Şimdi Ara

Almanya'da 19 milyar dolarlık dev hidrojen ağı yatırımı onaylandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Almanya'da 19 milyar dolarlık dev hidrojen ağı yatırımı onaylandı
    Almanya'da enerji piyasasını düzenleyen Federal Ağ Ajansı, 2032 yılına kadar kademeli olarak ülke çapında bir hidrojen boru hattı ağının inşası planına onay verdi. Almanya, fosil yakıtlardan uzaklaşarak yenilenebilir enerjiye dayalı bir ekonomiye geçişte hidrojenin önemli bir enerji kaynağı olmasını bekliyor.



    Toplam 19 milyar euroya mal olması beklenen proje, büyük ölçüde özel sektör tarafından karşılanacak, ancak devlet sübvansiyonları ile ağ ücretleri sınırlandırılacak. 



    9.040 km uzunluğunda olacak



    İletim Sistemi Operatörleri Derneği'ne göre, ağ her yıl hidrojen formunda 278 TWh'e kadar enerji taşıyabilecek. Derneğin başkan yardımcısı Ralph Bahke, bunun Almanya'nın mevcut doğal gaz tüketiminin üçte birine denk geldiğini söyledi. Toplam 9.040 kilometrelik uzunlukla hidrojen ağı başlangıçta planlanan uzunluktan 600 km daha kısa olacak.



    Ayrıca Bkz.Liebherr, dünyanın hidrojenle çalışan ilk kepçesini kullanıma sunuyor



    Almanya hükümeti, uzun vadede Almanya'nın hidrojen ihtiyacının yüzde 30 ila 50'sini kendisinin üreteceğini, geri kalanının ise ithal edileceğini hesaplıyor. Ülkenin hidrojen stratejisinde, 2030'a kadar 5 GW, 2040'a kadar 5 GW daha temiz hidrojen üretim kapasitesi oluşturulması hedefleniyor. Alman hükümeti, çeşitli yollardan ve kaynaklardan elde edilebilen hidrojenin yalnızca yenilenebilir süreçlerle üretilmesinin sürdürülebilir olduğu görüşü nedeniyle yeşil hidrojeni önceliyor.



    Hidrojen araştırmalarını yoğunlaştıran ülke, yeşil hidrojen teknolojilerinin lideri ve ihracatçısı olmayı hedefliyor. Ülkede hidrojen yatırımları Rusya-Ukrayna Savaşı'ndan sonra hız kazanmış durumda.



     




    Kaynak:https://www.yahoo.com/news/german-regulators-approve-construction-nationwide-113510362.html
    Kaynak:https://www.dunya.com/sektorler/enerji/almanyadan-19-milyar-euroluk-hidrojen-agi-adimi-haberi-750675







  • Ozan Sabri ne güzel demişti: "Baba boruyu iyi döşemiş"

    Hidrojen yakıtın en güzel olayı oksijenle yanıp sadece saf su oluşturması. Karbon, azot, kükürt, partikül hiçbir salınım yok tertemiz iş. Hidrojeni elde ederken de çevreci yollardan gidiliyorsa daha da temiz iş. Fosil yakıtlarla bir dönem kanser ettik dünyayı yeterince.

  • Cevre kirliligi acisindan iyi ama kuresel isinma icin
    petrolden daha zararli. Atmosferi buharla doldurdugunuzda gezegeni koca bir saunaya donusturmeye neden olacak. Bu arada yine lityum pil haberi sandim ama degilmis. DH sasirtmaya basladi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Nükleerin modası geçmiş mi.

  • Enerji ve çevreciler = Saf kalpli solcular.

    Avrupa Birliği (AB) ve üye ülkeleri, Ukrayna'da savaşın başlamasının hemen ertesinde başlattıkları askeri, finansal, insani yardımlar kapsamında şimdiye kadar 143,2 milyar avro kaynak aktardı.

    Almanya Ukrayna'ya en fazla destek veren ülkeler sıralamasında ABD'den sonra ikinci konumda bulunuyor.

    Ukrayna’nın büyük beklenti içinde olduğu 61 milyar dolarlık ABD askeri yardım paketi Senato'dan da geçti. Başkan Joe Biden’ın tasarıyı kısa süre içinde imzalanıp, yasaya dönüştürmesi bekleniyor.

    ABD'nin 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail'e 17,9 milyar dolarlık askeri yardımda bulunduğu, bunun da bir yıl içerisinde Tel Aviv'e yapılan en yükse hibe olduğu aktarıldı.

    Buna ek olarak ABD'nin 7 Ekim'den sonra Yemen'deki Husilere karşı düzenlenenler başta olmak üzere Orta Doğu'daki "askeri operasyonlarına" da 4,86 milyar dolar harcadığı kaydedildi.

    ABD yönetimi, 1999'dan bu yana her yıl düzenli olarak İsrail'e askeri yardımda bulunuyor. 1999'da 2,7 milyar dolar olan bu askeri yardım, 2019'da 3,8 milyar dolara yükseltilmişti.

    Sadece son 3 yılda ukrayna ve israil'e harcanan para ? yada şehirlerin yok edilmesi ? ölenler ? diğer ülkelere verdiği yük/zarar ? Yok olan üretilmiş ürün/malzeme/alt yapı/araç ve kaynaklar? Ağaçlar , hayvanlar , temiz toprak veya su kaynaklar ?

    Hala temiz enerji ile çevreci hayallerdeyiz. Sadece akdeniz de 500 milyar dolarlık petrol - doğalgaz hazır bekliyor şuanda. Bunu da işgal ve gasp eden eden yine abd ve israil.

    Suriye deki kaynaklar ? lübnan - yemen - mısır - ırak ' ın bir kısmı ? İran' ın satamadığı petrol ve doğalgazın zararı ? Ticaretten kaynaklı zararlar ?

    AB sadece israil ve teröre destek vermese ! Türkiye' yi rahat bıraksa 1 trilyon dolarlık pazar zaten akacak dünyaya.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • toyota'nın bmw ile hidrojenli araçlar konusundaki birlikteliği sonrası bu gelişme şaşırtmadı.

  • Yarardan çok zararı var. Nükleer enerjiyle devam etseydiler

  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hidrojenden daha iyi kaynaklar da var. Neden hidrojen anlamadım ki? Tamami enerji ucuz burda da hidrojen daha mı ucuz sanki anlamadım. Son zamanlarda iyice salmaya başladı almanya.

  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Enerji işinde bir oyun dönüyor.

    Rüzgar çiftlikleri, solar tarlalar gösterildi. Enerji sorununu çözer denildi.

    Değişik çeşit (füzyon, lazer) nükleer santral görücüye cıkarıldı. Enerji sorununu çözer denildi.

    Şimdi hidrojen ağı.

    Bir oyun var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • eg2077 E kullanıcısına yanıt
    hocam kesinlikle size katılıyorum abd avrupa dünyada kaos savaş cıkartarak kan gözyaşı salaraka bide üstüne temiz enerjiden bahsediyor batsın temiz enerjileri dünyayı rahat bıraksalar herşey düzelir zaten!

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 6,7 adet dev hidrojen ağı ederdi , hey yavrum heyy üstüne de herkese döner ekmek ısmarlanırdı ...

  • cabriolet1981 kullanıcısına yanıt
    Atmosferi buharla doldurunca yağmur yağar. okyanuslardan buharlaşan suyun yanında bu su buharı bir hiçtir.

  • Mesutzgvn M kullanıcısına yanıt
    Ucuz olduğu için değil. Mecbur olduğumuz için. Maliyeti ne olursa olsun temiz enerjiye geçmemiz gerekiyor. soluyacak temiz hava olmadıktan sonra ucuz enerji ne işe yarar ki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 23 Ekim 2024; 12:45:43 >
  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt

    Soluyacak temiz hava ülkeden ülkeye değişiyor. Daha berbat ülkeler de gördüm youtube da maskeyle geziyorlardı. Almanyada benim yaşadığım yerde hava temiz bu bakımdan iyiyim. Şehir merkezlerinde biraz kirli. Geçen sene Türkiyeye geldiğimde Ocak ayında nefes alamıyordum. İstanbul her yıl üstüne katarak kötü hale geliyor gibi. Şuan ne durumda bilmiyorum. Benim sinir olduğum durum ise zaten elektrik ucuzken niye daha pahalı olabilecek kaynaklara geçiyoruz ki. Rüzgar var güneş var hatta yol kenarlarında bile var panel. Muhtemelen elektrikli araçların sayısı yükseldi ve talep karşılamaz diye vu tarz girişim yaptılar. 19 milyar dolar bize fatura olarak geri dönecek eminim.

  • Mesutzgvn M kullanıcısına yanıt

    Elektrik olarak düşünme, bu daha çok Doğalgaza alternatif. Güneş ve Rüzgardan elde edilen elektrik Hidrojen olarak depolanacak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 23 Ekim 2024; 13:44:25 >
  • Hidrojene geçiş eninde sonunda olacak ,ne kadar geç o kadar kaynak israfı demektir .

    zaten 2035 yılı sonrası için geçiş öngörülmüş idi, bakalım ne kadar daha öteleyecekler.

    Hidrojen depolamanın en büyük artısı ,elektriği depolama yolunun açılmasıdır.

    Elektrik ve ısı enerjisi dağılımı ve üretimi dengesizlik arz etmektedir .Bu nedenle fazladan üreteceğiniz GW veya TW seviyesinde bir enerjiyi depolamak için en uygun gaz hidrojendir .

    Benzer şekilde büyük bataryalar ile bu işlem zaten yapılıyor ama alternatif olarak da hidrojen ekonomisi bu işin vazgeçilmezi olmaktadır .Tüm dünyanın enerjisini bataryada olabilmesi büyük bir kaynak ve kirlenme sorunu demektir.

    Hidrojen boru hatları veya özel kamyonlar ile ihtiyacı olan bölgeye sevk edilebilir ,okyanus ötesine gemilerle LNG gibi gönderilebilir .

    Dolayısı ile eğer elektrik ucuza ve çok fazla üretilebilirse hidrojen ilk düşünülmesi gereken depolama yöntemidir.

    Bunun için doğalgaz kaynağına veya petrole bağımlı olmanız gerekmeyecektir.

    Dolayısıyla süper güç diye tanımlama yapılan rusya ,çin ,abd gibi ülkeler artık ellerinde gücü devşirmek ve başka ülkelere bırakmak zorunda kalacaklardır .

    Belki de şimdilerde bu gücü değişimi olmasını istemeyen devletler, savaş durumu yaratarak tüm dünyayı istikrarsız hale getirmek için durmadan çalışıyorlar.

    Büyük savaşlar sonrası yeni bir para sistemi ve yeni güçler hidrojeni hızla devreye sokarak ,tüm mevcut problemlerini çözerek yeni bir çağı başlatacaklardır .

    Tüm sorun ,
    bu yeni dünyanin içimde bizler yine sistemin kölesi mi olacağız ,yoksa yöneticisi ve yönlendiricisi mi olacağız .Bunun cevabı henüz belli değildir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 23 Ekim 2024; 15:1:19 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • vezir kullanıcısına yanıt
    Tespitlerin doğru, Türkiye'de de bu konuda atılan adımlar var. işte haber linki.
    https://www.donanimhaber.com/savunma-sanayisinde-hidrojen-teknolojileri-donemi-basliyor--181263

  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt
    buhar hemen oyle 2 dkda yagmur olup zart diye yagmiyor. atmosferde gunes isinlarini emiyor. okyanustan cikan buhar dunyanin zaten dogal dengesini saglayan seylerden biri. bizim enerji uretirken yarattigimiz ek urunler uzun vadede extra isinmaya neden oluyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dünyanın ısınmasına neden olan ek ısı kaynakları değil. karbon gibi sera gazları nedeni ile toprak üzerine düşen güneş ışığı sera gazı sebebi ile uzaya yansımıyor. ama su buharı sera gazı etkisi göstermez. tam tersine güneş ışınlarını uzaya yansıtır ve dünya daha soğuk olur.


    Bir proje vardı. güneş ışınlarını yansıtmak için okyanuslarda gemiler vasıtası ile atmosfere su buharı gönderme projesi. linki bulursam paylaşırım.



    Edit: Su buharı da sera etkisi gösteriyormuş. bu konuda yanılmışım. ama yine de okyanuslardan buharlaşan suyun yanında çok az su buharı çıkacağını düşünüyorum. ayrıca sonuçta bu su buharı yoğunlaşıp tekrar yer yüzüne düşecek. karbondioksit gibi atmosferde sürekli tutunmayacağı için bence görece olarak su buharı çok masum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 23 Ekim 2024; 16:39:6 >
  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt
    cevre icin toksik etki gostermiyor sonucta su yani. bunun haricinde bi avantaji yok. Isinmaya etkisi dedigim uzun vadede olan bisey. buhar-bulut-yagmur dongusu yavas da olsa ortalama isiyi arttiriyor. Radikal iklim olaylarina sebep olmasi belki 30-50 yil belki daha fazla surer bilemeyiz. Neyse ki bu olmadan once endiselenmemiz gereken baska seyler var kuresel nukleer savas gibi. Bir kere basladiginda birkac yil icinde 7 milyar ölü olacagi ongoruluyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.