Şimdi Ara

Canon'un Ixus 300 Hs Canavarı [ Ürün İnceleme ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
218
Cevap
2
Favori
14.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Model adı: Canon IXUS 300 HS

Algılayıcı: 1/2.3″ CCD

Çözünürlük: 10.0 MP

Görüntü boyutu: 3648 x 2736 (4:3)

Lens: 28-105mm (3.8x optik zoom)

Diyafram: F2.0-5.3

Zoom: 3.8x Optik

Titreşim engelleme: Var

ISO: 125-3200

Perde hızı: 15-1/2500

LCD: 3.0” TFT

Video Kayıt: 1280×720 @30 fps

Dosya formatı: JPEG, H.264 (MOV)

Bellek: SD, SDHC, SDXC, MMC

Bağlantı: USB 2.0, AV out, HDMI

Batarya: Li-ion

Ağırlık: 175 gr

Boyutlar: 100 x 54 x 23 mm

Makineyi diğer kompaktlardan ayıran önemli farklardan biri, gövdenin plastik yerine paslanmaz çelik olması. Bu nedenle de ağır. Ama ağırlık, olumsuz değil tersine istediğimiz bir şeydir zira tutuşa olumlu katkısı vardır, daha az titrek fotoğraf çekersiniz :) Gövde klasik dikdörtgen yapı yerine yuvarlatılmış hatlara sahip.

300 HS çeşitli renklerle geliyor ama gördüğüm kadarıyla sadece siyah olanında pütürlü bir doku var. Bana daha iyi geliyor böylesi. Parmak izi de oluşmuyor.

Elde baktığımızda küçük bir makine.

Çekim yaparken tutuş.

Makinenin lensi, 35 mm diliyle, 28-105 mm. Zoom’dan çok, geniş açıya yakın. 3.8X optik zoom var. Diyafram konusunda iddalı. f/2.0′a kadar açılabiliyor. Kısık hali ise f/5.3. Diyaframın f/2.0 olabilmesi gece çekimlerinde biraz daha fazla ışık alabilecek demek, diğer birçok alt segment kompakta göre. IS, yani titreşim engelleme desteği var. Çözünürlük olarak 3648×2736 (4:3) destekleniyor. Geniş ekran olarak ise 3648×2048 (16:9) destekleniyor. Ara değerler de var. JPEG çekiyor, RAW yok.

Video çekimi 1280×720 H.264 MOV. Yani HD çekiyor. 4GB’lık klipler çekebiliyor. Bir saate denk geliyor. Bir de 240fps çekim modu var. Bu modda 320×240 çözünürlüğe düşüyor. 240 fps çekebildiği için, bunun etkisi ‘slow motion’ efekti oluyor yani çektiğiniz obje, kendi hızının çok altında bir hızla oynatılabiliyor. Videosu var, göstereceğim etkisini.

Makinenin ISO seçenekleri 125-3200 arası. DIGIC 4 işlemcisini kullanan 300 HS’nin HS ekine neden olan yeni bir algılayıcısı var. Açılımı ‘High sensitivity” olan bu algılayıcının özelliği, arkadan aydınlatma denilen CMOS algılayıcı kullanılması. Şöyle canlandırın. Bir yol var ve üzerinden elektrik telleri geçiyor. Işık bu tellere vurduğunda, gölgesi yola vuracaktır. Eğer teller yer altından giderse, ışık yola direkt vurur gölge çıkmaz.

İşte arkadan aydınlatmalı CMOS algılayıcılarda, ‘kablolama’ algılayıcının alt katmanına alınıyor ve bu sayede ışık ile algılayıcı arasında ‘parazit’ oluşturacak bir şey kalmıyor. Bu da kendini özellikle yüksek ISO başarımında gösteriyor. Sony de benzer bir yol uygulamıştı, size oradan tanıdık gelebilir.

Lens kapalı.

Lens açık.

Lensin dışarı çıkan kısmı pek büyük değil. Bu açıdan makinenin kendine has tasarımı da belli oluyor. Yuvarlak hatlara sahip. Bunun sonucunda tabanı yere daha az bir yüzeyle basıyor. O yüzden dengesi daha çabuk bozulabilir eğer rüzgar yer ya da azcık eğimli bir yüzeye koyulursa. Kendinizi çekerken buna dikkat edin. Ve lens açık halde düşürmeyin sakın. Sadece yüksekten düşmekten bahsetmiyorum. Fotoğraftaki konumda bile masanıza düşmesin. Makinelerin en zayıf anı, lensin dışarı açıldığı an. Milimetrik bir yamukluk bile lensin içeri girmemesine, girse de bir daha çıkmamasına sebep olabilir.

Üst kısımda çekim modu düğmesi, açma kapama düğmesi ile deklanşör ve onun etrafını sarmış zoom halkası bulunuyor.

Arkada 3 inç LCD bulunuyor. Çok kaliteli görüntü verdiğini söylemeliyim.

Arka tarafta oynatma tuşu, mod tekeri ve menü tuşu var. Mod tekeri hayli yumuşak ama kendi başına hareket edecek kadar değil. Yine de yanlışlıkla dokunursanız hareket edecektir. Mod tekeri aynı zamanda düğme. Üstte +/-2 pozlama tuşu, altta ekran ayar tuşu, solda odak ayarı, sağda ise flaş ayarı bulunuyor. Ama gördüğünüz gibi bunların hiçbiri yazı ya da simge olarak mod tekerinde gösterilmemiş. Zamanla alışırsınız.

Ortadaki set tuşu, çekim detaylarını getiriyor ekrana. ISO ayarından çekim moduna kadar her şeyi buradan seçiyorsunuz. Menü tuşu ise sürekli uğraşmayacağınız ayarları getiriyor.

Makro ve Zoom Performansı

28mm f/5.6 1/640 sn ISO 125 ile Gündüz Çekimi

Gece Çekimleri

SONUÇ

Canon IXUS 300 HS, hem performans hem de tasarım olarak herkesin ilgisini çekecek kalitede bir ürün olmuş. Gündüz görüntü kalitesi oldukça iyi. Piksel dikizleme yaparsanız kusur bulursunuz ancak aklımızdan çıkarmamamız gereken şey, bu kadar ufak algılayıcılı makinelerin, DSLR seviyesinde görüntü vermesinin en azından uzunca bir süre imkansız oluşu. Canon HS sistemi ile üretilmiş algılayıcı, ISO testlerinde oldukça iyi sonuç verdi. Zaten şu an trend, arkadan aydınlatmalı CMOS algılayıcı kullanmak. Canon da böyle yapmış.

Video’su tatmin edici. HD destekliyor. Ağır çekim modu hoş bir eklenti olmuş. LCD ekranı çok kaliteli. Fokus hızı yüksek. Eksi olarak ne söylerim diye bakıyorum, pek bir şey yok. Bu makinede bir de RAW olsaymış tadından yenmezmiş. Sade tasarım nedeniyle az düğme kullanılması, her şeyin menüden yapılmasına sebep olmuş. Bu sayede diyafram ve enstantane modları gelmiş ama bir anı yakalamak için hızlı davranmak gerektiğinde, ayarları istediğiniz gibi yapana kadar, o anı kaçırma riskiniz var. Bence bu makinede bir tane boş tuş olmalıymış. Böylece en çok kullandığımız ayarı kısa yol olarak atayabilirdik. Neyse ki menülerde dolaşmak kolay. Ustası olursanız kısa zamanda ayar yapabilrisiniz.

Kutudan SD kart çıkmadığını da not düşelim. Makineyi alırken kart almanız gerek. Sanırız makineyi ufak tutmak için, içine dahili bellek konmamış. Fiyat kaygısından olmaz zira makine zaten pahalı. Fiyat demişken ürünün yuvarlak hesap 1000 TL olduğunu söyleyeyim. Bu fiyata EOS 450D alabilirsiniz. Ama 450D’yi gömlek cebinize sığdıramazsınız. Zaten aslında böyle bir makine almamızın temel nedeni de kaliteden çok taviz vermeden, yanımızda sürekli bir makine taşıyabilmek. Yoksa elbette bu fiyata DSLR alırdık.

Eğer sürekli taşıyabileceğiniz ve kaliteli çekimler yapabileceğiniz, kompakt bir kamera arıyorsanız, Canon IXUS 300 HS doğru adres. Kesinlikle tavsiye ediyoruz.

Alıntıdır...

Piyasa fiyatı şu an 1.000 Tl civarında.

Bazı E-ticaret sitelerinde indirimde olan Hs 300 modelimizi en uygun nerelerden alabileceğinizi öğrenmek için tıklayabilirsiniz.

http://www.akakce.com/dijital-fotograf-makinasi/en-ucuz-canon-ixus-300-hs-dijital-fotograf-makinasi-fiyati,379473.html

En çok satın alınan 3 siteye göre fiyat sıralaması

www.webdensiparis.com 379 TL ( ben ve forumdan 7 arkadaş burdan aldık )

www.hizlial.com 407 TL ( Yine forumdan 2 arkadaş burdan sipariş geçmş )

www.hepsiburada.com 863 TL ( Forumdan 3 arkadaş burdan almış )

Bende bu ürünün kullanıcısıyım, sorularınız varsa alabilirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cashr00t -- 12 Ekim 2011; 14:08:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kef14

Şu an hepsiburada.com da 429 tl (havale/eft 418,84 tl) alıp almama konusunda kararsız kaldım,

http://www.hepsiburada.com/Liste/canon-ixus-300-hs-100mp-30-lcd-dijital-fotograf-makinesi/ProductDetails.aspx?productId=ft112121&categoryId=248&SKU=FT112121-B

Pişman olmazsın

Ben ürünü alalı 5 gün falan oluyor, webdensiparis.com dan almıştım. ama o zaman 426 tl idi. Şimdi 399 Tl ye çekmişler fiyatını (: hepsiburada.com ile ürün bazlı savaş yapıyorlar sanırım. Eee bizede bu fırsatı değerlendirmek düşer

buyur bide buraya bak istersen. adamlar ürünü tedarik etmiyor, canonun Türkiye yetkili bayileri oldukları için stoklarında tutuyorlar. güven sorunu yaşamaman için söylüyorum. Hayırlı olsun şimdiden

http://www.webdensiparis.com/urun/canon-ixus-300-hs-dijital-fotograf-makinasi_961241.aspx?CatID=6616

• 1280*720p video çekimi 30 fps yapması kötü değil mi ?

birde bu ixus ların nedense gündüz çekimleri soluk geliyor bana

edit:emeğinize sağlık inceleme güzel olmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AviatoR -- 22 Eylül 2011; 21:22:52 >
  • Bu makine çıkalı 1 yıldan fazla oluyor yani eski bir makina şu an yeni modeli çıktı eldeki stokları bitirmek için fiyat düşürüyorlar ucuzlamasının sebebi bu..
    yeni model
    http://www.hepsiburada.com/Liste/canon-dsc-ixus-310-hs-12-mp-32lcd-dijital-fotograf-makinesi/ProductDetails.aspx?productId=ft130080&categoryId=248
  • quote:

Orijinalden alıntı: SERKAN BEY

Bu makine çıkalı 1 yıldan fazla oluyor yani eski bir makina şu an yeni modeli çıktı eldeki stokları bitirmek için fiyat düşürüyorlar ucuzlamasının sebebi bu..
    yeni model
    http://www.hepsiburada.com/Liste/canon-dsc-ixus-310-hs-12-mp-32lcd-dijital-fotograf-makinesi/ProductDetails.aspx?productId=ft130080&categoryId=248

Doğrudur, ama bizim için önemli olan işlevi ve fiyatı

• Hepsiburada.com'daki fiyatı 999 TL'ye çıkmış.....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Hepsiburada.com'daki fiyatı 999 TL'ye çıkmış.....

aynen :s webdensiparis.com'da da fiyatı fırlamadan bi an önce almanızı öneririm. 999 TL nerdee 399 TL nerde...
  • Bu makineden hafıza kartı çıkıyormu?
  • quote:

Bu makineden hafıza kartı çıkıyormu?

Ben aldığımda yoktu sonradan aldım.
  • ellerine sağlık cashr00t uzun zamandır inceleme görmüyorduk
    bu makina ve fuji z800 arasında kalmıştı komşum 2 makinayı teknosada 1.5-2 saat incelemiştim hatta görevli baya delirmiştişunu diyebilirim ki bu alet z800den daha iyi bir makinaydı ama komşum bayan olunca z800 ün şıklığına kapılıp kırmızı z800 almış
  • quote:

Orijinalden alıntı: photo-pentax

ellerine sağlık cashr00t uzun zamandır inceleme görmüyorduk
    bu makina ve fuji z800 arasında kalmıştı komşum 2 makinayı teknosada 1.5-2 saat incelemiştim hatta görevli baya delirmiştişunu diyebilirim ki bu alet z800den daha iyi bir makinaydı ama komşum bayan olunca z800 ün şıklığına kapılıp kırmızı z800 almış

Teşekkür ederim photo-pentax

Donanımhaberdeki arkadaşlara bi faydamız dokunsun (:

Hem ürünü tanıttık hemde nerelerden temin edebilceklerini yazdık, ki şu an alabilcekleri en güzel fiyat " 399 TL " piyasaya göre çok çok iyi..

Bu arada ürünü alan arkadaşlar memnuniyetlerini buraya yazarlarsa dahada bi süper olucak (:

• Benim aldığım makinada bugün elime ulaştı.hepsiburada dan almıştım.ürünün kutusu vs sıfır kırmızı canon bandı da üzerindeydi.fakat içinden canon sx 120 nin kullanım klavuzu çıktı türkçe.acaba herkeste böyle mi?yoksa türkçesi olmadığından mı bunu yolluyorlar?son olarak da fabrika şarjını bitirdikten sonra kaç saat şarjada bırakıyoruz?ben 12 saat olarak düşünmüştüm mesela.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkaygen

Benim aldığım makinada bugün elime ulaştı.hepsiburada dan almıştım.ürünün kutusu vs sıfır kırmızı canon bandı da üzerindeydi.fakat içinden canon sx 120 nin kullanım klavuzu çıktı türkçe.acaba herkeste böyle mi?yoksa türkçesi olmadığından mı bunu yolluyorlar?son olarak da fabrika şarjını bitirdikten sonra kaç saat şarjada bırakıyoruz?ben 12 saat olarak düşünmüştüm mesela.

999 Tl'ye aldım deme sakın x) hayır benim webdensiparisten aldığım üründe kendi kullanım klavuzu çıktı. Hepsiburadada bi karışıklık olmuş olabilir arayıp sor istersen (: 12 saat yeterlidir.
  • canon ixus 130 mu ixus300hs mi

arkadaslar kimkimi dover:)))

ikisindede manuel ayarları mevcut

300 hs f degeri 2.0 5.3 olması lazım

dierinin 3.4 5.7

karar veremedim dogruusuuuu Paylaş:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunesindostu -- 24 Eylül 2011; 18:06:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cashr00t

quote:

Orijinalden alıntı: berkaygen

Benim aldığım makinada bugün elime ulaştı.hepsiburada dan almıştım.ürünün kutusu vs sıfır kırmızı canon bandı da üzerindeydi.fakat içinden canon sx 120 nin kullanım klavuzu çıktı türkçe.acaba herkeste böyle mi?yoksa türkçesi olmadığından mı bunu yolluyorlar?son olarak da fabrika şarjını bitirdikten sonra kaç saat şarjada bırakıyoruz?ben 12 saat olarak düşünmüştüm mesela.

999 Tl'ye aldım deme sakın x) hayır benim webdensiparisten aldığım üründe kendi kullanım klavuzu çıktı. Hepsiburadada bi karışıklık olmuş olabilir arayıp sor istersen (: 12 saat yeterlidir.

yok hocam 430 liraya aldım bide 8 lik toshiba class 10 la 477 ye geldi 12 taksit.zaten en fazla bu kadar parayı hakeder bence makine.birde made in japan olması iyi.

• hocam orjinal kullanım kutusundaki ilk şarj saatini yazabilirmisiniz?birde ürün hiç açılmamış gibi duruyor ama ekranın üzerinde shield yoktu.sizinkilerde varmıydı?

• hocam simdi senin makinede hs var gorselakademiden izledim ne oldugunu biraz.... simdi az ısıklı ortamda bi nesneyi sırayla flash patlamadan ıso125 ıso 200 ıso 400 ve yukarısını cekermisin... hs oldugu icin fazla ısık aldiği icin gercekten cok net olması lazım :) yoksa kandırıolarlarmı:)
  • 400 tl ye denk getirenler almali ama 1000 tl verilmez bu makineye. Alanlara hayırlı olsun.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.