Şimdi Ara

çok acil tavşanım ishal oldu (öldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
23.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar daha alalı 2 gün falan oldu yavru tavşanım ishal oldu çok ot verdik geliba ama kuru mamada yemiyodu ne yapmalıyım çok halsiz sadece yatıyo inşallah ölmezarkadaşlar biraz önce öldü ölceği zaman ayaklarını çırpıp ciik diye bağırdı sonra öldü çok kötüyüm şu an ağlıyorum alalı daha 2 gün bile olmamıştı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adnn -- 24 Ağustos 2008; 17:10:04 >

• Yazık olmuş. Keşke konuyu daha önce görseydim. Ama daha bebek tavşana çok ot vermişsiniz.Benim büyük olanı bi gece uyumadan uğraşarak kurtardık.Bebek için ölümden başka çare yok.Keşke ot vermeseydin.Aldığın yer sölemedi heralde... Bebeklerin peletten başka yem yememesi lzm.
  • dostum sağol babam bi yem almış tam tahıllı yazıyodu ama onu ya hiç yemedi yada birkaç tane yemiştir onu yemiyo diye ot vermiştik ama çok kaçtı galiba babam dün onun abisini almış o birazdaha şişmandı oda çok yemyemiyodu gidip su kabının(dolu) içine yatıyodu ateşi vardı galiba sabah kalktığımızda ölü bulduk bende hiç şans yok
  • aynen yavru tavşan aldım 3 gün yaşadı daha sonra öğrendim evde yaşamıyormuş bu hayvanlar toprak olmalıymış mutlaka yaşadığı yerde..
  • BEN YAVRUYKEN ALDIM ŞİMDİ 1 YAŞINDA CANAVAR GİBİ BEBEK KEN HOPLAYIUP ZIPLIYODU EVDE VE ONLARCA KEZ İSHAL OLDU HİÇBİŞEY OLMADI BİDE BEN SÜREKLİ BANYODA YIKIYOM ONU CIBIL CIBIL
  • Arkadaşlar ben bahçede çok tavşan besledim yani bilirim.Yavru tavşan çok küçükken annesinden ayrılırsa ölür ne verirseniz verin bide ev ortamındaysa..
  • yazık be hayvana
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İshal Oldum Çok Acil Yardım
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kardes tavsana kuru saman vericeksin o durumda ishale caredir yas yesillik yavru tavsana verilmez kuru bol bol kuru saman ama nitekim bizim petshop sahipleri ticarete dokdukleri icin bu islerden anlamiyorlar basin sagolsun
  • benımde tavsanım vardı evımın bahcesıne gelmıstı bende sahiplenmıstım evin altında bos bi kumes vardı orda bakıyodum bigun kumesten kacmıs kedinin elınden almıstım boynunda yara vardı kan kaybından oldu cırpına cırpına :S:S
  • Bende dün kendime tavşan aldım.Biraz ot verdim ama öyle bi kutu değil...Bahçeye çıkıp kendi yedi.Sonra sabah bir baktım beyaz bir şey yapmış nedir o?
  • evde kafesin içerisinde altına gazete kağıdı konularak, marul verilerek tavşan beslenmez...
  • Merhaba,
    Soruya direk bir cevap değil ama yeni başlık açmadan yazmak istedim.
    Yaklaşık iki hafta önce petshoptan yavru tavşan aldım. Tavşanı aldığım petshop tavşanın 2 aylık olduğunu söyledi ancak daha sonra 15 günlük yavru aldığımı başka bir veterinerden öğrendim. Tavşanım benimle yaklaşık 4 gün kaldı. Bir iş seyahatine gideceğim için tavşanımı kardeşimin bir arkadaşına emanet ettim. Emanet ettiğim kişinin çiftliği vardı ve rahat bakabileceğini söylemişti. Tavşanımın benimle kaldığı son gün karnı şişti, çok uyukluyordu, o gun ve gece sürekli kaka yaptı ve kakası kötü kokuyordu. Kakası katıydı. İsal olmamıştı.. bende yemini fazla geldiğini düşündüm ve az yem verdim.Ertesi gün tavşanımı verdim. Tavşanımın ilk gününde bişeyi yokmuş ancak ikinci günü hastalanmış hiç kaka yapmamış, öyle olunca veterinere götürmüşler, veteriner bu yavrunun çok küçük olduğunu ve sütten kesilmediğini söylemiş. Süt içmesi gerekir demiş. Arkadaşım çiftlikteki hayvanları söylemiş ve uygun olanı veteriner verin demiş. Arkadaşım söylemiyor ama inek sütü verdiğinden şüpeliyim. Tavşanım sütü içtikten yaklaşık 2 dk sonra ölmüş. Tavşanımı arkadaşa emanet ettiğim için çok pişmanım.. Yanımda olsaydı hastalığını daha erken farkedebilirdim. Tavşanım neden ölmüş olabilir? ilk sıkıntıları fark ettiğimde, bir terslik olduğunu anlasaydım ve veterinere görtürseydim yaşarmıydı?

• Sanırım kimse bu bölümü okumuyor:(
  • Yavru tavsanlara inek sutu yaramiyor. Keci sutunu biraz suyla karistirip icirmek gerek. Yetiskin bir tavsanin yeni yaptigi kakasini da ezip bu sute karistirmak iyi olurmus. Benim de yavru tavsanim ölmustu ancak bunlari yapamadik biz, sonradan ogrendim. Ciftlik sahibi birinin bunu bilmemesi cok garip geldi bana. Tavsaniniza antibiyotik verdilerse bu da agir gelmis ve bu nedenle ölmus olabilir. Inek sutu ciddi gaz yapiyor hayvanlarda, bu da sebep olmus olabilir. Yetiskin bir tavsan bakimi cok zor degil ama yavru tavsan bakimi özen istiyor. Uzulmeniz cok normal,basiniz sagolsun. Bir daha evcil hayvan edinmek isterseniz sahiplenmeniz daha iyi olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sahlep S kullanıcısına yanıt
    Cevap verdiğiniz için teşekkürler, Evet haklısınız, bir daha evcil hayvan bakmaya karar verirsem daha özenli ve sahiplenici olacağım :(
  • tavşanı olanlar bu yazıyı mutlaka okusun. Tavşanlar güçsüz canlılardır vücutları her seyi kaldırmaz o yuzden tedbirinizi bastan almanız için yazıyorum bunu. Benim tavşanım dün ishal oldu ve bugün öldü 9 aylıktı ama kaldıramadı ve ben cok buyuk acı çektim bu duruma gelene kadar tedbirli olun. Tuvaleti için balkona çıkarıyodum ben tavsanımı, bi gün iki saat kadar balkonda kalmış üşütmüş ve dün ishal oldu eğer daha erken görebilseydim belki iyileşebilirdi. Tavşanınız bu duruma gelene kadar dikkatli olun ona iyi bakın çünkü narin bi canlı bu yeşillik çok vermeyin çok sever biliyorum ama dikkatli verin azar azar. Üşümemesine dikkat edin, evet soğuk yerleri seviyolar ama bu onlara iyi gelmiyo. Hazır yemlerden verin çünkü besin ihtiyacını o karşılıyo, tabi yanında farklı yiyeceklerde verirsiniz ben arpa ezmesi verirdim oğluma çok severdi. Denizli de tavşanlara bakan anlayan bi veteriner yokmuş malesef bi tane veterinere gittim ama sadece serum verdi. Bu acıyı çekmek istemiyosanız baştan tedbirli davranın çünkü ishal olana kadar bunların hiç biri önemsenmez ama oluncada kurtulma şansları çok az.
    SİZ SİZ OLUN ONUNLA İLGİLENİN ÜŞÜMEMESİNE DİKKAT EDİN VE FAZLA YEŞİLLİK VERMEYİN ÜSTÜNE BASA BASA SÖYLÜYORUM.

• Arkadaşlar yavru yavsan ishal olduğunda normal bebeklere verilen Roxflor tozseklinde ağzına yarım çay kaşığı döküyorum karabiber tozu gibi tatlı bişey zaten hemen yiyiyor. Benim hemen düzeldi çok şükür. Aklınızda olsun Ya eczanden bunu mutlaka alın yada veterinere kesi götürün birşey yapamam derse bu ilacı evden eksik etmeyin sabah yedirin hala ishalse öğle tekrar verin. Yavrulara çok yeşillik vermeyin. Meyveleri kurutun haftada iki defa normalde yemesi için kuru yonca var yavruya kurutulmuş yonca alın photoshop larda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lindaaksu -- 26 Nisan 2024; 2:35:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.