Şimdi Ara

Papağanımın kuyruğu koptu...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
14.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben görmeden kapının üzerine çıkmış bende biranda kapatınca kuyruğu arada kaldı ve koptu içim içimi yiyiyor babam vaktiyle çok papağan ve güvercin beslemiş biri hem o hemde veteriner baktı kanama olmadığı sadece tüy koptuğu için geri yerine çıkar diyorlar keyfi yerinde gibi görünüyor ama vicdan yaptım çok monitörün üzerinde beni izleyip duruyor şuan acayip bir bakışma içindeyiz :/ Başına gelmiş birisi var mı acaba?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sultan Papağanının Kuyruğu Koptu: Neler Yapmalısın?

Sultan papağanının kuyruğu, tüy dökme dönemleri dışında genellikle kendi kendine kopmaz. Ancak bir kaza veya yaralanma sonucu kuyruğu koparsa, bunun kuşun sağlığı ve davranışları üzerinde bazı etkileri olabilir.

Sultan Papağanının Kuyruğu Koparsa Ne Olur?

• Uçuş Dengesizliği: Kuyruk, uçuş sırasında dengeyi sağlamaya yardımcı olur. Kuyruk koparsa, kuş uçuşta dengesizlik yaşayabilir ve düşme riski artabilir.
    • Üreme Zorlukları: Kuyruk, erkek sultan papağanlarının çiftleşme ritüelleri için önemlidir. Kuyruk koparsa, kuşun eş bulması ve üremede zorluk yaşaması mümkündür.
    • Stres: Kuyruk kaybı, kuşta stres ve kaygıya neden olabilir. Kuş, kuyruğunun olmadığı için kendini savunmasız hissedebilir ve saklanmayı tercih edebilir.

Sultan Papağanının Kuyruğu Tekrar Çıkar mı?

Sultan papağanlarının kuyrukları genellikle tekrar çıkmaz. Kuyruk tüyleri, kuşun büyüme döngüsü sırasında oluşur ve bir kez koptuktan sonra yeniden büyümezler. Ancak bazı durumlarda, kısmi bir kuyruk yeniden çıkabilir.

Sultan Papağanının Kuyruğu Koparsa Ne Yapmalısın?

Sultan papağanının kuyruğu koparsa, aşağıdaki adımları izlemelisin:

• Kuşu Bir Veteriner Hekime Götür: Kuyruk kopmasının altta yatan nedenini belirlemek ve herhangi bir enfeksiyon veya yaralanma olup olmadığını kontrol etmek için kuşu bir veteriner hekim tarafından muayene ettirmelisin.
    • Kuşu Sıcak Tut: Kuyruk kaybı, kuşu üşütmelere karşı daha hassas hale getirebilir. Bu nedenle, kuşu sıcak tutmak ve cereyanlardan korumak önemlidir.
    • Kuşa Stressiz Bir Ortam Sağla: Kuyruk kaybı strese neden olabilir, bu nedenle kuşun dinlenebileceği ve rahatlayabileceği sakin bir ortam sağlamalısın.
    • Kuşa Sağlıklı Bir Diyet Ver: Sağlıklı bir diyet, kuşun iyileşmesine yardımcı olur. Sultan papağanlarına meyve, sebze, tohum ve pelet içeren dengeli bir diyet vermelisin.

Sultan papağanının kuyruğu koparsa, bu kuşun sağlığı ve davranışları üzerinde bazı etkiler yaratabilir. Ancak uygun bakım ve ilgiyle kuş, kuyruk kaybından tamamen kurtulabilir ve sağlıklı bir yaşam sürebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Daha once okumustum. Sknti yapma cikiyormus tekrardan kertenkele gibi dusun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya ayağı sıkışşadı dikkat et. kuyruk çıkar yine sebze meyve ver. doktorda demiş b öyle zaten
  • Nedense hiç sevmiyor sebze meyve hiç yediremiyorum kuru dut falan yiyiyor böyle kurutulmuş şeyleri ama ıslak meyve yemiyor :| Darı falanda yiyiyor. Evet çok korktum gerçekten odaya girdim kapımı kapadım bian kuyruğu kaldı :| Teşekkürler :(
  • PAUL WALKER kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim rahatlatıyor böyle şeyleri okumak keyfi yerinde gibi deli gibi kaşınıyor kepekleri yüzünden sadece şampuanı falan var mı acaba kuşlar için hayvan üstüme konuyo 1 saat sonra karlı havada dışarı çıkmış gibi oluyorum :D
  • benimkilerde hepsini yemez. salatalık ekmek içi maydonoz kıvırcık ve hıyar . meyve yemiyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShibLeg -- 8 Nisan 2017; 1:12:40 >
  • Papağan sağa sola pislemez mi yav? Nasıl besliyonuz?

Bizde de muhabbet kuşu var maşallah hiç durmuyor. Ebatları küçük olduğundan çok sorun olmuyor da siz nasıl idare ediyonuz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kedimin ayağı kırıldı yardım
    11 yıl önce açıldı
    Tırnağımın yarısı koptu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Benimnde sultan papağanımın kuyrukları düzensiz uzuyor dağınık ve orantısız ne yapabilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.