Şimdi Ara

cennet papağanım bana alışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaslar ben bi 2,3 ay önce bi cennet papagını PETSHOPTAN satın aldım ve hep onun la ilgileniyorum ama elime gelmiyor çok ürkek ama mesela elimden yiyecek veya dalı yiyor cok garip ne yapmam laızm bana alışması için veya elime gelmesi için

• Sabırla bekleyeceksin. El besleme yetişmediyse ve insanlardan uzak sosyalleşmediyse yabani olur ama merak etme alışır. 1 yıla kadar sabret.

Hiçbir zaman yüksek ses,ani hareket yapma kuşa karşı. Kafasının üstünden avuçla yaklaşma,parmağınla karnını sev tepkisine göre kafasını gövdesini sev,rahatsız oluyorsa aşırı üstüne gitme. Kuşla konuş ona hergün zaman ayır dal darısı gibi ödüller ver seni benimsesin.

Kademe kademe alışacaktır. Bir zaman gelecek kafandan omzundan ayrışmayacak. 5-6 ay sabret. İnsan olan bir odada tut kuşu mutlaka sosyalleşsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

Sabırla bekleyeceksin. El besleme yetişmediyse ve insanlardan uzak sosyalleşmediyse yabani olur ama merak etme alışır. 1 yıla kadar sabret.

Hiçbir zaman yüksek ses,ani hareket yapma kuşa karşı. Kafasının üstünden avuçla yaklaşma,parmağınla karnını sev tepkisine göre kafasını gövdesini sev,rahatsız oluyorsa aşırı üstüne gitme. Kuşla konuş ona hergün zaman ayır dal darısı gibi ödüller ver seni benimsesin.

Kademe kademe alışacaktır. Bir zaman gelecek kafandan omzundan ayrışmayacak. 5-6 ay sabret. İnsan olan bir odada tut kuşu mutlaka sosyalleşsin.

önerileriniz için çok teşekkürler, ilk kez böyle uzun alışma süresine sahip bir tür besliyorum başka yerlerdende duydum çok uzun sürede sahibine alışıyor diye bende işte biraz sabirsiz olduğumdan 3-4 aya alışır zannetmiştim

• tafo16 kullanıcısına yanıt

El besleme yetişip erkenden insanla tanışmadıysa paraket türleri hep böyle hocam zor alışıyorlar.

Bende monk var tamamen alışması bir yıl sürdü. Sevdirir yanına vs gelir evde kafasına göre uçar ama asla istemediği bişeyi yaptıramazsın keyifçiler biraz. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.