Şimdi Ara

CELL +RSX Benchmarklar, Detaylı Bilgiler!!! CELL in inanılmaz Hızı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
0
Favori
4.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • xenos şöyle bir şey r500 olarak geçiyor yani ati nin 1000 serisinden ama r600 ün alt yapısı var yani şöyle söyliyim xenos ta birinci nesil Unified shader architecture var r600 de ikinci nesil super scalar Unified shader architecture var ati r600 serisinde yani 2000 ve 3000 serisinde Unified shader architecture kullanmaya başladı ati bu dediklerimi 2000 serisi açıklamasında anlatıyor
  • @ilkerkorkmaz

dostum sana bir şey sormak istiyorum. Cell + RSX maximum 4x AA mı yapabilir ? Mesela ilerde 8xAA yapılabilir mi konsol oyunlarında ?

Şu an Crysis PC de 8xAA destekliyor. Hatta ben 8xAA ile oynamıştım.

Acaba PS3 veya XBOX 360 da 8xAA yapabilirler mi ?
  • Yukarıda ki yazıyı baştan sona okumadığını varsayıyorum
  • Serhan son zamanlarda açtığı başlıklarla Konsol bölümünü domine etmişe benziyor Güzel çalışma, PS3'ün piyasa tarafından kabul edilmesi ile birlikte baba oyunların geleceği günler yakındır diye düşünüyorum.
  • Serhan kardeş unutma fenerbahçede kağıt üzerinde üstündü ama pendiğe yenildi ve elendi.Bu işler kağıtla olmuyor yaklaşık 2 senedir iki konsolda piyasada daha bir üstünlük göremedik.Xbox360 aldı başını gitti.Sana bir örnek vereyim.Amerikalılar uzaya çıktıklarında yanlarında götürdükleri tükenmez kalem yer çekimi olmadığından dolayı yazmayınca yaklaşık on milyon dolar harcadılar ve uzayda yazan kalem icad ettilir.Ruslar ise uzaya gittiklerinde yanlarında not alabilmek için kurşun kalem götürdüler ve aynı işi kurşun kalem ile gördüler.Sen varsın on milyon dolarlık kaleminle övün.Benim kurşun kalemim senin övdüğün kaleminden geri kalmıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ugurmurat360x

Serhan kardeş unutma fenerbahçede kağıt üzerinde üstündü ama pendiğe yenildi ve elendi.Bu işler kağıtla olmuyor yaklaşık 2 senedir iki konsolda piyasada daha bir üstünlük göremedik.Xbox360 aldı başını gitti.Sana bir örnek vereyim.Amerikalılar uzaya çıktıklarında yanlarında götürdükleri tükenmez kalem yer çekimi olmadığından dolayı yazmayınca yaklaşık on milyon dolar harcadılar ve uzayda yazan kalem icad ettilir.Ruslar ise uzaya gittiklerinde yanlarında not alabilmek için kurşun kalem götürdüler ve aynı işi kurşun kalem ile gördüler.Sen varsın on milyon dolarlık kaleminle övün.Benim kurşun kalemim senin övdüğün kaleminden geri kalmıyor.

uğur abi çok komiksin valla. nerden buluyon bu lafları. 10 numarasın serhan kardeş bunu okuyunca kafayı yer valla.

• uğur Kurusa bakma ama kağıt üstünde dediğin aslında herşeyi PS3 şu anda yapıyor... sen PS3 ten uzak oldugun için göremiyor olabilirsin veya duygusal bağların nedeni ile :))) PS3 te şu anda o kadar iyi yapımlar var ki.. zaten 2008 senesi içinde gelecekleri saymıyorum bile, XboX çok geride kalıyor onları sayarsak... XboX piyasada PS3 yokken yapabildiğini yaptı elinden gelenide ardına koymadı (doğrusunuda yaptı) son baharda şovunu yaptı konsol... şu anda önde gibi görünebilir sana... ama artık zaman PS3 zamanı, bunukabullenmek lazım. körü körüne taraftar olmamak lazım...

XboX ta süper konsol, çok ta güzel oyunları var... ama önümüzde artık PS3 oyunları var.. Xbox ınkiler arkada kaldı.. teknolojinin hası PS3 te... siz 1-2 sene sonra yeni bi üretim XboX bekliyorsunuz konsolun omru 4 sene anca sürdü demek ki.. PS3 daha bu muhteşem donanım ile 8 sene daha bizlerle olacak, senin elindeki XboX tan CPU su farklı Medya oynatıcısı farklı bilmemnesi farklı yeni xboX lar çıktıgında ne olacak, oyunlar Blu-Ray de HD-DVD de gelmeye başladıgında vs... gidip yeni XboX alacaksın. ama PS3 e şu anda ekleyebileceğin tek şey ikinci bi HDMI, bak ne diyorum çift HDMI 1.3 yani 4k görüntü..... elite lerde şu anda 1.3 HDMI yok.. gelecekte gelir illahaki.. ama neyden bahsettiğimi anlamışsındır umarım...

senin örneğinle değinecek olursak, senin kurşun kalemin şimdi yazıyor güzel, ama açıcaksın açıcaksın bitecek 2 gün sonra.. benim milyon dolarlık kalemim belki 40 sene bitmiyor... ben 1 kalemle bütün uzay araştırmamı kayıt altına alabileceğim.. sen kurşun kalemin ile 10 sayfa yazıcaksın ve bitecek... umarım anlatabilmişimdir.

• Selamlar,

quote:

Orjinalden alıntı: ugurmurat360x

Amerikalılar uzaya çıktıklarında yanlarında götürdükleri tükenmez kalem yer çekimi olmadığından dolayı yazmayınca yaklaşık on milyon dolar harcadılar ve uzayda yazan kalem icad ettilir.Ruslar ise uzaya gittiklerinde yanlarında not alabilmek için kurşun kalem götürdüler ve aynı işi kurşun kalem ile gördüler.

Peki bu Amerika'lilarin 'pratik zekali' olmadigini gosterdigine inanilan 'klasik' hikayeye siz de inaniyorsunuz herhalde.. Burada teknolojinin ne derece gelistirilebilir, duruma gore ne gibi harcamalar, hamleler yapilabilir oldugunu goruyorum ben. Perspektif meselesi bence.

Kaldi ki verilen ornek konuya hic gitmemis, bunu da belirtmek isterim.

Sevgiler.
  • Sen örneğe takılma istersen HongKong kardeş. Sen ne demek istediğimi anlamaya çalış istersen, o zaman alakasız olmadığını anlarsın belki. Serhan kardeş ben ps3 e uzak değilim sağ elimi uzatsam ps3 sol elimi uzatsam 360 elimin altında. bende isterdim dediğin gibi duygusal olarak saydığım paranın hakkını ps3 ün vermesini. ama şu ana kadar ben iki konsoldan aldıklarıma baktım ve bu kanaate vardım. umarım dediğin gibi olurda bizde verdiğimiz 1100ytl ye yanmayız. Ayrıca xbox ps3 piyasadayken ne yaptıysa yaptı. Sanki ps3 yeni çıkmış gibi göstermeye çalışma istersen.
  • Herkeste x360'ın ''2 veya en fazla 3 yıl ömrü kaldı'' önyargısı oluşt.Kimine göre limitlerine gelindi.Ama siz hiçbir yapımcıdan x360 bizi kısıtlıyor gibisinden açıklama duydunuzmu ??

Peki diyelim x360'ın 2 yıl ömrü kaldı, ps3 önümüzdeki 5 yıl boyunca piyasada kalacak. O zaman 2 yıl sonra piyasadaki en iyi grafikleri yine xbox'ın bi sonraki versiyonundan alıcaz.

Bu arada benim bildiğim her zaman yeni cıkacak olan konsollar aynı anda cıkarılır veya arada en fazla 1 yıl gecikma payı olur (ps2 2000-xbox 2001 --- x360 2005-ps3 2006 yıllarında çıkmışlardı.).Yani ps3 8 yıl piyasada kalır ama ps4'te cıkar o sekilde kalır (ps3-ps2 gibi )

Son olarak ps3'ün yapıpta x360'ın yapamıcağı birşeyin olmadığını düşünüyorum.

Not: Bu arada bende ps3 var belirteyim. X360'da vardı, sattım tekrar alıcam

• quote:

Son olarak ps3'ün yapıpta x360'ın yapamıcağı birşeyin olmadığını düşünüyorum.

Cell'i boşa koydular demekki. Yazık. Hep beraber gidip Xbox 360 alalım o zaman ne gerek var. Hatta 2 tane alalım 1 PS 3 fiyatına öyle değil mi. Biri 3k gördümü diğerine geçeriz. Yahu arkadaşlar yapmayın etmeyin ya. Evet şu anda yapamayacağı birşey yok. Hatta kimi oyunlarda daha önde 360 (yalnız çoğu da şaheser firma EA'in oyunları). Ancak biraz daha zaman tanırsanız göreceksiniz PS3'ün bu kadar boş bir konsol olmadığını. Xbox 360 büyük bombalarını zaten sonbaharda patlattı Serhan arkadaşımızın da dediği gibi. Bakınız Mass Effect ve bakınız Halo 3 vs. Bunun dışında çok büyük oyunlar gelecek gibi durmuyor 2008 yılı için. Too Human, Halo Wars ve bir kaç oyun daha var. Ancak PlayStation 3 için söz verilen ama zamanında çıkarılmamış bir sürü oyun var yolda. MGS 4 ve MGO, GT 5, FF 13 ve FF13 Versus gibi. (tabii exclusivelerden bahsediyorum burda yoksa her iki konsol için çok iyi ortak yapımlarda gelecektir bu kesin). Tek yapmamız gereken biraz daha beklemek...

• Arkadaşlar hepinize sormak istiyorum lütfen samimi cevap verin :)

Neden inandığımız şeyin tartışılmaz şekilde doğru olduğunu savunup vatan millet sakarya zihniyeti ile benim konsolum veya benim PC im en babadır kralını tanımam gibi taraflı yorumlar yapıyoruz, ya yukarıda bir dünya insan matematiksel değerlerle gerçekleri yazmak için bi dünya emek sarfediyo adam yazıyı okumaya bile tenezzül etmiyo yaw bu adam nedemiş dediklerini nasıl ispatlamaya çalışmış, ve akla ve mantığa uygunmu diye düşünmüyoruz, yani bu arkadaşımda haklı ben yanlış biliyormuşum demek bu kadar mı zorumuza gidiyo? hatta inanmıyor isek elimizin altında internet denen bir devasa bir bilgi okyanusu var hiç araştırmadan körü körüne takım tutar gibi benim konsolum seninkini döver benim PC mi hiç bi konsol geçemez gibi abuk subuk düşüncelerle boşu boşuna sayfaları işgal ediyorlar.

Yani bırakalım artık bu fanatikliği ya! Biraz araştıralım bilgilenelim, ne yaptığımızı ne savunduğumuzu bilelim bilerek konuşalım bilmiyorsak bilmediğimiz konularda başka insanların bilgilerinden faydalanalım körü körüne inanalım demiyorum, adamın savunduklarını araştırıp doğru ise veya mantığımıza yatıyor ise KABULLENMEYİ ÖĞRENELİM SAYGI DUYMAYI ÖĞRENELİM BAK BEN BUNLARI BİLMİYORDUM SAYENDE ÖĞRENDİM DEMEK ÇOK MU ZOR (Bırkalım bu fanatikliği bu memleket hepimizin )

biz bi dünya yazı yazıyoruz 5dk ayırıp okumadan adam gelmiş CRYSİS te 8X AA var konsol bunu verebilirmi diyo ya!

NOT : Bu yazıyı kimse üzerine almasın şahsa yönelik bişey yoktur sadece benim düşüncelerim.

• XboX severlerin HER ZAMAN atladığı bir nokta var... o da PS3 ün YEPYENİ bir mimari olduğu, yani ne xbox, ne PC ne PS2 çalışma teknikleri devkitleri benzerleri türevleri kütüphaneleri PS3 için geçerli... güzel veya kötü, şu andapiyasada olan diğer aletlerden FARKLI İŞLER yapması onların şimdiyekadar yapmadıkalrını yapması için tasarlanmış bir konsol bu. insanların bunu kullanmasını öğrenmek için bu kadar geç kalmaları tabiki kabul edilemez... PS2 zamanında bi tek PS2 vardı rakibi XboX sistem olarak bilmem ama genel olarak cidden dandirik bi makine idi... rakipsiz takıldı yani PS2 o da yeni idi.. 2 sene sonrabomba oyunlar çıkmaya başladı ve PS2 bir fenomen oldu... ama şu anda PS3 ün karşısında Zor bi rakip var bunu belki göz ardı etti.. ve PS3 çözülene kadar XboX şovunu yaptı... ama dediğim de şu ki artık bu günler geride kaldı... XboX saltanatını yaşadı ve artık geri çekilecek.

• serhan PS3 yeni mimaride sana faydası nedir ?

Şimdi senin küçümsediğin ve genel olarak dandirik dediğin Xbox bugünkü PS3 ün temellerini oluşturdu..PS2 de olmayan entegre HDD; ethernet ve bir ilk olan, degeri o zaman anlaşılamayan LIVE gibi bir özellik getirdi..İlk girmesine ragmen pazardan %30-35 pay aldı, Gamecube ü geçti
    Sonrasında Xbox ımız kaldı, PS2 miz satıldı...Kısacası oyun kalitesi açısından Xbox bana göre çok daha iyi cihazdır PS2 den..Oynaması keyif veren ve kendini oynatan oyunlar açısından...Çünkü batı stili oyunlar agırlıklı..Absürd RPG ler degil, KOTOR, Fable, Morrowind gibi klas batı RPG leri , FPS leri vardı..Şu andada piyasadaki en iyi media center olarak halada işini görüyor, arada açıp bi Jade Empire , Doom da atılmıyor degil

Neyse konuya dönersek, mimarisi farklı, zor filan bunlar tüketicinin sorunu değil. Geliştiricilerin sorunu ve onlarda bunu sorun olarak zaten görüyor. Adamlar işi para için yapıyor. Süre, kaynak , maliyet önemli. Hani bu kadar zorlanmanın üstüne satış yapsalar eyvallah. Oda yok.. Adam çok daha kısa sürede ve ucuza 360 a yapıyor, üstelik 3 katı filan satıyor oyunu...Özel oyunlara bakıyorsun başını alıp giden oyun yok..1 milyon ha sattı ha satacak.

RSX+Cell olayı güçlü olabilir, diyorumki, teori çok farklı bir olaydır. Projelerdede bol bol konuşuruz, vay efenim bu uygulama şöyle uçacak böyle kaçacak, çok iyi olacak vs vs..İş kodlamaya geldiğinde çok şeyin o kadar lafla olduğu gibi olmadığını görürsün..Kagıt üstünde RSX+Cell eyvallah..Ama kagıt üstünde
    Sen bunun içine girdiğinde nelerle boğuşulduğunu bir hayal et...CELL in farklı, RSX in farklı, CELL kendi içinde farklı, kaplama hafızan düşük, sistem hafızasından desen istedigin gibi ve zamanda yararlanman güç..Onunda 90mb ını OS götürmüş..
    SPU ların desen farklı telden çalıyor, yetenekleri kısıtlı, işleyecekleri kod boyutu kısıtlı, herşey PPE ye kalmış...Yani bunlar halledilmez mi ?
    Tabii edilir. Ama nasıl ? HS gibi 3 sene geliştirirsin, Uncharted gibi yılları verirsin, Killzone gibi 2005 den beri masal anlatırsın hala bak elde tutulur birşey olmaz. Bu arada kaynaklar akar, paralar akar, Sony desteklemek zorunda kalır vs vs..Yani bunlar uzun zaman ve bol emek isteyen, haliyle tüketicilere eksi etkileri olan şeyler..

Sen konsol alıp 3 sene bekleyeceksen adam gibi oyun için o zaman şimdi neden alıyorsunki ? PS2 yi 2005 de almak mantıklı olduğu gibi PS3 üde 2009-2010 da alalım bu durumda...

Şu anda 360 yazılım olarak, Wii donanım olarak pazarı parselledi..PS3 bu durumu degiştiremez
    Ayrıca devamlı iddia ettiğiniz "PS3 ,2008 de oyun olarak en iyisi" sözüde desteksiz kalıyor malesef...Gelen oyunlara baktıgımızda durum vaziyet oyle degil. Benim gördüğüm Xbox360 bu konuda yine en iddialı konsol..Hele oyunların %90 ının multi olduğunu düşünürsek avantajlı platform olarak xbox yine öne çıkar..

Ve RSX+CELL olayı kadar Xenos ve 3-çekirdekli mimarisi ile 360 da tam randımanlı kullanılmıyor. Oyunların çoğu UE3 ile yapılıyor ve bu yavan motor Xenos un en önemli özelliklerini kullanmıyor, gerçek manada multi-thread motorlar yeni yeni belki geliyor..Bu konuda Alan Wake den çok ümitliyim..

Hep diyorum ama tablo budurki PS3 = Gamecube olacaktır bu kuşakta...3. parti desteği ve satışları nedeniyle...

PS2 ile Xbox arasında donanım güç farkı biliyorsun ilk oyunla ortaya çıktı ve onu PS2 halada yakalamış değildir. Şu kuşakta bu kagıt üstünde iddia edilsede pratikte görülebilmiş degil. İleride belki görülecek ama o zamana kadar iş bitecek, bitti bile sayılır bana göre..Tablo şekillendi. Bu saatten sonra ne Wii ne 360 bırakır yerini ve silahlarıda bolca var..PS3 ün yapamayacağı indirimleri 360 yapabilir durumda

• Kardeşim amma xbox360 fanatikliği yaptın ya serhan sana diyorki keşvedilmek üzere ps3 oyunları ama xbox360 tane keşvedilmiş ancak bi adım atlar grafikleri ama ps3de daha ne grafikli oyunlar göreceğiz...yok teoride güclüdür falan demişsin pc mi bu teoride güclü olsun o teknolojiye geldiğinde oyu firmaları bak bakalım teoridemi güclü olacak.he bide önemli olan bol bol kalitesiz oyun değil adam akıllı cıkan süper grafikli konulu oyunları oynamak...wii ye gelince o apayrı bi cihaz sadece bi tane kol bulmuşlar ordan gidiyor adamlar ne grafik ne başka bişey xbox360 bence grafik anlamında tükendi ama cok güzel grafikleri var tabi bu gercek ama budur yani
    birde şu varki yok xbox satmış wii satmış ps3 az satmış hadi ya ps3 de blue ray var kardeşim onların tek fiyatı ne kadar haberin varmı ps3 alıyorsun üstene blue ray almış oluyorsun maliyetleride önemli burda tabiki wi satar dandik bi grafik konsol bi tek orjinal bir kol bana göre tabi ! ! !sony bir ilke imza attı bence cok yeni bir teknoloji olan bleu ray okuyucuyu filimleri istemeden evlerimeze soktuki süper oldu bir film izliyorum ki kalitesi 10 numara
    saygılarımla

• Selamlar,

quote:

Orjinalden alıntı: Drizzt_tr

serhan PS3 yeni mimaride sana faydası nedir ?

Demissiniz ama hemen ardindan da,

quote:

Şimdi senin küçümsediğin ve genel olarak dandirik dediğin Xbox bugünkü PS3 ün temellerini oluşturdu..PS2 de olmayan entegre HDD; ethernet ve bir ilk olan, degeri o zaman anlaşılamayan LIVE gibi bir özellik getirdi..

Diyerek cevabi kendiniz vermissiniz zaten. PS3 Blu-ray'i getirdi, buyuk ihtimal Microsoft da bu medyaya gececek. Cell'i getirdi, belki ona da gecebilir ileride. Home sistemi gibi bir 3 boyutlu sanal ortam getirdi-getirecek, belki bu tip birsey de getirebilir Microsoft ileride. 7.1 sesi destekliyor, bunu da destekleyecektir ileride. Yani sizin bakis acinizla, PS3 ilerideki Xbox'un temelini olusturdu diyebiliriz sanirim. Hatta HDMI girisini Xbox 360 bu nesilde hemen getirdi, sonradan gorerek. PS3 2 tane HDMI koyabilirse, onu da getirebilir. 60 GB'lik HDD'e karsilik 120 GB'lik HDD getirdi. Yani PS3'un de iste bu yarari var, teknoloji acisindan, oyle degil mi? Cevabi vermissiniz zaten, ben sadece detaylara indim.

Ayrica, ben de Xbox sahibiyim ancak PS2'imi satmadim. Neticede hala oyun destegi olan konsol PS2, Xbox ise duruyor. Media Center olarak kullanmak ise bana gore degil. Zaten en kaliteli cihazlara sahibim. Diyecegim odur ki, sizin bakis aciniz genellenemez. Kimseninki genellenemez. Ama bir gercek var, Microsoft Xbox'a destegini cekmistir, Sony ise PS2'ye destegini tam gaz vermeye devam etmektedir. Elinde Xbox'u olup da 360'i olmayan, henuz alamayan bircok tandigim magdur olmustur. Boyle bakmak lazim bu olaya bir de, cunku bu genellenebilir. Bir gercektir.

Sevgiler.

• quote:

Orjinalden alıntı: ilkerkorkmaz

o Maximum Z sample rate: 8 gigasamples per second (2 Z samples x 8 ROPs x 500 MHz), 32 gigasamples per second using 4X anti aliasing (2 Z samples x 8 ROPs x 4X AA x 500 MHz)
    o Maximum anti-aliasing sample rate: 16 gigasamples per second (4 AA samples x 8 ROPs x 500 MHz)

Dostum yazını tamamen okudum. Ama alıntıda işaretlediğim teknik bilgiye göre soru soruyorum :

Maximum 4X AA kapasitesi var gibi anlıyorum. Acaba yanlış mı yorumluyorum ???
  • quote:

Orjinalden alıntı: Drizzt_tr

serhan PS3 yeni mimaride sana faydası nedir ?

Şimdi senin küçümsediğin ve genel olarak dandirik dediğin Xbox bugünkü PS3 ün temellerini oluşturdu..PS2 de olmayan entegre HDD; ethernet ve bir ilk olan, degeri o zaman anlaşılamayan LIVE gibi bir özellik getirdi..İlk girmesine ragmen pazardan %30-35 pay aldı, Gamecube ü geçti
    Sonrasında Xbox ımız kaldı, PS2 miz satıldı...Kısacası oyun kalitesi açısından Xbox bana göre çok daha iyi cihazdır PS2 den..Oynaması keyif veren ve kendini oynatan oyunlar açısından...Çünkü batı stili oyunlar agırlıklı..Absürd RPG ler degil, KOTOR, Fable, Morrowind gibi klas batı RPG leri , FPS leri vardı..Şu andada piyasadaki en iyi media center olarak halada işini görüyor, arada açıp bi Jade Empire , Doom da atılmıyor degil

Neyse konuya dönersek, mimarisi farklı, zor filan bunlar tüketicinin sorunu değil. Geliştiricilerin sorunu ve onlarda bunu sorun olarak zaten görüyor. Adamlar işi para için yapıyor. Süre, kaynak , maliyet önemli. Hani bu kadar zorlanmanın üstüne satış yapsalar eyvallah. Oda yok.. Adam çok daha kısa sürede ve ucuza 360 a yapıyor, üstelik 3 katı filan satıyor oyunu...Özel oyunlara bakıyorsun başını alıp giden oyun yok..1 milyon ha sattı ha satacak.

RSX+Cell olayı güçlü olabilir, diyorumki, teori çok farklı bir olaydır. Projelerdede bol bol konuşuruz, vay efenim bu uygulama şöyle uçacak böyle kaçacak, çok iyi olacak vs vs..İş kodlamaya geldiğinde çok şeyin o kadar lafla olduğu gibi olmadığını görürsün..Kagıt üstünde RSX+Cell eyvallah..Ama kagıt üstünde
    Sen bunun içine girdiğinde nelerle boğuşulduğunu bir hayal et...CELL in farklı, RSX in farklı, CELL kendi içinde farklı, kaplama hafızan düşük, sistem hafızasından desen istedigin gibi ve zamanda yararlanman güç..Onunda 90mb ını OS götürmüş..
    SPU ların desen farklı telden çalıyor, yetenekleri kısıtlı, işleyecekleri kod boyutu kısıtlı, herşey PPE ye kalmış...Yani bunlar halledilmez mi ?
    Tabii edilir. Ama nasıl ? HS gibi 3 sene geliştirirsin, Uncharted gibi yılları verirsin, Killzone gibi 2005 den beri masal anlatırsın hala bak elde tutulur birşey olmaz. Bu arada kaynaklar akar, paralar akar, Sony desteklemek zorunda kalır vs vs..Yani bunlar uzun zaman ve bol emek isteyen, haliyle tüketicilere eksi etkileri olan şeyler..

Sen konsol alıp 3 sene bekleyeceksen adam gibi oyun için o zaman şimdi neden alıyorsunki ? PS2 yi 2005 de almak mantıklı olduğu gibi PS3 üde 2009-2010 da alalım bu durumda...

Şu anda 360 yazılım olarak, Wii donanım olarak pazarı parselledi..PS3 bu durumu degiştiremez
    Ayrıca devamlı iddia ettiğiniz "PS3 ,2008 de oyun olarak en iyisi" sözüde desteksiz kalıyor malesef...Gelen oyunlara baktıgımızda durum vaziyet oyle degil. Benim gördüğüm Xbox360 bu konuda yine en iddialı konsol..Hele oyunların %90 ının multi olduğunu düşünürsek avantajlı platform olarak xbox yine öne çıkar..

Ve RSX+CELL olayı kadar Xenos ve 3-çekirdekli mimarisi ile 360 da tam randımanlı kullanılmıyor. Oyunların çoğu UE3 ile yapılıyor ve bu yavan motor Xenos un en önemli özelliklerini kullanmıyor, gerçek manada multi-thread motorlar yeni yeni belki geliyor..Bu konuda Alan Wake den çok ümitliyim..

Hep diyorum ama tablo budurki PS3 = Gamecube olacaktır bu kuşakta...3. parti desteği ve satışları nedeniyle...

PS2 ile Xbox arasında donanım güç farkı biliyorsun ilk oyunla ortaya çıktı ve onu PS2 halada yakalamış değildir. Şu kuşakta bu kagıt üstünde iddia edilsede pratikte görülebilmiş degil. İleride belki görülecek ama o zamana kadar iş bitecek, bitti bile sayılır bana göre..Tablo şekillendi. Bu saatten sonra ne Wii ne 360 bırakır yerini ve silahlarıda bolca var..PS3 ün yapamayacağı indirimleri 360 yapabilir durumda

Çözülmedi Çözülecek 2008'de ps3 ortalığı yakıcak GT5P OKADAR DİYEN camiaya

KAPAK GİBİ YAZI OLMUŞ

• İlker korkmaz kardeşim sen bir ürün alırken teknik özelliklerine bakıp vaybe bu ürün matematiksel ve bilimsel olarak süpermiş diyerekmi alıyorsun?hiçmi bakmıyorsun bu matematikselliğin sana gerçekte neler verdiğine?serhan arkadaşımızın yazısı gerçekten çok güzel hazırlanmış emeğine sağlık teşekkür ederim.Ben esasında bu yazıyı eleştirmiyorum,benim eleştirdiğim bu yazıda yazılanların gerçek olduğunu herkese kabullendirmeye çalışılması.Sayfalar dolusu bilimsel ve matematiksel yazılar hazırlanmadımı ps3 hakkında cellin inanılmaz gücü hakkında,bizler hep okumadıkmı bu yazıları neden peki ya sonuç ne demeye hakkımız yok.Sonuç ne diye sorunca neden suçluyuz.Bir bilim adamı çıkar dünya düzdür der oda kendine göre matematikseldir sayfalar dolusu yazı yazar bu tezini ıspatlayan bir diyeri yuvarlaktır der ve oda sayfalar dolusu yazı hazırlar bu tezini ıspatlayan.Sözüm ilker arkadaşıma bizler çıkıpta her yazılana inanırsak araştırmassak bir yere varamayız.Sen diyorsun ki bak ne güzel yazmış serhan arkadaşımız neden çekemiyorsunuz neden hemen inanmıyorsunuz,neden matematiksel deyilsiniz.Bende okudum serhan arkadaşımın yazılarını ve araştırdım elbet ama bu yazılanlar hep kağıt üstünde kalıyor bardağın diyer yüzünüde görmemizmi bizi matematiksel yapmayan.Bende diritz arkadaşım gibi düşünüyor ve bilimsel bir yazıyı okuduğumda bardağın diyer yüzünüde çevirip araştırıyorum.Bizi bumu suçlu yapıyor.Sence dünya düzdür deyip çıkalımmı işin içinden ilker kardeş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurmurat360x -- 30 Ocak 2008; 12:46:56 >

• Selamlar,

Grafiksel anlamda 'sonuc' gormek isteyenler hem GT5p'a, hem Uncharted'a, hem Heavenly'ye hem Lair'a bakmiyorlar mi? En azindan GT5p gibi bir grafik gorebildiler mi? Muadili var mi?

Yapay zeka anlaminda Resistance'inki yeterli degil mi? Uncharted'daki animasyon ve yapay zekaya ne demeli?

Yani bunlar neden gorulmuyor? Ne gormek istiyorsunuz? GT5p'daki grafikleri, Uncharted'daki 'kesintisiz animasyonlari (ki bu yeni bir teknolojidir)' falan gordunuz mu ki evelden? Gorduyseniz bana da bir zahmet soyleyin, hemen hemen tum hit oyunlara sahibim iki konsolda da, tekrardan bir bakarim. Olurya, gozumuzden kacmistir.

Sevgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HongKong -- 30 Ocak 2008; 19:21:10 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.