|
Arkadaşlar herkese selamlar. Aracım 2013 1.4T Cruze A14NET Astra ve Insignia vb de kullanılan motoru kullanmakta. Soruna gelecek olursa aracı 2020 ocak da aldım mart ayı gibi araç sürekli fan açmaya başladı. Şöyle ki araç Obs den termostad arızası veriyor ve gösterge de bu arıza gözükmüyor sadece obs de bilgisayarda yazıyor bu arıza kodu. Ve bu arıza kaydını verdiğinde araç fan açmaya başlıyor ancak sürekli 1. Kademe de her durduğunda açıyor diyebilirim bu aslında bir nebze normal her araba arada bir açar. Fakat arıza kaydını silmezsek 1 2 gün sonra veya sonraki haftadan itibaren kontağa basar basmaz araç Fanı 3 seviyede büyük bir uğultuyla çalıştırıyor aralıksız stop edene kadar sürekli 3 kademede çalışıyor. Bu sırada araç yeni çalışmış hava yazmış kışmış - 50 derece de motor donmuş vb bile olsa farketmiyor. Finalde yani 3. kademe fan kademesine geçtiğinde fan susmadığı gibi; hararet göstergesi çalışmıyor, klima devre dışı kalıyor, start stop devre dışı kalıyor kısaca araç kendini yanıyor hareret yapmış gibi hissediyor. Değişen parçalar ve yapılanlar Termostad değişti Gm Isı müşürü değişti Gm Radyatör üzerindeki Rezistans müşürü değişti. GM Arıza kaydının silinmesi (1 Ay idarelik çözüm) Araç bundan bağımsız olarak birde su eksiltiyor ortalama ayda su haznesinin yarısı kadar su kaybediyor fakat su tam da olsa yarım da olsa bu arızayı yapıyor. Ayrıca alttan üstten hiç bir yerden kaçırmıyor ancak arabada pis bir antifiriz kokusu var ve özellikle temiz havanın olduğu yerde araba sıcakken kötü bir antifiriz kokusu geliyor bu hem motordan hem kalorifer peteklerinden koku geliyor. Muhtemelen bir yerden buhar olarak kaçırıyor diye düşünüyorum özellikle radyatör suyu kalorifer den geçerken fakat üstüne çok düşmedim suyunu doldurup geçtim. Asıl mesele fan meselesi. Ustaların yaptıkları ve her seferinde başıma gelen şu abi kesin bundandır değiştir kaydı sil araba normale döndü 1 ay sonra tekrar Abi o parça değiştiyse kesin sorun bunda 1 ay sonra şu parçalar değişti mi geriye bi bu kaldı o zaman parçayı değiş kaydı sil sonra bir daha vs vs sorun çözülmüyor. Yani kısaca kaydı silince zaten araba tekrar arıza kaydına geçene kadar normale döndüğünden sorun çözüldü mü çözülmedi mi nokta atışı tuttu mu tutmadı mi belli değil. Benzer sorunu corsa da bir termostadla çözenler olmuş ben çözemedim. Tahminlerim Motor beyni arıza yapıyor olabilir Termostad üzerindeki okuyucu dan ziyade girdiği soket arızalı olabilir. Klima sisteminde arıza olabilir Devirdaim arızalı olabilir. Radyatörun varsa bir sensörü arizali olabilir Kaybedilen su dan ötürü hava yapıyor olabilir. Motor kapağı valfler vb sorun yapıyor olabilir Bir ustanın internete yazdığına göre bu motorlarda gm sensörün zaten yazılımsal hatalı olduğu fabrikasyon parça yerine umt termostad takmanın çözüm olacağını yazmış. Her gittiğim yere 100 200 iscilik 300 500 parça vermek usandırdi. Deseler ki abi ver 2000 tl sorunu çözelim yaparsa gene gel çözene kadar ücret istemiyorum eyvallah ama her gelen kaydı sil aklına gelen sağlam veya sorunu olduğunu tahmin ettiğin parçayı değiştir gönder yapıyor. Usandım bıktım kısaca Yardım ve görüşünüzü bekliyorum < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quattro6 -- 4 Nisan 2022; 22:6:50 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt