Şimdi Ara

CELL +RSX Benchmarklar, Detaylı Bilgiler!!! CELL in inanılmaz Hızı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
0
Favori
4.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Lt.Chuck

1280x1080 yanlız oyunun çözünürlüğü

Oyunun sony tarafından alınan video ve screenshot kayıtları neden 1920x1080 çözünürlüğünde bana açıklayabilirmisin?
    Üstelik kalite bakımından herhangi bir scalede görünmüyor. Hem screenshotlar hemde videolar native çözünürlükten alınmış gibiler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mt2414

quote:

Orjinalden alıntı: Lt.Chuck

1280x1080 yanlız oyunun çözünürlüğü

Oyunun sony tarafından alınan video ve screenshot kayıtları neden 1920x1080 çözünürlüğünde bana açıklayabilirmisin?
    Üstelik kalite bakımından herhangi bir scalede görünmüyor. Hem screenshotlar hemde videolar native çözünürlükten alınmış gibiler.

halonunda ms tarafından verilen ssleri 1080p, zaten anormal boyutlu bir ss i vermesini bekleyemeyiz değil mi?
    scaling gözükmüyor demişsin
    http://forum.beyond3d.com/
    console games de idi galiba neverending upscale discussion diye, orada gerekli kanıtları ile var. ve buradaki çoğunluk gibi fanboy değiller, haloya açıklama gelmeden bulan adamlar falan burda (quaz51) rsx üzerinden hdr+aa yı çözen adam burda (hs dev, na0)
    çıkmam gerekiyor şimdi, hazırlanıyorum. konuyu o yüzden bulamadım

edit:
    oyun içi (yarışlarda) bu bahsettiğim, pit ve garajda 1920x1080 çözünürlük, msaa yokmuş ama oralarda da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lt.Chuck -- 28 Ocak 2008; 14:11:19 >

• quote:

Orjinalden alıntı: berrenger

Ağzım sulandı vallaha. Bu akşam bir Japon PSN alayımda indireyim şu GT5'i.
    Arkadaşlar japon PSN almak için bir yardımcı yazı filan var mı bildiğiniz?
    Linkini de koyarsanız tadından yenmez.

Bu arada GT5'in demosu kaç MB?

• quote:

Orjinalden alıntı: SONY_55

Edit: Her önünüze gelen başlıkta GT5 ekran görüntüsü paylaşmaktan sıkılmadınız mı?

sıkılıp sıkılmamak bizim sorunumuz, ayrıca forum kurallarına aykırı bir durum da teşkil etmiyor.
    ama işgüzarlık yapan , sebepsiz ve gereksiz bir şekilde gayet normal bir mesajı silen, sorumsuz yönetici malesef böyle "uygun" görmüş.
    onun yerinde ben olsam GT5 başlığınıda silerim. gerekçe olarakta "bu kadar zamandır resim eklmekten ve gt5 hakkında tartışmaktan sıkılmadınız mı?" diye mesaj eklerim. sonuçta yöneticiyim kafama göre şeyler yazabilirim.
    hatta yönetici olduğumdan dolayı bu sorumsuz davranışımdan dolayı beni eleştirenleri de BAN larım olur biter.forum yöneticiliğini, forum polisliği sanan kişiler iyice arttı son zamanlarda. (mesela kesin beni BAN layacaklar, hiçbir terbiyesiz kelime yada hakaret içermeyen bu posttan dolayı, umarım utandırır beni)

not: yönetici arkadaş mesajımı değiştirmek istersen zahmet etme lütfen, bana pm den mesaj at ben silerim. sizin gibi değerli yöneticilerimiz yormak istemem açıkçası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ^mrtalb^ -- 28 Ocak 2008; 14:40:41 >

• evet gt5 de sadece görünen arabalar 250k poligondur. o kesin zaten, ama çıkış anında kafadan arabaların yarısı detaylı olarak görülüyor. o bile yeter. zaten oyun kandırabilme sanatı değil midir...

bence tüm avatarlarımıza veya imzalarımıza bir proteksto nesnesi ekleyelim. avatarlar gt5 ekran görüntüsü olsun veya sansürsüz demokraik bir forum istiyoruz yazalım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berhansoylu -- 28 Ocak 2008; 15:07:44 >
  • Bence kontrolsüz güç güç değildir.

Birgün bende ps3 sahibi olacam
  • quote:

Orjinalden alıntı: berhansoylu

bence tüm avatarlarımıza veya imzalarımıza bir proteksto nesnesi ekleyelim. avatarlar gt5 ekran görüntüsü olsun veya sansürsüz demokraik bir forum istiyoruz yazalım...

çok mantıklı. bi arkadaş gt 5 avatarı hazırlasın hepimiz onu koyalım. kişisel iletiyde "SIKILMADIK" yazalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ^mrtalb^ -- 28 Ocak 2008; 14:45:46 >
  • quote:

Edit: Her önünüze gelen başlıkta GT5 ekran görüntüsü paylaşmaktan sıkılmadınız mı?

forumda en kıl oldugum şey böyle durumlarda hırsını en fazla klavyeden çıkarabiliiyorsun.Oysa o kişi karsında olsa ne guzel konusur anlasırdık
  • forum kullanıcılarından tokat gibi açıklamalarrrrrrrrrrrr
  • evet makinenin gücü tartışılmaz. ama ben üzülürüm çift hdmi çıkışlı ve daha faklı işlemcili bir ps3 çıkarsa. şahsen sony bizdeki makineleri ücretsiz değiştirmeli diyeceğim ama garip yerlerimizden güleceğiz hepimiz buna.

güç tartışılmaz, tek işlemciyle gücü x ise 8 işlemciyle gücü 8x olmuyor. kesinlikle bir oran ve sabit yok, kesin bir şey yok. bu da sınırları şimdilik ortadan kaldırıyor.

konu hakkında konuşalım bence, en azından mesajlarımızda konu ile ilgili şeyler olsun, ben benimkini editliyorum. başlığı kilitleme nedeni olabilir bu, mesajlar konu hakkında değil diye.
  • berhan, 8 Core 8X işlem gücü değil derken neyi kastettiğini anlamadım...

Durumu Download Acceleratorler gibi düşün en basitinden, Multi thread işlemler, veya Çoklu çekirdeklere göre ayarlanmış işlemlerde, 1 işlemci bi işi bi ucundan başlar diğeri diğer ucundan başlar ve bunun gibi 8 ayrı başlangıç noktasına bölersen işlemi... o zaman aynı saat hızı fsb vs özelliklerdeki bi işlemci 8 sn de bitiriyorsa işlemi 8 çekirdekli bi işlemci 1 saniyede bitirir... bu dogru orantı yanlış değildir. ama destekleyen uygulamalarda.

eğer standart bi uygulama ise dediğin doğrudur, 8X işlem hızı yaratmaz bu işlemci. Zaten oyunlar PS3 e veya XboX a üretilirken mevcut çekirdeklere farklı görevler vererek hepsinden maximum verim alma yolu ile 500$ lık aletten bu kadar kral verim alıyorlar.
  • işlemde, yani process sürecinde eğer ki gerçekten paralel işlem yaptırabilirsen iki çekirdekli bir işlemci tek çekirdekliden iki kat hızlı değil 100 kat hızlı bile olabilir. 1,5 kat hızlı da olabilir. nitelikler ve nicelikle çok önem kazanıyor. değişkenler o kadar fazla ki...

bir render olayında, suyun renderini bir çekirdeğe, diğerlerini öbür çekirdeğe vermek ile bu iki renderı da iki çekirdeğe vermek aynı olmayabilir... bil. müh olmama rağmen işlemciler konusunda bir uzmanlığım yok o yüzden sallama örneklerle anlatmaya çalışıyorum.

ps2 nin sınırları belliydi, tek işlemci vardı. siz tek başınızayken yani sapken bir olay karşısında ne yapacağınız veya sevgililer gününde ne yapacağınız bellidir. oturup gt5p oynarız babalar gibi. ama hatun varsa iş değişirç ne olacağı belli değildir. çok güzel geçebilir, bir çiçek bir yemek.. ya da eğlenmeye gidersiniz farklı güzel geçer, unutursunuz veya hediye beğenilmez, elinize yüzünüze bulaştırırsınız(kimi oyun firmalarınının ayptığı gibi. isim vererek rencide etmek istemem ama baş harfi electronic arts).

ama hiç bir zaman ben en fazla şu kadar mutlu olurum bu gün diyemezsiniz... değişkenler faktörler sonsuza yaklaşıyor... ki bu sonsuz olarak nicelendirdiğim şu ana göre, ps4 e göre sonsuz kavramı da değişiecek. bu bile sınırlı değil... doh..

• Güzel örnek vermişsin ama bu matematik abi,aşk değil... mantık çalışmaz yani CPU da, bir hesap verirsin Sana her seferinde aynı hızda geri cevap verir. ama ben Sana bir soru sorsam bazen 5 sn de bazen aklın dağınıksa 10 sn de kafan bozuksa 1 dakikada, sinirli isen cevap vermeyip bana dalabilirsin... senin verdiğin örnek bu şekilde bi karşılık sanırım açık olur. Bir Su renderini bir yansımalı metal renderini bir düz boya renderini aynı zamanda bitirmez işlemci tabiki. hepsinin hesabı farklıdır. ama aynı işi bütün core ların bi ucundan başlamasından bahsediyoru ben... dediğin gibi olsa bile 1 işlemci 8 sn de bitirdiği işi 8 çekidekli işlemci 1 değil belki 1.3 sn de bitirir... yani dediğin gibi net sınır olmayabilir ama değişkenler bunu çok fazla oynatamaz bence :)
  • Lt Chuck,

Hocam araçlardaki poligon sayısı 200.000, ancak bu sayı araçtan araca göre deişiyor. Yani bu sayı ortalama bir sayı. Atıyorum Suzuki Swift 150.000 ya da belki daha azken F430 220.000 civarı oluyor. Ama aynı anda bu poligonları ekranda görüyoruz, orası kesin. Ha bir de akıldan çıkarmamaız gerekn nokta ise şu, sanırım araçların poligon modellerini verirlerken dış ve iç olarak veriyorlar. Yani mesela bir F430'un kokpiti 50.000 poligon tutuyordur tahminimce. Dışı da 150.000 civarı olsa işte toplkamında 200.000 küsür oluyor.

Ben böyle biliyorum..

Bu arada teknik olarak, dikey çözünürlük baz alındıı için oyun yine 1080p geçebilir. Yani ''oyun 1080p'dir'' denebilir. Ama çözünürlük olarak bakıldığında 1920x1080p olan Full HD standardı, bir bakıma tescili olmadığı için aslında Full HD tanımlamasını kullanamazlar. ama 1080p diyebilirler. Bu da işin grip bir tarafı

• eğer dediğin olursa 8 i bir ucundan evet belki 3-4 sn...600mb lik dosyayı 500 e bölüp indirin bakalım noluyo... 30 dakika onları birleştirmeye uğraşıyo sonra... ama benim dediğim gerçek anlamda paralel çalışmak mikrosaniyelerde olur(teori sadece)... seninki paralel çalışmak olmuyor, işi bölüşmek oluyor. ama benim dediğim olay imkansız gibi sanırım, bir araştırayım..
  • CELL + RSX tamamen bir Grafik canavarı olarak tasarlanmış...
    dehşet oyunlar kapıda arkadaşlar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: serhanuygur

mantık çalışmaz yani CPU da,

mantığın çalıştığı gün terminatör filmi gerçek olmuş olur eyvah diyorum

adventure dediklerin doğru
    araçların poligon sayısı değişkenlik gösteriyor bunun nedeni PD doku form hissinin verebilmek için çok fazla poligon kastıklarını söylemişti.
    örneği bir f430un deri koltuk ve konsol kaplamasında deri hissini verebilmek için f430un kokpitinde çok fazla poligon kullanmışlar. ama aynı sayıda poligonu suzukinin kokpitinde kullanmaları gerekmiyo haliyle.
    aynı durum araçların dış görünüşleri içinde geçerli karbon body/mazgallar/tamponlar vs parçaların hissini verebilmek için.

gerçektende oyuna bu konuda hiç bir oyun yaklaşamaz. f430un deri konsolunu görünce resmen elleyesim geliyor

• serhanuygur

RSX = G70 tabanlı, 7800 varyantı olan bir karttır. Fazlası yok..Cell ile çalışabilmesi için gerekli modifiyelere sahiptir, o kadar...Oyle SPE vs, cell işlemci gibi şeyler içermez. Sony nin bunu 8800GT satsın diye saklama gibi bir olayıda olamaz. Adam prestij kaybetti, niye saklasın durduk yere...RSX tek başına 7800 ayarıdır, ama CELL ile optimize çalışırsa güçlü olabilir ama buda sırf grafik işi yapan bir sistem degil. Arkada oyun çalışıyor. Oyun sadece grafikten oluşmaz...SPE lerde audio, AI, fizik gibi şeylerde işlenir. Sırf grafik degil.CELL in başı hayli kalabalık yani
    Verdiğin yazı ise ps3forums kullanıcılarından birinin yazdığı şahsi fikirleridir. O yüzden diyorum bunlar resmi bilgiler, teknik olarak dogrudur vs diye bakmayın diye

Teoride CELL+RSX gerçekten iyi işler yapabilir. Ama yazılımla uğraşan kişilerinde hak vereceği üzere multi-thread helede birbirinden tabiat olarak farklı işlemcileri multi-thread çalıştırmak oyle kolay iş degil, hele bunları optimize yapıp randıman almak, hele hele oyun gibi milyon tane olayı barındıran bir yazılımda hiç kolay degil. Muhasebe programı yazmıyoruz sonuçta.

Sen PPE ve SPE leri eş zamanlı, ritmik kullanırken, bu arada 2 kanaldan 6-7 thread işletmeye çalışırken, aynı zamanda RSX lede organize çalışıp faydalanman lazımki o zaman bu bahsi geçen güçlere ulaşılsın. Bunları yapmak içinde geniş, tecrübeli bir ekip, zaman ve en önemlisi tabiiki para gerekir. Buda her 3. parti firmanın kaldıracağı bir yük degil. Uğraşmazda, helede böyle satış değerleri varken oyunların. Bunları görürsek birinci parti firmalardan çıkan oyunlardan görebiliriz, ondada SOny desteği (duygusal olarak) gerekir. Şuda olabilir, sony öyle bir devkit verecekki, bunları çok basit şekilde halledebileceksin. MS yeni devkitlerini belki dagıttı belki dagıtacak. Geliştiriciler thread-lock, unlock, o threadi bekle, işini bitirsin, sonra bunu ver, oradan öbür threade yolla, o işini bitirsinde oyle yapayım vs vs gibi şeylerle geliştiricileri ugrastırmayan bir kütüphane..Böyle birşey olması lazım

ProFX sitesine girdiğimizde ise şunu görüyoruz

"ProFX to be part of Microsoft's XNA Tool Suite
    2007, March 26

Today Allegorithmic and Microsoft partner, allowing game creators utilizing Microsoft’s XNA to benefit from a dedicated version of ProFX and MaPZone."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow Fox -- 28 Ocak 2008; 17:22:25 >

• Anlatmak istediğim, PS3 bu kadar iddialı bir alet yapmışken bu dediklerinin hepsini çoktan düşünmüştür, ben veya sen bunları düşünebilsen onlar düşünemese zaten sende bende Scee de developer olarak çalışıyorduk 10.000$ maaşla. :)

Teoride dediğin gücü aslında şu anda bile daha PS3 çözülmemiş hali bile görebiliyoruz adı bahsi sürekli geçen oyunlarda. Teori dediklemizin hepsi hayata geçiriliyor, geçirilmiş kısımları da var...

Bu arada tekrar belirteyim, bi kişinin görüşleri değil üzerlerien yapılmış eklemeler var biçok konuda. Sadece şahsi fikir olup yaZarın uçtugu bi çok noktayı almadım bile. bence doğru olma payı olmayan da bi çok fikir vardı onlar elendi, üzerlerine bilgi eklemeleri yapıldı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ^mrtalb^

quote:

sıkılıp sıkılmamak bizim sorunumuz, ayrıca forum kurallarına aykırı bir durum da teşkil etmiyor.
    ama işgüzarlık yapan , sebepsiz ve gereksiz bir şekilde gayet normal bir mesajı silen, sorumsuz yönetici malesef böyle "uygun" görmüş.
    onun yerinde ben olsam GT5 başlığınıda silerim. gerekçe olarakta "bu kadar zamandır resim eklmekten ve gt5 hakkında tartışmaktan sıkılmadınız mı?" diye mesaj eklerim. sonuçta yöneticiyim kafama göre şeyler yazabilirim.
    hatta yönetici olduğumdan dolayı bu sorumsuz davranışımdan dolayı beni eleştirenleri de BAN larım olur biter.forum yöneticiliğini, forum polisliği sanan kişiler iyice arttı son zamanlarda. (mesela kesin beni BAN layacaklar, hiçbir terbiyesiz kelime yada hakaret içermeyen bu posttan dolayı, umarım utandırır beni)

not: yönetici arkadaş mesajımı değiştirmek istersen zahmet etme lütfen, bana pm den mesaj at ben silerim. sizin gibi değerli yöneticilerimiz yormak istemem açıkçası.

Yaw biz bu adminleri şikayet edemiyoruz mu?Hep biz mi şikayet edilen taraf olacağız...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.