu !!

Çin Tuzu -- Ölüm tuzu !!

arkadaşım anlamadan dinlemeden yaygara koparıyosun. adam "Yazılırsa da E 260 gibi bir kod yazılıyor" demiş sende e 260 msg değil falan demişin zaten adam orada yazılırsa bir kod yazılacağını kodu örnek gösterme açısından da e 260 yazmış fakat anlamadan etmeden e 260 öyle değil diye savunmaya geçmişin bi oku anla adam ne demek istiyo

• Huntington hastalığı genetik bir hastalık arkadaşım.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.