< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Çin, görünmez uçakları tespit eden “dünyanın ilk” kuantum radarını üretti (2. sayfa)
-
-
işin içinde kuantum olduğunda anlayın ki genelde boş reklamdır. Bakınız Kuantum bilgisayarlar
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
yayalım mı?
_____________________________ -
Dünya üzerindeki hayalet denilen, görünmez denilen her uçağı görebilecek radarı yapalı belki de 1 yıl oldu, İsrail F35 leri Katar da Hamas ı vurmaya giderken acaba kimin radarına takıldı ve Hamas a derhal yer değiştir bilgisini verdi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Bir Ölür, Bin Diriliriz -
Kuantum olup olmadığı konusu muamma
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Bir Ölür, Bin Diriliriz -
Kuantum pro max uçaklar da yolda o zaman 🤣
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Aaaa, daha yeni mi bulmuşlar? Bizim troller, çelik kubbe devreye girdiğinde bulmuşlardı zaten, bu Çinlilerin bundan haberi yok mu? Bir de dünyada ilk demişler.....
kerimcem, por favor, Özkan K. .....yanıt versenize şunlara......
_____________________________ 2007 Volvo S40 -
Yapay zekanın gözünü seveyim. Bu ne biçim teknoloji lan dediğim bir şeyi bile 3-4 dakika da soru cevap ile cahil adam seviyesine anlatabiliyor :)
Anladığımı merak edenlere kabaca anlatayım. Hatam varsa "ChatGPT hata yapabilir. Önemli bilgileri kontrol edin."
Bu kuantum radar arkadaş bir sürü dolanık foton üretiyor ve bunların bir tanesini elinde tutup diğer çiftini etrafa teker teker saçıyor. ama bu fotonlar belirli frekans, polarizasyon veya modülasyon desenine sahip.
Radar fotonları toplama kısmında işte sadece bu belirli frekans, polarizasyon veya modülasyon desenine sahip olan fotonları kabul ediyor. Gerisini eliyor. Sadece bu bile günlük güneşlik bir gündeki o devasa ışık kirliliğini süzmüş oluyor.
İkinci bir adım olarak da kendisine geri gelen bu fotonları, elinde tuttuğu fotonlarla karşılaştırıyor. Böylece geri gelen fotonun gerçektende kendi gönderdiği foton olduğundan emin oluyor.
Bu sayede saniyede milyonlarca kez bu gönder-yakala-karşılaştır işlemini yaparak kendisine geri dönen fotonların gönderim ile geri gelim zamanı arasındaki mesafeyi hesaplayıp, cismin yerini ve uzaklığını tespit ediyor.
Normal radarlarda gürültü seviyesinden gerçek sinyali ayıklama bu kadar başarılı değilmiş. Ayrıca hedef uçak karıştırıcı sinyaller ile bu gürültüyü daha da arttırabiliyormuş. Kuantum radarda hedef uçağın aynı dolanıklığa sahip bir foton gönderme imkanı olmayacağı için böyle bir karıştırma söz konusu değil.
Manyak bir teknolojiymiş gerçekten de.
Bu arada 2018 yılında Kanada'nın da bu konuda çalışmaları varmış. NATO'nun da benzer çalışmaları varmış ama yıl ve detay bulamadım.
Ayrıca ASELSAN Kasım-2024'de Kuantum radarlar ile ilgili kısa bir yazı yazmış: https://www.aselsan.com/tr/blog/detay/507/gelecegin-radar-teknolojileri--kuantum-radar-
Elbette mesafe, birim zamanda çok yöne çok foton göndermek, bunları kısıtlı sürelerde işleyip kontrol etmek gibi zorlayıcı ve geliştirilen noktaları çok. Konudaki haberden anladığım kadarıyla Çin bunu hem 100km genişliğe çıkarabilmiş, hem de 4 kanallı bir versiyon ile daha küçük ve daha güçlü bir radar üretebilmiş.
TEMU füzesi :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
Başka bir ülke olsa seçimler yaklaşıyor derdim. Çin yapınca insan bir acaba diyor. :D
-
dh kullanıcıları arasında bu kadar cahil hep varmıydı sonradan mı geldiler
-
bu kuantum radarlar yaygınlaşınca uçak görünmesin diye uzaya çıkıp ordan füze atarlar artık birbirlerine.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ Yerli malı yurdun malı her kez onu kullanmalı. Kahrolsun amerikan emperyalizmi... -
Onu yapmak için önce AKAPE yi göndermeliyiz, bunlar olduğu sürece o dediklerin asla OLMAYACAK.
_____________________________ -
çelik kubbe ne sanıyordunuz egede tespit edilen f35 neydi? çinlilere günaydın diyoruz ve 3 evetle uğurluyoruz
-
Çin'de seçim ne arar la
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Onu gec yillar once onu biz yaptik ama kimsenin haberi yok yillarca hayalet ucaklari tespit ediyor zaten turkiye
-
teknofest bunun için var
_____________________________ PSN: MMEntS7
Hayallerle yaşayanı gerçekler öper. -
Milyar Dolarlık B2 ve daha da yenisi de çıkartılmak üzere ama Çinlilerin artık ne kadar tutarlı olur bilinmez onlara karşı bir başarısı uygulamalı yapılsın da görelim. Neye göre yüksek başarıymış belli olur aksi halde fos denir ...

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt
Hızlı