Şimdi Ara

Çin, 31 milyar dolara 5 yeni nükleer santral kuracak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çin, 31 milyar dolara 5 yeni nükleer santral kuracak
    Çin, nükleer enerji alanındaki genişlemesini hızlandıracak kritik bir adım attı. Kısa bir süre önce Başbakan Li Qiang başkanlığında yapılan Çin kabinesinin yürütme toplantısı sırasında alınan karara göre ülke, toplamda 5 yeni nükleer enerji projesini onayladı. Çin, bu projeler için toplamda 31 milyar dolarlık bir harcama yapacak.

Çin, nükleerde lider olacak

Aktarılanlara göre Çin, Jiangsu, Shandong, Guangdong, Zhejiang ve Guangxi'ye yayılmış sahalardaki yeni reaktörlere yeşil ışık yaktı. Buradaki beş projenin toplamda 11 reaktör içereceği bildirildi. Bu nükleer enerji santralleri için en az 31 milyar dolar harcanacak ve inşaat işlemleri yaklaşık 5 yıl içinde tamamlanacak.

Çin’in ulusal enerji idaresinin verilerine göre ülke, son beş yılda nükleer enerji yatırımlarını istikrarlı bir şekilde arttırdı. Çin'in yapım aşamasında olan nükleer reaktör sayısı (36 adet) dünyadaki diğer tüm ülkelerden daha fazla ve son iki yılın her birinde 10 yeni reaktörü onayladı. Raporlara göre Çin’in 2030 yılına kadar Fransa ve ABD'yi geride bırakarak dünyanın önde gelen atom enerjisi üreticisi olması bekleniyor.

Onaylanan 11 reaktör ise China General Nuclear Power Corporation'ın borsada işlem gören birimi CGN Power, State Power Investment Corporation ve China National Nuclear Power tarafından üretilecek. Çin verilerine göre halihazırda ülkenin toplam elektrik talebinin yüzde 5’ini (433,3 milyar kilovat-saat) 56 reaktör karşılıyor. Ek olarak Çin’in önümüzdeki üç ile beş yıl boyunca her yıl 10 yeni reaktör için onay vermesi bekleniyor.

Ayrıca Bkz.Dünyanın en büyük güneş tabanlı mikro şebekesi kuruluyor

Çin, 2030'dan önce karbondioksit emisyonlarında zirveye ulaşmayı ve 2060 yılına kadar karbon nötrlüğünü sağlamayı hedefliyor. Ülke fosil olmayan tüketimin payını 2030 yılına kadar yüzde 25'e çıkarmayı ve önümüzdeki beş yıl içinde kömür tüketimini kademeli olarak azaltmayı hedefliyor. Rüzgar ve güneş enerjisini desteklemek ve enerji arzını güvence altına almak için çoğu ülke yeniden nükleer enerjiyi değerlendiriyor ve/veya yeni projeler inşa ediyor. Ülke sadece santral kurmuyor, buradaki araştırmalarıyla da endüstriyi geliştiriyor. Örneğin Çin, dünyanın ilk toryum erimiş tuz nükleer santralini kuracağını açıklamıştı.

Kaynak:https://finance.yahoo.com/news/china-makes-31-billion-nuclear-022731945.html

• Nükleer olmadan enerji bağımsızlığını elde edemez çoğu ülke.

Güneş, rüzgar iyide baz yük veren yani devamlı kesintisiz enerji veren bir sistem gerekli.

Buda şu an için Nükleer ve Jeotermal. İkisinide yapması zor.

Ben şahsen ikisine birden destek verilmesi taraftarıyım birde rüzgar ve güneş için pompajlı hidro elektrik depolama tesisleri gerek.

Bunlar alt ve üst rezarvuarlar arasında suyun pompalanıp geri akıtılması ile çalışıyor.
    Birkaç çevreci aktivist hariç kimse yapmasın demiyor dostum. Ama nasıl yapılacak itirazımız buna.

Pahalıya yapılmasın. 32 milyar dolar civarına çıkmış maliyeti. Babasının hayrına cebinden yapmıyor. Sattığı elektriğin fiyatı beni kurtarmıyor paşa paşa zam yapacaksınız der Rusya olan vatandaşa olur gene. Dünyanın en en en pahalı nükleer elektriğini kullanacağız şimdiki haliyle bile. Bitince düşünmek istemiyorum.

Rusların doğalgazından kurtulalım derken nükleer yakıtına tam bağımlı olmayalım yağmurdan kaçarken doluya tutulmayalım. Ruslar nükleer yakıt vermezse gidip Fransa, Amerika, Çin'den bir fincan yakıt verebilir misiniz diyemiyorsun. Birbirine uymuyor. Yakacak doğalgazı başka yerden temin edebiliyorsun ama nükleer yakıt sadece Rusya dan alman lazım.

Santralden çıkan nükleer atıklara ne olacak. İçecek miyiz, toprağa mı gömülecek,.imha için nereye hangi şekilde gönderilecek vs. Vs. Milyon tane prosedür. Bir tanesini hatalı yap ülkenin çöküşünü gör. O atık yayılırsa naneyi yedik. Evin çöpünü atmaya benzemez.

Beleşe acayip büyük arsa verildi. Santral dibindeki Liman verildi. Bütün kullanım hakkıyla verildi. Babasının malı oldu Rusya'nın. Sıcak denizlere inme hayali vardı ya, mekanı kapattı ne inmesi. NATO boşuna mı ne halin varsa gör diyor. Adamlar 100 yıldır uğraşıyor Rusya Akdeniz'e inmesin diye bizim ülke tapuyu verdi. Suriye meselesinde de sebep olduk Lazkiye Limanına indi. Rusya Türkiye ve Suriye üzerinden Akdeniz'e çöktü. Türkiye'ye her gece dua ediyordur Putin. Bunun acısını çıkarmaz mı Batı çıkarıyor tabi ki.

Santrali korumaya yönelik her türlü işlem Rusya ya ait. Yani yarın Mersin'e S500 sistemi kurmak isterse kimse hiçbir şey diyemez. Adamların santrali, adamların limanı, adamların toprağı tüm hakları ve tapusu ile birlikte hediye paketi vermişiz.

Her şey denetime kapalı patlasa haberimiz olmaz. Türk şirketleri ve işçileri kovdu santralden. Giriş kartları iptal. Komple devreden çıkardılar bizi. Öğrencilerimiz, mühendislerimiz santralde çalışacak şartı iptal oldu yani.

Santrali yaparken teknoloji transferi yapacaktı Rusya, bazı malları bizim şirketlerden alma zorunluluğu vardı. İptal oldu Santral nasıl yapılır işletilir hayalimiz başka bahara. Hani bazı çok akıllılar diyor ya yapmazsak nasıl öğreneceğiz. Hah işte öğretme ve teknoloji transferi iptal. Adamlar aklını mı yedi bize öğretsinler de bizde başka ülkelere kuralım. Bazı teknolojiler öz kardeş olsa yine diğer ülkeye vermezsin. Atom bombası, nükleer santral, uçak motoru, çip teknolojisi gibi.

Yani iş nasıl başladı şimdi ne noktadayız. Allah affetsin kandırıldık der geçeriz. Halbuki başka göz boyamak amaçlı düşük fiyat verdiler sonra tefeci gibi öde öde bitmiyor. Örnek veriyorum Amerika ile anlaşsaydık atıyorum 23 milyar dolara başta ne konuşulursa iş bitince o olurdu. Kim nükleer santral yapma teknolojisini başka ülkeye verir ya keklik gibi yemlediler ve çöktüler.

Şimdi ben bunları dedim ya ister VATAN HAİNİ diyin ister VATAN SEVDALISI size kalmış. İster istemezukçü tayfa diyin ister aklı başında gizli kapaklı işler yerine eli yüzü düzgün santral isteyen bir ülke vatandaşı.
  • Bizimki neden bu kadar pahalı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Domates tarlada 1 TL manavda 20 tl

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çinde yolsuzluk yapanın tüm ailesi kayboluveriyor.

• Bizimki derken neyi kast ediyorsunuz ?

Bizim Rusya ile yaptığımız anlaşmada biz bir para ödemiyoruz.

Sadece sattıkları elektriği makul bir fiyattan alıyoruz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Nükleer olmadan enerji bağımsızlığını elde edemez çoğu ülke.

Güneş, rüzgar iyide baz yük veren yani devamlı kesintisiz enerji veren bir sistem gerekli.

Buda şu an için Nükleer ve Jeotermal. İkisinide yapması zor.

Ben şahsen ikisine birden destek verilmesi taraftarıyım birde rüzgar ve güneş için pompajlı hidro elektrik depolama tesisleri gerek.

Bunlar alt ve üst rezarvuarlar arasında suyun pompalanıp geri akıtılması ile çalışıyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 128 milyara kaç tane nükleer alınıo.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • En güzeli petrol zenginliği dışında başka hiçbir işe yaramayan ülkelerin halı altına girmesi (anladın sen onu)

Tek handikap nükleer atık. O biraz insanlığa koyacak gibi.

• Tanesi 6 mlyr dolardan 21 adet yapılabiliyor.

• Nükleer santral gibi görünüyor ama onlar hep cami. Gizli müslüman olmuş bunlar. Utandıkları için açıklayamıyorlar. Hükümet yandaşlara hep cami ihaleleri veriyomuş diyollaaaa...

• Bizde nükleer yapalım deyince ama çevre ama kutup ayıları diyorlar. Aslında dedirtiliyorlar. Ama ABD veya Almanya yapınca bir şey yok. Hatta Fransa %55'ini nükleerden karşılayınca sus pus. Biz de yapalım deyince, sen yapma çünkü doğa/dünya yeşil diyorlar.

• LuckyNack5 L kullanıcısına yanıt
    Birkaç çevreci aktivist hariç kimse yapmasın demiyor dostum. Ama nasıl yapılacak itirazımız buna.

Pahalıya yapılmasın. 32 milyar dolar civarına çıkmış maliyeti. Babasının hayrına cebinden yapmıyor. Sattığı elektriğin fiyatı beni kurtarmıyor paşa paşa zam yapacaksınız der Rusya olan vatandaşa olur gene. Dünyanın en en en pahalı nükleer elektriğini kullanacağız şimdiki haliyle bile. Bitince düşünmek istemiyorum.

Rusların doğalgazından kurtulalım derken nükleer yakıtına tam bağımlı olmayalım yağmurdan kaçarken doluya tutulmayalım. Ruslar nükleer yakıt vermezse gidip Fransa, Amerika, Çin'den bir fincan yakıt verebilir misiniz diyemiyorsun. Birbirine uymuyor. Yakacak doğalgazı başka yerden temin edebiliyorsun ama nükleer yakıt sadece Rusya dan alman lazım.

Santralden çıkan nükleer atıklara ne olacak. İçecek miyiz, toprağa mı gömülecek,.imha için nereye hangi şekilde gönderilecek vs. Vs. Milyon tane prosedür. Bir tanesini hatalı yap ülkenin çöküşünü gör. O atık yayılırsa naneyi yedik. Evin çöpünü atmaya benzemez.

Beleşe acayip büyük arsa verildi. Santral dibindeki Liman verildi. Bütün kullanım hakkıyla verildi. Babasının malı oldu Rusya'nın. Sıcak denizlere inme hayali vardı ya, mekanı kapattı ne inmesi. NATO boşuna mı ne halin varsa gör diyor. Adamlar 100 yıldır uğraşıyor Rusya Akdeniz'e inmesin diye bizim ülke tapuyu verdi. Suriye meselesinde de sebep olduk Lazkiye Limanına indi. Rusya Türkiye ve Suriye üzerinden Akdeniz'e çöktü. Türkiye'ye her gece dua ediyordur Putin. Bunun acısını çıkarmaz mı Batı çıkarıyor tabi ki.

Santrali korumaya yönelik her türlü işlem Rusya ya ait. Yani yarın Mersin'e S500 sistemi kurmak isterse kimse hiçbir şey diyemez. Adamların santrali, adamların limanı, adamların toprağı tüm hakları ve tapusu ile birlikte hediye paketi vermişiz.

Her şey denetime kapalı patlasa haberimiz olmaz. Türk şirketleri ve işçileri kovdu santralden. Giriş kartları iptal. Komple devreden çıkardılar bizi. Öğrencilerimiz, mühendislerimiz santralde çalışacak şartı iptal oldu yani.

Santrali yaparken teknoloji transferi yapacaktı Rusya, bazı malları bizim şirketlerden alma zorunluluğu vardı. İptal oldu Santral nasıl yapılır işletilir hayalimiz başka bahara. Hani bazı çok akıllılar diyor ya yapmazsak nasıl öğreneceğiz. Hah işte öğretme ve teknoloji transferi iptal. Adamlar aklını mı yedi bize öğretsinler de bizde başka ülkelere kuralım. Bazı teknolojiler öz kardeş olsa yine diğer ülkeye vermezsin. Atom bombası, nükleer santral, uçak motoru, çip teknolojisi gibi.

Yani iş nasıl başladı şimdi ne noktadayız. Allah affetsin kandırıldık der geçeriz. Halbuki başka göz boyamak amaçlı düşük fiyat verdiler sonra tefeci gibi öde öde bitmiyor. Örnek veriyorum Amerika ile anlaşsaydık atıyorum 23 milyar dolara başta ne konuşulursa iş bitince o olurdu. Kim nükleer santral yapma teknolojisini başka ülkeye verir ya keklik gibi yemlediler ve çöktüler.

Şimdi ben bunları dedim ya ister VATAN HAİNİ diyin ister VATAN SEVDALISI size kalmış. İster istemezukçü tayfa diyin ister aklı başında gizli kapaklı işler yerine eli yüzü düzgün santral isteyen bir ülke vatandaşı.

• neronidas kullanıcısına yanıt
    Sadece o değil. Reaktör sayısı farklı. Adamlar 5 santralde 11 reaktör koyacakmış, bizde tek santralde 4 reaktör var.

• Çin 31 milyar dolara 5 santral 11 reaktör yapıyor, biz aynı paraya 1 santral 4 reaktör yaptırıyoruz, evet parasını biz ödemiyoruz ama 30 yıl boyunca bizim de değil, yazıklar olsun. Baktığında Akkuyu tamamlandığında ülke ihtiyacının %10 unu karşılayacak halbuki aynı parayla bu oran %30 a ulaşırmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratgenc_80 -- 21 Ağustos 2024; 4:8:30 >
  • gun kullanıcısına yanıt

Birincisi , yapılan anlaşma neden türkiye aleyhine değiştiriliyor?

ikincisi makul dediğin fiyat diğer elektrik/enerji satın alımlarına göre ne durumda, onlara bakınca da makul mu?

üçüncüsü; hangi akla hizmet millet olarak ömrü hayatın boyunca savaştığın, seninle tekrar savaşmak yahut güçten düşürmek / zarar vermek için bolca sebebi olan saldırgan bir devlete neden en güxel yerlerinden birine bomba yerleştirirtirsin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mylevi -- 21 Ağustos 2024; 6:46:19 >
  • Tam ABD fanatiği ne yazar şeklinde biraz da bilgisizce olmuş. Yaş kaç? Yok mersine s500 koyarmış birşey denemezmiş. Şimdi anladım, önceden çıkan o saçma çevrecilerin yeni hali bu tür oluyor demek ki. Ama taktik aynı, en etkili yalan içine doğru serpiştirdiğin yalandır. Vay batı fanatikliği nasıl bir şeymiş arkadaş Çin, 31 milyar dolara 5 yeni nükleer santral kuracak 

• Elin surisine 90 milyar dolar harcamasak aynı santralden 15 tane de biz kurardık. Çöp oldu paramız çöp.

• Adamlarda teknoloji var güç var herşey var. fabrika kurar gibi Nükleer santral kuruyorlar artık. Üstelik sınıfında en üst seviyede Birde Rus nükleer santrallerinde var bu koruma ile yapıyorlar bunu. Artık maliyet bunlar için sorun değil. Batı'nın nükleer santralleri bunların yanında hafif siklet kalıyor. Hafif sulu tipli nükleer reaktör kuruyorlar. Ağır tipi zaten elde birkaç tasarımları var onu inşaa etmek ciddi maliyet. Okumuştum batı tipleri kapital sistem olduğu için en az maliyetle olan nükleer tipleri seciyor. Bugün bizdeki Rus tipi ağır sulu vvr1200 tipli bir nükleer reaktör batıda hali hazırda yok. (Olanlar ABD nın onlarda artık çok yaşlı 40 lı yaşlarda ortalama ve o dönemin teknolojisini taşıyor.Abd nin nükleer sorunu çok fazla var enerjide az takip edildiğinde öğrenirsiniz. Ve ABD deki ciddi nükleer kazalar( three mile ısland gibi )basının ağır baskısı dışında hükümet hiç bir zaman açıklanmasına izin vermiyor..neyse konumuz bu tarz bir santral 20 milyar dolarlık yapım fiatına sahipti.

Bu arada korumada Batı ile Rus Çin arasındaki fark şu batıda nükleer koruma kapağı 1000 ton 4 parcalı Rus tipi 3000 bin ton TEK PARCA (bizdeki de aynısı)

Yani Batılı ajanslarda Rus (Çin) nükleer santrallerini dünyanın en güvenilir olduklarını kabul ediyorlar. Rusya Finlandiyadan tut dünyanın pek çok ülkesinde bildiğim 30/40 kadar bizdeki vvr1200 /1000 tipli yada daha başka değişik kapasiteli inşaa ediyor(Mısır eksik kalmasın Biz yapınca aynısını Ruslara inşaa ettiriyor Hint yeni nesilde öyle Rus teknolojisi)

Bunları nereden biliyorum bigün hiç üşenmedim neredeyse bütün günümü saatimi Nükleer ajanslar Batı'nın özellikle vikipiedia vs Arap hint Batı nerede Nükleer santrallerle ilgili anlatım yazı şekil şemal varsa sırf merakımdan o günümün tamamını ayırıp okumuştum...

O yüzden Batı tipi nükleer santraller 10/15 milyar dolara (3 üniteli) Rus tipi ise 20 milyar dolara (4 ünite ağır tip çok daha güçlü ) artı her ünite için 6 ise 30 milyar dolara yakın maliyeti var. Batı Rus tipi üretse aynısını 40 ila 50 milyar dolara malediyor..(müthiş Fiat farkı)

Çin şimdi bu kadar nükleer santral üretiyor ise 31 milyar dolara acaba güç çıkışı ne !! Eğer Orjinal tip ise 400 gibi diyelim adamlar Cidden aşmış derim Aşmanın ötesinde Mars'a ulaşmışlar resmen. Hiç bir ülke daha onu yakalayamaz bu fiyatlara üstelik 5 yıl gibi bir zamanda..haberin eksikliği ne tip santralleri kurduğunu bilememiz. Yani Fiat Egea mı üretiyorlar yoksa Orjinal Mercedes S serisimi....5 senede üstelik bu fiata..Eğer S serisi ise dediğim gibi dünyanın hiç bir ülkesi yetişemezler...

Zaten Tuz tipli aslında çok pahalı ama Santralleri soğutma açısından en iyisi onuda bu Fiat içinde ise pessss derim..

• turkiye o parayla 100km yol yapar geçiş garantili

• LuckyNack5 L kullanıcısına yanıt
    Adam çok güzel geçirmiş sana. Burada debelen dur şimdi ahahahahaha

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.