Şimdi Ara

CELL +RSX Benchmarklar, Detaylı Bilgiler!!! CELL in inanılmaz Hızı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
0
Favori
4.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 8800 GTS GPU lu bir bilgisayardan bile 5 kat daha hızlı çalışan bir sistem var önümüzde, hemde sadece 800 ytl... 8800 GTS üst uç bir ekran kartı değilmiydi.
  • cell + rsx
  • nvidia ps3 rsx ininin 8800gtsden daha iyi olduğunu nasıl söylesin yaw
    adamlar sonra nasıl sömürcek insanları. kart satamaz hale gelir valla nvidia
  • kz2 yi bekleyelim cell i gorelim diyorum ben
  • Çok güzel yazı Serhan eline sağlık.
  • Bu yazı ps3forumsdaki bir üyenin şahsi fikirleridir. Yani teknik olarak kesinleşmiş, yada sistem böyledir şeklinde kanıya varmayalım diyerek fikrimi söyleyeyim

RSX açıklandığı üzere, bildiğimiz 7800 türü bir karttır. Eksik yada fazla değil yani. Buradaki olay RSX + CELL ikilisinin kullanılabildiği durumlardır. Böyle bir kullanımla iyi performans alınabilir. Ancak CELL bildiğiniz üzere, sadece grafikle degil, fizik, çarpışma, AI, akış, işletim sistemi, sistem kaynakları, ses vs gibi bir çok konuylada uğraşan bir işlemci. Haliyle sırf GFX le uğraşacakmış gibi varsayımlarda bulunamayız. Ayrıca Cell ve RSX in uyumlu şekilde programlanmasıda önemli. Bu arada PPE ve SPU larında uyumlu programlanmasını henüz hesaba katmadık...Teorik olarak CELL+RSX gerçekten güçlü olabilir ama bu teoridir...
    Bu gücü kullanmak için PPE ile SPU lar tam uyumlu çalışacak, multi-thread uygulama olarak düşünelim, aynı anda bunlar RSX lede uyumlu olacak.

Son olarak ProFX Microsoft XNA kütüphanesine dahil edilmiş bir sistem diye biliyorum. Sitesindeki CELL istatistikleri sonradan kaldırılmış galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow Fox -- 28 Ocak 2008; 10:48:29 >

• gücü ii hosda bıde oyunlarda gorebılsek super olacak gercı kıllzone bunu gostercek gıbı ama bekleyıp gormek lazım
  • Yazı bilgilendirme açısından çok güzel olmuş.
    Killzone2 çıksın iyice anlaşılır şu cell'in gücü.
    Benim anlamadığım yok PS3 güçlü yok Xbox360 güçlü, yok efendim şu kadar işlem yapıyorlar bu kadar pligon gösteriyorlar. Yok efendim 2k yok efendim 4k. İnsan gözünün de algılamasının bir sınırı var
    Arkadaşlar biz bu aletleri oyun oynamak için kullanıyorsak; işlem gücünün değil oyunların kalitesi,
    oynanabilirliği vs. önemli olmalı.
    Ben bazı zamanlarda halen MAME32'de Sunset Riders oynadığımı çok bilirim.
    Grafikler elbette önemli ama; grafiğin yanında birazda oyun hikayelerine vs. önem verseler daha iyi olur.

+ oyunlarda aval aval gezen mongol düşmanlar (yapay zekalar) istemiyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berrenger -- 28 Ocak 2008; 11:24:35 >

• quote:

Orjinalden alıntı: SONY_55

Edit: Her önünüze gelen başlıkta GT5 ekran görüntüsü paylaşmaktan sıkılmadınız mı?

Niye paylaşınca forum kurallarını ihlal etmiş mi sayılıyoruz...Töbe töbe
    Oyun Bölümü Kuralları

quote:

1-) Konu açmadan önce mümkün olduğunca forumun Arama bölümünü kullanalım ki forumda konu kirliği yapmayalım.

2-) Konulara gereksiz mesajlar atmamaya özen gösterelim. Örneğin sadece smiley, +1 ve tek kelimelik cevaplar vermemeye özen gösterelim.

3-) Açacağımız konuların başlıklarını anlaşılır ve konu ile ilgili olmasına özen gösterelim. Örneğin sadece "Yardım" şeklinde konu açmayalım.

4-) Forumun genel kurallarında olduğu gibi kişi veya kurumlara hakaret ve küfür içeren, rencide edici, aşağılayıcı mesajlar atmak kesinlikle yasaktır. Buna her türlü kısaltma ve sansür halinde söylenmiş küfürler de dahildir.

5-) Bölümde lisanssız, illegal olan her türlü içerik ve kaynak dağıtımı veya konu açarak istenilmesi yasaktır.

6-) Oyun Bölümünde hack, crack, serial number, key-gen, cd-key, adult, warez gibi konulardan bahsetmek, vermek ve istemek yasaktır. Buna her türlü korumalı oyunun korumasını kırmak da dahildir.
    Not: Pm yolu ile yapılan bu tür paylaşımlar da ceza almanız için bir sebeptir...

7-) p2p Programlarından linkler, torrent site ve oyun linkleri vermek ve istemek yasaktır.
    Not: Pm yolu ile yapılan bu tür paylaşımlar da ceza almanız için bir sebeptir...

8-) Kurallara uymayan konular veya rahatsız edici konular gördüğünüzde, bu konunun veya mesajın üzerinde bulunan simgesine tıklayarak konuyu veya mesajı yönetime bildirebilirsiniz. Bu sayede forum daha düzenli olacaktır.

9-) Mevcut tüm kurallara uyulmaması durumunda üyelere en az 1 hafta ceza verilecektir.

10-) Cezalı olan üyelerin başka bir nickle forumda bulunması durumunda cezası aldığı her nickte 1 hafta daha artacaktır.

11-) Bu bölümü kullanan üyeler, bu kuralları kabul etmiş sayılır.

Kurallara uymayanlar uyarılmadan ceza alacaktır.

Şimdi bunların içinde ben hangi kuralları ihlal etmişim.
    Sadece konuya uygun cell+rsx'in gücüne karşı bir örnek amacı ile tek bir resim koydum.Yani konuyu başka bir tarafa çekmek gibi bir amaçda yok.
    Eğer gt5 in varlığı sizi rahatsız ediyorsa söyleyin daha koymam gt5 mt5

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GT_55 -- 28 Ocak 2008; 11:47:29 >

• quote:

quote:

Edit: Her önünüze gelen başlıkta GT5 ekran görüntüsü paylaşmaktan sıkılmadınız mı?

Niye paylaşınca forum kurallarını ihlal etmiş mi sayılıyoruz...Töbe töbe
    Oyun Bölümü Kuralları

quote:

1-) Konu açmadan önce mümkün olduğunca forumun Arama bölümünü kullanalım ki forumda konu kirliği yapmayalım.

2-) Konulara gereksiz mesajlar atmamaya özen gösterelim. Örneğin sadece smiley, +1 ve tek kelimelik cevaplar vermemeye özen gösterelim.

3-) Açacağımız konuların başlıklarını anlaşılır ve konu ile ilgili olmasına özen gösterelim. Örneğin sadece "Yardım" şeklinde konu açmayalım.

4-) Forumun genel kurallarında olduğu gibi kişi veya kurumlara hakaret ve küfür içeren, rencide edici, aşağılayıcı mesajlar atmak kesinlikle yasaktır. Buna her türlü kısaltma ve sansür halinde söylenmiş küfürler de dahildir.

5-) Bölümde lisanssız, illegal olan her türlü içerik ve kaynak dağıtımı veya konu açarak istenilmesi yasaktır.

6-) Oyun Bölümünde hack, crack, serial number, key-gen, cd-key, adult, warez gibi konulardan bahsetmek, vermek ve istemek yasaktır. Buna her türlü korumalı oyunun korumasını kırmak da dahildir.

7-) p2p Programlarından linkler, torrent site ve oyun linkleri vermek ve istemek yasaktır.

8-) Kurallara uymayan konular veya rahatsız edici konular gördüğünüzde, bu konunun veya mesajın üzerinde bulunan simgesine tıklayarak konuyu veya mesajı yönetime bildirebilirsiniz. Bu sayede forum daha düzenli olacaktır.

9-) Mevcut tüm kurallara uyulmaması durumunda üyelere en az 1 hafta ceza verilecektir.

10-) Cezalı olan üyelerin başka bir nickle forumda bulunması durumunda cezası aldığı her nickte 1 hafta daha artacaktır.

11-) Bu bölümü kullanan üyeler, bu kuralları kabul etmiş sayılır.

Kurallara uymayanlar uyarılmadan ceza alacaktır.

senin ss lerden sikilmislar artik

• Ah Koray, sen bari 7800 türü bir Karttır deme şu G70GPU suna... sen deme bari...

Bu konu hakkında Sony yetkilileri açıklama yaptılar, "Programmable shading Processors" kelimesi bunun standart senin düşündüğün bir G70 olmadıgını gösteriyor bence. At gözlüğü ile bakmayalım. Standart bi G70, bu açıklanmış Speclerdeki kadar işlem yapamazlar, bu CUSTOM GPU kontrolcüsü ve işlem birimleri ile bir G70 EKRAN KARTI!! ndan çok daha fazlası. bahsedilen ek işler oaln AI,FİZİK gibi işler içinde 1 er SPE versen bile O KADAR ÇOK SPE var ki CELL de hiçbir sorun olmaz.(sesi CPU işlemiyor, Akış ile neyden bahsettiğini anlamadım ama zaten orada saydıgın bi çok şeyi tek çekirdek çok rahat yapar)

MS kütüphanesine giren bi yazılımda zaten CELL in şovunu göstermeleri beklenemez ayrıca şunuda belirteyim Bu Profx testleride, yazılım CELL için optimize edilmeden önce yapılmış...

kısaca şu gün yüzüne çıkıyor ki RSX hiçte düşünüldüğü gibi GÜÇSÜZ BİR GPU DEĞİL

edit: yazı bir kişinin fikri değil, farklı kaynaklardan edinilmiş görüşlerin derlemesi ve üzerine eklemeler yapılarak toparlanmış bir yazıdır.(offical bişey değildir ama offical dayanakları vardır)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerhanUygur -- 28 Ocak 2008; 11:50:39 >

• quote:

Orjinalden alıntı: serhanuygur

Ah Koray, sen bari 7800 türü bir Karttır deme şu G70GPU suna... sen deme bari...

Bu konu hakkında Sony yetkilileri açıklama yaptılar, "Programmable shading Processors" kelimesi bunun standart senin düşündüğün bir G70 olmadıgını gösteriyor bence. At gözlüğü ile bakmayalım. Standart bi G70, bu açıklanmış Speclerdeki kadar işlem yapamazlar, bu CUSTOM GPU kontrolcüsü ve işlem birimleri ile bir G70 EKRAN KARTI!! ndan çok daha fazlası. bahsedilen ek işler oaln AI,FİZİK gibi işler içinde 1 er SPE versen bile O KADAR ÇOK SPE var ki CELL de hiçbir sorun olmaz.(sesi CPU işlemiyor, Akış ile neyden bahsettiğini anlamadım ama zaten orada saydıgın bi çok şeyi tek çekirdek çok rahat yapar)

MS kütüphanesine giren bi yazılımda zaten CELL in şovunu göstermeleri beklenemez ayrıca şunuda belirteyim Bu Profx testleride, yazılım CELL için optimize edilmeden önce yapılmış...

kısaca şu gün yüzüne çıkıyor ki RSX hiçte düşünüldüğü gibi GÜÇSÜZ BİR GPU DEĞİL

edit: yazı bir kişinin fikri değil, farklı kaynaklardan edinilmiş görüşlerin derlemesi ve üzerine eklemeler yapılarak toparlanmış bir yazıdır.(offical bişey değildir ama offical dayanakları vardır)

serhan baba sen bunlara anlatma boş yere kafa yorma anlamak isteyen anlasın istemeyen anlamasın!

• quote:

GT 5 SS'i koyduğundan dolayı mesajının editlenip koyduğun SS'in silinmesi...

Komik...
  • quote:

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

forum yonetıcısı nasıl ıcerıgı sılıp boyle bır mesaj yazabılıyor?

Bu nasıl bır tavır? Ayıp degıl mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KFY96 -- 28 Ocak 2008; 13:05:27 >
  • şimdi arkadaşlar cell rsx ile beraber güçlü bir işlemci ama sony ps3 e 1 gb ram koysaydı herşey manyak olurdu cevat yerli crysis oyunu için konsolların ramları yetersiz gelir demişti 3200 mhz xdr ram olsada ram kapasitesi düşük
  • sdk nedir isimli bir başlık olacaktı burada. onu aratıp okursan bu dediğin yanlış olduğunu anlayacaksın. konsollarda ram kapasitesi düşük değil. yeterli. 1gb xdr ram olsaydı ps3 ün fiyatının ne olacağından haberin var mı?

ayrıca crysis bilgisayar oyunudur. oyun mimarileri farklıdır. birisi dizel öbürü benzinli. bilgisayar benzinli, çok yakıyo. ps3 dizel, az yakar, loading i yüksektir, ama tork inanılmaz güçlüdür, 3 viteste yakalayamazsın. crysis ps3 de 3 milyarlık bilgisayardan çok daha iyi çalışır. ama onun için oyunu baştan yazmalılar ve playstation a oyun yazmayı bilenler tarafından yazılmalı. gt5, crysisdan çok daha iyi grafikleri olan bir oyun, yük inanılmaz, yapay zeka çok çok iyi.. inanılmaz bir işlem gücü gerekmekte yani. 16 tane 250.000 poligonluk araba aynı anda o yapay zeka ile, o hayvan gibi pistte 1920x1080 çözünürlükte sabit 60fps de, orjianl sesleriyle, kokpitleriyle, dynamic rendering, shadow, vs vs ile yürüyebiliyorsa o konsolun hiç bir şeyi az değildir.

• quote:

Orjinalden alıntı: berhansoylu

sdk nedir isimli bir başlık olacaktı burada. onu aratıp okursan bu dediğin yanlış olduğunu anlayacaksın. konsollarda ram kapasitesi düşük değil. yeterli. 1gb xdr ram olsaydı ps3 ün fiyatının ne olacağından haberin var mı?

ayrıca crysis bilgisayar oyunudur. oyun mimarileri farklıdır. birisi dizel öbürü benzinli. bilgisayar benzinli, çok yakıyo. ps3 dizel, az yakar, loading i yüksektir, ama tork inanılmaz güçlüdür, 3 viteste yakalayamazsın. crysis ps3 de 3 milyarlık bilgisayardan çok daha iyi çalışır. ama onun için oyunu baştan yazmalılar ve playstation a oyun yazmayı bilenler tarafından yazılmalı. gt5, crysisdan çok daha iyi grafikleri olan bir oyun, yük inanılmaz, yapay zeka çok çok iyi.. inanılmaz bir işlem gücü gerekmekte yani. 16 tane 250.000 poligonluk araba aynı anda o yapay zeka ile, o hayvan gibi pistte 1920x1080 çözünürlükte sabit 60fps de, orjianl sesleriyle, kokpitleriyle, dynamic rendering, shadow, vs vs ile yürüyebiliyorsa o konsolun hiç bir şeyi az değildir.

çok güzel özetlemişsin, ellerine sağlık
    gt5p ye gelirsek
    16 arabanın 16 sının da aynı anda 250k olmasını mümkün bulmuyorum,ikincil ve daha sonraki lod meshlere geçiyorlardır uzaktakiler, öyle ise saygım bir nebze daha artar tabi bu oyuna, 1280x1080 yanlız oyunun çözünürlüğü

• Lt Chuk çözünürlük konusunda eminmisin?? 1080 P demek 1900 x 1080 demekdtir, senin bahsettiğin çözünürlük 4:3 yani normal monitör çözünürlüğü... yanlışın olabilir.

aycıra 4K kasan bir makine 1080P de hangi oyunda kasılır merak ediyorum
  • Ağzım sulandı vallaha. Bu akşam bir Japon PSN alayımda indireyim şu GT5'i.
    Arkadaşlar japon PSN almak için bir yardımcı yazı filan var mı bildiğiniz?
    Linkini de koyarsanız tadından yenmez.

Bu arada GT5'in demosu kaç MB?
  • quote:

Orjinalden alıntı: serhanuygur

Lt Chuk çözünürlük konusunda eminmisin?? 1080 P demek 1900 x 1080 demekdtir, senin bahsettiğin çözünürlük 4:3 yani normal monitör çözünürlüğü... yanlışın olabilir.

aycıra 4K kasan bir makine 1080P de hangi oyunda kasılır merak ediyorum

eminim
    dikey boyutta upscale ediliyor görüntü, 4:3 değil zaten 1280x1080 :P
    edit2:
    kesinlikle oyunu falan kötülemek için söylemiyorum bunu, yanlış anlaşılmasın
    yani bi istatistik sonuçta, en iyi grafikli oyun şu an, o gerçeği değiştirmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lt.Chuck -- 28 Ocak 2008; 14:05:44 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.