Şimdi Ara

1 haftadır beslediğim Saka yavrusu.. Günden güne resim ve videolarıyla

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
9.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu konuyu benzer durum başına gelipte nasıl besleyip nasıl büyütebileceğini benim gibi araştıranların öğrenmesi için açıyorum.

Geçen hafta perşembe günü bayram için uzun yola çıktığımızda bu sevimli yavruyu köpeğimiz vasıtası ile bulduk...Kediler kovalıyordu bizim fıstık(köpeğimiz) onları kovalarken farkettik ve kedilerden kurtardık. hatta önce serçe zannettiğimiz yavruyu daha sonra saka yavrusu olduğunu öğrendik.. Sanıyorum bulduğumuzda yavru 15 günlüktü. Dişi olduğunu tahmin ediyorum ama ustalar daha iyi bilirler.

İlk bulduğumuzda yolda olduğumuzdan imkanlar dahilinde bir kutu içerisinde baktık. Zayıf düşmüştü ve nasıl besleyeceğimizi bilmiyorduk. Türlü serçe videoları ve nasıl beslendiklerini araştırdık. Daha sonra serçeye benzemediğini kanatlarındaki sarılıklar sebebi ile saka olabileceğini düşündük ve saka olduğunu öğrendik. Kendisini kurtarana kadar bakıp sonra doğaya salmayı düşünüyorduk. Fakat şu anda kuş inanılmaz bize alıştı koynumda bile uyuyor. Uçmaya başladı fakat 4-5m kadar sonra yorulup konacak yer arıyor. Hiç bir şekilde kaçmıyor. Nereye gidersek dibimizde Şu anda bir başka şehirde geçici kafesimizde bakıyoruz. Eve döndüğümüzde tepeli kanaryamın kafesinde beraber yaşayacaklar. Kanaryamın dişi olması sebebiyle anaçlık yapabileceğinide düşünüyorum. Yeterli bir evreye geldiğinde doğaya salabilirim.

kutudaki ilk zamanları:
    https://store.donanimhaber.com/e8/eb/ab/e8ebabc7841dc5d5637c4de07203a09d.jpg

kutusundan çıkmaya çalışırken :

Mama olarak irmik, mısır unu, yumurta sarısının karıştırılarak kıvamlı halinin enjektörle verilebileceğini öğrendik. Fakat benim elimdeki köpek bisküvilerinin açıklamasını okuduğumda daha besleyici olduğunu farkettim ve bununla beslemeye karar verdim. Arada yumurta sarısı veya ay çekirdek içide koyuyorum.

Mamanın içeriği:
    https://store.donanimhaber.com/90/b8/5b/90b85bf36cf545f554689508d098cef0.jpg

İlk bir kaç kere zorla ağzını açarak yedirmeye çalıştım. Sonraki yemeklerinde enjektörü görür görmez üzerime atlamaya başladı. Hatta bir omzumdan bir diğer omzuma bir elimden bir diğer elime konarak heyecanlı biçimde kanatlarını oynatarak çipetlemeye başladı. Günde 5-6 kere doyana kadar besleniyor. Doymak bilmiyor

kaçar diye korktuğundan kafesinde eşim beslerken (kaçmıyor ama) :

Bakım zamanı

Sonra bir ara mama diyetini değiştirmeyi denedim. Bebek maması şeker yumurta sarısını ezip karıştırıp verdik. Kuş hastalandı ve ishal oldu. Hemen eski diyetine (köpek maması) geri döndüm ve toparladı.

Hasta hali :

1 hafta bir gündür bizimle yaşıyor biz ona oda bize inanılmaz alıştık. hatta bir gün evde yoktuk kutusundan kaçmış ve yatağın altına girmiş. Akşam aradık aradık bulamadık. Pencerelerin hepside komple açıktı. Gitmemiş fakat biz uçup gitti zannettik. Çok üzüldük. Özgür olduğuna değil kendi başına yaşayamayacağı kadar küçük olduğundan. Sabah yatağın altından çıkıp elime kondu uyurken ben. Çipetleri ile uyandık sıpanın :) yatağın altınıda bir güzel kakalarıyla batırmış :)

Bu aralar kendi başına yemlenmeye de başladı sanırsam ufak ufak keşfediyor.. Yemleride saçmasa:

Yemekten sonra gagasını ensemizde temizlerken:

Dibimden ayrılmıyor :

Yarın uçakla evimize dönüyoruz. Umarım yavrucağa bişey olmaz uçakta.. Zaman zaman büyüdükçe sıpamız güncellemeyi düşünüyorum konuyu.. Tavsiye ve önerilerinize her zaman açığım. Kuş besliyorum fakat bebek bir kuşu böyle besleme tecrubesini ilk defa kazanıyorum. Bir canı kurtarmak büyütmek gerçekten güzel bir duygu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shakircan -- 25 Temmuz 2015; 13:38:14 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yavru Saka Kuşunu Beslemek ve Bakımı

Yavru saka kuşları, telaşlı ama ödüllendirici bir deneyim olabilir. İşte yavru saka kuşunu beslemek ve büyütmek hakkında bilmen gerekenler:

Renklenme

• Yavru saka kuşları tipik olarak gri veya siyah bir renkte doğarlar.
    • Tüyleri, yaklaşık 1-2 hafta içinde olgunlaşmaya ve renklenmeye başlar.

Beslenme

• Yavru saka kuşları, böcekler, solucanlar ve meyveler gibi çeşitli yiyecekler yerler.
    • Yavru kuşları günde birkaç kez, yaklaşık 20 dakikalık aralıklarla beslemelisin.
    • Yavru kuşları elle veya bir şırınga ile besleyebilirsin.

Büyüme

• Yavru saka kuşları hızla büyür ve genellikle 2-3 hafta içinde yuvayı terk edebilirler.
    • Yavru kuşların kanatlarını güçlendirmek için düzenli olarak egzersiz yapmalarına izin vermelisin.

Bakım

• Yavru saka kuşlarının sıcak ve rahat bir yuvaya ihtiyacı vardır.
    • Yuvayı temiz ve kuru tutmak önemlidir.
    • Yavru kuşları düzenli olarak tartarak sağlıklarını kontrol etmelisin.

Ek Bilgiler

• Yavru saka kuşunu bulursan, mümkün olan en kısa sürede bir vahşi hayvan rehabilitasyon merkezine götürmelisin.
    • Yavru saka kuşlarını doğada yalnız bırakmamalısın.
    • Saka kuşları yabani hayvanlardır ve esaret altında tutulmaları yasa dışı olabilir.

Bu bilgilerle, yavru saka kuşunu sağlıklı ve mutlu bir şekilde büyütebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • shakircan kullanıcısına yanıt
    helal olsun. muhabet kuşu yemimim o ?

Simdi bu kuşu doğayı salsan yapamaz insana yakın yabani degil.Kendiniz evde beslesniz kuşa yazık doğa hayvanı kafes hayvanı degil kötü bir durum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: I am Tony Montana

Simdi bu kuşu doğayı salsan yapamaz insana yakın yabani degil.Kendiniz evde beslesniz kuşa yazık doğa hayvanı kafes hayvanı degil kötü bir durum.

karışık kanarya yemi.

şu anki izlemim ileride bunu deneyebileceğim yönünde.. emin olduğum vakit bunu yapıcam. şimdilik büyüyene kadar evin içinde kanaryam ile beraber takılacakar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shakircan -- 25 Temmuz 2015; 13:36:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: shakircan

quote:

Orijinalden alıntı: I am Tony Montana

karışık kanarya yemi.

şu anki izlemim ileride bunu deneyebileceğim yönünde.. emin olduğum vakit bunu yapıcam. şimdilik büyüyene kadar evin içinde kanaryam ile beraber takılacakar..

Kaçar gider.Bende belgesel izledim .7-8 tane böyle kuşlar yetistirdi kamera takıp görüntü vs alması için. Tabi yumurtalıkken alıyorlar kırıyorlar ilk seni gördügü için annesi sanıyorlar ve böylece kaçmıyorlar büyüynce olsun.Çok güzel belgeselde trt hd de izle arada sırada veriyorlar kuşların hayatı diye

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.