deprem bölgesi olan bir ülkeye çürük betonarme dikmek hainliktir. en başından beri bütün evler çelik prefabriğe dönüştürülmeliydi. hiç değilse yeni yapılanlar öyle olmalı. hem daha ucuza prefabrik yapılar yapabiliyorsun ve daha sağlam. yeter artık. çelik prefabrik tek çözüm. bu binalara izin verenler çürük binalar yapanlar tek tek yargılanmalı. çelik prefabrikle villada yaparsın, konakta, binada çok mu zor? ![]() ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8B4F802DB -- 6 Şubat 2023; 18:25:17 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
ÇELİK PREFABRİK TEK ÇÖZÜM!!!

-
-
Çelik pahalı diye kumdan yapıyorlar. Not kumdan derken şaka değil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bir de deniz kumu oluyor, kaçak çekiyorlar onu da.
-
Maliyet artar daha önemlisi arazi rantı oluşmaz o şekilde... 3-4 kat olacak yere 7 kat yaparsan arazi rantı paha biçilemez birde malzemeden kaçınırsan paraya bak sen
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 6 Şubat 2023; 21:58:21 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu seferde çelikten çalıcaklar
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
-
tahta malzeme ile ilk katı beton üstteki 3 4 katı ahsap ev yapılıyor amerikada mesela apartment bloku gibi. türkiyede neden ahsap kullanılmıyor inşaatlarda acaba
-
Evi satıp müstakil yapmayı düşündüm. 2 ay önce ankara firmasına (efeoğlu) sordum çelik konstrüksiyon müstakil 2 katlı ev/villa maliyetini. Verdikleri fiyat çok yüksek m2'si 19.000TL'ye geliyor. Çelik ve betonarme olarak fiyat aynı diyorlar. 160m2 proje için 3.020.000TL fiyat verdiler. Buna arsa dahil değil tabi.
2 kattan vazgeçip 100-120m2 tek katlı müstakil yapmak lazım en iyisi. Sürekli bakınıyorum inşaat maliyetlerine ama tam oturtamadım kafamda henüz.
Beğendiğim model
efeoğluyoutube
Efeoğlu olarak villa, müstakil ev, çelik ev, betonarme ev, plan ve tasarım çalışmalarını, peyzaj tasarımı ve bahçe düzenleme çalışmalarını kendi mimar, inşaat mühendisi ve teknik ekibimizle yapmakta ve bu konulara kanalımızda yer vermekteyiz. Ayrıca prefabrik ev olmayan uygulama nasıl yapılır, ev fiyatları, ev maliyetleri konuları hakkında kanalımızı takip ederek detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz. Bu videomuzda inşaat mühendisimiz Faruk Bey, mimarımız Türker Bey'in yeni projesi olan M20-1890-41 kodlu projemizi inceleyerek değerlendirmelerde bulundu. Mühendisimiz, projenin ölçülü planı ile revize edilen M20-1900-41 kodlu projenin ölçülü planını kıyaslayarak arazi ölçülerine uygun nasıl revize yapıldığını detaylı şekilde anlattı. Keyifli seyirler dileriz. #efeoğlu #araziölçüleri #ölçülüplan Videomuzu beğenmeyi ve kanalımıza abone olmayı unutmayın.https://www.youtube.com/watch?v=CLBm2mwM1So
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fractal design -- 7 Şubat 2023; 0:7:6 > -
Okmeydanı tarafında binaların çoğu deniz kumu. Benim eskiden oturduğum 40 yıllık 5 katlı binada deniz kumuydu, balkonu salona katmak için kırarken içinden deniz kabukları çıkıyordu
Ayrıca bu binalar birbirlerine bağlı oldukları için durduk yerde yıkılmıyor, depremde domino taşı gibi yerle bir olacaklar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Halikarnas Şakşakçısı -- 7 Şubat 2023; 4:57:33 > -
Bak hele bak konu sahibi partizan neler demiş.
Aslan parçası son 20 yıldır sizin mahalle yapıyor bu binaları, sizinkiler onay veriyor.
Mahallene dön de sor bakalım yiyorsa!
En Beğenilen Yanıtlar

Çelik pahalı diye kumdan yapıyorlar. Not kumdan derken şaka değil.
|
Bu seferde çelikten çalıcaklar
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X