Şimdi Ara

Christoph Daum: Kocaman'ı teknik direktörlük için eğitebilirdim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman'a, sarı lacivertli takımın eski hocası Cristoph Daum'dan eleştiri geldi.

Christoph Daum: Kocaman'ı teknik direktörlük için eğitebilirdim.

Bugün'ün haberine göre Daum, Aykut Kocaman'ın son günlerde eleştirilen 'takım içi iletişim sorununa' göndermeler yaptı. Alman teknik adam Kocaman için, "Tecrübemi paylaşabilir, teknik direktörlük için eğitebilirdim. Ama bunu istemedi" dedi.

Kendisinin de bu görevi yaptığı dönemde Kocaman ile sorun yaşadığına değinen Daum "Aykut Kocaman ile iyi ilişkiler kurabilmek için her şeyi yaptım. Ona yardım etmeyi denedim. Onu teknik direktörlük için eğitebilirdim, tecrübemi paylaşabilirdim. Ancak maalesef hiçbir zaman kendisiyle iyi ilişkiler kuramadım" şeklinde konuştu.

Kocaman için kapıyı her zaman açık bıraktığını dile getiren Daum "Kafasından neler geçtiğini kendisine sormak lazım. Çünkü bunun yanıtını sadece o verebilir" diye konuştu.

Herkes hayal kırıklığına uğradı:

Christoph Daum, bu sezon herkesin Fenerbahçe'nin ligi domine eden bir takım kurmasını beklediğini ifade ederek "Bu sezon herkes hayal kırıklığına uğradı. Ancak Fenerbahçe fantastik bir kulüp ve muhteşem bir taraftarı, yönetimi var. Yine de bunu başarabilir" ifadelerini kullandı.

Ryan Giggs'i örnek gösterdi:

4 yıl çalıştığı Fenerbahçe'de 2 şampiyonluk elde eden Christoph Daum, Aykut Kocaman'ın "Alex artık yaşlandı" gerekçesiyle Brezilyalı oyuncusuz bir takım kurma planını da değerlendirdi. Daum şunları söyledi: "Futbolda sorulması gereken soru yaş değil; kalite ve performans. Kaliteli olmayan ama genç olan çok sayıda oyuncu tanıyorum. 'Yaşlanıyor' derken neyi kastediyor? 'Yaşlı' oyuncular bir takımiçin vazgeçilmez olabilir. En basit örnek Manchester United'dan Ryan Giggs'dir. İlerleyen yaşına rağmen hala takımın dinamosu. Dolayısıyla yaş unsurunun çok fazla belirleyici olduğunu düşünmüyorum. Futbolcu için en önemli şeyler kalite ve karakterdir. Bence Alex bunların ikisine de sahip."

Sarı-Lacivertli takıma geri dönme ihtimali için ise:

"Bu konuda bir şey söyleyemem. Aziz Yıldırım, Ali Yıldırım, Murat Özaydın, Nihat Özdemir, İlhan Ekşioğlu ile mümkün olan en iyi ilişkiyi kurmak istiyorum. Her zaman Fenerbahçe ailesinin bir parçası olacağım. Her zaman ve sonuna kadar Fenerbahçe" dedi.

• eğitmiş zaten belli kendisi denizlide şampiyonluğu verdi bursada şampiyonluğu verdi son maçlarda anelkayı yedek bırakıp nobreyi oynattı
    aykutta ona özenmiş son maçta gsye verdi şampiyonluğu oda daumun yolunda merak etmesin daum efendi

bize lucescu magath scolari zico gibi adamlar lazımmm
  • Şu adam Aykut'tan iyidir, kimse kusura bakmasın..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelen gideni çok fena arattı
  • Yalnız bu adamın dönemindeki orta sahayı tarihimizde bir daha göremicez herhalde.
  • üşüyoruz daum reyiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Daum zamanında alışkanlık haline gelen bitirici kontra ataklarımızı özledim. Maçların son 5-10 dakikasına 1-2 gol sığdırırdık.

Aykut malesef kontra-atak becerimizi öldürdü 3 senede...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Daum'u ozleyecegimizi hic dusunmemistim. Adamin Alex konusundaki bakisina hayran kaldim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş nedir bu geçmişlere olan özlem anlamıyorum bi türlü. Daumu napacaz yahu ? Daum kim ? Aykut onun verdiklerini fazlasıyla verdi zaten nesini arıyorsunuz ? Oynattığı futbolda Aykut hocadan iyi değildi. Çok saç baş yolduk bu herif yüzünden. Ömrümüzde yemediğimiz stresi yedittirdi ve her defasında kaybettirdi saolsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.Ozan

Arkadaş nedir bu geçmişlere olan özlem anlamıyorum bi türlü. Daumu napacaz yahu ? Daum kim ? Aykut onun verdiklerini fazlasıyla verdi zaten nesini arıyorsunuz ? Oynattığı futbolda Aykut hocadan iyi değildi. Çok saç baş yolduk bu herif yüzünden. Ömrümüzde yemediğimiz stresi yedittirdi ve her defasında kaybettirdi saolsun.

saç baş yolduk derken?

Doğru adamdan bahsediyorsun değil mi? 60. dakikadan sonra rakibini boğan, kendi sahasına hapseden, kontra ataklara bile 5 kişiyle çıkan takımın başındaki Daum dan doğru mu?

Eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağardı eyvallah. Ama Aykut Kocaman şu adamın 5 de 1 i olamaz oyun konusunda. Ben Daum zamanında geriye düştüğümüzde bile " baskı kurar bir şekilde atarız " diyordum. Şimdi öne geçtiğimizde bile " birazdan yeriz " diyorum. Aradaki fark çok açık olsa gerek.

• Alex'e bakışı harbi güzelmiş. Aykut gibi kuyu kazma çabası yok. Ama Daum'u da Aykut'u da istemiyorum.

SENİ İSTİYOZ VURAL REYİZ!
  • Valla ben en çok Koch'u arıyorum.
  • Hiçkimse Zico değildi. Onun oynattığı futbol Türk futbol tarihinin en kaliteli futboluydu, oynatmamaya yönelik değil, oynamaya yönelikti.
  • gelen gıdenı aratır derler ya işte bu çok dogruymuş..şunu bılıyorum eğerki daum olsaydı son 3 final maçının en az bırını kazanırdık..3 final maçını kaybeden (play off, super kupa, moskova) aykut benım gözümde agzıyla kuş tutsa hoca değildir
  • Aragonesi bile özledim
  • Daum en başarılı teknik direktörümüzde, 4 senede 2 şampiyonluk 2 trajik 2.lik.
    Trabzon maçında en ufak hatası yoktu, sadece taraftar olarak kelle istiyorduk ve olan Daum'a oldu. Keşke Aziz Yıldırım ve Aykut Kocaman gitseydi daha o seneden...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

quote:

Arkadaş nedir bu geçmişlere olan özlem anlamıyorum bi türlü. Daumu napacaz yahu ? Daum kim ? Aykut onun verdiklerini fazlasıyla verdi zaten nesini arıyorsunuz ? Oynattığı futbolda Aykut hocadan iyi değildi. Çok saç baş yolduk bu herif yüzünden. Ömrümüzde yemediğimiz stresi yedittirdi ve her defasında kaybettirdi saolsun.

saç baş yolduk derken?

Doğru adamdan bahsediyorsun değil mi? 60. dakikadan sonra rakibini boğan, kendi sahasına hapseden, kontra ataklara bile 5 kişiyle çıkan takımın başındaki Daum dan doğru mu?

Eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağardı eyvallah. Ama Aykut Kocaman şu adamın 5 de 1 i olamaz oyun konusunda. Ben Daum zamanında geriye düştüğümüzde bile " baskı kurar bir şekilde atarız " diyordum. Şimdi öne geçtiğimizde bile " birazdan yeriz " diyorum. Aradaki fark çok açık olsa gerek.

Zicoyla Daum'u karıştırmayalım lütfen.

• quote:

Orijinalden alıntı: LED ZEPPELIN

gelen gıdenı aratır derler ya işte bu çok dogruymuş..şunu bılıyorum eğerki daum olsaydı son 3 final maçının en az bırını kazanırdık..3 final maçını kaybeden (play off, super kupa, moskova) aykut benım gözümde agzıyla kuş tutsa hoca değildir

Yahu adam bize 2 tane kupayı son maçta kaybettirmiş halen final maçı kazandırırdı diyorsunuz ilginçsiniz yahu. Adamın alışkanlığı son maçları kaybetmek. Bu kadar net. Başka bi teknik adam gelsin diyin eyvallah
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

quote:

saç baş yolduk derken?

Zicoyla Daum'u karıştırmayalım lütfen.

Zico döneminde lig de hiçbirşey yapmadığımızı da hatırlıyorum. Avrupada iyiydik ama lig de kötüydük.

Ayrıca bu takım Daum döneminde oynadığı kadar başka direktörler zamanında baskılı oynayamadı. Appiahlı serhat lı tuncaylı aurelio lu kadro Daum zamanındaydı ve en iyi topu o dönemlerde oynadık

• Daum en azından defans kurgusunu çok iyi tasarlıyordu. Takımın belli bir kimliği vardı.

Aykut'la beraber ne defansı ne de hücumu adam gibi yapabiliyoruz. Geriye yaslandığımızda muhakkak gol yiyoruz, hücum yaptığımızda güç bela bir gol atabilirsek atıyoruz.

Daum'u da asla başarılı saymıyorum ancak oynattığı futbolda kurulu bir düzeni bir sistemi vardı. Onun döneminde çok iyi savunma yapabiliyorduk.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.