Şimdi Ara

Chery Kimo'yu merak edenler, buyrun! (Çarpışma Testi Geldi) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
238
Cevap
2
Favori
49.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uvvvv neye gülüyor acaba? Tipik kaçış manevraları. Zavallı. Neyse sana gereğinden fazla cevap verdim. Bu dakika'dan itibaren kendin yazar, kendin cevaplarsın. İşin sonucu;

-Araca yürüyen tabut dedin(iz). Testler aksini kanıtladı.
    -Araçlar evden bozma atölyede üretiliyor dedin, sana nasıl üretim yaptıklarına dair linkler paylaştım.
    -ANCAP testinin E-NCAP'la alakası yok dedin, sana aksini linkleriyle paylaştım. Üstelik daha önceden belirtmiş olduğum linkleri. Çok zekisin ya bakmadan, okumadan eski yazından alıntı yaparak konuya dalış yapmışsın.
    -Bu fiyat aralığında daha iyi bir donanım ve güvenlik sunan başka bir marka var mı dedim? Cevap veremedin.

Genel olarak ben dahil kullanıcılar araçlarından memnun olduklarına göre, sizin gibi problemli insanları ayırt etmek zor olmasa gerek. Unutma ki hayat süprizlerle dolu. Umarım bir gün kötülediğin bu markanın jant kapaklarına muhtaç kalmazsın. Çünkü ben daha iyisini alabilecek bir konumdayken bu yazıları baştan sona yazıyorum. Buna bineceğime yürürüm, otobüse binerim gibi demode lafları'da çok duyduk. Sana hayatta başarılar kardeşim. Umarım sen bizim gibi hata yapmaz, daima daha akıllı yatırımlar yaparak ihtiyaçlarını karşılarsın. :))

• quote:

Orijinalden alıntı: SonpoL

Uvvvv neye gülüyor acaba? Tipik kaçış manevraları. Zavallı. Neyse sana gereğinden fazla cevap verdim. Bu dakika'dan itibaren kendin yazar, kendin cevaplarsın. İşin sonucu;

-Araca yürüyen tabut dedin(iz). Testler aksini kanıtladı.
    -Araçlar evden bozma atölyede üretiliyor dedin, sana nasıl üretim yaptıklarına dair linkler paylaştım.
    -ANCAP testinin E-NCAP'la alakası yok dedin, sana aksini linkleriyle paylaştım. Üstelik daha önceden belirtmiş olduğum linkleri. Çok zekisin ya bakmadan, okumadan eski yazından alıntı yaparak konuya dalış yapmışsın.
    -Bu fiyat aralığında daha iyi bir donanım ve güvenlik sunan başka bir marka var mı dedim? Cevap veremedin.

Genel olarak ben dahil kullanıcılar araçlarından memnun olduklarına göre, sizin gibi problemli insanları ayırt etmek zor olmasa gerek. Unutma ki hayat süprizlerle dolu. Umarım bir gün kötülediğin bu markanın jant kapaklarına muhtaç kalmazsın. Çünkü ben daha iyisini alabilecek bir konumdayken bu yazıları baştan sona yazıyorum. Buna bineceğime yürürüm, otobüse binerim gibi demode lafları'da çok duyduk. Sana hayatta başarılar kardeşim. Umarım sen bizim gibi hata yapmaz, daima daha akıllı yatırımlar yaparak ihtiyaçlarını karşılarsın. :))

1)Senin anlama sorunun var. Araçlar evden bozma atölyelerde üretiliyor demedim, çindeki lakayt mantıktan bahsettim.Bir arabanın evden bozma atölyede üretilemeyeceği açık. Ama bir çok ürün ev eşyası bu tarz yerlerde üretiliyor, bundan bahsettim. Anlamak işine gelmiyor.
    2)Ancap testinin encaple alakası yok demedim. Tekrar söylüyorum ancap standartları encap düzeyinde değildir dedim. Orada yazdıkların, Euro ncape bağlı olması o düzeyde olduğunu göstermez. İddia ediyorum. O araç avrupaya gelsin ve teste girsin alacağı en fazla 1 yada 2 dir. Euro ncapte gövde ve şase bozulması olan, yaşam kabininde ölümcül bozulmalar olan hiç bir araç, 3 yıldız alamaz. Ayrıca madem o kadar iyi neden bu firmaların hiç biri avrupa pazarına adımını dahi atamıyor? Madem dediğin kadar iyiler neden şark kurnazlğına başvurup Türkiyede üretim yapmaya kalkıyorlar.
    3)Araba fiyatının arabasıdır dedim anlamak istemedim. Daha iyi kötü değil alınan ve verilen para birbirini karşılar. Bana şimdi gelip bir hyundai yada en basitinden bir bir dacia kadar dayanabileceğini söyleme bu araçların.
    4)Anlamak istememeni anlıyorum. Gerçekler çarpıtmakda gerekebilir. Çünkü gerçekler acıtır. Ancak yalanlarla örtülebilir. Bunun için seninle tartışmak boşuna. Anlamayacakasın. Çünkü işine gelmeyecek.

• bu aksam besiktas barbaros da chery magazasında arabayı göremeye gideceğim.. bu başlığı okuduktan sonra kafam karışmadı desem yalan olur =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: samland

bu aksam besiktas barbaros da chery magazasında arabayı görmeye gideceğim.. bu başlığı okuduktan sonra kafam karışmadı desem yalan olur =)

Doğru yaklaşım. Otomobili beğenebilirsiniz veya beğenmezsiniz ama incelemeden karar vermeyiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: omarkatip

KÜRE TV CHERY KIMO TESTİ

http://www.kure.tv/otomobil/494-surucu/surucu-hyundai-genesis-chery-kimo/133-Bolum/58474/

Katkılarınız için teşekkürler. Daha önce izlediğim bir vidyo idi. Fakat araç bahsedildiği gibi A değil, B segmentindedir.

http://www.cheryinternational.com/

• Öncelikle sonpola bilgilerini paylaştığı için Gerekli vidyoları bize sunduğu için teşekkür ediyorum. Bende Chery Kimo ya baktığım zaman f/p oranına nazaran bana çok uygun geldi. Çoğu arkadaş güvenlik açığına çok takıyo.Tabiki haklılar ama ben şunu merak ediyorum, 2. el bir Chery kimo 15 000 TL hemde 2009 model, ben şahssen kendim araştırdım bu fiyata bu kalitede bu güvenlikte bu donanımda pek araç bulamadım.Çünkü bana fiyatında uygun olması lazım.15 000 liram var en uygun ve en dolu araç bu geldi. He dacialara bizzat gittim kendim baktım, işçiliği berbat somun ve kaynaklar görünüyo. onu bırak bagaz açma düğmesi bile şu doğanların düğmesinin aynısı içi bomboşşşş. tek ayrıcalığı renonun motorunu kullanması bence buda tek başına yetmez.
  • Arkadaşlar merhaba,

Uzun bir süre bu konuda yazışma olmamıştı. Bazı gelişmeler ışında konuyu başa çekmek zorundayım. Bir çoğunuz bilirsiniz ki Chery Kimo'yu bu forumda en çok savunan insanlardan biriyimdir. Araçla ilgili düşüncelerim değişmemesine rağmen, aracımda oluşan bir takım arızalar nedeni ile ''Mermerler otomotivi'' ve aracı almış olduğum Halil Öztürk otomotivi dava ettim. Çünkü aracım garanti kapsamı dışına itildi. Konuyu önce yazılı olarak, ilerleyen günlerde ise arızaları görsel olarak sizlerle paylaşacağım.

Öncelikle baştan başlayalım; Aracı konunun başında belirttiğim gibi Halil Öztürk otomotivden satın almıştık. O sıra firma yetkilisi Levent bey, araca istersek garanti kapsamı bozulmadan lpg taktırabileceğimizi, LPG marka olarak Atiker veya Zavoli taktırabileceğimizi söylemişti. Bizde arada ki fiyat farkını vererek Zavoli taktırdık. LPG, aracı bağladığımız aynı gün olan 02.09.2010 tarihinde takılmış olup, trafik tescil düzenlemesi, 03.09.2010 tarahinde yapılmıştır. Kendim aracı araç teslim tutanağını imzalayarak 07.09.2010 tarihinde bayiden alarak evime götürdüm. Daha sonra ki bir çok gelişmeyi konunun başında da gördüğünüz üzere, insanların merakını gidermek üzere bu konuyu açtım ve paylaşımlar yaptım. Araçta ki beğenileri mi sundum vs.

İleride ki tarihlerde ve bu konu güncelliğini korurken göze çarpmayacak fakat göze çarpsa bile büyütülmeyecek ufak tefek problemler gözüme çarptı. Bunlar neydi dersek;

1. Aracın kilometre saatinde, lakaya girdiğinizde ufak bir sapma meydana gelmesi.
    2. Belli bir devir aralığında sürtünmeye dayalı titreme. En azından ben böyle izah ediyorum.

Bu iki sorunum ilk 1.000 km'de hiç yoktu. Daha sonra olmaya başladı fakat rahatsız edecek boyutta değildi o zamanlar. Bu sorunlarımı o sıra halil öztürk otomotive bildirdim ve hatta aracımın ilk 5.000 kilometre bakımı için götürdüğümde kontrol ettirdim. O sıra göstergeyi söktüklerini ve kontrol ettiklerini söylediler. Diğer sıkıntımı ise, vakitim olmadığı için aracımızla tecrube sürüşüne çıkamadığımızdan her hangi bir görüş veya yorum alamadım. Daha sonra müsait olduğumda aracı getiririm kontrol edersiniz dedim, tamam dediler, ne zaman istersen ve oradan ayrıldım.

İleri haftalarda bu rahatsız olduğum belli devir aralığında olan sürtünme problemlemini göstermek ve tecrube sürüşü yapmaları için bayiye gitmek üzere yola koyuldum. Halil Öztürk otomotive gittiğimde ne göreyim dersiniz? Servis kapanmış. Tabi ki başından beri muhatap aldığımız Levent bey'e telefon açtım. Levent bey, artık sadece Peugeot bayi ve servisliğini yaptıklarını, bundan böyle sorunlarımın Sever Otomotivin ilgileneceği, sıkıntı olması durumunda kendilerine arayabileceğimi bildirdiler.

Bu arada aracımın kilometresi ilerledikçe, sıkıntılarım artmaya başlamıştı. Daha önce gözüme batmayan gösterge, artık beni çileden çıkarmaya başlamış, düz yolda bile giderken km. hızında sapmalar meydana getirmeye başlamıştı. Önümüzde ki bir kaç gün içinde Sever otoya bu sıkıntılarımı bildirmek üzere aracımı götürdüm ve sıkıntılarımı tek tek anlattım. Maalesef ki göstege o sıralar bazen düzgün çalışıyor, bazen sapıtıyordu. Aracı götürdüğümde göstergede tık yoktu :). Fakat bunu o an elbette ki kanıtlayamazdım. İkinci sorunum olan sürtünmeyle alakalı olarak, bayi ve servisin sahibi (yanlış hatırlamıyorsam) İsmail beyle tecrube sürüşüne çıktık ve aracı test ettik. Sürüş sırasında özellikle sürücü tarafından fark edilen bu sorunuma İsmail bey araçta hiç bir problem yok, gayet normal olarak yorum getirdi. Bende, peki öyle diyorsanız dedim ve o gün oradan ayrıldım. Bu arada kilometre kafasına göre düzgün çalışıyor, bazende yukarı aşağı deli gibi sapmalar meydana getiriyordu. Daha sonrasında vidyo paylaşımı yapacağım arkdaşalar sizlere. Fakat aracı götürdüğümde maalesef kilometre göstergesi düzgündü.

Araç 10.000 kilometereye yakşalırken bir süpriz daha çıka geldi. Motor teklemesi!

Araç soğuk iken tekliyor, gaz pedalına bastığınızda araç gaz yemiyordu. Bazende ısınma sırasında insanın öksürdüğü gibi sesler geliyordu. Fakat bu sorunum araç LPG'ye geçtiğinde ortadan kalkıyordu. Belli ki LPG'den kaynaklanmayan bir durum söz konusuydu. Tabi ki motora LPG zarar vermiş olabilir, bunu bilemem.

Aracımın genel bakıma götürmeden önce sorunlarımı kağıt'a dökerek bilgisayarımdan çıktı aldım ve aracımı servise götürdüm. Aracımı Sever otoda servis müdürü olan Ahmet bey'e bizzat verdim. Hatırladığım kadarı ile yazdığım sıkıntılarım o sıra şunlardı;

1. Aracın motorunun soğukken teklemesi.
    2. Kilometre saatinde meydana gelen sapmalar. Aksilik ya, ne zaman servise gitsem km. göstergesi düzeliyordu :)). Fakat cep telefonumla kayıt altına aldığım için, kendilerine izlettim.
    3. Aracın triger kayışından ses gelmesi (motor sıcakken).
    4. 10.000 kilometre bakımı.

Yani yapılacaklar listesini yazdım ve verdim. Aracımın işlemlerinin bir kaç gün süreceğini düşünerekten servisten ayrıldım. Fakat aynı gün veya ertesi gün, tam hatırlamıyorum şu anda, kendilerinden bana telefon geldi ve aracımın hazır olduğunu söylediler. Bende aracımı teslim almak üzere yola koyuldum ve servise vardığımda aracımın dışarıda hazır olduğunu gördüm. O sıra servis müdür olan Ahmet bey yoktu, ayak üstü diğer çalışanla muhabbet ederken, aracıma ne oldu? Sorunlarımı giderebildiniz mi diye sordum. Eleman bana giderilmediğini Ahmet beyle konuşmam gerektiğini söyledi. Tabi ki ''giderilmedi'' lafını duyunca oldukça şaşırdım ve biraz da öfkenledim. 10-15dk sonra Ahmet bey geldi. Ahmet bey, 10.000 bakımı haricinde hiç bir işlem yapılmamış, nedenini öğrenebilir miyim dedim? Araca hiç bir işlem yapılamayacağını, aracın garanti kapsamında olmadığını ve bunun Zavoli marka LPG'den kaynakladığını, eğer aracımda Atiker olsaydı, aracımın garanti kapsamında olacağını söyledi. Tabii nasıl öfkeliyim anlatamam :)). Beynime resmen kan fışkıyor. Fakat dedim bunu sizin gibi bayi taktı dedim ve tebliğ edilen veya bu hususla alakalı hiç bir şeye imza atılmadı dedim. İki seçenek sunuldu, bunlardan Zavoli'yi seçtik dedim. O dedi, Halil Öztürkün hatası dedi. Tamam dedim. Peki, gösterge? Gösterge arızasıda LPG'den kaynaklandığı için müdahale edemedik dedi. Gösterge arızası LPG'den nasıl kaynaklanıyor açıklar mısınız dedim? Yok arkasında ki soket motora gidiyorda cart curt... Birşeyler uyduruyor ama kendisinide inandıramıyor. Zırvaladıda, zırvaldı yani kısacası. O zaman firmanın politakasını anladım. Peki dedim o zaman, bu olayı yargıya taşımaktan çekinmeyeceğim dedim, bakım ücretimi ödedim ve oradan ayrıldım.

Sinirle bindim arabaya fakat belli etmiyorum tabi ki. Evime vardığımda ilk iş Levent bey'e telefon açmak ve ona durumu izah etmek oldu. Oda çok şaşırdığını dile getirdi ve firmasının sorumlu olmadığını, biz Chery bayiliğini kapattık, iş bizden çıktı dercesine konuşma yaparak bizi yarı yolda bıraktı.

Halil Öztürk otomotivin kısaca savunması şu oldu: Biz Chery bayiliğinden çıktık, iş işten geçti. Fakat biz mermerler otomotivin dediklerinin dışında hareket etmedik.

Defalarca mermerlere telefon açtık, bir kere dönüş yapmadılar. Genel müdürün yurt dışında olduğunu ve dönüş yaptığında tarafımıza mutlaka dönüş yapacağını söyledilerse de, hiç bir telefon tarafımıza açılmadı. Mermerlere telefon açıyorum, topu Halil Öztürk'e atıyor, Halil Öztürk'e telefon açıyorum topu Mermerlere atıyor.

Mermeler Otomotivin kısaca savunması ise şu oldu: Bu olaydan kendilerinin sorumlu olmadığı, Zavoli ile anlaşmaları olmadığı, tek sorumlunun Öztürküm otomotiv olduğu ve hakkınızı mutlaka arayın demeleri oldu.

Bende, merak etmeyin arayacağız zaten dedim!

Dönüş yaparlar umuduyla bir kaç gün bekledim. Fakat hiç bir şekilde tarafımıza dönüş yapılmayınca, avukat tuttuk ve ilk bilir kişiye aracımızı göstererek olumlu bir rapor aldık. Bunlar olurken ihtarname çekildi her iki tarafa da ve Öztürküm otomotivin sahibinin oğlu olduğunu söyleyen, şuan ismini hatırlamayadığım bir şahıs aradı. Bu şahıs, olayı mahkemeye taşımaya gerek kalmadan, sorunlarımı çözeceğini ve aracımızı garanti kapsamına aldırtacağını söyledi. İleri ki günlerde tekrar bizimle bu konuyla alakalı muhatap olacağını da belirtmeyi unutmadı. Tabii, biz böyle söylendi diye davadan çekilmedik. Öztürküm otomotivin sahibi olduğunu söyleyen şahıs, bir daha bizi aramadı. Babası çok kızdı sanırım :))..

Bugün forumda Chery konusunu incelemek istedim ve benimle benzer sıkıntılar yaşamış, forumumuz üyelerinden Sn. LAZOYI'nin aracında Atiker marka LPG olmasına rağmen aracının garanti kapsamı dışına itildiğini, kendi yazısında gördüm. Kendisinden rica ederek araç plaka ve kayıtlı olduğu isim, soy isim, aldığı bayi ve götürdüğü yetkili servislerinin isimlerini filan istedim. O bilgileri elde ettikten sonra tek mağdur tarafın biz olmadığını avukatımız aracılığı ile mahkemeye ilettireceğim. Umarım kendisi bu konuda duyarlı olur.

Dava konusuna gelirsek artılarımız;

1. LPG dönüşüm kitinin bayi tarafından takıldığı ve tescil edildiği.
    2. Aracı alırken imzaladığım ''Araç teslim tutanağı'' tarihi.
    3. İlk bilir kişi olumlu raporu ve son raporla elde edeceğim ikinci olumlu rapor tutanağı.
    4. LPG takılmadan önce, aracın LPG takıldıktan sonra garanti kapsamına çıkmayacağının söylenmesi, bunu kanıtlayacak tebligata sahip olmamaları ve bu hususla alakalı her hangi imza bulunmaması.

İlk duruşma geldi çattı, Öztürküm ''sözde'' kaaleye almamış görünerek, avukat yollamamış. Sadece mermerler otomotiv avukat yollamış ve onlarında savunması zaten traji komik. Dosyayı haketten gülerek inceledim :)). Tabi ki olaya itiraz ettiler ve dava sarktı.
    İkinci duruşma haftaya olacak. İkinci olumlu raporumuda almak üzereyim. Sadece bugün bilir kişiyle buluşup arıza tespit cihazından çıktı alacağız o kadar. O çıktıda ikinci bilir kişi dosyasına eklenecek. Sever otoda gerçekleşen hırsızlık nedeni ile cihazın sigorta şirketi ile olan problemler yüzünden sağlanamadığı söylendi. Bizde bekledik. Fakat bir ay oldu hala cihaz ortada yok. En son cihaz var demişler bilir kişiye, fakat bu cihaz çıktı vermiyor demişler. Bende problem değil, resmini çeker, vidyo kayıtına alırız dedim cihaz üzerinden :).

Kısacası, kendileri kaşındılar, bizde kaşıyoruz. Büyük ihtimalle lehimize gerçekleşecek zaten. En fazla biraz daha sarkar o kadar. Bizim maddi dururumuz iyi arkadaşlar, ben bir kaç ay sonra Mondeo Selective filan almayı düşünüyorum (daha karar vermedim, araba seçmekte ayrı bir dert gerçekten). Peki maddi durumu iyi olmayıp, mağdur olanlar ne yapacaklar? Yazık değil mi bu insanlara? Ben burada sadece kendim için değil, aslında herkes için mücadele veriyorum. Çünkü ben bugün, yarın bu davayı kazandığımda, tekrar bu rahatlıkla müşteriyi mağdur edemeyeceklerdir. Bana bu işin maaliyeti şuan ki haliyle 3.000 lira. Bu iş uzamaya devam etse hala bilir kişi parası vs. vermeye devam edeceğim. Üstelik heba olan zamanımı ve gereksiz uğraş yüzünden oluşan psikolojik rahatsızlığı işin içine katmıyorum bile. Benim mücadelesini verdiğim bu husus, aracın arızalarından değil, haksızlığa uğramamdandır. Yoksa ben giderim sanayiye 1.000 liraya herşeyini yaptırırım. Sıfır araba alıyorsunuz ve aracınızı abudik, gubidik sebepler yüzünden garanti kapsamına çıkarıyorlar. Oldu, gözlerim doldu. :))

Chery f/p yönünden iyi bir firma. En azından kendi aracım için konuşuyorum. Bu olaylara rağmen hala çok memnunum. Fakat mermerleride tanımış olduk. Kalkmışlar birde 7 yıl garanti diyorlar. Siz önce 1 senelik aracın garantisini halledin derler adama.

İleri ki tarihlerde vidyo paylaşımları yapacağım. Lütfen yok çin malı, yok chery işte ne bekliyordunuz gibi saçma sapan yorumlar yapmayınız. Kul yapısı olan herşey arıza verebilir. Fakat şunu diyebilirsiniz ki bende destekliyorum; Chery, ''Mermerlerin'' elinde olduğu sürece tercih edilmemelidir. Tercih edilse bile, karşınızda ki firmanın kalitesi idrak edilmelidir.

Saygılarımla.

• iyi günlerde kazasız belasız kullanın ama güvenlik konu olunca ben maalesef tercih etmezdim.yinede güzel araç.
  • @SonpoL Geçmiş olsun , umarım mahkeme tez vakitte sizin lehinize sonuçlanır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaranlıkSokak

@SonpoL Geçmiş olsun , umarım mahkeme tez vakitte sizin lehinize sonuçlanır.

Teşekkür ederim. Biraz önce bilir kişi ile buluşup servise gittik fakat arıza çıktısı alamadık. Bu sefer cihazın geldiğini fakat program atılacağını bahane ettiler. İkinci raporunda bizim lehimize olmasına rağmen, bu fiş olmazsa bir daha itiraz etme şansları olabilirmiş. Sağlık olsun, en fazla 5-6 ay daha uzar.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: KaranlıkSokak

@SonpoL Geçmiş olsun , umarım mahkeme tez vakitte sizin lehinize sonuçlanır.

Teşekkür ederim. Biraz önce bilir kişi ile buluşup servise gittik fakat arıza çıktısı alamadık. Bu sefer cihazın geldiğini fakat program atılacağını bahane ettiler. İkinci raporunda bizim lehimize olmasına rağmen, bu fiş olmazsa bir daha itiraz etme şansları olabilirmiş. Sağlık olsun, en fazla 5-6 ay daha uzar.

İşi yokuşa sürüyorlar resmen. Ama olayın seyrine göre pekte şansları yok gibi :)
  • doğrudur kul yapısı olan şeylerde sorun çıkabilir fakat bunun yüzdesi nedir? Ayrıca mazda gibi bir markayı harcamış Türkiyede adam gibi satamamış bir firmanın fiyat avantajı sundukları halde Chery yi satamamaları zaten bu firmanın gidipte araç alınamayacak bir firma olmasının göstergesidir. Sonuç olarak hem araca bakılmalı hemde satan distribütöre, böyle lakayit firmalardan domates bile alınmamalı.
  • quote:

İleri ki tarihlerde vidyo paylaşımları yapacağım. Lütfen yok çin malı, yok chery işte ne bekliyordunuz gibi saçma sapan yorumlar yapmayınız. Kul yapısı olan herşey arıza verebilir. Fakat şunu diyebilirsiniz ki bende destekliyorum; Chery, ''Mermerlerin'' elinde olduğu sürece tercih edilmemelidir. Tercih edilse bile, karşınızda ki firmanın kalitesi idrak edilmelidir.

Saygılarımla.

abi acikcasi icimden demedim degil, insan niye chery alir diye? ayni fiyatlara dacialarda alinabiliniyor sonucta.

Dacia iyi bir markami dersen, en azindan kendisini cherye gore ispat etmis bir marka, renault servisi bakiyo, hizmet agi genis vs.

Umarim aracinin tum hatalarini en kisa surede duzeltirler. Zaten otomobil pazarina yeni bir markayla giren bir firma. Adamlar senin aracin gibi sorunu olan araclara iyi muamele ediceklerki, sende baskalarina diyeceksin, Adamlar giklarini cikarmadan belkide benim hatam olan seyleri hemen yaptilar, dahada 7 sene garantisi var falan. Ama gel gor ki firmada iyice yan cizmis.

Belki cheryi mermerler degilde baska bir firma getirseydi, sorunlara daha hizli mudahale gosterilirdi. Ama 0 aractada bu tur sorunlarin olmasi acikcasi beni soguturdu.

Bir aracta satis hedeflerini yakalaman icin fiyatini dusuk tutman lazim. Bu yuzden karini dusurursun. 10 lira kazaniyosan 5 lira kazanirsin, ama sanirim chery karini dusurmeden maldan kacmis. Mesela ben loganlarda boyle sorunlari yasayanlari pek duymadim, Topaz42 daha net cevaplar.

marka takintisi olan biri degilim aslinda, zaten aracim 2001 fabia. Ama aracimi alirken dahi skoda forumlarinda gezindim kronik sorunlar varmi falan diye, ama sizde belliki 7 sene garantiye guvenip (sahsen bende guvenirdim) piyango cekmissiniz gibi geldi bana

• quote:

Orijinalden alıntı: trojana

doğrudur kul yapısı olan şeylerde sorun çıkabilir fakat bunun yüzdesi nedir? Ayrıca mazda gibi bir markayı harcamış Türkiyede adam gibi satamamış bir firmanın fiyat avantajı sundukları halde Chery yi satamamaları zaten bu firmanın gidipte araç alınamayacak bir firma olmasının göstergesidir. Sonuç olarak hem araca bakılmalı hemde satan distribütöre, böyle lakayit firmalardan domates bile alınmamalı.

Haklısınız. Mermerler Mazda da her ne kadar başarısız olsa da, Firmanın Chery ile yeni sayfa açarak daha dikkatli olacaklarını düşünmüştüm. Fakat görüyorum ki satış politikasın da bir değişiklik olmamış. ''Sat ve unut'' mantığı ile hareket ediyorlar. Yukarıda ki yazımda belirttiğim gibi, araçlar arızalanabilir. Benim eski aracım olan Peugeot 307'de bir çok sıkıntı yaşattı bana fakat bu derece mağdur edilmemiştim. Önemli olan burada insan hakları ihlali. Sonuçta bu arızalar artarak devam etti. Siz aracı sürekli su istimal ederseniz, olmayacak diğer arızalarda çıkagelir. Ayni insan sağlığında olduğu gibi.

@KaranlıkSokak

Kesinlikle yok ve inan bu iş onlara pahalıya patlayacak. İlk baş bize çözüm üretip ve iyi niyet gösterip aracımızı tamir etselerdi ve zavoliyi sökün atiker takalım deselerdi, ben yine dava açmayabilirdim. Bu durumda ya aracı sıfırı ile değiştirecekler ya da para iadesini gerçekleştireceklerdir. Bu hakimlerimizin kararına bağlı elbette. Sonuç olarak kendileriden çıkacak sıfır bir araba veya araba parası olduğu gibi, sorunlu bir araba ile kala kalacaklardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Prestor

quote:

Saygılarımla.

abi acikcasi icimden demedim degil, insan niye chery alir diye? ayni fiyatlara dacialarda alinabiliniyor sonucta.

Dacia iyi bir markami dersen, en azindan kendisini cherye gore ispat etmis bir marka, renault servisi bakiyo, hizmet agi genis vs.

Umarim aracinin tum hatalarini en kisa surede duzeltirler. Zaten otomobil pazarina yeni bir markayla giren bir firma. Adamlar senin aracin gibi sorunu olan araclara iyi muamele ediceklerki, sende baskalarina diyeceksin, Adamlar giklarini cikarmadan belkide benim hatam olan seyleri hemen yaptilar, dahada 7 sene garantisi var falan. Ama gel gor ki firmada iyice yan cizmis.

Belki cheryi mermerler degilde baska bir firma getirseydi, sorunlara daha hizli mudahale gosterilirdi. Ama 0 aractada bu tur sorunlarin olmasi acikcasi beni soguturdu.

Bir aracta satis hedeflerini yakalaman icin fiyatini dusuk tutman lazim. Bu yuzden karini dusurursun. 10 lira kazaniyosan 5 lira kazanirsin, ama sanirim chery karini dusurmeden maldan kacmis. Mesela ben loganlarda boyle sorunlari yasayanlari pek duymadim, Topaz42 daha net cevaplar.

marka takintisi olan biri degilim aslinda, zaten aracim 2001 fabia. Ama aracimi alirken dahi skoda forumlarinda gezindim kronik sorunlar varmi falan diye, ama sizde belliki 7 sene garantiye guvenip (sahsen bende guvenirdim) piyango cekmissiniz gibi geldi bana

Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için öncelikle. Sorun kesinlikle Chery'den kaynaklanmıyor. Mermerlerin su istimalliği ve umursamazlığı yüzünden olay bu noktalara geldi. Her hangi bir X marka tercih edebilir ve aracınızla arıza yaşayabilirsiniz. Bunun üstüne kullanıcı hatası cevabını işitebilirsiniz. Genel olarak firmalar böyledir zaten fakat Mermerler bunu abartılı bir şekilde sunuyor bizlere. Belki bu olay, sadece Halil Öztürk otomotivin suçudur. Mahkeme sonucu ve gelişmeleri buradan paylaşacağım zaten sizlerle. Her ne olursa olsun, bize bayi tarafından lpg'li satılmış araç var elimizde ve şirket içi sorunlar beni ilgilendirmez. Bu yüzden, her iki firmadan da davacı oldum zaten.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Prestor

quote:

Saygılarımla.

Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için öncelikle. Sorun kesinlikle Chery'den kaynaklanmıyor. Mermerlerin su istimalliği ve umursamazlığı yüzünden olay bu noktalara geldi. Her hangi bir X marka tercih edebilir ve aracınızla arıza yaşayabilirsiniz. Bunun üstüne kullanıcı hatası cevabını işitebilirsiniz. Genel olarak firmalar böyledir zaten fakat Mermerler bunu abartılı bir şekilde sunuyor bizlere. Belki bu olay, sadece Halil Öztürk otomotivin suçudur. Mahkeme sonucu ve gelişmeleri buradan paylaşacağım zaten sizlerle. Her ne olursa olsun, bize bayi tarafından lpg'li satılmış araç var elimizde ve şirket içi sorunlar beni ilgilendirmez. Bu yüzden, her iki firmadan da davacı oldum zaten.

mermerlerin yaptigi bu davranisdan cherynin haberi olsa, herhangi bir yaptirim uygularlarmi acaba.

yani benim anlam veremedigim nokta, bu adamlar iyi bi para kazaniyor, ne var senin km gostergeni ugrastirmadan degisse, parca ucretlerini kendi ceplerindenmi oduyo ordaki ustalar. Hayir bellide yani bu sorunun garanti icerisinde oldugu... Herkes seref..z olmus arkadas

• @Prestor

Mutlaka yaptırım uygular. Sonuçta ortada milyarlarca dolar dönüyor ve kendileri bu sektörden ekmek yiyorlar. İleride sanırım durumları Mazda gibi olacak ve Chery, Mermerlerin yetkisi elinden alacaktır.

CAMLARI TAKILMASI

GÖSTERGE ARIZASI

MOTOR TEKLEMESİ VE ARIZA LAMBASI

İleri ki zamanlar da aracı ilk çalıştırmada oluşan teklemeyide kayıt altına alıp paylaşım yapacağım. Elimde daha bir çok kayıt bulunmaktadır fakat bunların sizleri aydınlatma açısından yeterli olacağını düşünüyorum.

• işte bu çin arabalarında sorun arabayı üreten de değil getirip satıp adam gibi servis vermeyen bizim iş adamlarımızda zaten. işte bu adamlar yüzünden türk halkı bu arabalara uzak kalıyor bu yüzden kötü dacia ya daha fazla para veriyor.
  • Bu arada önceki mesajımda yazmayı unuttum, umarım daha fazla sıkıntı yaşamadan meseleyi çözümlersiniz. gösterge çok fazla oynuyor ayrıca motorda kesinlikle bir şey var. eğer benzindeyken yapıyorsa benzin pompasından olabilir.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.